• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

📉💥Kahve ve Ekipman İndirimleri

Geçen hafta amazondan 4 tane söylediğim ucuz kahve fincan takımı gümrüğe takıldı. Anladığım kadarıyla gelemeyecek de.
Benim de gümrüğe takılmış ürün otomatik olarak geri gidecek sonrasında amazon para iadesi yapacakmış

Yanısıra, kalın cidarın tat duyusuna etki ettiğini de sanıyorum. Bende o şekilde en azından. Olumlu bir etki.
Sebebi şöyle olabilir:
Cam fincanda, içeceğin ideal sıcaklığa inmesi için beklenen süre kalın porselene göre daha uzun. İçilebilecek sıcaklığa inmesi, camda daha uzun sürüyor ve kahvenin tadı bozulabiliyor. Filtre kahvenin ömrü yarım saat kadar olsa da, espressoda kağıt filtreleme olmadığı için çok daha fazla yağ vb. madde fincana geçiyor ve bozulma hızlanıyor. Bilimsel bir çıkarım değil tabi ama ben böyle düşünüyorum.

Adetle ilgili diye tahmin ediyorum gelen mail bu sekilde;

4C9CBA44-C6E4-47B4-9248-C6D586255FD4.png

Peki kargo ücreti ve vergi konusu nasıldı?

Burada DHL, Ups, FedEx vs dışında bir gönderim bulunmadığından kargo ücretini yüksek bir rakam ödemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 250 TL civarındaydı. Şu anda sepet boyutuna bağlı olarak ortalama 500 TL civarında görünüyor. Vergi olarak %18-20 civarında bir ücret çıkmıştı. Olması gerektiği gibiydi özetle.

Burada DHL, Ups, FedEx vs dışında bir gönderim bulunmadığından kargo ücretini yüksek bir rakam ödemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 250 TL civarındaydı. Şu anda sepet boyutuna bağlı olarak ortalama 500 TL civarında görünüyor. Vergi olarak %18-20 civarında bir ücret çıkmıştı. Olması gerektiği gibiydi özetle.
O zaman burası ile benzer bir fiyata denk gelir gibi. Siyah metal Hario v60 için sormuştum aslında ama o da stokta yokmuş. Hiçbir yerde bulamadım onu ya.

Kargo ücretini zaten sitede satın alımı yapmadan önce hesaplıyor. Son alışverişim 3 hafta önce falan ulaştı bana. DHL'in süreçleri biraz saçma hale geldi açıkçası. Gümrük işlemlerini başlatmak için şu linke tıklayın ya da şu numarayı arayın diye mesaj geliyor. Linklerle pek bir yere varılmıyor (baya inceledim ama en azından ben bir yere varamadım), sonuçta aramak zorunda kalıyorsunuz. Klasik kimlik bilgilerini soruyor, pakette ne var diyor. Geldiği yer itibariyle %30 gümrük vergisi çıkacağını da telefonda söyledi. Sonra size bir link yollayacağız, buradaki formu doldurun, bir de satın alma işleminin ekran görüntüsünü yükleyin oraya diyorlar. Yükleyip yolluyorsunuz, bir iki gün sonra mail geliyor şu kadar gümrük vergisi çıktı diye. Online olarak ödemeyi yapıyorsunuz, paket de en geç ertesi gün geliyor. Kurasu dışında yakın zamanda başka bir siparişim daha DHL ile gelmişti, süreç birebir aynı şekilde gelişti.

Fiyat olarak güzel bir fiyatlandırması var Kurasu'nun ve ekipman çeşitliliği de oldukça iyi. Siyah metal V60 olsaydı eğer almayı düşünürdüm fakat origami ve filtre kâğıdı için bu kadar uğraşmaya değmez gibi.

Kargo ücretini zaten sitede satın alımı yapmadan önce hesaplıyor. Son alışverişim 3 hafta önce falan ulaştı bana. DHL'in süreçleri biraz saçma hale geldi açıkçası. Gümrük işlemlerini başlatmak için şu linke tıklayın ya da şu numarayı arayın diye mesaj geliyor. Linklerle pek bir yere varılmıyor (baya inceledim ama en azından ben bir yere varamadım), sonuçta aramak zorunda kalıyorsunuz. Klasik kimlik bilgilerini soruyor, pakette ne var diyor. Geldiği yer itibariyle %30 gümrük vergisi çıkacağını da telefonda söyledi. Sonra size bir link yollayacağız, buradaki formu doldurun, bir de satın alma işleminin ekran görüntüsünü yükleyin oraya diyorlar. Yükleyip yolluyorsunuz, bir iki gün sonra mail geliyor şu kadar gümrük vergisi çıktı diye. Online olarak ödemeyi yapıyorsunuz, paket de en geç ertesi gün geliyor. Kurasu dışında yakın zamanda başka bir siparişim daha DHL ile gelmişti, süreç birebir aynı şekilde gelişti.
Kawa siparişlerimin hiçbirinde böyle bir süreçle karşılaşmadım. Gümrük vergisi ödeme linki gelir o kadar. İlginçmiş.

Kawa siparişlerimin hiçbirinde böyle bir süreçle karşılaşmadım. Gümrük vergisi ödeme linki gelir o kadar. İlginçmiş.

Birkaç ay önceki siparişimde ben de aynı bu şekilde hatırlıyorum, sadece ödeme linki gelmişti. Bu son iki sipariş garip bir şekilde böyle ilerledi. Geldiği yer itibariyle mi böyle yoksa prosedür mü değişti onu bilmiyorum.

Kurasuda fiyatlar uygun fakat kargo ücreti çok yüksek, origami air bakmıştım ama 440 TL kargoyu görünce anlamı kalmadı.

Dediğim gibi o zaman, kargo ile buradaki fiyata denk geliyor ve uygunluğun da bir anlamı kalmıyor.

Geri