• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Hakkari Karakovan BALI / Kahve Kulübüne Özel İndirim / Meş Arıcılık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arıcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu haftaki siparişlerin tümü kargoya verildi. Hafta sonu verilen siparişleri pazartesi kargoya vereceğim.

Güzel kahveli sabahlar diliyorum😊

Ekli dosyalar

• 20db4416-c113-4de2-986a-b07c402475bf.jpeg
    20db4416-c113-4de2-986a-b07c402475bf.jpeg
    167 KB · Görüntüleme: 148
  • dbbddb55-17b5-4ad3-99b0-611a1b0c67a5.jpeg
    dbbddb55-17b5-4ad3-99b0-611a1b0c67a5.jpeg
    280.9 KB · Görüntüleme: 111
  • ceab3b94-196f-4cc1-81d1-823cf6c9903e.jpeg
    ceab3b94-196f-4cc1-81d1-823cf6c9903e.jpeg
    251.6 KB · Görüntüleme: 98
  • 8b541424-52e3-4bcf-92fe-e0a20e3cf372.jpeg
    8b541424-52e3-4bcf-92fe-e0a20e3cf372.jpeg
    107.3 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_0314.jpeg
    IMG_0314.jpeg
    148.3 KB · Görüntüleme: 130
Bu haftaki siparişlerin tümü kargoya verildi. Hafta sonu verilen siparişleri pazartesi kargoya vereceğim.

Güzel kahveli sabahlar diliyorum😊
Merhaba, karakovan bal için söylemek gerekirse, farklı ve güzel bir deneyim...
Bazı ballar daha koyu renk bir kısmı daha açık, bunun sebebi nedir?

Merhaba, karakovan bal için söylemek gerekirse, farklı ve güzel bir deneyim...
Bazı ballar daha koyu renk bir kısmı daha açık, bunun sebebi nedir?
Merhabalar Ömer Bey,
Öncelikle, balı beğendiğiniz için çok sevindim. Afiyet olsun.
Sorunuza gelirsek, çiçek ballarında balın rengi, arının nektar aldığı çiçeklerin türüne göre değişmektedir. Çiçekten alınan nektarın içeriğinin ve çiçek polenlerinin renkleri farklı olunca, balın rengi de değişiklik gösteriyor. Düşünün ki, yan yana kovanlarımın birinden açık renk petekler çıkarken diğerinden kopkoyu renkli petekler çıkabiliyor. Hatta aynı kovanın içerisinden çıkan petekler bile birbirinden farklı renklere sahip olabiliyor. Yine, görmüşsünüzdür, aynı peteğin bazen bir kısmı koyu, diğer kısmı ise açık renk oluyor.
Hakkari yöresi de, çiçekli bitkiler yönünden, birçok çeşit barındıran çok zengin bir bölgedir. Yılın farklı zamanlarda çok farklı çiçekler yetişiyor. Haliyle kovanlardan da çeşit çeşit renkli petekler çıkıyor. Yetişen çiçek türleri, seneden seneye de değişebiliyor, öyle olunca bazı seneler daha açık renkli petekler ağırlıkta olurken, bazı seneler ise koyu renkli petekler ağırlıkta olabiliyor.
Genel ve kabul görmüş araştırmalar bu yöndeyse de, eski bir arıcı olan babam ise, çiçeklerin nektarları yanında, kraliçe arının yaşının da renk konusunda etkisinin olduğunu söylüyor. Daha yaşlı arıların genellikle koyu renkli, daha genç olanların ise açık renkli bal ürettiğini söyledi. Onun da gözlemi bu yönde.
Anlayacağınız birçok değişken var balın rengini belirleyen.

