• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hasbean

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bigvocate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sabah ve akşam Finca Limoncillo Red Pacamara demledim, sabah 25 klikte çektim, şimdi 21de. İkisinde de acı, zorla eziyetle içilecek kahve çıktı. Bir gün bu acı tatlardan sinirlenip server, french press ne varsa parçalamasam bari.
Bu sene hiç verim alamadığım 3-4 çekirdekten biri maalesef :( aeropress biraz daha iyi sonuç veriyor sanki pour over metodlar gore.

Bu sene hiç verim alamadığım 3-4 çekirdekten biri maalesef :( aeropress biraz daha iyi sonuç veriyor sanki pour over metodlar gore.

Türk kahvesi olarak deneyeyim bir de bugün ya da yarın. Zaten genel olarak filtre cidden tatmin eden bir şey içemedim, beğenmediğim çoğu çekirdekTürk kahvesinde en azından biraz daha iyi sonuç verdi, bakalım bunda ne olacak?

Türk kahvesi olarak deneyeyim bir de bugün ya da yarın. Zaten genel olarak filtre cidden tatmin eden bir şey içemedim, beğenmediğim çoğu çekirdekTürk kahvesinde en azından biraz daha iyi sonuç verdi, bakalım bunda ne olacak?
Olabilir sanırım espresso deneyen bir kahvesever daha memnun kalmıştı. Türk kahvesi de daha iyi sonuç verebilir.

Aeropress olarak 30-31 klik 83*C su ile denenebilir. Ben iyi verim alamadığım kahveleri bu şekilde biraz daha aromatikleştirebiliyorum. Demlersen sonuç hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Aeropress olarak 30-31 klik 83*C su ile denenebilir. Ben iyi verim alamadığım kahveleri bu şekilde biraz daha aromatikleştirebiliyorum. Demlersen sonuç hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Aeropress’im yok, Kalita, cezve ve french press var ekipman olarak. Türk kahvesi ve french press denerim, ama çok iyi bir şey çıkmaz diye düşünüyorum.

Sabah ve akşam Finca Limoncillo Red Pacamara demledim, sabah 25 klikte çektim, şimdi 21de. İkisinde de acı, zorla eziyetle içilecek kahve çıktı. Bir gün bu acı tatlardan sinirlenip server, french press ne varsa parçalamasam bari.
Kavrumun kaçıncı gününde? Pacamara yanlış hatırlamıyorsam daha soğuk su kullanılıyordu. Sitede ki notlara baktınız mı?

Sıcaklık değilmiş.
Pacamaras have a very unique size, density and structure so don't expect them to grind like any other coffee. I find going a little finer than I normally would + allowing more time for the grinder to get its teeth into the bigger beans often leads to delicious results.

kalın öğütüp kasuya yöntemini denemenizi tavsiye ederim. belki bir parça acı tatları atlayabilirsiniz.

Kavrumun kaçıncı gününde? Pacamara yanlış hatırlamıyorsam daha soğuk su kullanılıyordu. Sitede ki notlara baktınız mı?

Sıcaklık değilmiş.

Burada su sıcaklığı ile alakalı bir şey yok ki, sadece her zamanknden daha ince öğütün böylece iri çekirdekler aromasını daha iyi yansıtıyor gibisinden yazmışlar.

Merhabalar, flow restictor kullanan arkadaşlara sorum olacak. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve akış stabil ve öncekine göre oldukça yavaş. Fakat bunun sonucunda demleme sürelerim oldukça uzamaya başladı. Sizde nasıl etkiler oldu? olumlu veya olumsuz..

Merhabalar, flow restictor kullanan arkadaşlara sorum olacak. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve akış stabil ve öncekine göre oldukça yavaş. Fakat bunun sonucunda demleme sürelerim oldukça uzamaya başladı. Sizde nasıl etkiler oldu? olumlu veya olumsuz..

Şahsen ben akış kısıtlayıcıyı çok beğenerek kullanıyorum. Daha standart demlemeler elde ettiğimi düşünüyorum. Belki bu yavaşlığı daha yüksekten dökerek veya tek seferde dökerek telafi edebilirsiniz. Ben genellikle çift döküş yapıyorum ve 3:30 - 4:00 arası demlemeleri hedefliyorum.

Şahsen ben akış kısıtlayıcıyı çok beğenerek kullanıyorum. Daha standart demlemeler elde ettiğimi düşünüyorum. Belki bu yavaşlığı daha yüksekten dökerek veya tek seferde dökerek telafi edebilirsiniz. Ben genellikle çift döküş yapıyorum ve 3:30 - 4:00 arası demlemeleri hedefliyorum.
Bazi cekirdeklerde agresif demlemek gerekiyor diye dusunuyorum, ozellikle dogal islenmis cekirdeklerde uzun suren demlemelerde daha uzun surelere yol aciyor bence.

Bazi cekirdeklerde agresif demlemek gerekiyor diye dusunuyorum, ozellikle dogal islenmis cekirdeklerde uzun suren demlemelerde daha uzun surelere yol aciyor bence.
Bu zor çıkan bir parça mı?

Hemen cikiyor aslinda kolay yani. Ama cikardiktan sonra dokum islemi bir hayli unutulmus olarak zor geliyor :sneaky:

Hasbean paketleri değiştirmiş (geçici bir süre anladığım) ama bunların valf kalitesinin kırmızı paketler ile alakası yok hatta bazıları kapalıydı. Ya kapalı olduğu için ya da içine gaz bastıkları için paketler gardelli paketleri gibi geldi.

IMG_20200724_220705.jpg

Güncel bilgiyi vereyim cevap geldi, nitrojen basmıyorlarmış, kırmızı klasik paketlerinin imalatı yetişmediği için yılbaşı vs gibi zamanlarda kullandıkları siyah paketler ile gönderim yapmışlar. Paketlerin şişikligi için valflerin farklı olduğunu söylediler ki bende bunu iç tarafını karşılaştırıp gördüm. Siyah paketlerdeki valflerin hava çıkışı çok limitli elle basınç uygulandığında bile çok yavaş hava çıkışı oluyor ancak şunu farkettim paketi açtıktan sonra bir miktar gevşiyor. Içeride co2 varken sanırım fazla basınçtan valf kitleniyor. Açıkçası kalitesini beğenmedim bu paketlerin. An itibariyle kırmızı paketlere geri dönmüşler sipariş vermeyi düşünenlere bilgi vermek istedim.

Geri