• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Vitus
Çekirdek: Monteblanco Coconut Lemonade
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: Timemore C3 13 clik (en düşük ayar)
Su Detayları: Şırlan Su (İzmir Bölgesi) 93°C derece
Toplam Süre: 2:00
Kahve Miktarı: 15:230
Oran: 1/15
Kavrum Tarihi: 20.06.2024 (XoX)
Demleme Basamakları: 60-60-60-60

Tadım Detayları: Kahve su tutmuyor, yine 4 basamak demledim. Hem kuru kokuda hem de demledikten sonra hindistan cevizi ve limon kokusu baskındı. Aromalar Department'ın geçen seneki Fınca Milan aromalarına benziyor. Kokusu da tadı da çok güzeldi, arada bisküvi aroması bile geldi.

Vitus Coffee - Kosta Rika San Ramon Termik Santral
Origami - Cafec Traditional
1Zpresso K-Max 70
Nestle 15 / 270 90° Fellow Stagg
40ml 30 sn 130ml 1.00 100 ml Bitiş: 2.00

Üretici bir ailenin çocuğu olan Fernando, çiftlikte oynayarak büyümüş. Altı kardeşten biri olan Fernando, günün birinde çiftliği kendi yöneteceğini hiç hayal etmemiş.

Sitedeki açıklamalarına göre kuru üzüm, pekmez, kakao notaları ön plandaymış. Fincanda sadece kakaonun acımsı tadını alabildim. Çekirdek kalitesini ve kavurma profilini bu ilk demlemede pek beğenmedim.

Vitus Coffee - Kosta Rika San Ramon Termik Santral
Origami - Cafec Traditional
1Zpresso K-Max 70
Nestle 15 / 270 90° Fellow Stagg
40ml 30 sn 130ml 1.00 100 ml Bitiş: 2.00

Üretici bir ailenin çocuğu olan Fernando, çiftlikte oynayarak büyümüş. Altı kardeşten biri olan Fernando, günün birinde çiftliği kendi yöneteceğini hiç hayal etmemiş.

Sitedeki açıklamalarına göre kuru üzüm, pekmez, kakao notaları ön plandaymış. Fincanda sadece kakaonun acımsı tadını alabildim. Çekirdek kalitesini ve kavurma profilini bu ilk demlemede pek beğenmedim.
Aynı kahveyi ben de kendi web sitelerinde verdikleri 2 referans reçete ile demledim, aynı şekilde pek iyi sonuç alamadım maalesef fincanda sadece yoğun bir asididite hakimdi.

Tetra’n - Frinsa Manis
Japon soğuk demleme
Origami-hario 01filtre
Fellow gen2 4.2klik
25gram kahve
  • 225gram buz(50gramı atzumpadan coldbrew yaptığım sonra dondurduğum buz)
  • bi kapak -60derece derindondurucudan jagermeister
  • 50-50-50-75 4döküş toplamda 225gr elmacık 95derece su(2:20dk)

Felaket tatlı ve baharatlı çıktı. Jagerin hakkı hakikaten 1kapakmış. Daha fazla koyarsam baskın çıkacaktı. Bu hali kahveyle çok iyi denkleşmiş. Bayıldım.
Mekanda versen en az 250lira yazar. Keşke Kahlua’m da olsaydı. O zaman 350:)

Kavurucu: A Roasting Lab
Çekirdek: Colombia Supremo
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Hario Naturel
Öğütüm Detayları: R3 100 click
Su Detayları: Erikli, tahminen 90-95°C (kaynamadan 40-50 sn sonrası)
Kavrum Tarihi: 26.06.2024
Toplam Süre: 3:00
Kahve Miktarı: 20 gr
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 60-260

10 saniyede ilk döküşü bitirip 35 saniye blooming yaptım. ikinci döküşü bir tık daha yavaş yapıp, sonda da hafif bir swirl ile bitirdim. Demlerken oran 1/16 fakat buzla çok seyreldi 1/20 falan olmuştur bence rahat.