Ekli dosyalar

• 01a67f0f-a5ea-4571-b417-f04ace5a2ab1.jpeg
    01a67f0f-a5ea-4571-b417-f04ace5a2ab1.jpeg
    177.6 KB · Görüntüleme: 124
Son düzenleme:
Merhabalar Ömer Bey,
Öncelikle, balı beğendiğiniz için çok sevindim. Afiyet olsun.
Sorunuza gelirsek, çiçek ballarında balın rengi, arının nektar aldığı çiçeklerin türüne göre değişmektedir. Çiçekten alınan nektarın içeriğinin ve çiçek polenlerinin renkleri farklı olunca, balın rengi de değişiklik gösteriyor. Düşünün ki, yan yana kovanlarımın birinden açık renk petekler çıkarken diğerinden kopkoyu renkli petekler çıkabiliyor. Hatta aynı kovanın içerisinden çıkan petekler bile birbirinden farklı renklere sahip olabiliyor. Yine, görmüşsünüzdür, aynı peteğin bazen bir kısmı koyu, diğer kısmı ise açık renk oluyor.
Hakkari yöresi de, çiçekli bitkiler yönünden, birçok çeşit barındıran çok zengin bir bölgedir. Yılın farklı zamanlarda çok farklı çiçekler yetişiyor. Haliyle kovanlardan da çeşit çeşit renkli petekler çıkıyor. Yetişen çiçek türleri, seneden seneye de değişebiliyor, öyle olunca bazı seneler daha açık renkli petekler ağırlıkta olurken, bazı seneler ise koyu renkli petekler ağırlıkta olabiliyor.
Genel ve kabul görmüş araştırmalar bu yöndeyse de, eski bir arıcı olan babam ise, çiçeklerin nektarları yanında, kraliçe arının yaşının da renk konusunda etkisinin olduğunu söylüyor. Daha yaşlı arıların genellikle koyu renkli, daha genç olanların ise açık renkli bal ürettiğini söyledi. Onun da gözlemi bu yönde.
Anlayacağınız birçok değişken var balın rengini belirleyen.
Ayrıntılı cevap için teşekkürler... Evet aynen öyle, aynı yerde de ton farklılıkları var. Emeklerinize sağlık. :)

Hafta sonu siparişleri yola çıktı.
Gösterdiğiniz ilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar 🙏

Ekli dosyalar

• f7750f95-6284-4ccb-8bfc-385a662fc5c8.jpeg
    f7750f95-6284-4ccb-8bfc-385a662fc5c8.jpeg
    133.2 KB · Görüntüleme: 92
  • b2d43551-2691-4816-a0f4-45f125c8f9b1.jpeg
    b2d43551-2691-4816-a0f4-45f125c8f9b1.jpeg
    94.7 KB · Görüntüleme: 75
  • e9ff2914-e5cd-43f8-a929-85cca58b5a78.jpeg
    e9ff2914-e5cd-43f8-a929-85cca58b5a78.jpeg
    164.9 KB · Görüntüleme: 83
Selam arkadaşlar,
Bu haftanın bütün siparişleri yola çıktı. Dün ve bugün verilen siparişleri ise yarın sabah kargoya vereceğim.
Şu ana kadar alım yapan arkadaşlar umarım memnun kalmışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Ödemenin nasıl yapılacağını soranlar oldu. Bu konuda da kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Ödemeyi havale/eft yoluyla alıyorum. Sipariş verildikten sonra en geç ertesi günü siparişi Yurtiçi Kargo'ya veriyorum. Kargo kodunu size ilettikten sonra sizinle paylaşacağım İBAN üzerinden havale/eft ile ödeme yapabilirsiniz.

Bana göndereceğiniz mesajda kaç kutu/kavanoz istediğinizi adres ve iletişim numaranızla birlikte yazarsanız, mesajını geç görsem bile ertesi günü siparişinizi kargoya vermiş olurum.

Lezzetli kahveler demlediğiniz bir pazar geçirmeniz dileğiyle...

Ekli dosyalar

• 3d0ab722-dd62-4676-9b09-b21eab61c5c5.jpeg
    3d0ab722-dd62-4676-9b09-b21eab61c5c5.jpeg
    141.4 KB · Görüntüleme: 65
Ayhan bey yazdıklarınızı baştan sona keyifle okudum, işinize sevginiz ve verdiğiniz bilgiler, zaman ayırıp uzun uzun ayrıntılı açıklamalar yapmanız çok değerli. Emeklerinizin karşılığını fazlasıyla almanız ve tutkunuzu daha da ileri taşımanız dileğiyle.
Balınızı ben de denemek istiyorum, bilgileri özelden ileteceğim, şimdiden sabırsızlandım :)

