• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario mu cafec traditional mi?

Kazanılan 20sn, daha ince öğütüp yeni notalar yakalamaya fırsat verebilir bence. Öncelikle döküş hızını yavaşlatır ya da öğütümde inceye giderdim. Sonra duruma göre döküş sayısıyla oynardım. Sırayla deneyebilirsiniz, her biri farklı bir sonuç verecektir, damak tadınıza hangisi daha uygun olursa onla devam debilirsiniz.

sağlıklı bir şey mi, tartışılır.
bazı kahvelerde inceye gittikçe istenmeyen tatlar beraberinde gelebiliyor. Bence 'standart' dışı filtrelerin negatif etkileri de buralarda başlıyor. kahveyi iyi tanımanın parçalı döküş mü yoksa inceye gitmek mi seçilmeli sorusuna cevap olacağını düşünüyorum.
İyi geceler

TH3 ve abaca daha hızlı olduğu için öğütüm ve döküş sayısıyla daha fazla oynamaya imkan tanıyor bir de. Traditional ve TH2 ile başladığım serüvenime TH3 ve hario ile devam ediyorum, deep27 için abaca kullanıyoum ya da yavaş demleme istiyorsam hario'yu uygun bir şekilde katlayabiliyorum. Kahveye göre denedikçe hangi kahve hangisinde damağıma uygun sonuç veriyor keşfedebiliyorum. Denemek lazım.

Traditional filtre kullanan arkadaşlara bir sorum var. Hario bol poşetten Cafec Traditional filtreye geçtim. Bariz bir şekilde demleme sürelerim 20 sn civarlarında kısaldı. Bu süreyi daha optimize etmek için ne yapmam lazım? Daha ince öğütüme mi gitmeliyim yoksa daha parçalı döküşler mi yapmalıyım? Demleme sürelerinin bu kadar düşmesi sağlıklı bir şey mi bilemedim. Mesela normalde 2.20'lerde biten demlemelerim artık 2 dakikanın altında bitebiliyor.
Daha inceye gitmeyi deneyin genelde daha iyi olur ama bazı kahvelerde tam tersi oluyor. O zaman daha parçalı döküşler ve su ppm i arttırma gibi şeyler yapabilirsiniz.

TH3 ve abaca daha hızlı olduğu için öğütüm ve döküş sayısıyla daha fazla oynamaya imkan tanıyor bir de. Traditional ve TH2 ile başladığım serüvenime TH3 ve hario ile devam ediyorum, deep27 için abaca kullanıyoum ya da yavaş demleme istiyorsam hario'yu uygun bir şekilde katlayabiliyorum. Kahveye göre denedikçe hangi kahve hangisinde damağıma uygun sonuç veriyor keşfedebiliyorum. Denemek lazım.
Merhaba, eğer bir gün o konu da somut bir örneğiniz varsa okumak isterim. (belirli bir kahve için TH3ten hario'ya geçiş yaptığınız mesela)

Merhaba, eğer bir gün o konu da somut bir örneğiniz varsa okumak isterim. (belirli bir kahve için TH3ten hario'ya geçiş yaptığınız mesela)

Şu kahve hario'da th3'ten daha iyi sonuç verdi dediğim bir kahve yok, hario bol poşet tamamen cafec traditionale göre f/p olduğu için bulunduruyorum. Günde mininum 3-4 V60 demleniyor çünkü evde, bir ay gitmiyor bir paket filtre 🥲 Güzel çekirdekler her zaman TH3, inceye de gidiliyor rahatça. Ama sanalbaharat brezilya kahveleri hario mesela 😂

He hario'da güzel sonuç aldıysam, demek ki çözünme biraz artmalıymış diyerek TH3'e daha ince öğütümle uyarlıyorum. Deneysel demlemelerim de çok oluyor yalan yok 😂

Güzel çekirdekler her zaman TH3, inceye de gidiliyor rahatça. Ama sanalbaharat brezilya kahveleri hario mesela 😂
Teşekkür ederim cevabınız için. Kıyas yapamadım ama yine de aynı sistemi uyguluyorum ben de 😇

cafec abaca benim için 1 numara, hario bence hiç kullanmamak daha iyi çok kalın ve tıkanıyo, şahsi fikrim.

Geri