• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Moka Pot?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cms21

Barista
İsim
Çağrı
Merhaba! Espressoya yakın içecek elde etmek için moka pot almayı düşünüyorum. Forumda baktım fakat pek konuşulmamış. Çoğumuzun bildiği bialetti markası ve taşevin moka potlarıyla karşılaştım. Aralarında 2-3 kat fiyat farkı var. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Kullananlar veya deneyenler bana tavsiye verirlerse memnun olurum. İyi akşamlar.

1 yıldan fazladır taşev 3 kişilik mokapot kullanıyorum. Bialetti bir arkadaşımda vardı bir kere karşılaştırma imkanımız olmuştu ama birebir kıyaslama olmadığı için bir şey demek yanlış olur. Ancak ben pek bir fark göremedim. Gayet memnunum taşevin mokapotundan. Ne bir kararma ne bir solukluk var. Bir de yanına 2 kişilik çelik mokapot aldım AliExpress'ten o şekilde idare ediyorum.

hocam bütçeniz nedir? iki adet mokapot var evde, biri taşev biri bialetti brikka. açıkçası espressoya yakın bi içecek tüketmek istiyorsanız kesinlikle önermiyorum. bialetti parası çıkıyorsa cepten biraz daha sıkıp cebin suyunu, cafflano kompresso’yu öneririm. konusu olacakt forumda, bu aletten gerçekten espressoya yakın (ki bu bile çok yakın değil ne yazık ki) shotlar almak mümkün. detaylı bilgi isterseniz mokapot’lar veya kompresso ile ilgili dm’den bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim, iyi akşamlar

hocam bütçeniz nedir? iki adet mokapot var evde, biri taşev biri bialetti brikka. açıkçası espressoya yakın bi içecek tüketmek istiyorsanız kesinlikle önermiyorum. bialetti parası çıkıyorsa cepten biraz daha sıkıp cebin suyunu, cafflano kompresso’yu öneririm. konusu olacakt forumda, bu aletten gerçekten espressoya yakın (ki bu bile çok yakın değil ne yazık ki) shotlar almak mümkün. detaylı bilgi isterseniz mokapot’lar veya kompresso ile ilgili dm’den bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim, iyi akşamlar
hocam kompresso gerçekten harika bir cihaz ama şu an değirmen değiştirme düşünüyorum o yüzden pek bütçem yok. yani sorduğum soru sizdeki taşev ve bialetti arasında gerçekten 200tllik bir tat ve kalite farkı var mı?

Bialetti çok popüler bir marka ve iyi kupalarda çıkarıyor ortaya. Ancak sağlık nedeniyle tercih etmedim. Benim gördüğüm modelleri hep alüminyumdandı. O yüzden paslanmaz çelik bir alternatife yönelmenizi öneririm. Ben Ikea'nın moka pot'unu almıştım. Memnunum genel olarak bir eksisini pek görmedim. Alırken bir de büyüklüğüne dikkat edebilirsiniz. Her markada çıkardığı cup miktarı değişebiliyor.

oyumu bialettiden yana kullaniyorum baska markalarda kullandim ama bialletti iyi fincanlar cikardi

3 cup uzeri mokapot almani onermem ne kadar ufak o kadar iyi

A101'den 40 tl gibi bir fiyata 3 cuplık taşev almıştım, biraz ince, içinde kararma da oldu ama kahvesini çok beğenerek içtim hala içiyorum. Tek sorun bir gün sıkıştı ve ben açmaya çalışırken tutma yeri kırıldı. Taşev, Bialetti'ye göre daha ince ve dayanıksız ama kahve olarak bir fark hissetmedim. Hala da kapağı ve tutma yeri olmasa da havlu ile tutup kahve yapabiliyorum.
Bialetti Brikka kullandım ama hiç memnun kalmadım. İddia edilen o köpük çıkana kadar kahve maalesef yanıyor basınçtan dolayı. Çok yöntemler denedim ama memnun kaldığım bir kahve içemedim ve sonunda sattım.
Bialettinin klasik modelinin 2 cup olan boyutunu birkaç ay önce aldım. Taşevle kıyaslanınca malzemedeki kalite farkı açıkça görülüyor. 2 cup biraz küçük şimdi alsam 3 cup tercih ederdim ama kahve gayet iyi.
Bence fiyat farkına değecek bir kahve tadı farkı yok Bialetti ile Taşev arasında ama kalite ve dayanıklılık farkı var.

Emre hocam da söylemiş gerçi ama ben de ekleme yapmış olayım;
Bir ara heveslenip biraz araştırmıştım, Mokapot'ta "6 kişilik alayım da, normalde kendim için 1 kişilik kahve koyup kullanırım, misafir gelince de herkese birden yaparım" durumu olmuyor maalesef. 6 kişilik alınca her sefer 6 kişilik yapmak gerekiyormuş.
(Ben öyle de olabilir diye düşünüyordum da o yüzden : )

Emre hocam da söylemiş gerçi ama ben de ekleme yapmış olayım;
Bir ara heveslenip biraz araştırmıştım, Mokapot'ta "6 kişilik alayım da, normalde kendim için 1 kişilik kahve koyup kullanırım, misafir gelince de herkese birden yaparım" durumu olmuyor maalesef. 6 kişilik alınca her sefer 6 kişilik yapmak gerekiyormuş.
(Ben öyle de olabilir diye düşünüyordum da o yüzden : )
Evde eski bir, kaç kişilik olduğunu bilmediğim büyük mokapot var. 5-6 kişilik olabilir. Birkaç kere yapmaya çalıştık ama sonuç hüsrandı, denemeyi bıraktık, 3 cup üstünün çok kullanışlı olacağına ihtimal vermiyorum ben.