Kahveyi denize giderken dışarıdan buz alır, karıştırıp içeriz diye yapmıştım. Soğuk kahvede kompleks tatları olmayan dümdüz kahvelere bayılırım. Starbucks ice americano biraz acı olmasına rağmen çok hoşuma gidiyor mesela. Bu demleme de filtre olmasına rağmen o hissiyatı bana yaşattı. Buzla bayağı seyreldi tek seferde 2 litre içirtecek bir kıvama geldi.

Tadarken bir şeyi andırmadı bana, klasik kahve tadı diyebileceğimiz bir tattaydı. İçimi inanılmaz keyifliydi, kahve resmen aktı keşke 1 litre daha demleseydik dedirtti. Şu yazıyı yazmadan 10 dk önce tekrar demleyip içtik. Soğuk kahve için çeşitli çekirdekler deniyorum şu sıralar, şu anda listemde 1. sırada.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: tetra n Roastery
Çekirdek: Kolombiya Jairo Arcila Natürel Ef2 Castillo
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Th-1
Öğütüm Detayları: r3 100 klik
Su Detayları: 94° nestle
Kahve Miktarı: 20
Su Miktarı: 320
Demleme Basamakları:40 ml Su 30 sn Bloom, 160 ml Su 10 sn bekle 120 ml Su bitiş 2:40
Tadım: yoğun meyve tadı var ama ben ne isabella üzümü yedim nede dağ çileği, hario filitre ile arada büyük fark var , meyve tadı on planda acı ve ekşi tat hiç yok çok beğendim , doyamadım 1 kez daha Demleme yaptım 😋😋😋 çekirdek harika çok keyifli bir deneyim oldu

Çekirdek: sebastian gomez Kolombiya- Natural ef2

Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec TH-1 Filtre Kağıdı

Öğütüm Detayları: R3/85 Klik yavaş ve yatay öğütüm

Su Detayları: 94 pınar madran

Kahve Miktarı: 16 gr

Su Miktarı: 240 ml

Demleme Basamakları: 30ml su 40 sn Bloom

00; 40 - 01:00 arası 100ml su 01 :20 - 01: 30 arası 100ml su 02:40 bitiş

Tadım Detayları: koku da tadim notaları baskın olarak Sıcakta çilek on planda , ilidikca da şeftali baskın

Keyifli bir deneyim oldu tat kalıcı

Kavurucu: A Roasting Lab
Çekirdek: El Salvador SHG
Kavrum Tarihi: 20.06.2024
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 15 gr
Demleme Basamakları: 50-200

45 saniye kadar blooming ve sonrasında ikinci döküşü kahvenin hep ortasına yoğunlaşarak dairesel hareketlerle yaptım. Döküşün bitmesine az kala dışa doğru da bir spiral döküş yaptım ve ufak bir swirl ile bitirdim.

Sanırım kakao, çikolata notalarını en yoğun aldığım kahve bu oldu. Hiç v60 demleme içmemiş birisine kahve denetecek olsam bunu denetirdim. Hem güvenli, herkesin beğeneceği bir seçim, hem de dediğim gibi notalar bariz bir şekilde seçilebiliyor tadarken. Yazan diğer notaları pek alamadım ben açıkçası. Birkaç gündür hiç kahve içmediğim için canım çok çekiyordu. Ufak tefek çerezlik bir şeyler atıştırırken demledim kahveyi. Onların yanına acayip iyi gitti ve çok tatmin etti beni. Bugün bir daha kahve çekmez canım.

A roasting lab'in deneme paketlerinden bir tane almıştım, bu kahve de onun içerisindeydi. Demleyip tutturması kolay kahveler var bence o yüzden hobiye yeni giriş yapanlar için güvenli seçimler. Elimdeki diğer kahveler için reçete yazmaya çekiniyorum çünkü her demlediğimde farklı bir çıktı elde ediyorum kimisi güzel, kimisi kötü oluyor (özellikle çok işlenmiş kahvelerde asla aynı tadı yakalayamıyorum).

Çok reklam yapıyormuş gibi hissettim ama kahvelere %15 civarı indirim yapmışlar bunu da eklemek istedim.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Vitus Coffee Roastery
Çekirdek: Guatemala Antigua - Yellow Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Hario Naturel Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: R3/94 Klik
Su Detayları: 93° Kuzeyden
Kahve Miktarı: 16 gr
Demleme Basamakları: 50 ml su ile 40 saniye blooming yaptım. Sonrasında 100 ml su ekleyip 20 saniye sonrasında 90 ml merkezi döküş yaparak 1.35’te bitirdim. Demleme ise 2.20 civarında bitti.

