• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Tarık bey selamlar, marka ayrımı elbette mantıklı olabilir ancak farklı sitelerde satılmasının getirdiği kargo limiti sizce de biraz dezavantaj gibi değil mi? Bir gordion bir pergamonla temizinden bedava kargoya ulaşabilirdik 😕
Furkan Bey @Fıçı selamlar, aslında iki web sitesi tek sepet yapabilsek yazılımsal olarak ama şu anki kullandığımız altyapı buna el vermiyor.

Konuyla ilgili şu anda geçici bir fikir aklımıza geldi. O da şöyle; her iki sitemize de teslimat seçeneğine 'Gordion&Pergamon Teslimatı' seçeneğini ekleyeceğiz. Sizin iki siteden de yaptığınız ödemelerin toplamı 200TL'yi geçiyorsa bunu seçebilirsiniz. (Teslimat adreslerinin aynı olması gerekiyor) Kargo ücreti yansımayacak. Bizim sistemimize her iki siparişiniz de zaten düşecek. 200TL altında kalmıyorsa gönderimini sağlarız zaten öyle bir durum yaşanacağını sanmıyorum. Şu an için böyle bir çözüm bulduk. Farklı fikri olan varsa da fikirlere açığız.

Sevgiler

Furkan Bey @Fıçı selamlar, aslında iki web sitesi tek sepet yapabilsek yazılımsal olarak ama şu anki kullandığımız altyapı buna el vermiyor.

Konuyla ilgili şu anda geçici bir fikir aklımıza geldi. O da şöyle; her iki sitemize de teslimat seçeneğine 'Gordion&Pergamon Teslimatı' seçeneğini ekleyeceğiz. Sizin iki siteden de yaptığınız ödemelerin toplamı 200TL'yi geçiyorsa bunu seçebilirsiniz. (Teslimat adreslerinin aynı olması gerekiyor) Kargo ücreti yansımayacak. Bizim sistemimize her iki siparişiniz de zaten düşecek. 200TL altında kalmıyorsa gönderimini sağlarız zaten öyle bir durum yaşanacağını sanmıyorum. Şu an için böyle bir çözüm bulduk. Farklı fikri olan varsa da fikirlere açığız.

Sevgiler
Tarık Bey selamlar.

Gordion sayfası için pergamon kahvelerini de içeren bir sayfa yapsanız ama pergamon sayfası da açık kalsa. Örneğin sepet sayfasında kargonun ücretsiz olması için şu kahveleri de deneyebilirsiniz tarzında bir bildirimle bütün pergamon kahvelerine ulaşabiliriz.

Saygılarımla

Tarık Bey selamlar.

Gordion sayfası için pergamon kahvelerini de içeren bir sayfa yapsanız ama pergamon sayfası da açık kalsa. Örneğin sepet sayfasında kargonun ücretsiz olması için şu kahveleri de deneyebilirsiniz tarzında bir bildirimle bütün pergamon kahvelerine ulaşabiliriz.

Saygılarımla
Buna ek şu da olabilir, 200 tl ve üstü sipariş sonunda maile "Siparişiniz için teşekkürler, bu indirim koduyla kendi markamız Pergamoncoffee.com da ücretsiz kargodan yararlanabilirsiniz." mesajı gelebilir.

Tarık Bey selamlar.

Saygılarımla
Mustafa Bey merhaba,

Dediğiniz gibi yapmaya teknik altyapı el vermiyor. Kahveleri Gordion'da satsak Pergamon'a da gerek kalmazdı. O da ayrı bir konu. Marka konumlandırmasını da korumamız gerekiyor. En iyisi şöyle bir şey yapabiliriz, iki yerden de alış veriş yapmak isteyenler benimle mail üzerinden irtibata geçebilir, oradan hızlı dönüş sağlarım konuyu hallederiz. Şimdi siteye öğlen bahsettiğim teslimat seçeneğini ekledik ama bilmeyenler karıştırabilir. Mailden bana ulaşırsanız hızlıca çözeriz, herhangi bir yoğunluk anına denk gelmez isem.

mail adresi: gordioncoffee@gmail.com

Buna ek şu da olabilir, 200 tl ve üstü sipariş sonunda maile "Siparişiniz için teşekkürler, bu indirim koduyla kendi markamız Pergamoncoffee.com da ücretsiz kargodan yararlanabilirsiniz." mesajı gelebilir.
Sepet yemeksepeti waffle menüsü gibi yapılabilir. Seçilen şık sepete eklenir, kargo ücretsiz olur.

-Ekler

+250 gr Pergamon Etiyopya Sidamo = 100 Tl
+250 gr Pergamon Brezilya Mogiana = 95 Tl
Halil Bey merhaba,

Kod gönderebiliriz, diğer kargo çıkmadan alış veriş yapılabilir. Önerileriniz için teşekkür ederim. Diğer önerinizde de seçilen şıkın sepete eklenmesi de aslında yine tek mağaza sistemine çıkıyor @Daunterm 'in önerisine benzer. Bir süre daha böyle devam edelim ileriye dönük farklı düşüncelerimiz var, olgunlaşınca onları da paylaşırız. Buradaki öneriler bizim için iyi oluyor hem farklı bir bakış açısı hem de beklentileri görmüş oluyoruz. Teşekkür ederim herkese tekrardan.

