Arslan93
Üye
- İsim
- Alper
Daha fazla
- İsim
- Alper
- Ekipmanlar
- Lelit Mara X PL62X & Lelit William PL72
Hocam sizin isteklerinizi yarı otomatik profesyonel makineler karşılamaz. Bence tam otomatik makine alın. Bu kadar fazla ayar, bu kadar fazla detay bir süre sonra insanı sıkmaya başlıyor. Şahsen ben sırf bu sebeple Lelit Mara X imi sattım.
Tercih meselesi tabi ama günde 1-2 shot espresso içen ve en ufak detaylara dahi takılan biri değilseniz standart otomatik bir makine işinizi görür. Marka olarak Jura bakabilirsiniz.
Mara X kullanırken üşengeçliğimden yeni kahve alamıyordum. Kahveyi değiştirdiğimde bütün ayarlar değişiyor. Öğütüm,basınç,sıcaklık vs.. Kim uğraşacak diye 6 ay aynı kahveyi içtim nerdeyse

Geç ısınması da gıcık bir konu..
E bir de düzenli cihaz bakımı gibi bir konu var ki evdeki evcil hayvana bakmak gibi bir ilgi istiyor...
Sonuç olarak çok detaycı biri değilseniz kaliteli bir tam otm. makine candır.
Tercih meselesi tabi ama günde 1-2 shot espresso içen ve en ufak detaylara dahi takılan biri değilseniz standart otomatik bir makine işinizi görür. Marka olarak Jura bakabilirsiniz.
Mara X kullanırken üşengeçliğimden yeni kahve alamıyordum. Kahveyi değiştirdiğimde bütün ayarlar değişiyor. Öğütüm,basınç,sıcaklık vs.. Kim uğraşacak diye 6 ay aynı kahveyi içtim nerdeyse
Geç ısınması da gıcık bir konu..
E bir de düzenli cihaz bakımı gibi bir konu var ki evdeki evcil hayvana bakmak gibi bir ilgi istiyor...
Sonuç olarak çok detaycı biri değilseniz kaliteli bir tam otm. makine candır.