• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hasbean

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bigvocate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Costa Rica Finca Licho Yellow Honey

Açıkçası ben başta Kalita ve Aeropress ile pek keyif alamamıştım ama daha sonradan V60 ile demleyince beğendiğim bir çekirdek oldu.

Timemore 22 click ile 18-300 demliyorum.

Ben de pek beğenemedim malesef. Önden böğürtlen tadı alıyorum beğenecek gibi oluyorum ama arkadan külümsü bir tad geliyor tüm keyfimi baltalıyor. Belki demlemede hata yapıyorum diye öğütüm ve ısıyı değiştirip deniyorum 3 defadır. Son denememde biraz o kötü tad azaldı.

edit ve ekleme: espresso'da daha çok beğendim.

biraz daha beklemek istiyorum bu kahveyle ilgili. ben de v60 da çok beğenedim. arada güzel aromalar alınıyor ama bi buruk tat geliyor bi şekilde. bu puanı nasıl almış dedirtiyor insana.
@Sensei denemesine istinade ben de espresso da denedim. filtresinden daha güzel oldu.

Buraya da yazayım,

Kavurucu: Hasbean
Çekirdek: Nicaragua Finca Limoncillo Elegant Natural Red Pacamara (01.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (Kasuya 50-70-60-60-60, 3.30)
Öğütme: Kalın çekim (Comandante 32 klik)
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Su sıcaklığı: 94°C

Hasbean siparişimin son kahvesi ve çekirdek tipi itibariyle en sıradışı olanı. Diğer iki kaveden belirgin şekilde daha büyük ve daha light kavrulmuş. Lezzet olarak tek düze geldi bana, baskın şekilde kırmızı orman meyveleri ve mayhoşluk hakim. Burunda tamamen farklı çok da hoş olmayan fermente bir koku alıyorum ama ne olduğunu bulamadım :) Bu metod ile kahve biraz gövdesiz ve yoğunluğu düşük oldu diye düşündüm, kahveyi hazırlayıp içtikten sonra önerilen bir demleme var mı diye sitelerine girdim ve normalden daha ince öğütüm önerdiklerini gördüm. Bir dahaki sefere bir de daha ince öğütüp deneyeceğim.

Son düzenleme:
1 Nisan 2020 kavrumlu çekirdekle ilgili ilginç deneyimimi paylaşmak istiyorum.
CMD ile 22-26 klik aralığında 3 demleme yaptım, üçünde de çok sıradan tatlar aldım. Zaten forumda arkadaşlar da benzer şeyler yazmışlardı. Demek ki doğruymuş deyip bir kenara koymuştum. Bir de espresso olarak deneyeyim dedim, neden olmasındı ki? Garanti güzel bir öğütüm için CMD normal aks 9 klikte 18 gram ile 93 derecede demledim. Akış inanılmazdı, sanki kahve değil pekmez akıyordu, o kadar yoğun ve tatlı bir akış. 1 dakika kadar bekledim içmeden önce. Biri ahududu ve çilek mi dedi? Bence bundan sonrasını to be continued.. diye bırakayım da elinde çekirdek olan arkadaşlar için süprizi kaçmasın :)

İkinci denemem ise ilkiyle bağlantılıydı. Yine CMD normal aks 9 klikte 15 gram kahveyi delter ile demledim. 100 ml 96 derece su, tek seferde çok hızlı bir şekilde bastırarak yaklaşık 15 saniyede civarında bitirdim. Bunu da mutlaka deneyin. Sanırım bu kahveyi bu ikinci yöntemle bitireceğim.

IMG-5790.JPG

CMD ile 22-26 klik aralığında 3 demleme yaptım, üçünde de çok sıradan tatlar aldım. Zaten forumda arkadaşlar da benzer şeyler yazmışlardı. Demek ki doğruymuş deyip bir kenara koymuştum. Bir de espresso olarak deneyeyim dedim, neden olmasındı ki? Garanti güzel bir öğütüm için CMD normal aks 9 klikte 18 gram ile 93 derecede demledim. Akış inanılmazdı, sanki kahve değil pekmez akıyordu, o kadar yoğun ve tatlı bir akış. 1 dakika kadar bekledim içmeden önce. Biri ahududu ve çilek mi dedi? Bence bundan sonrasını to be continued.. diye bırakayım da elinde çekirdek olan arkadaşlar için süprizi kaçmasın :)

İkinci denemem ise ilkiyle bağlantılıydı. Yine CMD normal aks 9 klikte 15 gram kahveyi delter ile demledim. 100 ml 96 derece su, tek seferde çok hızlı bir şekilde bastırarak yaklaşık 15 saniyede civarında bitirdim. Bunu da mutlaka deneyin. Sanırım bu kahveyi bu ikinci yöntemle bitireceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 1581
French pressle bastırsam olmaz mı hahaha :(

