• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Hakkari Karakovan BALI / Kahve Kulübüne Özel İndirim / Meş Arıcılık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arıcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar değerli Kahve Kulübü üyeleri,

Bu seneki ballarımızı kovanlarımızdan aldık ve satışa çıkarmaya başladık. Geçen seneki gibi ufak bir kampanyayla duyuru yapmak istiyorum.
Öncelikle ufak bir açıklama yapmak gerekiyor. Geçen sene analiz raporu alıp almadığım sorulmuştu. Ben de analiz ile ilgili girişimde bulunacağımı söylemiştim; fakat sonradan biraz araştırınca analiz yapma işinin maliyetinin tahmin ettiğimden oldukça yüksek olduğunu gördüm. Bu masrafı şu anlık karşılayabilmem mümkün değil. Ne yazık ki, geçen sene kovanlardan fazla bal elde edemediğimden, bunun sebebi arılara şeker vermememdir elbette, işler düşündüğüm şekilde ilerlemedi ve oldukça zarar ettim. Bu sene de gider kalemlerinin hepsi birkaç katına çıkınca işler daha da kötü duruma geldi benim için.
Ben geçen sene bu işe başladım ve ufak bir üreticiyim, niyetim az miktarda da olsa hakiki bal üretmek ve buna uygun bir alıcı kitlesi oluşturmak. Ancak bu iş düşündüğümden çok daha zormuş. Söz gelimi, kovanların bulunduğu yer, şehirden 35-40 km kadar uzaklıkta, yakıt ücretinin yaşattığı sorun bir yana, işin yorgunluğu da çok fazlaymış. Çoğunlukla babamla birlikte yapıyoruz işleri. Onun için şu an işi zorlukla yürütebiliyorum. Hal böyleyken, analizin işinin yüksek masrafına da ayrı bir bütçe ayıramadım. Yine internet sitesi açmayı, etiket basmayı, daha güzel ambalajlar satın almayı vs. gibi şeyler de düşünüyordum, onları da yapamadım. Bakalım, bu sene biraz toparlamaya çalışıyorum, eğer bu sene durumu biraz toparlayıp gelecek sene için devam edebilirsem, işi bir adım ileri taşımayı ve bu kapsamda gerekli analizleri ve diğer işleri de yapmayı planlıyorum. Yine de geçen sene analiz yapacağımı söyleyip yapamadığım için sizlerden özür diliyorum.
Fakat lütfen bu kafanızda en ufak kuşku yaratmasın. İnanın, işin içinde en ufak bir hile yok. Ürettiğim balların sonuna kadar arkasındayım.
Neyse biraz uzattım, kusura bakmayın :) Şimdi sadede geleyim...

Ürettiğim ballarda şeker ve katkı malzemesi yoktur. Ballar hakikidir. Kovanlar Hakkari'nin dağ eteklerinde bulunmaktadır.
Geçen sene olduğu gibi, fazla ürün elde edemedim. Fiyatları elimden geldiğince makul seviyede tutmaya çalıştım, işin kazancı gerçekten çok düşük. Kargo ücretleri çok artmasına rağmen geçen seneki gibi kargoyu ücretsiz olarak belirledim.
Sizden ricam piyadaki ballarla karıştırmamanız, kesinlikle aynı kategoride değiller çünkü. Umarım memnun kalırsınız.

İNDİRİM DETAYLARI

Arıların bulunduğu yer: Hakkari, şehir merkezinden yaklaşık 35-40 km uzaklıkta.
Rakım: Yaklaşık 1800-2000 m
Sattığımız ürünler: Karakovan Bal - Süzme Bal

Karakovan Bal: 750 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 725 TL. Toplamda İki kilo ve üstü alımlarda ise 700 TL.
Süzme Bal Kavanozu (net 900 gr): 500 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 475 TL. Toplamda iki kavanoz ve üstü alımlarda ise 450 TL.

Not1: Alımlarda 1 kilo Karakovan ve 1 kavanoz süzme bal aldığınız takdirde de ikinci indirimli fiyat uygulanacaktır.
Not2: Süzme kavanozumuz net 900 gramdır. Karakovan kutuları ise net 800-1400 gr aralığındadır.

KARGO: Tüm siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum. Yurtiçi Kargoyla gönderiyorum artık.
ÖDEME: Ödemeyi havale/eft yoluyla alıyorum. Sipariş verildikten sonra en geç ertesi günü siparişi Yurtiçi Kargo'ya veriyorum. Kargo kodunu size ilettikten sonra sizinle paylaşacağım İBAN üzerinden havale/eft ile ödeme yapabilirsiniz.
Tüm siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum. Yurtiçi Kargo gönderiyorum artık.

Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi instagram adresimiz (Meş Arıcılık) üzerinden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca instagram sayfasını da takip ederseniz çok sevinirim.

Arıcı - Meş Arıcılık IMG_1513 - Kopya.JPG

Son düzenleme:

Bu seneki ballarımızı kovanlarımızdan aldık ve satışa çıkarmaya başladık. Geçen seneki gibi ufak bir kampanyayla duyuru yapmak istiyorum.
Öncelikle ufak bir açıklama yapmak gerekiyor. Geçen sene analiz raporu alıp almadığım sorulmuştu. Ben de analiz ile ilgili girişimde bulunacağımı söylemiştim; fakat sonradan biraz araştırınca analiz yapma işinin maliyetinin tahmin ettiğimden oldukça yüksek olduğunu gördüm. Bu masrafı şu anlık karşılayabilmem mümkün değil. Ne yazık ki, geçen sene kovanlardan fazla bal elde edemediğimden, bunun sebebi arılara şeker vermememdir elbette, işler düşündüğüm şekilde ilerlemedi ve oldukça zarar ettim. Bu sene de gider kalemlerinin hepsi birkaç katına çıkınca işler daha da kötü duruma geldi benim için.
Ben geçen sene bu işe başladım ve ufak bir üreticiyim, niyetim az miktarda da olsa hakiki bal üretmek ve buna uygun bir alıcı kitlesi oluşturmak. Ancak bu iş düşündüğümden çok daha zormuş. Söz gelimi, kovanların bulunduğu yer, şehirden 35-40 km kadar uzaklıkta, yakıt ücretinin yaşattığı sorun bir yana, işin yorgunluğu da çok fazlaymış. Çoğunlukla babamla birlikte yapıyoruz işleri. Onun için şu an işi zorlukla yürütebiliyorum. Hal böyleyken, analizin işinin yüksek masrafına da ayrı bir bütçe ayıramadım. Yine internet sitesi açmayı, etiket basmayı, daha güzel ambalajlar satın almayı vs. gibi şeyler de düşünüyordum, onları da yapamadım. Bakalım, bu sene biraz toparlamaya çalışıyorum, eğer bu sene durumu biraz toparlayıp gelecek sene için devam edebilirsem, işi bir adım ileri taşımayı ve bu kapsamda gerekli analizleri ve diğer işleri de yapmayı planlıyorum. Yine de geçen sene analiz yapacağımı söyleyip yapamadığım için sizlerden özür diliyorum.
Fakat lütfen bu kafanızda en ufak kuşku yaratmasın. İnanın, işin içinde en ufak bir hile yok. Ürettiğim balların sonuna kadar arkasındayım.

Ürettiğim ballarda şeker ve katkı malzemesi yoktur. Ballar hakikidir. Kovanlar Hakkari'nin dağ eteklerinde bulunmaktadır.
Geçen sene olduğu gibi, fazla ürün elde edemedim. Fiyatları elimden geldiğince makul seviyede tutmaya çalıştım, işin kazancı gerçekten çok düşük. Kargo ücretleri çok artmasına rağmen geçen seneki gibi kargoyu ücretsiz olarak belirledim.
Sizden ricam piyadaki ballarla karıştırmamanız, kesinlikle aynı kategoride değiller çünkü. Umarım memnun kalırsınız.

İNDİRİM DETAYLARI

Karakovan Bal: 750 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 725 TL. Toplamda İki kilo ve üstü alımlarda ise 700 TL.
Süzme Bal: 550 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 525 TL. Toplamda İki kilo ve üstü alımlarda ise 500 TL.

(Alımlarda 1 kilo Karakovan ve 1 Kilo süzme bal aldığınız takdirde de ikinci indirimli fiyat uygulanacaktır.)

Tüm siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum.
Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi instagram adresimiz (Meş Arıcılık) üzerinden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca instagram sayfasını da takip ederseniz çok sevinirim.

Arıcı - Meş Arıcılık Ekli dosyayı görüntüle 28366
Petek tamamen arı tarafından mı yapılıyor.

İlk siparişlerimizin hepsini gönderdik.

Buraya şöyle güzellikler bırakayım :)

Ekli dosyalar

• b55f25ea-686b-40d7-9bb8-9b776a723c32.jpeg
    b55f25ea-686b-40d7-9bb8-9b776a723c32.jpeg
    145.4 KB · Görüntüleme: 174
  • e4ca532c-a80a-4c50-a772-8df7792d96ab.jpeg
    e4ca532c-a80a-4c50-a772-8df7792d96ab.jpeg
    152.2 KB · Görüntüleme: 192
Öncelikle yeni mahsulünüz hayırlı olsun, emeklerinizin karşılığını alırsınız umarım.

