• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
The Barn (Berlin) - Etiyopya Arsosala Reserve 🌸
Kalita 155 - Kalita Filtre
Fellow Ode Gen II - 5.2
Nestle 15 / 250 95° Fellow Stagg EKG
0:00-0:45 | 40 ml 1:00-1:10 | 145 ml 1:20 250 ml Finito: 2.10

Arsosala Reserve, Etiyopya’nın Guji bölgesinden Das Barn imzasını taşıyan yıkanmış bir çekirdek. Şirin Uraga ilçesinde bulunan Arsosala Der Washing Station’a bağlı yaklaşık 1200 minik üretici tarafından yetiştiriliyormuş. Beni gibi merak edenler için rakımı 1900 metre civarında olan bu bölgede yerli ve milli “heirloom” varyeteler üretiliyormuş.

Özlediğimiz lezzet porofolindeki Arsosala Reserve özellikle meyvemsi ve çiçeksi notalarıyla öne çıkıyor. Bardakta yasemin benzeri narin bir floral aroma aradım ancak kavrum tarihinden midir bilinmez henüz keyfime eşlik etmedi. Asiditesi canlı gövdesi düşük; soğudukça aromalardaki meyvemsi tatlılığı hissediyorsunuz. Gran Cru No:3 gibi leziz ve kremsi.

Özetle Arsosala, temiz içimli filtre kahve arayan benim gibi faniler için bulunmaz nimet. Hem nispeten yüksek rakım hem de yıkanmış olması sayesinde yapay olmayan lezzetli berrak tatlar kahve keyfinizi katlıyor. İddiaya göre de “Reserve” adı, Arturo Fuente'de olduğu gibi sezonun en iyi çekirdeklerinden seçilmiş sınırlı bir üretimden geliyor. Güncel ederi ise 250 gr 19.95 öyro. İki kahve alırsanız yüzde yirmi beş iskontolu.

Yukarıda özetlediğim tatları arayan kahve severlere hiddetle tavsiye ederim.

ea36710f-b156-4900-910e-7ed4a764605e.JPG

Kavurucu: Kruen
Kahve: Argopuro Walida Pokmas (Natürel Anaerobik 72 saat işleme) / Endonezya / 1500-1600m.
Kavrum Tarihi: 18.07.2025
Oran: 15/240 oran (40-140-240 basamakları ile bitiş 02:35)
Demleme: Cafec Deep27 + kendi filtresi
Su: Buzdağı cam damacana su 91°C
Öğütüm: Kinu Simplicity P.O.B kesici 2.5.0
Sonuç: Artık P.O.B kaynaklı mıdır nedir bilmem ama ciddi köşesiz, yumuşak, hani lıkır lıkır tabir edilen bir çıktı aldım. Su sıcaklığı da bir etken olabilir bilmiyorum çünkü 20 Ağustos demlememde (bknz) 95°C su kullanmıştım. Fakat gerçekten günün her saati içilebilecek, hafif şeker tatlılığı barındıran gayet akıcı bir çıktı aldım. Çok memnun bitirdim bardağı. Keşke 15/240 değilde klasik 22/352 yapsaydım dedim. 18 Temmuz kavrumlu bir de bu çekirdek onu da unutmamak lazım. Sanırım performansının artık peak-tepe noktasında bu saatten sonra düşüş başlayacaktır.

Kavurucu: Tone Coffee
Çekirdek: Colombia - La Sirena
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Hario Beyaz Filtre
Öğütüm Detayları: R3 100 click
Su Detayları: Şırlan, 90°C (marka tercihen değil elimde bu vardı)
Kavrum Tarihi: 11.09.2025
Toplam Süre: 03:00
Kahve Miktarı: 15 gr
Demleme Basamakları: 50-200

Kahvenin her tarafını ıslatacak şekilde bir döküş sonrası swirl, 1 dakika blooming. Daha sonrasında dairesel hareketlerle kalan suyu döküş ve en sonda tekrar swirl.

Kahvenin harika bir kokusu var, demlerken çok hoş bir şeftali kokusu geliyordu. Bu şekilde demledikten sonra kendi yorumlarıma göre düşük gövdeli, soğudukça asiditesi düşen, tatlı bir kahve çıktı ortaya. İnsanlar kahvelere meyve suyu gibi yorumlar yaptığı zaman tam olarak kafamda bir şey oluşmuyordu fakat bu kahveyi içtikten sonra çok iyi anladım. Tatlı, şeftalili meyve suyu tadında bir kahve çıktı ortaya. Sıcak havalarda soğuk demlemelerle çok keyifli olabilecek bir kahve bence.

