• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario immersion dripper switch

Molent g50 değirmen için kaç klik kullanıyorsunuz arkadaşlar
V60 tecrübemde yok direk bunu aldım
Biraz video seyredip akşam deneme yapacağım inş.
açıklayıcı bir video paylaşan olursada seviniriz bu arada (yeni başlayanlar için İngilizce terimler sorun oluyor )
:)

Bence bir deneyin derim lastiği olabildiğimce fazla katla geçirin ve dripper alt ağzında sonuna kadar itin, sıkıştırın. Belkide sizde çok beğenebileceğiniz bir sonuç cıkarabilirsiniz.
Bugün marketten bir şeyler alırken fırın torbası gözüme ilişti ve dedim bunu denemenin zamanı geldi :)

Güzelce kestim hazırladım suyun doluluğuna göre lastikleri taktım. Kahveyi demledim tam altını delme aşamasına geçecekken ortalık karıştı 😂 Her ihtimale karşı mutfakta evyenin yanında yapmam isabet oldu.

Kahvenin süzülme hızı rengi falan gayet iyiydi. Ama lastikler falan içine girdiği için kahveyi direkt döktüm. İlk deneyim başarısız oldu. Daha sağlam bir lastikle bir kere daha deneyeceğim :)

Az önce ilk defa kullandım immersion dripper'ı. Hybrid yöntemlere girmeden önce full immersion denemek istedim.
Calibre'nin Peru Crush'ı ile 15 gr kahve, başta 50 ml su ile karıştırıp 250 ml'e tamamladım.
2. dakikada tekrar karıştırıp, 2:15'te switch'i açtım, tam 3:15'te demleme bitmişti.
Gayet dengeli bir fincan çıktı.

Hario'nun 100'lük Japonya filtresini kulladım.
Akış süresi 2 dakikayı buluyor diye okumuştum hep, bende tam 1 dakikada sonlandı.
O yüzden acaba biraz kalın mı öğüttüm diye düşünmüyor değilim ama sonuç memnun etti.

Bir de plastiği ısıttığım 50-60ml suyu immersionda da aynı şekilde ıslatınca fincanlar daha soğuk çıkıyor, suyu da harcamak istemiyorum çok fazla, buna çözüm bulan var mıdır?

Bir de plastiği ısıttığım 50-60ml suyu immersionda da aynı şekilde ıslatınca fincanlar daha soğuk çıkıyor, suyu da harcamak istemiyorum çok fazla, buna çözüm bulan var mıdır?
Kullanmadığım için bilmiyorum ama belki bir kaba veya tabağa sıcak su koyup üstüne koyulabilir. Az bir miktar su ile daha iyi ısıtabilirsiniz diye düşünüyorum.

Hario switch 03 modeli gelmiş. Gitti paracıklar gene 🚬 🚬🚬
02 modelini arkadaşım araklamaya çalışıyordu zaten ona bahane olacak :)

Kahvesiz kağıtsız 495 gr su alıyor silme.

03 cam kullanıyorum, üründe merak ettiğiniz ölçü var ise yazarsanız ölçebilirim.

Edit: Bu arada 03 kağıt filtrede gelmiş :love:...

02 ve 03 dripperların taban kısmı aynı mı? Carter move ve 02 tabanı birbirine uyuyordu, 03 almak istiyorum. İkisini birlikte kullanan var mıdır?

25 Gr kahve 400ml su için lütfen bir demleme yöntemi paylaşır mısınız? Suyun tamamını almıyor v60
22/352 oran için benim sabit reçetem şu şekilde:

100ml kilit kapalı ön demleme (blooming) - 40 saniye.
Akabinde kilit aç, boşalt.
Su tamamen gidince (55 saniye, 01:00 dk civarı), kilit tekrar kapatılıp kalan 250 ml su sertçe abanarak dökülür.
03:15 - 03:30 gibi kilit açılır ve demleme tamamlanır.

Geri