• Nisan Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Nisa ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Parsa Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario Filtreleri Arasındaki Farklar! Demleme Testi!

İmmersion dripper kullanmaya başladıktan sonra 40 lı kutu filtreler arasındaki akış farkı daha bariz belli oldu malesef. Normalde 2. dakikada başlattığım akış en geç 3.dk biterken yeni açtığım kutudan çıkan filtre de 4 e kadar sürüyor ve tıkanıyor. İçinde kahve yokken sıcak su akışı bile bariz farklı. Hariolar bitince togay beyden filtre almaya devam edeceğim. İnsanın morali bozuluyor.

İmmersion ve 100 lü poşet hario kullanıyorum.. Çok memnunum biraz ince öğütüyor olabilir misiniz.. Commandante 26 click kullanıyorum immersionda..

İmmersion ve 100 lü poşet hario kullanıyorum.. Çok memnunum biraz ince öğütüyor olabilir misiniz.. Commandante 26 click kullanıyorum immersionda..
Ben şu anki çekirdeğimde 18 klik kullanıyorum. Mesele o değil yazdığımı anlamamışsınız. Paramerlerde değişiklik yaptığımı söylemedim, iki kutudan çıkan filtreler arasındaki zaman farkından bahsettim.

İmmersion dripper kullanmaya başladıktan sonra 40 lı kutu filtreler arasındaki akış farkı daha bariz belli oldu malesef. Normalde 2. dakikada başlattığım akış en geç 3.dk biterken yeni açtığım kutudan çıkan filtre de 4 e kadar sürüyor ve tıkanıyor. İçinde kahve yokken sıcak su akışı bile bariz farklı. Hariolar bitince togay beyden filtre almaya devam edeceğim. İnsanın morali bozuluyor.

Bozma abi moralini, gel yine çözeriz :) :)

Togay Bey Hario filtrelerde bu tutarsızlık neden? Veya Cafec'in bu standardı tutturma konusunda farkı ne de diyebiliriz :)

Selamlar,

Başka markalar ve üretim süreçlerine dair konuşmam doğru olmaz. :)

Ancak Cafec noktasında gönül rahatlığıyla diyebilirim ki kağıt üretimine hem bilimsel hem de teknolojik açıdan çok fazla yatırım yapan bir marka. Ana aktivitesi de tamamen kağıt üretim teknolojisi. O yüzden kendi alanında bu kadar özelleşmiş işler çıkarıyor. Comandante'nin ana olayı nasıl kesici mekanik teknoloji ise başarısı o şekildeyse Cafec de bunun filtrelerdeki karşılığı. :)

Hario Mini Mill Plus'ta Hollanda Filtre ile demlerden 2 tık daha kalın öğütüyorum kahveyi. Yoksa fazla bekliyor ve over extraction oluyor.

Son iki videoda denediğiniz natural filtrenin 100lü harioya göre hızlı olduğunu söylemiştiniz, 40lı hario ve cafec traditionala karşı kıyaslama da yapacak mısınız video olarak veya buradan? @PepukKahve

Hocam selamlar, şu an deneme aşamasındayım 100'lük beyazlatılmış filtre ile karşılaştırıyorum. Son verdiğim siparişteki 40'lık filtre ile de karşılaştırayım. Cafecler için sağ olsun @raistlin aldığım abaca filtrenin yanında denemem için göndermişti. Onunla da karşılaştırırım tabiiki :)

2020 en bomba olayı Cafec'lerin @raistlin tarafından getirilmesi olabilir belki de ...

Hario 40'lı filtrelerde bile sorun yaşayanlar vardı kalite bakımından son zamanlarda. Birde stok durumu, fiyatı vs sıkıntılı zamanlardı bence. Artık kafamız rahat bir çok yerden cafec siparişi verebiliyoruz. :)

2020 en bomba olayı Cafec'lerin @raistlin tarafından getirilmesi olabilir belki de ...

Hario 40'lı filtrelerde bile sorun yaşayanlar vardı kalite bakımından son zamanlarda. Birde stok durumu, fiyatı vs sıkıntılı zamanlardı bence. Artık kafamız rahat bir çok yerden cafec siparişi verebiliyoruz. :)

Homebaristalar olarak ne kadar çok ulaşabileceğimiz farklı seçenek olursa bizler için o kadar iyi :) Piyasadaki tüm filtreleri kullandım sanırım herkese de soruyorum ne kullanıyorsunuz diye. Her ürünün ayrı bir kitlesi var :)

Eğer natural bir etiyopyanız varsa 40lı hario da kalın öğütüm de bir yere kadar çözüm oluyor. Onun için lilydrip starflower öneririm ...kabaca 45 saniye sürede kısalma sağlıyor ve öne çıkan aromalar değişiyor.

40 lıların son durumu neydi? Şuan kullanan var mı?
Bence poşetli Hariodan iyi, cafecler traditional (eski parti, yenisini denemedim bilmiyorum) ve th-1den kötü, çok kolay tıkanıyor. Bende üç paket var biticek gibi durmuyor.

Yan şeritlerin genişliği konusunda da fark gördüm. Kağıdın kendisi aynı olabilir.

Yan şeritler farkı :

- bol poşet pembemsi : 5 mm (5 ay önce sipariş ettiğim) - 01 pembe ile aynı (5 ay önce ve yeni sipariş ettiğim aynı)
- bol poşet pembemsi : 7 mm (2 ay önce sipariş ettiğim)
- bol poşet yeni yeşil ambalaj : 7 mm ( yeni sipariş ettiğim)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231121_172255_Gallery.jpg
    Screenshot_20231121_172255_Gallery.jpg
    38.3 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20231121_172300_Gallery.jpg
    Screenshot_20231121_172300_Gallery.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 49
Geri