• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Firma: Gordion Coffee
Kahve:El Salvador La Reforma SL-28
Kavurma Tarihi:
04/01/2022
Demleme Metodu:
Hario v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:C
ommandante c40-normal aks 27 click
Su Markası ve Sıcaklık:N
estle pure life 92 derece
Demleme Süresi:
2.45 dk
Demleme Notları:
4*75ml'yi 20 gr kahveyle th-3 filtreyle demledim.75 ml ilk döküş 35.sn'den sonra tekrar dairesel döküş,her döküş bittikten sonra 10 sn bekleyip tekrar döküşe başladım.Son döküşüm1.40-1.50 gibi bitti,en son 1-2 kez sallama
Tadım Notları:
Belirtilen tadım notlarını veren çok keyifli bir kahve,çikolatalı meyvemsi asidik bir kahve.İstenmeyen bir bitterlik söz konusuydu fakat rahatsız edici değildi.Bitişteki nar asiditesi gerçekten çok keyifliydi,bitterliği azaltmak için bir dahaki demlememe su sıcaklığını düşürmeyi düşünüyorum.Kahveyi ilk aldığımda da bu bitterlik nedeniyle biraz bekletmeye karar vermiştim,değiştirdiğim parametre çoğunlukla su oldu ve olumlu yansıdı.

2022 yılı içerisinde toplu alımlardan kavurucu ve kahveleri denemeye devam ediyorum. Ancak Aralık ayında aldığım Santa rosa dan aldığım tadı hala hiç bir kahvede bulamadım. Ellerinize sağlık Tarık ve Alihan.
com..22 click 1:16 92 derce buzdağı su klasik dört aşamalı döküş

2022 yılı içerisinde toplu alımlardan kavurucu ve kahveleri denemeye devam ediyorum. Ancak Aralık ayında aldığım Santa rosa dan aldığım tadı hala hiç bir kahvede bulamadım. Ellerinize sağlık Tarık ve Alihan.
Santa Rosa'yi kunyesini gorup ozenerek kiloluk aldim. Ilk denemelerimde hayal kirikligi yasamistim ama vakumlayip sakladiklarimi acip kullandikca zirveye ulastigini gordum. Dinlendirilmesi konusundaki tavsiyelere uyulmasi gereken harika bir cekirdek :)

Afiyet olsun Erdinç abi :giggle:

Santa Rosa'yi kunyesini gorup ozenerek kiloluk aldim. Ilk denemelerimde hayal kirikligi yasamistim ama vakumlayip sakladiklarimi acip kullandikca zirveye ulastigini gordum. Dinlendirilmesi konusundaki tavsiyelere uyulmasi gereken harika bir cekirdek :)
Emre Bey afiyet olsun, şarap gibi bir kahvedir dinlendikçe açılır 😄

Firma: Gordion Coffee Roastery
Kahve: Etiyopya-Aricha
Kavurma Tarihi: 17.03.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.41

Yasemin kokusunun ve tadı limonla beraber ön planda bir fincan elde ettim.Soğudukça hafif tatlı bir tat eşlik etmektedir.Aricha ile beraber aldığım Santa Rosa toplu alım da ki gibi kaldığı yerden devam ediyor çileklendik yine :).Kavrumları çok güzel hiç bir olumsuzluk fincanlara yansımadı.

santa rosa'yı daha önce kernel'den denemiştim ve beğendiğim bir kahveydi. Gordion yorumu da çok iyi olmuş. daha önce de söylendiği gibi bekledikçe güzelleşen bir kahve. son dönemde en beğendiğim kahvelerden biri diyebilirim Gordion'un santa rosa'sı için. içtikçe içesi geliyor insanın :)

Toplu alimda aldigim SantaRosa hala aklimda gercekten Cok keyif aldigim bir kahve olmustu 🙂