Sevgiler
Bence çok makul bir çözüm, süpersiniz (y)

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 35 Gram - 40 Gram
Çekirdek:Burundi Gashinkanwa
İşleme: Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:14/04/2022
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C
Su:Pınar Madran

Demleme Notları
: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Hiç kimseye haksızlık etmek istemem,şu 1 - 1,5 ay içerisinde beğendiğim çekirdeklerde içtim ama sevgili dostum @TarıkTercan ‘ın kavurduğu çekirdekler daha bir canlı ve yüzüme gülen çekirdekler oluyor tıpkı bu çekirdek gibi.Yine homojen,yine insanın yüzüne gülen bir çekirdek.Öğütülmüş kokonusuda oldukça cezbedici.

Yine bir ilk demleme ve yine sepete sığmayan çekirdeklerin göz yaşı ile dökülmesi :’(

Gövde biraz düşük kalsada yinede keyif ile tükettiğim bir çekirdek oldu,bitişlerde ufak bir bitterlik var lakin gramajı ayarlayamayışımdan yada belkide sudan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.Bu öğütüm derecesi ile doğru gramajı bulduktan sonra daha inceye gitmeyi istiyorum çünkü sevgili dostum ile bugün çekirdekler üzerine konuşurken ilgili çekirdeğin ince öğütümleri kaldırabileceğini söylemişti.Yarın aynı öğütüm derecesi ile 37 Gram - 37,5 Gram ile eğer temin edebilirsem yine Pınar ama temin edemezsem Erikli marka su ile deneyeceğim.

Çekirdek Miktarı: 38,5 Gram
Su:Erikli

Demleme Notları
: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Doğru gramajı buldum lakin bu marka su kesinlikle bu çekirdek için değil,yarın aynı parametreler ile Pınar Madran temin ederek deneme yapacağım.Bugün kü çıktının gövdesi düşüktü ve hala bitterlik mevcuttu ve fazla çözünmüştü ki bu bitterliğide doğruluyor ve ağzımda çamurumsu bir hissiyat bıraktı.Kesinlikle bu çekirdeğin suyu Erikli değil.

Dilediğim suya ulaşımım biraz kısıtlı ve ne yazık ki ikamet ettiğşm bölgedeki içmek içinde kullandığımız dağlardan gelen kaynak sularıda olumsuz manada çok değişti.

Çekirdek Miktarı: 35 Gram - 40 Gram
Su:Pınar Madran

Demleme Notları

Tadım Notları: Hiç kimseye haksızlık etmek istemem,şu 1 - 1,5 ay içerisinde beğendiğim çekirdeklerde içtim ama sevgili dostum @TarıkTercan ‘ın kavurduğu çekirdekler daha bir canlı ve yüzüme gülen çekirdekler oluyor tıpkı bu çekirdek gibi.Yine homojen,yine insanın yüzüne gülen bir çekirdek.Öğütülmüş kokonusuda oldukça cezbedici.

Yine bir ilk demleme ve yine sepete sığmayan çekirdeklerin göz yaşı ile dökülmesi :’(

Gövde biraz düşük kalsada yinede keyif ile tükettiğim bir çekirdek oldu,bitişlerde ufak bir bitterlik var lakin gramajı ayarlayamayışımdan yada belkide sudan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.Bu öğütüm derecesi ile doğru gramajı bulduktan sonra daha inceye gitmeyi istiyorum çünkü sevgili dostum ile bugün çekirdekler üzerine konuşurken ilgili çekirdeğin ince öğütümleri kaldırabileceğini söylemişti.Yarın aynı öğütüm derecesi ile 37 Gram - 37,5 Gram ile eğer temin edebilirsem yine Pınar ama temin edemezsem Erikli marka su ile deneyeceğim.
Dostum afiyet bal şeker olsun! Güzel yorumların için teşekkür ederim @NoPainNoCoffee 🙏

Firma: Gordion Coffee Roasters
Kahve: Etiyopya-Duwancho Microlot
Kavurma Tarihi: 08.07.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -92
Demleme Süresi: 3.20

Kavrumunu çok sevdiğim bir firma olan Gordion'un 2 yeni Etiyopya serisinin denemelerini yaptım. Hatta alışveriş yaparken indirim süreside olduğu aklıma gelmedi , indirim kodunu girmeyi unuttuğumu şimdi farkettim :-) Bunlarda ilki olan Duwancho yumuşak içimli fincanda baştan sona kadar net şeftali notası baskın olan içtikte daha çok kendini çeken bir fincan elde ettim. Fiyat olarak Boreta'dan yüksek bir çekirdek olduğundan 100gr seçeneği ile alışveriş yaptım.Boreta denedikten sonra keşke dedim Duwancho'dan daha fazla alsaydım. Ama tabi aşağıdaki denemeleri yaptıktan sonra mevcut alışverişim benim için daha verimli oldu :)

Kahve: Etiyopya-Boreta
Kavurma Tarihi: 08.07.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -92
Demleme Süresi: 2.46

Yaban mersini tadım notuna sahip çekirdekleri çok seviyorum.Ancak chemex ile yaptığım bu deneme de o nota biraz sönük kaldı daha çok limon ağırlıklı bir fincan elde ettim. Hatta yasemin tadım notunu andıran notalar da aldım.Aslında beni çok etkileyen bir çekirdek olmadı. Ta ki ;

Çekirdek Miktarı: 15 gr
Demleme Metodu: Delter, Blooming 25ml press (30 saniye)- İlk press (100 mL-30 sn)-İkinci Press (100mL-30sn)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 22 klik
Su Miktarı: 225mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -95
Demleme Süresi: 1.30

Delter bu çekirdeğe o kadar yakıştı ki yaban mersini notası daha ön plan daha tatlı bir fincan elde ettim.Arkadan yoğun olmamakla beraber ara ara damağına gelen ferahlatıcı limon notası ortaya çıktı. Benim damak tadıma göre en verimli halini yakalamış oldum.

Geri