Ayhan bey yazdıklarınızı baştan sona keyifle okudum, işinize sevginiz ve verdiğiniz bilgiler, zaman ayırıp uzun uzun ayrıntılı açıklamalar yapmanız çok değerli. Emeklerinizin karşılığını fazlasıyla almanız ve tutkunuzu daha da ileri taşımanız dileğiyle.
Balınızı ben de denemek istiyorum, bilgileri özelden ileteceğim, şimdiden sabırsızlandım :)
Çok teşekkür ediyorum Ömer Bey. Bu güzel dilekleriniz ve desteğiniz de benim için çok çok değerlidir.
Memnuniyet duyarım. Özelden dönüş yapıyorum şimdi🙏

Kahve Kulübü üyelerinin hafta sonu siparişlerini sabah kargoya verdim, kargo kodlarını gün içerisinde iletirim.
Hafta içi verilecek siparişleri, şu ana kadar olduğu gibi, en geç ertesi gün kargoya vereceğim.
Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum 🙏

Son kahve buluşmamızda masada sizin bal da vardı 😀 Herkes beğendi, Kevser Hanım’dan da geçer not aldı 👍🏻

Ben de hem petek hem de süzme baldan aldım. İkisini de çok beğendik severek yiyoruz, kokusu harika. Çocuk için iyi bir bal alayım diyordum şifa niyetine, güzel denk geldi. Emeğinize sağlık.

Satıcı arkadaşa gerçekten kolay gelsin ben değil ama babam bal üreticisi çok fazla soru soruluyor veya normalde çok dikkat edilmeyen şeylere dikkat ediliyor bende çok fazla şey öğrendim bunlar sayesinde.
Bende bir iki bişey yazıyım arkadaşlar önümüz kış malum, ballar donabilir veya şekerlenebilir. Bu balın sahte olduğu anlamına gelmez. Tam tersi gerçek balın bir özelliğide donmasıdır. Ballarınız donarsa lütfen direk balı tencereye koyup kaynatmayın bizim öyle müşterilerimiz vardı. Birde abi artık hiç donmuyor diye övünüyorlardı. En kolay metod küçük bir tencereye su doldurun balıda kavonozuyla koyun suya su yavaş yavaş kaynasın balda yavaş yavaş sıvı formuna dönecektir.
Ayrıca bu konudan bahsetmelimiyim bilmiyorum bazı kullanıcılar yanlış anlayabilir ama Arıya şeker verilmesi yanlış mı
bizde kendi arılarımıza şeker veriyoruz ve ballarını kendimiz de yiyoruz tüm yakınlarımızada yediriyoruz. Şeker verilmesinin genel nedeni soğuk kış aylarında besin bulamadığı veya hava şartlarının arının uçmasına izin vermediği dönemde arılar ölmesin yaşıyabileceği bir besin olsun. Bahar dönemi gelip etrafta çiçek ve polen arttığında şeker verilmesi durdurulur. Zaten arıya şeker veriyim arıda onu bal yapsın onu satıyım düşüncesi maliyet olarakda hiç etkin bir yöntem değil.

Son düzenleme:
Satıcı arkadaşa gerçekten kolay gelsin ben değil ama babam bal üreticisi çok fazla soru soruluyor veya normalde çok dikkat edilmeyen şeylere dikkat ediliyor bende çok fazla şey öğrendim bunlar sayesinde.
Bende bir iki bişey yazıyım arkadaşlar önümüz kış malum, ballar donabilir veya şekerlenebilir. Bu balın sahte olduğu anlamına gelmez. Tam tersi gerçek balın bir özelliğide donmasıdır. Ballarınız donarsa lütfen direk balı tencereye koyup kaynatmayın bizim öyle müşterilerimiz vardı. Birde abi artık hiç donmuyor diye övünüyorlardı. En kolay metod küçük bir tencereye su doldurun balıda kavonozuyla koyun suya su yavaş yavaş kaynasın balda yavaş yavaş sıvı formuna dönecektir.
Ayrıca bu konudan bahsetmelimiyim bilmiyorum bazı kullanıcılar yanlış anlayabilir ama Arıya şeker verilmesi yanlış mı
bizde kendi arılarımıza şeker veriyoruz ve ballarını kendimiz de yiyoruz tüm yakınlarımızada yediriyoruz. Şeker verilmesinin genel nedeni soğuk kış aylarında besin bulamadığı veya hava şartlarının arının uçmasına izin vermediği dönemde arılar ölmesin yaşıyabileceği bir besin olsun. Bahar dönemi gelip etrafta çiçek ve polen arttığında şeker verilmesi durdurulur. Zaten arıya şeker veriyim arıda onu bal yapsın onu satıyım düşüncesi maliyet olarakda hiç etkin bir yöntem değil.
Gerçek balın donduğunu ilk elden öğrendim, tesadüf eseri bulduğumuz yabani bal dondu nitekim...
Arıya şeker vermeyi ise doğru bulmuyorum, kışı geçirecek kadar balı bırakmak daha doğru olur düşüncesindeyim. Sonuçta şekerli bal karışıyor çiçek başına.