Gordion'un 4 yeni çekirdeği çıkmış. Belli ki hepsi A+ çekirdekler. Tadım seti olması güzel zira çok ekonomik kahveler değil ama beni şu ana kadar 3 farklı kahvesiyle ciddi memnun etmiş bir kavurucunun dördünde de çok iyi iş çıkardığına denemeden bile emin gibiyim

Gordion'un 4 yeni çekirdeği çıkmış. Belli ki hepsi A+ çekirdekler. Tadım seti olması güzel zira çok ekonomik kahveler değil ama beni şu ana kadar 3 farklı kahvesiyle ciddi memnun etmiş bir kavurucunun dördünde de çok iyi iş çıkardığına denemeden bile emin gibiyim
Furkan Bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🙏

Ben aylik alimi yaptim, Colombia kahve degil baska bisey bu arada, ilk defa kahveden baskin incir tadi aldim, degisik bir deneyimdi.
RHfqic.jpg

Ben aylik alimi yaptim, Colombia kahve degil baska bisey bu arada, ilk defa kahveden baskin incir tadi aldim, degisik bir deneyimdi.
RHfqic.jpg

Selamlar Dostum @GTuncay

Bugün İsmail abinin instagramında da gördüm,baş ve sonraki brezilya hangi çekirdek.Gordion’un seçkisinde bu isimde bir çekirdek göremedim.

Selamlar @HasanSutcu & Selamlar @Baki

Konu markadan haberdar değildim ve sevgili dostum @TarıkTercan ’ın eli değidi ise başarılı olmaması olasılık dahilinde değil.
Sevgili dostum Vural @NoPainNoCoffee çok incesin o senin teveccühün güzel dostum ☺️

Evet konu marka olan Pergamon Coffee herşeyinin yine bize ait olduğu Gordion firmamızın bir yan markasıdır. Pergamon'dan kısaca bahsetmek gerekirse, orada da kahveleri özenle seçip kavuruyoruz tüm sistemi herşeyi Gordion ile aynı. Sadece menüsü premium çekirdeklerden oluşan duymaya alışık olduğumuz jenerik kahvelerin olduğu (örneğin; kolombiya supremo vs. gibi) bir marka. Şöyle nitelendirebilirim buradaki kahveler günün her saati tüketebileceğiniz gerek filtre kahve makinasında gerekse V60, mokapot gibi yöntemlerde demleyebileceğiniz keyifli kahveler. Ayrıca espresso kavrum seçeneği olan kahveler de mevcut. Rakamsal olarak elbetteki specialty kahvelerin olduğu Gordion'a göre daha hesaplı. Kısaca bu şekilde sizler için özetlemiş oldum.

Pergamon link: www.pergamoncoffee.com

Sevgili dostum Vural @NoPainNoCoffee çok incesin o senin teveccühün güzel dostum ☺️

Evet konu marka olan Pergamon Coffee herşeyinin yine bize ait olduğu Gordion firmamızın bir yan markasıdır. Pergamon'dan kısaca bahsetmek gerekirse, orada da kahveleri özenle seçip kavuruyoruz tüm sistemi herşeyi Gordion ile aynı. Sadece menüsü premium çekirdeklerden oluşan duymaya alışık olduğumuz jenerik kahvelerin olduğu (örneğin; kolombiya supremo vs. gibi) bir marka. Şöyle nitelendirebilirim buradaki kahveler günün her saati tüketebileceğiniz gerek filtre kahve makinasında gerekse V60, mokapot gibi yöntemlerde demleyebileceğiniz keyifli kahveler. Ayrıca espresso kavrum seçeneği olan kahveler de mevcut. Rakamsal olarak elbetteki specialty kahvelerin olduğu Gordion'a göre daha hesaplı. Kısaca bu şekilde sizler için özetlemiş oldum.

Pergamon link: www.pergamoncoffee.com
Tarık bey selamlar, marka ayrımı elbette mantıklı olabilir ancak farklı sitelerde satılmasının getirdiği kargo limiti sizce de biraz dezavantaj gibi değil mi? Bir gordion bir pergamonla temizinden bedava kargoya ulaşabilirdik 😕

Geri