İnsanların çok sığ olarak baktığı ya da hayatın hızlı akışı sırasında fark edemediği ciddi derinlikteki ürünlerle ilgilenmenin insanı mutlu ettiğini ve hayatın yoğun temposundan biraz uzaklaştırarak kafa dinleme şansı verdiğini düşünüyorum. Sizin başlığınızı görene kadar bal da benim için üzerinde hiç düşünmediğim bir üründü ancak arkasında bu kadar derinliğin olduğunu öğrenmek benim için şaşırtıcı oldu, bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.

Asıl ben teşekkür ediyorum Ömer Bey, mesajınız beni gerçekten çok mutlu etti.
Ben de arıcılık işine başlamadan önce tıpkı sizin dediğiniz gibi hissederdim, yani bu alanı oldukça sıradan ve üzerinde durmaya değmez olarak görürdüm. Çok fazla sahtelik karıştırılan bir alan olduğundan biraz olumsuz bir izleneme sahiptim elbette. Fakat içine girdikçe ve arıların arasında zaman geçirdikçe aslında çok kadim bir alan olduğunun farkına vardım. Söz gelimi, işin neredeyse insanlık kadar eski bir tarihi olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım.
Bu bilinç, beraberinde insanın doğayla aslında ne kadar sıkı bir ilişkisinin olduğunu da görmemi sağladı aynı zamanda; çünkü tamamen doğaya mecburuz ve onsuz düşündüğümüz her alternatif tasarı-gerçeklik, inkar edilemez bir sahteliğe sahip. Aynı şekilde bu ilişkinin liberal-tüketimci bir biçimde tek yanlı olmaması gerektiğini, zorunlu olarak karşılığında kendinden bir şeyler vermekle dengeleneceğini de anlamaya başladım zamanla.
Diğer yandan, doğanın içerisinde bulunmak, zaman geçirmek, dağ-bayır dolaşmak tarifi imkansız bir mutluluk veriyor bana... İşleri ekonomik yönden henüz tam rayına koyamasam da yine de yaptığım işten memnunum. Hedefim, en başından beri söylediğim gibi, tamamen saf bal üretmek. Bunu yapabildiğim kadar sürdüreceğim.
Daha çok yazabilirim, ama çok uzatmayayım.
Güzel düşünceleriniz için tekrar teşekkür ediyorum :)

Kulüpteki dostların bu haftaki siparişleri dün kargoya verildi.
Bu arada bir güncelleme yapayım. Süzme ballarımızın fiyatını bir kilo üzerinden belirtmiştim; ancak bir kiloluk cam kavanoz bulamadım. Plastik kavanoza da koymak istemedim tadını bozar diye. Kavanozlarım 900 gr alıyor. Fiyatını ona göre güncelledim.

Güzel kahveli sabahlar diliyorum 😊

Ekli dosyalar

• 829322f5-ce26-4635-9854-892e5fec7835.jpeg
    829322f5-ce26-4635-9854-892e5fec7835.jpeg
    92.7 KB · Görüntüleme: 126
  • ab6f757c-2381-4b95-842a-8f3470849adc.jpeg
    ab6f757c-2381-4b95-842a-8f3470849adc.jpeg
    118.3 KB · Görüntüleme: 109
  • 984FD477-192D-4B2B-A629-5079CF38890B.jpeg
    984FD477-192D-4B2B-A629-5079CF38890B.jpeg
    195.9 KB · Görüntüleme: 103
  • 01a67f0f-a5ea-4571-b417-f04ace5a2ab1.jpeg
    01a67f0f-a5ea-4571-b417-f04ace5a2ab1.jpeg
    177.6 KB · Görüntüleme: 95
  • 0B86FBDF-E5E9-40BA-AF8E-7489CFCB7AFD.jpeg
    0B86FBDF-E5E9-40BA-AF8E-7489CFCB7AFD.jpeg
    263.8 KB · Görüntüleme: 94
  • 07056fe8-150c-40a0-8784-ec2d0c440659.jpeg
    07056fe8-150c-40a0-8784-ec2d0c440659.jpeg
    160.4 KB · Görüntüleme: 108
Ben de 1 kavanoz aldım, sabah ekmeğime sürmek için sabırsızlanıyorum. 😋😋

Kahve Kulübü üyelerinin hafta sonu siparişlerinin tümü sabah itibariyle kargoya verilmiştir. Kargo kodlarını özel mesajla da bildireceğim. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum :)

