• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Moka Pot?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam benim araştırdığım ve kendi deneyimime göre 1 cup demek 30 ml demek. 2 cup 60, 3 cup 90 veriyor.
Bialetti'nin kendi sitesinde de bilgi bu şekilde.
Bugün 2 cupla demleyip ölçeceğim 😄
Ben genel olarak hep valf de suyun içinde kalacak şekilde doldururum, o yüzden fazla çıkıyor olabilir. 🙂

20240418_143527.jpg
20240418_143849.jpg

Pedrini 1 cup moka pot, su valfi tam ortalayacak şekilde 70 ml su aldı. 7.3 gr kahveyle yaptığım demlemede 58 ml çıktı aldım. Su valfin altında bile kalsa yine 50 ml çıktı olurdu. Acaba Pedrini daha mı büyük diyeceğim ama 2 cup Bialetti ile de 90 ml üzeri çıktı aldığımı hatırlıyorum.
Bu arada Kahve Sanalbaharat Colombiya Supremo std kavrum, 15 Nisan, hazneye 100 derece su. Taze taze ve moka potta çok güzel oldu. 👌

Pedrini 1 cup moka pot, su valfi tam ortalayacak şekilde 70 ml su aldı. 7.3 gr kahveyle yaptığım demlemede 58 ml çıktı aldım. Su valfin altında bile kalsa yine 50 ml çıktı olurdu. Acaba Pedrini daha mı büyük diyeceğim ama 2 cup Bialetti ile de 90 ml üzeri çıktı aldığımı hatırlıyorum.
Bu arada Kahve Sanalbaharat Colombiya Supremo std kavrum, 15 Nisan, hazneye 100 derece su. Taze taze ve moka potta çok güzel oldu. 👌
Ben valfin altında kalacak, valfe değmeyecek şekilde su ekliyordum Bialetti Venus modeline, belki de o yüzden daha düşük çıktı alıyordum.
Ölçtüğümde hep 59-60 ml alıyordum. Afiyetler olsun hocam. 😋
Resimden gördüğüm kadarıyla su kısmına +90 derece su mu koyuyorsunuz? Ben normal soğuk su koyunca ılık kahve aldığımı hatırlıyorum Bialetti'den. Zaten su kaynamadan kahve almam diye düşünüyordum, bayağı şaşırmıştım. Soğuk kahve almıştım basbayağı.

Ben valfin altında kalacak, valfe değmeyecek şekilde su ekliyordum Bialetti Venus modeline, belki de o yüzden daha düşük çıktı alıyordum.
Ölçtüğümde hep 59-60 ml alıyordum. Afiyetler olsun hocam. 😋
Resimden gördüğüm kadarıyla su kısmına +90 derece su mu koyuyorsunuz? Ben normal soğuk su koyunca ılık kahve aldığımı hatırlıyorum Bialetti'den. Zaten su kaynamadan kahve almam diye düşünüyordum, bayağı şaşırmıştım. Soğuk kahve almıştım basbayağı.
Teşekkürler 🙋🏼‍♂️ 90 değil 100 derece su koyuyorum. 🙂 Soğuk, ya da sıcak su konabilir, bence yanlış ya da doğru gibi bir durum değil tamamen tercih. Sıcak suyla yaptığım moka pot demlemelerini daha çok beğeniyorum.
Moka potta kahvenin ılık çıkması gibi bir durum hiç yalamadım, zaten kaynama noktasına gelmeden su yukarı nasıl gelebilir orası da ayrı tartışma.
Haznedeki su seviyesi valfi geçmemeli gibi genel bir algı var ama aslında valf sağlam olduğu sürece suyu fazla doldurmanın hiç bir riski yok. Şayet filtre kısmı tıkanıırsa, valf suyun altında bile olsa valften su püskürür, moka pot patlamaz. Esas problem valfin çalışmıyor oluşu, bu durumda haznedeki su yarım bile olsa yükselen aşırı basınçla moka pot patlayabilir.