Ben de hem petek hem de süzme baldan aldım. İkisini de çok beğendik severek yiyoruz, kokusu harika. Çocuk için iyi bir bal alayım diyordum şifa niyetine, güzel denk geldi. Emeğinize sağlık.
Afiyet olsun Serdar Bey,
Beğendiğinize çok sevindim :)

Merhabalar Berke Bey,
Bugün biraz yoğun bir gündü, yazılanları yeni okuyabildim. Aslında ben de bu aralar balın donması konusuyla ilgili forumda bir şeyler yazmayı planlıyordum; fakat siz konuyu gerçekten çok güzel özetlemişsiniz. Sözünü ettiğiniz yöntem "benmari usulü" diye geçiyor ve dediğiniz gibi balı eski formuna döndürmenin en sağlıklı yöntemidir. Elbette bal donmuş halde de tüketilebilir, görüntüsü dışında bir sorun yok aslında; fakat illa ki balın eski hale dönmesi isteniyorsa ben de bu yöntemin kullanılmasını tavsiye ediyorum.
Şeker konusu ise, sanırım bu durum biraz tercih meselesi oluyor. Aslında konu tamamen kovandan ne kadar bal alındığıyla ilgili. Kovandan çok az bal aldığımızda kış için arıya da yetecek kadar kalabilir.
Müsaade ederseniz, söylediklerinizden bir şeyi düzeltmek isterim. Çok şeker verilmesinin maliyet olarak iyi bir yöntem olmayacağını söylemişsiniz; fakat aslında durum böyle değil maalesef. İnsanlar kovan başına alacağı bal miktarını arttırmak için arılara çok fazla şeker veriyorlar, ve bu maliyet olarak da etkisiz olmuyor. Babanız gibi arıcılar bu işi geleneksel olarak iyi niyetle yürütüyor ve çoğunlukla işin para kısmı iş ahlakının gerisinde kalıyor; ama bu işin seri üretimini yapanlar aynı niyete sahip değiller ne yazık ki, çünkü asıl amaçları tamamen para. Geçenlerde Tarım ve Orman Bakanlığının sitesinde bir yazı gördüm ve orada ülkemizdeki bazı kovanlardan 25-30 kilo bal alınan kovanlar olduğu, yıllık üretimimizin çok iyi seviyelerde olduğu (!) yazıyordu. Rakamları görünce inanmakta zorlandım. Arı, arı olmaktan çıkmış ve robota dönmüş neredeyse. Düşünün, durum bu şekilde.
Bense kovanlardan 3-4 kilo kadar bal alıyorum sadece, kalanını arıların kış tüketimi için bırakıyorum. Zaten kar edememin sebeplerinden biri de bu :)
Konuya yazmanıza çok memnun oldum, çok sevindim gerçekten. Babanıza selamlarımı iletin lütfen.

Kahve Kulübü üyelerinin son siparişleri kargoya verildi. Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum.
Sipariş vermek için istediğiniz miktarı adres bilgileriyle bana buradan veya instagram üzerinden yazarsanız, şu ana kadar olduğu gibi, siparişinizi en geç ertesi günü kargoya vermiş olurum.

İnstagram adresi: (Meş Arıcılık)

Geri