Merhabalar değerli Kahve Kulübü üyeleri,
Bu seneki ballarımızı kovanlarımızdan aldık ve satışa çıkarmaya başladık. Geçen seneki gibi ufak bir kampanyayla duyuru yapmak istiyorum.
Öncelikle ufak bir açıklama yapmak gerekiyor. Geçen sene analiz raporu alıp almadığım sorulmuştu. Ben de analiz ile ilgili girişimde bulunacağımı söylemiştim; fakat sonradan biraz araştırınca analiz yapma işinin maliyetinin tahmin ettiğimden oldukça yüksek olduğunu gördüm. Bu masrafı şu anlık karşılayabilmem mümkün değil. Ne yazık ki, geçen sene kovanlardan fazla bal elde edemediğimden, bunun sebebi arılara şeker vermememdir elbette, işler düşündüğüm şekilde ilerlemedi ve oldukça zarar ettim. Bu sene de gider kalemlerinin hepsi birkaç katına çıkınca işler daha da kötü duruma geldi benim için.
Ben geçen sene bu işe başladım ve ufak bir üreticiyim, niyetim az miktarda da olsa hakiki bal üretmek ve buna uygun bir alıcı kitlesi oluşturmak. Ancak bu iş düşündüğümden çok daha zormuş. Söz gelimi, kovanların bulunduğu yer, şehirden 35-40 km kadar uzaklıkta, yakıt ücretinin yaşattığı sorun bir yana, işin yorgunluğu da çok fazlaymış. Çoğunlukla babamla birlikte yapıyoruz işleri. Onun için şu an işi zorlukla yürütebiliyorum. Hal böyleyken, analizin işinin yüksek masrafına da ayrı bir bütçe ayıramadım. Yine internet sitesi açmayı, etiket basmayı, daha güzel ambalajlar satın almayı vs. gibi şeyler de düşünüyordum, onları da yapamadım. Bakalım, bu sene biraz toparlamaya çalışıyorum, eğer bu sene durumu biraz toparlayıp gelecek sene için devam edebilirsem, işi bir adım ileri taşımayı ve bu kapsamda gerekli analizleri ve diğer işleri de yapmayı planlıyorum. Yine de geçen sene analiz yapacağımı söyleyip yapamadığım için sizlerden özür diliyorum.
Fakat lütfen bu kafanızda en ufak kuşku yaratmasın. İnanın, işin içinde en ufak bir hile yok. Ürettiğim balların sonuna kadar arkasındayım.
Neyse biraz uzattım, kusura bakmayın

Şimdi sadede geleyim...
Ürettiğim ballarda şeker ve katkı malzemesi yoktur. Ballar hakikidir. Kovanlar Hakkari'nin dağ eteklerinde bulunmaktadır.
Geçen sene olduğu gibi, fazla ürün elde edemedim. Fiyatları elimden geldiğince makul seviyede tutmaya çalıştım, işin kazancı gerçekten çok düşük. Kargo ücretleri çok artmasına rağmen geçen seneki gibi kargoyu ücretsiz olarak belirledim.
Sizden ricam piyadaki ballarla karıştırmamanız, kesinlikle aynı kategoride değiller çünkü. Umarım memnun kalırsınız.
İNDİRİM DETAYLARI
Arıların bulunduğu yer: Hakkari, şehir merkezinden yaklaşık 35-40 km uzaklıkta.
Rakım:
Yaklaşık 1800-2000 m
Sattığımız ürünler:
Karakovan Bal - Süzme Bal
Karakovan Bal: 750 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 725 TL. Toplamda İki kilo ve üstü alımlarda ise 700 TL.
Süzme Bal Kavanozu (net 900 gr): 500 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 475 TL. Toplamda iki kavanoz ve üstü alımlarda ise 450 TL.
Not1: Alımlarda 1 kilo Karakovan ve 1 kavanoz süzme bal aldığınız takdirde de ikinci indirimli fiyat uygulanacaktır.
Not2: Süzme kavanozumuz net 900 gramdır. Karakovan kutuları ise 800-1400 gr aralığındadır.
Tüm siparişlerde
KARGO ÜCRETSİZ. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum. Yurtiçi Kargo gönderiyorum artık.
Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi instagram adresimiz (
Meş Arıcılık) üzerinden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca instagram sayfasını da takip ederseniz çok sevinirim.
Arıcı - Meş Arıcılık Ekli dosyayı görüntüle 28366