Kahveyle çok uzun senelerden bu yanadır ilişkim var elbette, sanırım on seneden uzun bir süredir, filtre kahve tüketiyorum, ancak nitelikli kahveyle gerçek anlamda tanışmam 2020 senesinin mayıs ayında oldu, o zaman nitelikli kahveyle araştırmalarım başladı. Araştırırken bir şekilde Kahve Kulübüne denk geldim. Buradaki yazılar, arkadaşların içten paylaşımları ilgimi daha da artırdı. Başlangıçta, ucuz bir el değirmeni ve porselen V60 edindim. İlk kahvemi Coffee Project isimli firmadan almıştım, fakat demlemelerim sürekli acı olduğu ve forum üyelerinin tavsiyeleri de bu yönde olduğu için kuğu boyunlu demlik satın aldım. Demlemelerim bir nebze düzelmişti, fakat anladığım kadarıyla daha yetkin firmalardan kahve almam gerekiyordu. Ben de ikinci kahve alacağım yeri araştırmaya başladım, hiç unutmam Kahve Kulübünün aylık alımları olduğunu görmüştüm o zaman. Kahve Kulübünün Mayıs ayı alımında da Kahve Fabrikası isimli bir firma seçilmişti, herkes Şerif Başaran'ı ve onun kavurduğu Etiyopya Guji Anasora adındaki kahvesini övüp duruyordu. Merakıma daha fazla dayanamayarak o zaman ben de satın almıştım. Böylece, hayatımın en güzel kahvesini içtim bu sayede, sanırım ilk deneyimden olsa gerek, bir daha aynı tada hiçbir kahvede ulaşamadım. Elbette ondan sonraki bazı alımlara katıldım, bunlardan Coffee Department da yine en fazla aklımda kalanlardan, Metin Beyin @metin işletmeciliğine hayran kalmıştım ve o zamanki kahvelerden sanırım ismi Shanga olan (yanlış yazmış olabilirim) bir Ruanda kahvesini özellikle çok beğenmiştim. Her neyse, dediğim gibi, hem sonraki alımlara katıldım (henüz üye olmadığımdan indirimlerin bir kısmından yararlanamıyordum) hem de forum yazılarını düzenli olarak takip ediyordum. Zaman içerisinde, burada çokça övüldüğünden, Aeropress satın aldım, çok memnun kalarak iyi ki almışım dedim.
Bir süre, işlerden ve bazı özel konulardan kahveyle ilgilenemedim, dolayısıyla forumu da takip edemedim, fakat şu an düzenli olarak takip ediyorum. Tabii, her zaman yazma fırsatı olmuyor. Buradaki ilanıma gelecek olursak, forum üyelerinin kahve haricinde, kendilerinin ürettiği bazı ürünlerle ilgili ilan açtıklarını gördüğümde bunun bir sorun olmayacağını düşünmüştüm; fakat sizin için sakıncası oldu sanırım, eğer site yöneticileri de böyle düşündüyse konuyu kapatabilirim. Diğer yandan ismime takıldıysanız eğer, bu hem arıcı olduğumdan hem de Theodoros Angelopoulos'un Arıcı isimli filminden dolayıdır, bunu daha önce yazmıştım aslında.
Umarım forum ve kahve ile ilgili ilişkimi size kanıtlayabilmişimdir.
Arıcı çok iyi filmdir! :)

1000046393.jpg

Ben şimdiye kadar bal yememişim. Çok beğendim. Elinize emeğinize sağlık 😊😊

Ayrıca öyle bir paketlenmiş ki değil Türkiye, yurt dışına bile ihraç edilebilir 👏👏

İNDİRİM DETAYLARI

Süzme Bal Kavanozu (net 900 gr): 500 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 475 TL. Toplamda iki kavanoz ve üstü alımlarda ise 450 TL.

Not1: Alımlarda 1 kilo Karakovan ve 1 kavanoz süzme bal aldığınız takdirde de ikinci indirimli fiyat uygulanacaktır.
Not2: Süzme kavanozumuz net 900 gramdır. Karakovan kutuları ise 800-1400 gr aralığındadır.

Tüm siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum. Yurtiçi Kargo gönderiyorum artık.

Arıcı - Meş Arıcılık Ekli dosyayı görüntüle 28366
Yazdıklarınızı okudum.Bişeyler yapıp üretmeye çalışmanız takdire şayan.Ülkemiz için az da çok da üretim yapılması çok önemli. Başarılarınızın devamını dileyip yaptığınız işte muvaffak olmanızı diliyorum.İnşaallah müsait olduğumda ben de ballarınızdan almak isterim.

Yazdıklarınızı okudum.Bişeyler yapıp üretmeye çalışmanız takdire şayan.Ülkemiz için az da çok da üretim yapılması çok önemli. Başarılarınızın devamını dileyip yaptığınız işte muvaffak olmanızı diliyorum.İnşaallah müsait olduğumda ben de ballarınızdan almak isterim.
Güzel düşünceleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum Burak Bey.
Ne zaman isterseniz, başım üstüne. :)

Geri