• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

Selamlar Denizhan abi, 2 dakikalık bir demleme süresi yeterli oldu mu? 2:15-2:30 arası demlemeler yaparak farkı tecrübe edinme fırsatın oldu mu?
Not: Lilydrip kullandığını fark ettim ;)
Lily'i arada kulanıyorum, her ekipmana arada fırsat vermek gerek ;) doğrusu bu öğütüm derecesinde süre kendiliğinden böyle oldu, söylediğin süreleri denemedim, belki Lily'siz, ya da azıcık daha ince öğüterek veya kademeli dökerek deneyebilirim... ama sonuç benim için tatminkardı
 
Lily'i arada kulanıyorum, her ekipmana arada fırsat vermek gerek ;) doğrusu bu öğütüm derecesinde süre kendiliğinden böyle oldu, söylediğin süreleri denemedim, belki Lily'siz, ya da azıcık daha ince öğüterek veya kademeli dökerek deneyebilirim... ama sonuç benim için tatminkardı

Demlemelerde 2 dakika biraz limit gibi riskli bölge. O yüzden sormak istemiştim. Tabi bu konunun uzmanı @orkunustel :)

Teşekkür ederim, afiyet olsun. Tek atımlık bir CC Kieni var elimde, demleyeyim :)
 
Demlemelerde 2 dakika biraz limit gibi riskli bölge. O yüzden sormak istemiştim. Tabi bu konunun uzmanı @orkunustel :)

Teşekkür ederim, afiyet olsun. Tek atımlık bir CC Kieni var elimde, demleyeyim :)
Suya, demleme esnasında gördüğü ajitasyona göre değişiklik gösterebilir. ✌️👍
 
Kahve: A Roasting Lab - Ethiopia Edido Grade 1
Oran: 20gr/310ml
Su: 93° Buzdağı Su
Öğütme: Timemore 22klik
Reçete: 3x100 döküş(her döküş 20 sn, dk başı döküş)
Bitiş: 3:20

Öncelikle fotoğraftan da göreceksiniz çok koyu kavrum gözüktüğü için gözüm korktu açıkçası ama tadında hiç acılık isli tat vs yok. İlk yudumda Ananas tatlılığı, lime ekşiliği ve oldukça çiçeksi tatlar aldım. Asidite baştan sonra çok yüksek. Biraz soğudukça şeftali tadı ve Avşar maden suyunun ananas-mangolusuna çok benzer bi tat aldım ve ekşilik gitti. Son yudumlarda sadece yüksek asidite ve ananas tatlılığı kaldı. Tek sıkıntısı ağız kurutan bi yapısı var ama fiyatının çok üzerinde bi performansı var bence. Asiditeyi sevenlere tavsiye ederim :)
6f384b22-4553-4ee9-ae14-eab81c9e658f.jpg
 
Kahve : Cuba Serrano Lavado
Kavurucu : Sezzy
Su : 94 Buzdağı 1/16
V60'ta 50 ml blooming 45 sn sonra tamamını 40 sn'de döktüm. Toplam bitiş 3 dk.

Kavrulmuş fındık ve tatlı bir tütün tadı. Arkalarda pekmez notaları. Çok sevdim.
 
Merhabalar;

Kavurucu:4letterword(Burgazada)
Kahve: Ethiopia Kochere-Natural
Method: V60
Ölçü : 20gr/ Comandante 26click / 1:16:5/ toplam süre 2:40dk.
Su:Abant

Daha önce Kolombiya Mirador kahvesini deneyip memnun kaldığım 4letterword'un natural Ethiopia'sını bu sefer elden Burgazada'ya gidip aldım ve evde demledim. İlk 2 demlememden verim alamadım 24click ve Erikli su ile parçalı döküş yaparak demlemiştim.

Bu sefer 26click ve abant su ve tek seferde döküş ile 1:20 bitecek şekilde bitirdim.Barista'nın tavsiyesi ile aldığım bu kahveden çok memnun kaldım.
 
Kahve: Null Coffee Roasters - Burundi Gihere Natural
Oran: 1:16, 16 gram
Su: 93° Nestle Purelife
Öğütme: Comandante 22klik
Reçete: 40 gram blooming 40 sn, Rao Spin, ardından tek döküş ile 1:35, Rao Spin
Bitiş: 2:33

Parfüm gibi kokan, sitrik ve malik asidite eşlik eden, meyvemsi, kompleks, dengeli ve keyifli bir kahve.

Bu tarz kahveleri bulmak zor oluyor. Tabi seveni için :)

20200805_095116.jpg
 
Kod:
Kahve           : Etiyopya Tabu Burka
Kavurucu        : Coffee Department
Demleme Y.      : V60
Öğütücü         : Cmd 26 klik
Su/Sıcaklık     : 91°sıcaklık 300 ml su (sırma)
Kahve Miktarı.  : 20 gr
Demleme Süresi. : 2:40 dk

60 g su ile 40 sn. blooming.Kalan su tek seferde döküldü.Karıştırma yok rao spin yok.Paketin üstünde yazan ananas ve mango aromalarını net şekilde aldım. Tanımlayamadığım bir aroma daha vardı. Sanırım o da nuga idi.Bu demleme yöntemiyle aldığım sonuçtan çok memnun kaldım.
 
Son düzenleme:
Kahve yatağım böyle mormora kimma dan 21timemore klik saka su kullandım ama hiç aroma alamıyorum bu kahveden neden acaba

tam tarifinizi paylaşır mısınız? hangi oranda kaç derecede su kullandınız?
 
tam tarifinizi paylaşır mısınız? hangi oranda kaç derecede su kullandınız?
15gr kahve 30sn bloming 1.00dkya kada 140grm su döktüm 2dkya kadar kalan suyu döktüm 250gr toplam demleme suyu kaynadıktan sonra 1dk beklettim saka su demleme 3.00 da bitti
 
15gr kahve 30sn bloming 1.00dkya kada 140grm su döktüm 2dkya kadar kalan suyu döktüm 250gr toplam demleme suyu kaynadıktan sonra 1dk beklettim saka su demleme 3.00 da bitti

1- V60 02 kullanıyorsanız lütfen demleme miktarınızı artırın. Min 17-18gr kahve ve 1:15-16 oran ile demleyin.

2- kettle için de ki su miktarına göre değişmekle birlikte 1 dk içinde suyun sıcaklığı istediğimiz 92-93 derecelere gelmeyebilir. Buda kahvenin aşırı demlenmesine neden olabilir. Bence en az 3 dk bekleyin.
 
1- V60 02 kullanıyorsanız lütfen demleme miktarınızı artırın. Min 17-18gr kahve ve 1:15-16 oran ile demleyin.

2- kettle için de ki su miktarına göre değişmekle birlikte 1 dk içinde suyun sıcaklığı istediğimiz 92-93 derecelere gelmeyebilir. Buda kahvenin aşırı demlenmesine neden olabilir. Bence en az 3 dk bekleyin.
Teşekkür ederim deneyip yazacam 😃
 
Kronotrop'un Peru Eli Espinoza'sı ne kahveymiş öyle.
V60'la standart usullerle demleyip paketinde yazan tüm notaların tadını (çilek, şeftali) aldım ve kahveyi yudumlarken ağzımın sulandığını hissettim.
Şiddetli tavsiye ederim.
Bu arada Buzdağı su gerçekten kahve demlemek için çok ideal. Diğer sularla aynı kahvede istediğim sonuçlara ulaşamıyorum. (Saka, Özkaynak vs)
 
Geri
Üst