• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1000063926.jpg

Japonya'da kavurulan bu kahveyi demledim (WOC'de aldırdım). Çok light ve üst segment kahve için meşhur kavurucuydu.

Sanırım alışık olmadığımız tarzda (çayımsı?) Beceremedim veya benlik değil. Beklentimi karşılamadı. Biraz kapalı buldum.

Leaves Coffee - Colombia Los Eucaliptos

Son düzenleme:
Herkese merhaba

Orkun Üstelin Yıkanmış Kenyasını belirtilen reçetede demlerlen 2.40 gibi bir süreyi tutturabilmek için Comandante de 13 klik e kadar düşmem gerekti. Origami ile demleme yapıyorum ve filtre kağıdı olarak cafec abaca th3 kullanıyorum. Su çok hızlı akıp gidiyor. Çıktı pişman etmiyor ama 13klik e düşmek endişe verici. Bu konuyla alakalı tecrübesi olan varsa aydınlatabilirse sevinirim.
Cafec yerine Hario filtre kağıdı kullandım biraz farketti. 2.40 tutturmak için uğraştım ama tadı 2.00 de bitenlerden kötü oldu. Comand. 21 / Cafec Tr. / Buzdağı /1.50 de de bitse bence tadı en iyisi. bir de ben 12 gram 200 cc ile yapıyorum.

Reçete önerileriniz var mı? Bir türlü dengeli bir demleme yapamadım.

Ekli dosyalar

• IMG_8934.jpg
    IMG_8934.jpg
    143.2 KB · Görüntüleme: 45
Kolombiya Bogotadan aldığım kahvelerden en iyisi. Bitmek üzere ne yazıkki :)
Orta gövdeli, çikolata tam kıvamında, orta asidite, Narenciye var ama baskın değil. Bitişi tatlı.

Ekli dosyalar

• IMG_8995.jpg
    IMG_8995.jpg
    169.1 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_8994.jpg
    IMG_8994.jpg
    121.5 KB · Görüntüleme: 41
Kavurucu: Petra
Çekirdek: Bildimoo Bensa Bombe #4 (Natürel Etiyopya)
Demleme Aracı: Timemore Crystal Eye Turbo
Oran: 15:240
Öğütüm: Sculptor 078 - 9,5
Filtre: Hario 01
Su: Abant, Geyiktepe. (92C)
Demleme Yöntemi: Double Bloom + 1 döküş
Süre: 03:27
Tds: 1,33 Ext: %18,14

Paket üzerinde "fındık, limon, gövdeli" şeklinde ibare var. Aşırı gövdeli bir kahve değil ancak fındık ve limon notalarını birebir yansıtıyor. Çok beğendiğim bir kahve oldu, fiyatı fazlaca pahalı olmasına rağmen (ve hatta bu fiyatın kahvesi olmadığını düşünmeme rağmen) 500 gram daha alacağım.

Panama chevas, olwen coffe
Bu kahveyi iki farklı kavurucudan da satın almıştım. Diğeri sanırım spada idi. Kahve genel olarak yumuşak ve tadım notlarındaki meyvemsi tadları çok silik olarak yansıtıyor.
Ben bu kahveyi yaklaşık 750 gr tükettim tavsiye ederim 1:16 demliyorum Cafec Traditional filtre kullanıyorum

Geri