• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gooseneck kettle tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Orophian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orophian

Barista
İsim
Tanay
Daha fazla  
İsim
Tanay
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Herkese merhaba kahve yapmaya yeni başladım v60 kullanarak yapmayı düşünüyorum kahvelerimi o yüzden gooseneck kettle alcam ama ne alsam bilemedim elektrikli olanlar gördüğüm kadarıyla pahalı fiyatları o yüzden ocakda kullanacağım birşey alıcam sanırım aklımda şu ürün var

https://www.amazon.com.tr/dp/B000IG...colid=13RSFXHXRPCQG&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1

Sizce almaya değer mi yada biraz daha ekleyip alabilceğim elektrikli var mı?Tavsiyerinizi bekliyorum.

Herkese merhaba kahve yapmaya yeni başladım v60 kullanarak yapmayı düşünüyorum kahvelerimi o yüzden gooseneck kettle alcam ama ne alsam bilemedim elektrikli olanlar gördüğüm kadarıyla pahalı fiyatları o yüzden ocakda kullanacağım birşey alıcam sanırım aklımda şu ürün var

https://www.amazon.com.tr/dp/B000IG...colid=13RSFXHXRPCQG&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1

Sizce almaya değer mi yada biraz daha ekleyip alabilceğim elektrikli var mı?Tavsiyerinizi bekliyorum.
Elektrikli alana kadar Hario drip asist alıp idare edebilirsiniz isterseniz, sıcaklık konusu biraz can sıkıcı olabiliyor, yada bunu alıp termometre takabilirsiniz oda bir çözüm ama sıcaklık kontrolü hep önemli bana göre

Soulhand V60 Dökün Boynu Su Isıtıcısı, Termometreli, Damla Demlenmiş Kahve Su Isıtıcısı Çaydanlık, Elektrikli İndüksiyonlu Gazlı Ocak İçin 3 Katmanlı Paslanmaz Çelik Alt - 1.2L/40oz (40 oz) https://www.amazon.com.tr/dp/B09H4DVQKN?ref_=cm_sw_r_apann_dp_NXEQDXGZWA4QKY53NJYD

Bu attığım da bir alternatif, elektrikli de konchero ya da tchibo olabilir, kahve kartı alınca %10 indirim veriyorlardı, belki internet sitelerinde farklı bir uygulamayla yine aynı indirimi verirler

Elektrikli alana kadar Hario drip asist alıp idare edebilirsiniz isterseniz, sıcaklık konusu biraz can sıkıcı olabiliyor, yada bunu alıp termometre takabilirsiniz oda bir çözüm ama sıcaklık kontrolü hep önemli bana göre
Açıkçası drip asist kullanmak pek istemiyorum hem elim alışsın hemde evdeki demlik ve kettle da fazlasıyla kireç tadı geliyor o yüzden haricî birşey alıp normal şişe su kullancam.
Soulhand V60 Dökün Boynu Su Isıtıcısı, Termometreli, Damla Demlenmiş Kahve Su Isıtıcısı Çaydanlık, Elektrikli İndüksiyonlu Gazlı Ocak İçin 3 Katmanlı Paslanmaz Çelik Alt - 1.2L/40oz (40 oz) https://www.amazon.com.tr/dp/B09H4DVQKN?ref_=cm_sw_r_apann_dp_NXEQDXGZWA4QKY53NJYD
Bunu çok görüyorum bunu düşünebilirim teşekkür ederim.
Sıklıkla tek kişilik demleme yapıyorsanız linkteki ürünü tavsiye ederim. Akış kontrolü ve tutuşu iyi, çeliği de fiyatına göre kaliteli.

Peki bu ürünü ocakta kullanabiliyor muyuz acaba.

Açıkçası drip asist kullanmak pek istemiyorum hem elim alışsın hemde evdeki demlik ve kettle da fazlasıyla kireç tadı geliyor o yüzden haricî birşey alıp normal şişe su kullancam.

Bunu çok görüyorum bunu düşünebilirim teşekkür ederim.

Peki bu ürünü ocakta kullanabiliyor muyuz acaba.
Evet kullanılıyor ancak ocak üstünde ısıttıktan hemen sonra kulbu bir miktar ısınabiliyor. Onun içinde bir havlu bez vb ile tutarak dökebilirsiniz.

Bende kahve demlemeye başlarken hario ile başlamıstım , ilk başlarda termometrem yoktu , düz kettle de ısıtıp hario ya aktarıp göz kararı 1 dakıka bekledikten sonra demlememe baslıyordum , daha sonra bir termometre aldım , kettle dan hario ya suyu dokup suyun sıcaklıgına baktım 89-90 felandı , ulan dedım 2 ay 80 derecede mal gıbı demleme yapmıssın , 10 derece direkt dusuyor aktarımdan sonra , bende hario yu ocak üstü kullanmaya devam ettim , satın alırken bu kriteride goz onunde bulundur bence

Forumdaki eski konularda epinox slim fit'in fiyatına göre övüldüğünü görüp onu edinmiştim. Bütçeniz kısıtlıysa tavsiye ederim şikayet edebileceğim bi durum olmadı şimdiye kadar. Demlemelerden önce v60'ımı da beraber ısıtıyorum üzerinde, cuk oturuyor adeta.

WhatsApp Image 2023-03-17 at 16.54.02.jpeg
Edit : Bir konudan bahsetmeyi unuttum, bendeki siyah renkli modelde ibriğin ucu da boyalıydı. Kendi adıma rahatsız olduğumdan ötürü orayı kazımak durumunda kalmıştım. Çelik renkli modelde böyle bi sorun olmayacaktır elbet.

