• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günde kaç bardak kahve içiyorsunuz ?

Günde 40 gr geçmemeye çalışıyorum. 2 büyük kupa şeklinde tüketiyorum. Misafirlere ikram derken aylık kotam 2 kg buluyor :)

270 ml - 5 bardak v60 1/15 ve 1/16 oran olarak değişiyor tükettiğim kahveye göre.
Bazen Moka Pot 1 adet ekstra
:D Bazen bu bardak sayısı artıyor tamamen elimde mevcut olan kahve miktarına bağlı ne kadar çok çeşit varsa o kadar çok da kahve tüketiyorum. Ama 4-5 bardak altına düşüremiyorum. :(

Sabah vardiyasında aeropress ile 10/180 veya 11/200 gr dan 2 fincan. Geceye geçince büyük boy clever ile 30 gr dan 2 büyük fincan.

Yorumları okuyunca kendimi çok fakir hissettim. Eskiden günde iki kez v60 demliyordum artık iki günde bir demliyorum. 😢 Onu da demlerken bazen aklıma eski fiyatlar geliyor ve gözyaşlarım pıt drippera düşüyor. Bu şekilde deneysel bir tecrübe edindim: Hoffmann'ın dediği gibi tuzlu su aromayı arttırıyormuş. 😪

günde 2 fincan v60 1 tane espresso

Günlük Rutinim
1 adet clever dripper( 16 gram )
1 adet delter press ( 15 Gram )
1 adet espresso ( 19 gram )
1 adet moka pot ( 19 gram )

Bazen hiç
Bazen 1 espresso.
Bazen 2 espresso
Bazen 1 espresso + bir filtre
Bazen 2 espresso + bir filtre

Çok düzenli değilim, kaosu seviyorum. :)

Sabah ofise geçerken sadece insan kıvamına gelebileyim diye Starbucks grande boy Red Eye
Öğlen Kronotrop orta boy Filtre (hacminden tam emin değilim ama 300 ml civarı olması lazım)
Akşam evde spor öncesi/yemek sonrası 350/500 ml filtre

Günde 2 veya 3 espresso bazen yanında filtre. aşağı yukarı günde 50 gr.

Her gün en az 2 kere 15 er gr dan 2 kupa filtre
1 kere 15 gr kahve ve 200 ml sutten 1 bardak latte olmak üzere 45 gr çekirdek kahve tüketimim var, uzerine eşe dosta ikramla birlikte aylık 2 kg civari tuketiyorum 7-8 senedir.

Günde iki kahve
Sabah 36ml espresso
Öğleden sonra 210ml V60

Yeni ekipman ve yeni kahvede en az
2 katına çıkabiliyor

Geri