Normalde meyvelerle birlikte fermante edilen kahveleri çok beğenmiyorum çünkü kahve tadıyla bir meyvenin tadının birleşimi tercih edeceğim bir şey değil fakat bu kahve şeftaliyle fermante edilmiş gibi değil de sanki kahvenin kendisinde o tat mevcutmuş gibi hissettiriyor.

Kavurucu: Shady Coffe Roastery
Çekirdek: Etiyopya Rumudamo Natural
Makine: Arçelik K3185
Oran:17:34
Öğütüm: Timemore C3
Hafif Tatlılık. Meyvemsi nüanslar ve Çayımsı gövde. Degass daha bitmedi ama ona rağmen oldukça iyi tam bitince çok daha iyi noktaya gelecektir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    64.1 KB · Görüntüleme: 18
Harika bir kahveyle geldim eminim çoğunuz bunu denemedi ve denemeyecek de ama olsun 😅
Çekirdek: lezzcafe espresso kahve çekirdek
Kavurucu ve diğer hiç bir detayın önemi yok aslında...

Fiyatı: 500 gr. 300 TL...

Kahveyi neden mi aldım? Eşe dosta yıllardır nitelikli kahveyi anlatmaya çalışıyorum ve bir kaçı hâlâ gıcıklık olsun diye anlamak istemiyordu. Artık bu çekirdekle daha iyi anlayacaklar. Hani bir laf vardır ya siyahı en güzel beyaz anlatır... Bu siyah bile değil. Tam onların ağzına layık... Etrafınızda böyle dostlar varsa tavsiye ederim 😅

Kavurucu: Tone Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia - Monteblanco Citric Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Seramik Hario V60- Cafec Abaca Cup 4
Öğütüm: CMD 20
Su: Buzdağı, 92-93°C
Kavrum Tarihi: 21.09.2025
Toplam Süre: 02:30
Demleme Basamakları: 40-200

Koku acayip meyvemsi ve sitrik, isminin hakkını veren bir kahve. Greyfurt ve portakal hem koku hem de tatta belirgin.

Son düzenleme:
Çekirdek: Colombia - La Sirena
Su: Buzdağı, 92°C
Toplam Süre: 02:20

Keyifli, dengeli bir şeftali aromalı kahve içtim. Hem çekirdekte hem de bardakta baharatlı tatlı şeftali kendini hissettirdi.

Çekirdek: Colombia - Piña Process
Su: Buzdağı, 93°C
Toplam Süre: 02:40

Alışılagelmiş kahve tadını tamamen domine etmese de kokteyl içiyorum hissiyatı var. Güzel bir tropik meyve karışımı, soğudukça da güzelleşti.

The Barn (Berlin) - Etiyopya Halo Beriti 🌸
Kalita 155 - Kalita Filtre
Fellow Ode Gen II - 4.8
Abant 16 / 250 93° Fellow Stagg EKG
0:00-0:45 | 40 ml 1:00-1:10 | 145 ml 1:20 250 ml Finito: 2.40

Günün kahvesi yine Das Berli nmenşeli The Barn’dan. “Summer Coffee” etiketiyle gönülleri çelen bu kahve, Etiyopya’nın Yirgacheffe bölgesindeki Halo Beriti Washing Station’dan geliyor. 2200 metre gibi oldukça yüksek bir rakımda yetişen torba varyete heirloom çeşitlerinden oluşuyor Yıkanmış olması sayesinde kahve gibi kahve içebildiğimiz bu işlem, kahvenin temiz, berrak ve parlak bir karaktere sahip olmasını sağlıyor genel kabul gördüğü üzere.

Tadım notlarına gelecek olursam, oldukça meyvemsi ve ferah bir profil şeklinde özetleyebilirim. Sitede de belirtildiği gibi şeftali, bergamot ve portakal aromaları ön planda. Kahve soğudukça çiçeksi karaktere doğru da evriliyor. Canlı asidite ve kompleks bir aroma yapısı sunması açısından da klasik kahvelerden ve oldukça keyifli bir seçenek diyebilirim. Kalita ile demlerken zorlanmadım ancak su tutuyor diyebilirim, yıkanmışlar için belirlenen standarta göre biraz kalına gitmek gerekiyor.

250 gram için 18.9 € ödedim, "rare" olmayan seriler için standart bir fiyat sayılabilir.

The Barn kalitesinde; kavurum başarılı çekirdek niteliği yüksek.

IMG_4284.jpeg

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: Indonesia / Ijen Lestari / Anaerobic Natural
Öğütüm: CMD 21
Su: Buzdağı, 93°C
Kavrum Tarihi: 02.10.2025
Toplam Süre: 02:10
Kahve Miktarı: 16 gr
Demleme Basamakları: 50-200

Geri