Tadım Detayları: Süre olarak 2.45 hedeflemiştim, sanırım daha ince öğütmem gerekiyor. Kokuda hafif meyvemsilik ve çiçeksilik bir arada gibiydi. Sıcak tadımda rahatsız etmeyen hafif isli bir nota vardı. Soğudukça meyvemsi notalar daha belirginleşti fakat arkadan bir bitterlik de vuruyordu. Cafec filtre kağıdı, öğütüm değişikliği veya metod değişikliğiyle daha iyi bir sonuç alınabilir sanırım. Bu çekirdeği deneyenler varsa öneriye açığım.
@vitusgökçen sizden de bi reçete önerisi isterim 🤗

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Vitus Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia El Mirador Nectar Yellow Fruits
Demleme Yöntem ve Detayları:: Hario V60 02 Seramik- Hario bol poşet
Öğütüm Detayları: cmd 18 klik
Su Detayları: Abant Su 94°C derece
Toplam Süre: 2:23
Kahve Miktarı: 15:250
Demleme Basamakları: Gökçen beyin reçetesine uydum. 50 ml 30 saniye ön demleme, 100 ml döküp küçük bir swirl ve kalan 100 ml.

Tadım Detayları: İnfuze kahvelere karşı bir önyargım vardı fakat Yellow Fruits bu önyargımı tamamen kırdı. İki tane Pink Champagne sipariş edecekken tesadüfen aldığım kahvenin resmen bağımlısı oldum. İkinci kez siparişimin sebebi olacak bu kahvenin, hem sıcak hem de soğuk demlemeler sonucunda soğukta gayet iyi sonuçlar verse de, sıcakta çok daha iyi olduğu kanaatine vardım. Her demlememde odayı saran kayısı-şeftalinin oda parfümü tarzı tatlı kokusu kahveyi sürekli demleme isteği uyandırmasına karşın, damağa vuran badem ve coconut da işin kaymağı oldu gerçekten. Çekirdeğin en keyifli tarafı da bu kadar aromatik hissettirmesinin yanında hiçbir şekilde yapay tat vermeyip, bıktırmaması. Öncelikle bu harika çekirdek için sonra da forumda sorulan her soruya itina ile cevap verdiği için Gökçen beye teşekkür ederim.

Monte Blanco Colombia - Fam
26.3.2024 kavrumu (deep freeze bank)
7 gr kahve 1/10 ratio Türk Kahvesi Arçelik Telve
1Z XProS 35 klik - Saka 5 lt
Lavantanın belirgin olduğu, bol köpüklü, asiditenin de kendini hissettirdiği bir fincan çıktı. Gayet keyifli 🤌

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Vitus Coffee Roastery
Çekirdek: Burundi Ngozi - Yıkanmış
Demleme Yöntem ve Detayları: AeroPress Original / AeroPress Filtre Kağıdı (Inverted Method)
Öğütüm Detayları: R3 / 130 Klik
Su Detayları: 81° Kuzeyden
Kahve Miktarı: 18 gr
Su Miktarı: 200 ml

Demleme Basamakları: 50 ml su ekledikten sonra 3 kez ileri geri karıştırdım. Sonrasında 30. saniyede 150 ml su ekleyerek 200’e tamamladım ve 3 kez daha ileri geri karıştırdım. 1.40’ta çevirip 20 saniyelik hafif bastırmayla 2.00’da demlemeyi bitirdim (çift kağıt filtre kullandım ve önceden ıslattım).

Tadım Detayları: Kokuda meyvemsiliğin baskın olduğu, içimde ise tatlılığın ön planda olduğu kırmızı meyve notalarıyla müthiş dengeli bir fincan ortaya çıktı. Soğudukça frambuazın aromasını buram buram almaya başladım.

Kavurucu: Vitus
Çekirdek: Guatemala Black Honey
Kavrum Tarihi: 26.06.2024
Toplam Süre: 2:00

Blooming için 40 sn bekledim. İlk döküşü 10 saniyede yaptım, ikinci döküşü dairesel hareketlerle merkeze yoğunlaşarak ve sonlara doğru da dışarı doğru bir tur attırarak bitirdim ve akış biraz yavaşlasın diye swirl yaptım.