Sıcaklık ayarlı kettle değer mi yoksa koy termometreyi gooseneck'e takıl mı dersiniz? Tchibo bile termometreli gooseneck kettle çıkarırken hario'nun bu kadar kritik detayları atlamasına biraz kıl oldum ne yalan söyleyeyim.

en uygun fiyatlı şu var ama bi forumu incelemek lazım ikisine sahip olup tchibo daha iyi diyen bir üyemiz vardı

Hocam ben de epinox ile başladım başlangıç için iş görüyor ama bir termometre almanı tavsiye ederim bence hario bir kettle almaktansa onunla başlamak mantıklı ama elektrikli kettle büyük bir yükten kurtarıyor ben şu an timemore elektrikli kettle kullanıyorum debi kontrolü açısından çok başarılı

en uygun fiyatlı şu var ama bi forumu incelemek lazım ikisine sahip olup tchibo daha iyi diyen bir üyemiz vardı
Koncherolar yüksek debili demlemeler sevenler için uygun ince döküşlere pek olanak sağlamıyor

Merhabalar.

Birkaç aydır giderek arttırdığım ekipman ve kahve çekirdeklerimle V60 filtre kahve demliyorum. Sıra gooseneck bir ürüne geldi zira demleme akışı böyle hiç hoşuma gitmiyor.

Ben de gooseneck uygun fiyatlı bir kettle alacağım, elektrikli olamayacak tabi.

Benim sorum, termometre olarak ne almalıyım yardım edebilir misiniz?

Hep şu Japon abilerin osmotic flow demlemelerine özenmişimdir. Yastıktan bir dağ gibi kabaran kahveyi demlerken kullandıkları 180€ etiketli Cafec Tsubame artık hayallerimde yaşıyor :) ona ulaşamayacağız, o belli artık.
Ben de Amazon'da dolanırken Easyworkz firmasının şu modeline denk geldim ve çektim tetiği.
Elimde Fellow Stagg manuel kettle da (tepesi kendinden termometreli) mevcut ama işte demleme esnasında o kahve yatağının dibine kadar girme hissiyatı ve şıpırdatmadan lineer akış elde etme isteği yine dürttü ve almış bulundum.
Umarım bir nebze de olsa o videolardaki osmotic flow demlemeye yaklaşırım. Fellow Stagg gayet başarılı ve stabil bir kettle bu arada. Severim kendisini.

Bu, almış olduğum kettle:
1701866400543.png

Bu da Osmotic flow demleme videosu 🥲

Ürün tam 1 haftada elime ulaştı. Gayet güzel, temiz ve sağlam bir paketleme ile geldi.
Su akışı oldukça yavaş ve stabil. Zorlamadığınız müddetçe geri damlatma yapmıyor, ancak tabi ki suyu kesme noktasına inerseniz doğal olarak 1 damla kaçırıyor. Tabiri caizse tam dolu, düzgün, ip gibi akıyor su. Denemek için heyecanlıyım. Akşama bir küçük kahve demlerim.
Ürün içinde ml belirteç çizelgesi var, çok kullanışlı. Kettle'dan, çaydanlıktan direkt görerek ölçüp koy.

20231213-141721.jpg

20231213-142602.jpg

20231213-142617.jpg

Ürün tam 1 haftada elime ulaştı. Gayet güzel, temiz ve sağlam bir paketleme ile geldi.
Su akışı oldukça yavaş ve stabil. Zorlamadığınız müddetçe geri damlatma yapmıyor, ancak tabi ki suyu kesme noktasına inerseniz doğal olarak 1 damla kaçırıyor. Tabiri caizse tam dolu, düzgün, ip gibi akıyor su. Denemek için heyecanlıyım. Akşama bir küçük kahve demlerim.
Ürün içinde ml belirteç çizelgesi var, çok kullanışlı. Kettle'dan, çaydanlıktan direkt görerek ölçüp koy.
Demlemenin başındaki ve sonundaki su sıcaklığını ölçebilirseniz eğer çok bilgilendirici olur. Benim kullandığım kettle'larda en çok zorlandığım konu sıcaklığı sabit tutmak çünkü.

Evet dosya hazır :)
Easyworkz, Fellow'a ağır ter döktürdü. Öyle böyle değil.
Tamam elbette Fellow kadar akış kontrol aralığı yok (debi yönünden, hızlı-yavaş), hatta neredeyse tek debili akış denilebilir. Yavaş ve daha yavaş. :sleep: Sıcaklık koruması Fellow'a göre daha iyi gibi görülsede ölçümün yapıldığı saniye farkı ve eşit miktarda (500'er ml) su kullanmam sebebi ile Fellow gün sonunda sıcaklığı daha iyi seviyede tutabiliyor. Ancak bu noktada da iki kettle'ın sıklet farkı devreye giriyor. Easyworkz 600ml, Fellow 1000ml kapasiteli ve bugün ikisine de yarımşar lt su bıraktım. Şartlar pek adil değildi. Fellow'a tam 1 lt su bırakırsam o daha iyi korur sıcaklığı. Fellow daha etli ve kalın, Easyworkz daha ince ve basit.

20231213-203147.jpg

Bu arada Konchero kettle'da 96°C olarak aldığım su Ikea termometrede 88°C çıktı :rolleyes:
Sonuç olarak 88°C ile başladığımız 3 dakikalık süreci 81°C ve 82°C ile tamamladık.
Bu Çin işi kettle aşırı ince ve yavaş su döküşi ile beğenimi kazandı.
Yarın bir de gerçek demleme ile deneyeceğim bakalım. Fakat o ip gibi döküşü çok başarılı.

Fellow: 3 dk 47 sn - 81°C - 500ml su
Easyworkz: 3 dk 11 sn - 82°C - 500ml su

20231213-204005.jpg

20231213-203930.jpg

Geri