• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen belirttiğim gibi pazartesiye başlangıcı Etiyopya Nenseboyu espressoda denemesiyle yapacaktım.
Cidden çok lezzetli bir kahve, espressoya bu denli yakışacağını bekleniyordum. Hafif eksimtrak ve inanılmaz tatlı.
19gr in/ 39 gr out 29sn.
IMG_20200224_081558.jpg

Kahve: Guatemala Finca Quejina Microlot, Yıkanmış
Kavuran: Coffeenutz, 18 Şubat
Demleme Metodu: Cam Hario V60, 14.2 gram, ~1:16.5 kahve/su oranı
Öğütücü: Timemore 20klik
Demleme sıcaklığı: 93 derece
Demleme Süresi: 2 dakika 38 saniye
Su: Buzdağı, Ph 7.1

Kahvekulübü Şubat ayı alımındaki kahvelerden birisi olan bu kahveyi kavrumundan 6 gün sonra denedim.

Kahvenin gövdesi orta derecede, hatta ortanın bir tık altı diyebilirim, ağız sulandırıcı bir tatlı narenciye (limon ve lime benzeri) asiditesi var.

Hani limon kabuğunu toz şeker ile karıştırırsanız da bir koku ve tat çıkar ya ortaya, onun gibi diyebilirim :) ya da tonikteki tatlı ve mayhoşumsu bir doku vardır ya, aynı onun gibi :)

Gayet tatlı bir fincan çıkıyor ortaya. Şaşırtıcı bir Guatemala tecrübesi oldu. Çiçeksi ve meyvemsi aromaları sevenler için ya da yüksek gövde arayanlar için uygun olmayabilir.

Damakta da kalıcılığı olan bir kahve. Genelde Kenyalarda gördüğümüz tarz bir mayhoş kalıcılığı var ama ekşilik değil tatlılık ile beraber.

Not: kahveden cuppingde yapıldığı gibi kuvvetlice hüpleterek bir miktar ağzınıza alın ve üst damağınıza vurun. O zaman mayhoş, tatlı lime asiditesi ile ne anlatmaya çalıştığımız tecrübe edebilirsiniz diye düşünüyorum. En azından benim şahsi tecrübelerim bu şekilde :)

BADAA42E-8AB1-4C88-A36A-B47E6209A4B0.jpeg

Kahve: Guatemala Finca Quejina Microlot, Yıkanmış
Demleme Metodu: V60, 20 gram/300ml kahve/su oranı- kasuya
Demleme sıcaklığı: 94 derece
Demleme Süresi: 3dk

@campos un yazdığı gibi, tatlı mayhoş güzel bir kahve ortaya çıktı. Sevdim.

IMG_20200224_192713.jpg

Kahve: Kosta Rika - Las Lajas
İşlem: Natural
Kavuran: Kronotrop Roastery
Demleme Metodu: Origami w/ V60 filtre, 20:300, 1:15 kahve:su oranı
Öğütücü: Comandante 22 click
Demleme sıcaklığı: 96 derece
Su değerleri: 130 ppm, 87.5 GH, 40 KH

Aranan kan bulundu! Zaten önceden deneyip çok sevdiğim bir çekirdek olan Kosta Rika’yı, 14 Şubat kampanyası yapılınca almam farz oldu.

1:15’in bu kahveye bir tık sert gittiğini düşünülüyor olabilir, ama tat profilinin oldukça yoğun olmasını istedim. Bu aralar çok beğendiğim çekirdeklerden...

Çekirdek: Ethiyopya Yirgacihaffe Adado
Kavurucu: Coffeenutz
Demleme Yöntemi: V60 (Kasuya)
Öğütüm: sözen-2 tam tur
Oran: 16.5 gr kahve - 250 ml

Tatlı ve orta gövdeli reçete ile 30+70 başlangıç 50+50+50 demleme ile 90c su kullanarak demledim. Bitiş biraz uzun sürdü, çeyrek tur kalın öğütülebilirmiş.

Yoğun vişne tadı soğudukça netleşti, kremamsı bir tat ara ara hissettim. Bitişte de ekşi olmamasına karşın vişne notaları devam ediyordu meyvemsi bir tatlılık ile. Mzunguyu andırdı profil olarak. Gayet başarılı buldum, aldığı puanı hak ediyor.