Bu kahvedeki ilk 2 demlemem pek hoşuma gitmemişti o yüzden çekmecenin bir köşesinde bekliyordu. Sabah pakette kaç gram kaldı acaba diye kontrol ederken kokusu çok hoşuma gitti. Akşam da dayanamayıp son 15 gramı da demledim. Sanırım degassing de etkili oldu çünkü bu sefer çok hoşuma gitti ve doyamadım kahveye. Hafif tatlılık ve arkada meyvemsi bir ekşilik aldım içerken. Lıkır lıkır içirtecek bir kahve.

Çekirdek: diofanor ruiz
Öğütüm Detayları: R3/80 Klik yavaş ve yatay öğütüm
Su Detayları: 96 nestle 5lt
Demleme Basamakları: 50ml su 30 sn Bloom
00; 30 - 0:45 arası 100ml su 01 :00 - 01: 15 arası 80ml su 02:50 bitiş
Tadım Detayları: koku da çiçek var gül e benziyor
Tadı çok güzel çok tatlı, asidite yuksek
Tadım notalarında Elma şekeri yazdığı için sitenin tatlılık Reçetesi ile demledim ilk izlenimim güzel, karuvumun 7.gunu bide 14 de demleyecegim

Çekirdek: Adrian Lasso

Öğütüm Detayları: R3/76 Klik yavaş ve yatay öğütüm

Su Detayları: 96 nestle 5lt

00; 30 - 0:45 arası 100ml su 01 :00 - 01: 15 arası 80ml su 03:00 bitiş

Tadım; kokuda yeşil limon kabuğu kokusu var ( balkonumda limon ağacı var net aynı koku )

Kahve de direk limonlu kahve hem tatlı hem limonlu
kavurumun 8.gunu ama aroma ve koku harika 😋😋😋

Bu güne kadar tattığım kahveler arasında bir numara

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240803_105436_Gallery.jpg
    Screenshot_20240803_105436_Gallery.jpg
    114.4 KB · Görüntüleme: 45
Kavurucu: Lucas Coffee
Çekirdek: Peru Cajamarca
Kavrum Tarihi: 29.07.2024
Toplam Süre: 2:10

1 dakika blooming sonrası merkezi dairesel döküşler ve bitirişe yakın dışarı doğru da spiral bir döküş ve sonda swirl yaparak demledim.

Öğütmeden önce kokladığımda resmen pötibör bisküvi kokusu alıyorum kahveden. Belki notalarında bisküvi yazıyor diye plasebo olabilir mi diye düşündüm ama sanmıyorum, gerçekten bisküvi gibi kokuyor kahve. Tadım yaparken o tadı alamadım maalesef.

Bu kahveyi genel anlamda sanalbaharat las florese benzettim. Çay gibi hafif bir içimi, çiçeksi parfüm gibi tatlı bir kokusu var. Arkaplanda hafif meyvemsi bir ekşilik var fakat las florese göre daha az. Hoş bir kahve fakat degassing sonrası daha güzel olacağını düşünüyorum. Keyifli bir kahve, hafif soğuduktan sonra meyve suyu gibi oluyor içimi.

Edit: Sonradan bir de las flores demledim de o kadar da benzemiyor. Hafif çiçeksi hoş kokulu kahveler ama o kadar da benzemiyorlar dediğim gibi.

Edit2: Kahveyi bugün tekrar demledim. Blooming için sadece 35 saniye bekledim bu sefer ve su derecesini 90 yaptım. Acayip farklı ve beğenmediğim bir çıktı aldım. Tam olgunlaşmamış kırmızı erik hissi veren yüksek asitli bir kahve oldu. Parametrelerde değişiklik tabii ki etki ediyor kahvelere fakat böylesine farklı bir tat almayı beklemiyordum. Şimdi ilk başta blooming, daha sonra su derecesiyle oynayıp bakacağım neyden kaynaklanıyor. Bir yandan da iyi oldu ufak tefek oynamaların ne kadar ve ne türde değişim yaratacağını görmek.