ben brikka’dan çok memnunum. moka potu espresso makinesi ile kıyaslamak daha doğrusu o beklentiye girmek yanlış. espresso makinesi ve espresso öğütücüsü maliyetiyle ve kullanımıyla çok farklı bir dünya.
moka potlar ise elde taşımalık, timemore c2yle bile kullanılabilen, çok basit bir alet. tüm avrupa’da severek kullanılan, komplike olmayan, seyahatlere, kamplara bile götürebilecek bir ürün.
bence her türlü memnun kalırsınız. 1500 tlye giriş seviyesi espresso makinesi yerine 350 tlye brikkayı tercih ederim. f/p oranı daha yüksek. hata yapma şansı veya özel bir öğütücüye gerek yok.

bialetti’yi tercih edin. temiz ikinci el bulursanız da olur. ben brikka modelini kullanıyorum, o biraz daha pahalı.

Ekli dosyalar

• CC53BEE0-2CFC-4EA9-8660-7099A32398EB.jpeg
    CC53BEE0-2CFC-4EA9-8660-7099A32398EB.jpeg
    151.7 KB · Görüntüleme: 55
  • C2A8661A-BCEE-4CB4-9620-D0332F26BBBC.jpeg
    C2A8661A-BCEE-4CB4-9620-D0332F26BBBC.jpeg
    137.4 KB · Görüntüleme: 53
  • E825B1AE-30F3-42F7-89B5-D6FF8DEFFB57.jpeg
    E825B1AE-30F3-42F7-89B5-D6FF8DEFFB57.jpeg
    138.9 KB · Görüntüleme: 50
  • BD9DBEBD-0390-4FDC-ACA0-14B0C101922B.jpeg
    BD9DBEBD-0390-4FDC-ACA0-14B0C101922B.jpeg
    97.9 KB · Görüntüleme: 50
1500 tlye giriş seviyesi espresso makinesi yerine 350 tlye brikkayı tercih ederim. f/p oranı daha yüksek. hata yapma şansı veya özel bir öğütücüye gerek yok.
kesinlikle katilıyorum

Moka pottan espresso beklemek bence doğru değil. Moka pot moka yapıyor, espresso makinesi espresso. İkisi de birbirinden bence oldukça farklı içecekler. Espresso makinem var ama bozulan Bialetti moka potumu da özlüyorum, özellikle aromatik çekirdeklerde harika sonuçlar veriyordu. Fırsat bulursam tekrar almayı da düşünüyorum.

Moka seviyorsanız moka pot alın derim yoksa aradığınız espressoyu elde edemeyeceğiniz için bir zaman sonra rafa kaldırmanız olası.

Eğer biraz büyük hacim düşünüyorsanız ikea metallisk öneririm hem aliminyum değil paslanma çelik bu sağlık açısından çok büyük bir artı hem de malzeme kalitesi üst düzeyde. 400 ml kadar su ve 25-30 gram arası kahve alıyor hazneye. Bunu belirtmekte fayda var

1500 tlye giriş seviyesi espresso makinesi yerine 350 tlye brikkayı tercih ederim.

Moka Pot ile demlediğiniz kahvenin espresso ile bir ilgisi bulunmuyor maalesef tamamen farklı bir demleme yöntemi. Moka potların espresso yaptığı konusunda yanlış bilinen bir bilgi var maalesef.

Mokapot Syphon gibi kaynayan suyun buhar basıncı ile dirençsiz kahve yatağından geçerek demleme yapıyor.

Espresso cihazları ise 9 bar gibi ciddi bir basınç ile dirençli bir kahve yatağından geçerek demleniyor.

Bu neden ile mokapot ve epressoyu karıştırmamak gerekiyor. Mokapot ile lezzetli kahveler demleyebilirsiniz ama içtiğiniz maalesef espresso olmayacaktır.

Moka Pot ile demlediğiniz kahvenin espresso ile bir ilgisi bulunmuyor maalesef tamamen farklı bir demleme yöntemi. Moka potların espresso yaptığı konusunda yanlış bilinen bir bilgi var maalesef.

Mokapot Syphon gibi kaynayan suyun buhar basıncı ile dirençsiz kahve yatağından geçerek demleme yapıyor.

Espresso cihazları ise 9 bar gibi ciddi bir basınç ile dirençli bir kahve yatağından geçerek demleniyor.

Bu neden ile mokapot ve epressoyu karıştırmamak gerekiyor. Mokapot ile lezzetli kahveler demleyebilirsiniz ama içtiğiniz maalesef espresso olmayacaktır.
@forevermore benim yazdığım uzun paragraftan alıntı yapmış. yazdığım yorumda ben de sizin yazdığınızı savunuyorum aslında, sadece o kısım kırpılınca kıyas yapılmış gibi oldu. giriş seviyesi espresso makinesinin handikaplarıyla moka potların basit kullanımı ve maliyet farkı arasında bir seçim benim dediğim. yoksa en düşük seviye espresso makinesi ile moka pot çıktısı çok farklı, biliyorum. :)

ben alinti yaptim katilma sebebimde moka pottan aldigim cikti ile sutle yapilabilebilecek tum kahvelerden iyi sonuç almam espressoyu katkisiz sekilde kisminda siz hakli olabilirsiniz.

Geri