Ben de aeropresle denedim ama bu kadar ince denememiştim. Çok az kaldı zaten ama bir de bu incelikte deneyeyim, teşekkürler : )

Şu sondaki reçetenizle 12 gram kalmış bir kahvemi değerlendireyim dedim... gramaj daha az olduğu için bir klik ince, yani Comandante ile 8 klikte öğüttüm ve 96°C 100ml. su ile hızlı bir kac tekrar presle espresso kadar yoğun olmasa da görece yoğun bir kahve elde ettim... sonuç, nefis oldu! Bu vesile ile teşekkürler :)

Dediginizi denedim ancak delter olmadigindan hizlica bir aeropress demlemesi yaptim 15gram kahve 150 ml su ile, acikcasi bardagi bitirebildim sonunda.:) Bu kadar surupsu kokup tatsal acidan kokusuna bu kadar uzak olan bir kahve deneyimim olmamisti. Elbet vardir bir recetesi tabi ama paket yetmedi onu bulmaya da :D Tesekkurler.

Dediginizi denedim ancak delter olmadigindan hizlica bir aeropress demlemesi yaptim 15gram kahve 150 ml su ile, acikcasi bardagi bitirebildim sonunda.:) Bu kadar surupsu kokup tatsal acidan kokusuna bu kadar uzak olan bir kahve deneyimim olmamisti. Elbet vardir bir recetesi tabi ama paket yetmedi onu bulmaya da :D Tesekkurler.
aynı kahve ile mi denediniz? bi de ben 100 ml su kullanmıştım, orada bir fark var :) aeropress için aslında mantık aynı değil ama kahveyi içine koyduktan sonra suyu ekler eklemez hemen çevirip basarsanız belki bir miktar delter mantığına yaklaşabilir. afiyet olsun

aynı kahve ile mi denediniz? bi de ben 100 ml su kullanmıştım, orada bir fark var :) aeropress için aslında mantık aynı değil ama kahveyi içine koyduktan sonra suyu ekler eklemez hemen çevirip basarsanız belki bir miktar delter mantığına yaklaşabilir. afiyet olsun

Evet ayni kahve. Biraz govdesi dusuk olsun diye suyu fazla kullandim. Evet delter’a yaklasmak icin dokusu bitirir bitirmez preslemeye gectim. Bir kac deneme ile iyi bir aeropress tarifi de cikar bunun icin 😄

Hasbean kargolarınız yaklaşık kaç günde geldi ?

çekirdek: costa rica - arbar finca el oasis/red honey
kavrum: 01.04.2020
öğütücü: baratza virtuoso (14. kademe)
ekipman: hario v60-02 ==> içerisinde 01 filtresi :)
su sıcaklığı: 95-93 derece
oran: 16/285
demleme süresi: 40 saniye blooming toplam 3:10

bir süredir bu çekirdeği deniyorum. bana göre en optimum parametreler yukarıdakiler. çok olmasa da gövdesi hissedilir derecede var. düşük gövdeli yazacaktım ama kıyamadım. çünkü o kadar da düşük değil :) açıklamalarında yazdığı gibi gerçekten şurup gibi bir kahve bana göre. muhtemelen işleme yöntemi red honey olduğundan alttan naturel işlenmiş kahvelere has tatlar gelse de kendini pek belli etmiyorlar. bundan dolayı da ayrıca sevdim bu çekirdeği. :)

aynı parametrelerle origami dripper içerisinde kalita 185 filtresi ile yaptığımda çok daha yumuşak sonuçlar elde ediyorum.

Elinde hasbean kahvesi kalan var mı? Neredeyse üzerinden iki aydan fazla geçmesine rağmen kahvelerde pek aroma kaybı olmadı keyifle içiyorum.

Bazı kahveler gerçekten bayatlamıyor bununla ilgili bir konu açmayı planlıyorum sizin deneyimlerinizi öğrenmek için.

Elinde hasbean kahvesi kalan var mı? Neredeyse üzerinden iki aydan fazla geçmesine rağmen kahvelerde pek aroma kaybı olmadı keyifle içiyorum.

Bazı kahveler gerçekten bayatlamıyor bununla ilgili bir konu açmayı planlıyorum sizin deneyimlerinizi öğrenmek için.
Nerde :) ama şu an elimde Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Pulped Natural Yellow Bourbon olsa bayıla bayıla içerdim açıkçası...

Geri