Son Edit: Bloomingi 30 saniyeden ilk seferde yaptığım gibi 1 dakikaya çektim. Böyle bir fark yok, resmen 2 farklı kahve içmişim gibi. Kahvenin bütün asitliği gitti. Yumuşak, kahvenin içine süt koymuşum gibi bir hissiyatı var. Hatta sütlü çay gibi hissettiriyor. Kokusu bile sütlü çay gibi. Kahveyi gözlerim kapalı içsem sütlü olduğuna inanırım. Kahvedeki yukarıda eriğimsi/kırmızı meyvemsi notalar tamamen gitti neredeyse. Kahve soğuyana kadar fark ettim ki neredeyse hepsini içmişim. Soğudukça biraz daha meyvemsi bir profil kazanıyor ama çok değişmedi genel olarak. Kahve müthiş. İlk yaptığımdan da güzel oldu sanırım o da suyu 90 derece üstünde demlediğimden.

Son düzenleme:

Çekirdek: JAIRO ARCILA washed

Demleme Yöntem ve Detayları: Aeropress ters yontem tekli kağıt filtre

Öğütüm Detayları: R3/55 Klik yavaş ve yatay öğütüm

Su Detayları: 82derce nestle 5lt

Tüm kahveyi karıştır (yapışma olmasın diye )

Tüm suyu hızlı ama dairesel şekilde kat 10 tur karıştır süreyi başlat 01:30 da kapağını kapat 02:10 da ters çevir 5 sn de basmayı bitir

Tadım: koku vanilya tat ananas ama kahve bitince ağızda kalan tad ahududu

Aeropress ile 2 3 gündür Demleme yapıyorum, en keyifli fincanı aldım

Kavurucu: Tetra N Roastery
Çekirdek: Ruanda 🇷🇼 Abakundakawa
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami muadili, Hario 40’lık filtre
Öğütüm Detayları: Timemore C2 -19 klik
Kahve Miktarı: 25 gr-iki kişilik

30 saniye blooming sonrasında suyun tamamını tek seferde döktüm.
Demleme 2.45 dakika kadar sürdü.
Tadım notlarında yok ama kahveden kayısı bademi tadı aldım. Asiditesi zayıf, gövdesi ise ortaydı. Soğuk hali biraz daha keyifliydi. Günün her saatinde içilebilir, ortalama bir kahve olduğunu söyleyebilirim.

Eşlikçisi: Van Morrison -Moondance albümü (https://deezer.page.link/8PqeHTo8VT7wUipK7)

Ekli dosyalar

• IMG_1003.jpeg
    IMG_1003.jpeg
    120.8 KB · Görüntüleme: 29

Çekirdek: Javier Quintero

Öğütüm Detayları: R3/80 Klik yavaş ve yatay öğütüm

Su Detayları: 95 pınar madran 5lt

00; 30 - 0:45 arası 100ml su 01 :00 - 01: 15 arası 80ml su 02:50 bitiş

Tadım: Sıcakta sarı erik sogudukca sarı erik arka planda hurma on planda dengeli ve keyifli bi fincan çıktı (85 klik daha güzel olacak san ki

Kavurucu: Tetra N Roastery
Çekirdek: Etiyopya 🇪🇹 Konga
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami muadili, Hario 40’lık filtre
Öğütüm Detayları: Timemore C2 -19 klik
Kahve Miktarı: 25 gr-iki kişilik

30 saniye blooming sonrasında suyun tamamını tek seferde döktüm. Kahve çok toz ürettiğinden sonlara doğru filtre biraz tıkandı ve demleme 3.2 dakika kadar sürdü.
Paketinde de belirtildiği üzere, baharatımsı tatlar hissediliyor. Soğuyunca kahvede buruk tatlar ön plana çıktı. Bu yüzden bu kahveyi soğumadan tüketmek tercih edilebilir.
Herkese keyifli pazarlar diliyorum.

Kahvenin eşlikçisi: Philip Roth-Öfke kitabı

Ekli dosyalar

• 86d94e77-ab52-4289-98b2-17c687b62af4.jpeg
    86d94e77-ab52-4289-98b2-17c687b62af4.jpeg
    74.9 KB · Görüntüleme: 51
Geri