ben brikka’dan çok memnunum. moka potu espresso makinesi ile kıyaslamak daha doğrusu o beklentiye girmek yanlış. espresso makinesi ve espresso öğütücüsü maliyetiyle ve kullanımıyla çok farklı bir dünya.
moka potlar ise elde taşımalık, timemore c2yle bile kullanılabilen, çok basit bir alet. tüm avrupa’da severek kullanılan, komplike olmayan, seyahatlere, kamplara bile götürebilecek bir ürün.
bence her türlü memnun kalırsınız. 1500 tlye giriş seviyesi espresso makinesi yerine 350 tlye brikkayı tercih ederim. f/p oranı daha yüksek. hata yapma şansı veya özel bir öğütücüye gerek yok.

bialetti’yi tercih edin. temiz ikinci el bulursanız da olur. ben brikka modelini kullanıyorum, o biraz daha pahalı.
Hiç. Böyle köpük /krema alamadım. Bu sanırım yeni modelin katkısı. Brikkanın bende klasik var. Hangi çekirdek bu hocam?

1 yıla yakındır moka pot demlemesi yapıyorum. Şahsen en büyük pişmanlığım 4 cup değil 3 cup almış olmam. Sadece kendime demlerken neyse de birisi daha olunca ikişer cuptan yapmak gerekiyor. 1.5 1.5 veya 1 2 olarak paylaşıyoruz. İmkanınız varsa 4 cup brikka alıp geçin.

IMG_3617.jpegBialetti Moka Express ile aldığım kahve ve kreması☺️

Ben genel olarak hep valf de suyun içinde kalacak şekilde doldururum, o yüzden fazla çıkıyor olabilir. 🙂
"Aşırı basınç koruma valfi" ni su içinde bırakmak patlama riskine davetiye demektir. Google'da "moka pot explosion" diye aratıp, suyu biraz daha az koymanızı öneririm :)

"Aşırı basınç koruma valfi" ni su içinde bırakmak patlama riskine davetiye demektir. Google'da "moka pot explosion" diye aratıp, suyu biraz daha az koymanızı öneririm :)
Hocam valf sağlamsa patlaması mümkün değil, valften su çıkar. Patlayanlarda hem valf bozuk hem de kahve aşırı ince olup tıkamış demektir. Hatta bazı valfler tamamen işlevsiz, fake oluyor.

Siz istiyorsanız öyle yapın ama üretici bunu önermiyor, başkaları yapmasın diye yazıyorum.

1713517593949.png

Siz istiyorsanız öyle yapın ama üretici bunu önermiyor, başkaları yapmasın diye yazıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 33088
Hocam en az 15 yıldır moka pot kullanıyorum. İtalya'da insanların devasa boyutta moka potları nasıl full doldurarak kullandığına şahidim. Özetle sıcak su valfi tıkayamaz, bu mümkün değil. Hava çıkan valften tıkanma durumunda su seviyesi yüksekse su çıkıyor. Markasız moka potlar bu açıdan sıkıntı çünkü valfleri gerçekten valf değil, ya da bozuk; bunlarda su seviyesi yarım bile olsa yine patlayabilir.
Hazne daha dolu olduğunda daha iyi bir su basıncıyla demleme oluyor, ayrıca haznede su kalmıyor.
Her zaman üreticiyi dinleyeceksek :)

Bunu alsam patlar mı acaba? :D Bialetti'ye 1.300 TL vermek istemiyorum ve çelik bir ürün almak istiyorum. Tek korkum patlaması...
Bialetti bu konuda tartışılmaz ben taşevden aldım çok su bırakıyor delikleri de çok büyüktü valfini beğenmedim ve iade ettim.

Bunu alsam patlar mı acaba? :D Bialetti'ye 1.300 TL vermek istemiyorum ve çelik bir ürün almak istiyorum. Tek korkum patlaması...
Kahve gözenekleri tıkamadığı sürece patlamaz. 🙂 Ama bence moka pot Bialetti, Pedrini ya da Alessi gibi markalardan alınmalı.

Geri