Son düzenleme:
Çekirdek: Kosta Rika Las Lajas Natural
Kavurucu: Kronotrop
Yöntem: V60
Oran 15/250
Süre 2.30

Tadım Notları: Pakette belirtilen tüm notaları açık ve net olarak aldım bu notalar şu şekilde: Armut, mürdüm eriği, beyaz üzüm, kakao, fındık Kavrum olarak biraz koyu oldugunu söylemeliyim daha çok omni tarzda. Hafif Tatlı bir kahve ama omni kavrumdan dolayı bir tık yogun. Krontropun açık kavrumuna alışkın olanlara acı gelebilir. Omni kavrum kahvelere alışkınsanız ve seviyorsanız tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kahve: Brasil Serra Das Araras
Kavurucu: Coffee Nutz
Demleme Yöntemi: Delter Coffee Press
Öğütme : Cmd 23 Click
12 gr kahve, 200 ml , 92 derece su
Demleme : 50ml 40 sn Blooming sonra tek basış toplam 1:50 süre

Brezilya pek tercih etmediğim için coffeenutz denemelerime ilk Brezilya'dan başlamak istedim. Öncelikle kavurum başarılı oldukça homojenik. Yoğun çikolata tadı baskın, asidite düşük. Beklediğimin aksine içimi baya rahattı.

IMG_20200225_114954.jpg

Güral kalitayla ilk demleme.
Coffeenutz Etiyopya Adido.
Hafif tatlı bir eksimtrak, meyvemsi bir tatlılık, orta-yüksek gövde, ağızda devam eden tatlı bir after taste.
Bu aralar hiç bir kahve üzmedi beni ya, nasıl sevinçliym.
30gr in/450gr out
94'su / 3:45 süre.
IMG_20200225_200815.jpg

Kahve: Brasil Serra Das Araras, Doğal İşlenmiş
Demleme Metodu: Cam Hario V60, 14.3 gram, ~1:16.5 kahve/su oranı
Öğütücü: Timemore 19klik
Demleme sıcaklığı: 94-92 derece
Demleme Süresi: 2 dakika 45 saniye

Kahvekulübü Şubat ayı alımındaki kahvelerden ikincisi olan bu kahveyi kavrumundan 1 hafta sonra V60 ile denedim.

Kahvenin ağdalı bir dokusu var ve gövdesi orta-yüksek seviyede. Baskın çikolata ve kakao tatlarını rahatlıkla alabileceğiniz bir kahve.

Asiditesi düşük ve soğudukça artıyor, ayrıca içtikten sonra damakta hissedilen limon aromaları kalıyor. Damakta kalıcığı da gayet yüksek diyebilirim.

Bu kahvenin asiditesini ön plana çıkarmak için bir iki değişiklik yapmak güzel olabilir. Tabi bunu yaparken gövdeyi ve hali hazırda baskın olan kakao aromalarını daha da arttırmak istemem :)

Kavurucu notlarındaki aromaları kolaylıkla alabileceğiniz bir kahve olduğunu düşünüyorum.

Sırada Etiyopya var...

Mazzer mini'de 4-5 arası bir noktada.

Kahve:
Ethiopia Yirgacheffe Adado Grade 1, Doğal İşlenmiş
Demleme Metodu: Cam Hario V60, 14.3 gram, ~1:16.5 kahve/su oranı
Öğütücü: Timemore 19klik
Demleme sıcaklığı: 94-92 derece
Demleme Süresi: 2 dakika 55 saniye

Kahvekulübü Şubat ayı alımındaki kahvelerden sonuncusu olan bu doğal işlenmiş Etiyopya kahvesini de kavrumundan 8 gün sonra gün doğarken V60 ile denedim. :)

Kahvenin pürüzsüz bir dokusu ve yumuşak bir içimi var. Gövdesi ortanın biraz daha altında diyebilirim.

Demleme sırasında V60 a burnunuzu uzatıp koklarsanız, o güzel çiçek kokularını alabilirsiniz. Fincanda da yasemin baskın olmak üzere buram buram çiçek kokuları sizi karşılıyor. Fincanın sonuna kadar çiçek aromaları devam ediyor.

Doğal bir Etiyopyadan beklediğim tek çekirdekli sarı meyvelerin kattığı meyvemsi ve tatlı bir asidite rahatlıkla hissediliyor.

Gayet dengeli ve içimi hoş bir kahve olduğunu söyleyebilirim.

Doğal işlenmiş bir kahve ve Heirloom varyetesi olduğundan, normalde öğüttüğünüzden bir tık kalın öğütmenizi tavsiye ederim... Aksi taktirde, demleme süreleri biraz uzayabilir. (Melodrip varsa gerek olmayabilir :) )

2DF6E32B-1202-4622-873F-F127F029F0B1.jpeg

Kahve: Wolichu Wachu
Kavurucu: Montag
Demleme Yöntemi: Delter Coffee Press
Öğütme : Cmd 23 Click
12 gr kahve, 200 ml , 92 derece su
Demleme : 50ml 30 sn Blooming sonra tek basış toplam 1:45 süre

Ve bekledikçe güzelleşen bir kahve daha Wolichu Wachu. 21 ocak kavrumlu bu kahveyi ilk denediğimde hasta olduğum için tad alamıyordum. Şu an bu kahvenin bitişine özellikle bayıldım! Yoğun çiçeksi, bergamot tadı baskın ve arkasından hissedilen tatlı meyveler.

IMG_20200226_172830_978.jpg

Geri