• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Temmuz 2022 - Kernel Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

Herkese selam. Bella Vista’nin recetesini siteye eklemeyi unutmusuz, en kisa zamanda guncelleyecegiz. Instagram sayfamizda da paylasiyoruz receteleri;

Geçenlerde toplu alım maksatlı direkt kavurmahanelerine gittim. En az bir saat muhabbet ettik; gerçekten çok iyi niyetli ve bilgili bir ekip.

Yerli kavurucuları tercih ederken önceliğim yüksek puanlı çekirdeklerden önce kavurmacının karakteri. Kernel sürekli uğramak isteyeceğim, gerçekten işine saygılı bir ekibin yürüttüğü çok güzel bir proje. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Dün 18 Temmuz kavrumlu Las Lajas'ı V60'ta demlemiştim ama fermente tatlar ön plandaydı.(Çikolataya kaçan bitter tatlar gibi)

Biraz önce 2 kişi için Kalita'da demledim. Vanilya'yı ayırt edemesem de içerisine şeker katılmış, hafif ekşi bir içecek tüketiyorum hissi veriyor :) Çok beğendim.

Uyguladığım reçete;
30gr kahve
480gr 96 derece su
CMD 22klik
Kalita 185 Cam Dripper
Blooming + 2 döküş
Demleme bitiş: 2.10

Santa Rosa
23 klik
1:16
93-94 derece abant
50-70-70-50
Origami - traditional

Çok keyifli bir kahve olacağı daha öğütürken belliydi. Kokuda aldığım bütün notaları aldım kahveden. Çok tatlı ve keyifli bir gövdesi vardı. Abant su almadan önce benzer bir demlemeyi pınar uludağ ile de yapmıştım. O da aynı şekilde keyifli oldu.

3 Haziran kavrumlu Las Rajas'ı 27. gününde tekrar demledim. İçmelere doyamadım çok başarılı bir çekirdek, ya da ben çok güzel demledim haha :) Her yudumda ayrı güzeldi gerçekten, bir çok farklı tat aldım diyebilirim.

3 Haziran kavrumlu Las Rajas'ı 27. gününde tekrar demledim. İçmelere doyamadım çok başarılı bir çekirdek, ya da ben çok güzel demledim haha :) Her yudumda ayrı güzeldi gerçekten, bir çok farklı tat aldım diyebilirim.
Reçetenizi ve su bilgisini paylaşırmısınız ?

Bir iki kahve hariç tüm seçkiyi deneyen biri olarak San Cristobal açık ara önde gibi geldi bana.Çok keyifli bir asiditesi var.

Bella vistayı, angaramın bıçkın delikanlısı Seğmenler Su ile demledim.

Rezil ettim.
Sırf bu hareketimden dolayı Honduras 'a vize vermeyebilirler.

Reçetenizi ve su bilgisini paylaşırmısınız ?
Ben reçete işini çok beceremiyorum. 94 derecede arıtma suyunu kullanıyorum genelde. Bir de hep Orea ile demliyorum ki genelde ne yaparsam yapayım iyi sonuç veriyor Orea.

Bella Vista fena değil de, Las Lajas'tan bir türlü verim alamadım. Kısa demlesem de uzun demlesem de iyi bir sonuç çıkmıyor. Belki de ben becerememişimdir :/

Herkese selamlar!
Güzel yorumlar için çok teşekkürler . Bizim için baya yorucu bir ay oluyor, ara ara anca kontrol edebiliyorum yazılanları. İnstagramdan baya konuştuğumuz arkadaşlar oldu ama buradan da birkaç şey söylemem gerekiyor.
Su konusu oldukça zor ve değişken. Direkt olarak marka üzerinden gitmek bile bazen tutarlı olmuyor. Çoğu kafe ve kavurma atölyesi de kendi arıtma sistemini, kendi tarzına göre kalibre ettiği için ev tüketicisini anlamak ve ortak noktada buluşmak oldukça zor oluyor. Yaklaşık 6 ay önce, yarışmaya hazırlık döneminde su üzerinde baya kafa yorduk. Kullandığımız çekirdekler anaerobik natural fermente edilmiş kahvelerdi ve cuppingte her ne kadar mükemmel çıksa da demlemede sürekli sorun yaşıyorduk. Arıtma sistemimizi kuran firma sağolsun, farklı değere sahip 8-10 su getirdi ve en düşük mineralli suyu bu tarz kahvelerde daha çok beğendik. Kendi arıtma sistemimizde de yaklaşık 80ppm suya ayarlı kullanırken 40-45e kadar düşürdük.
Sonuçta her kavurmacı kahvelerini kendi arıtma suyuna göre kavuruyor. Bu yüzden bizim yadığımız tadım notları bu tarz sularla daha iyi ortaya çıkıyor. Tabiki bu demek değil ki diğer sular asla iyi sonuç vermez. Uzun bir süre ben de evde Kuzeyden su kullandım, bu aralar Abant kullanıyorum. Denk gelirse Pınar Madranı almamazlık yapmıyorum asla.
Şöyle bir şey yapabiliriz isteyen olursa tabi, bir arkadaşım bir miktar 3 wave water mineralinde getirdi geçen hafta. Sipariş notunda belirtirseniz kutuların içine birer tane eklerim. Çok bir şey yok yaklaşık 20 tane falan var. Ben de daha kendi kahvelerimle denemedim yoğunluktan dolayı ama deneriz beraber, en azından fikir birliği olur kendi aramızda.

Las Lajas özelinde, natural ve bu tarz kompleks kahveler üzerinde de konuşmak gerekirse,
Ortalama ve bir tık üzeri temiz yıkanmış kahvelerde belirli birkaç tat almak nispeten daha kolay. Mesela 'hayali' bir yıkanmış bir Etiyopya kahvesinden portakal, şeftali veya siyah çay tatlarını almak biraz daha kolay. Bunun en önemli 2 sebebinin birincisi kahvenin daha 'clean' olması, ikincisi ise tat profilinin günlük hayatımızda yeri olması. Ancak natural kahvelerde çoğu zaman bu 'clean'lik yerini kompleksliğe bırakıyor. İkisi aynı anda olunca zaten hem puanından hem de fiyatından hemen kendini belli ediyor. Las Lajas tatsal olarak natural kahvelere kıyasla oldukça temiz bir kahve. Aynı zamanda da oldukça kompleks. Temiz bir bardak elde etmek kompleks bir bardak elde etmeye göre biraz daha kolay. Demleme aşamasında her parametreye dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı şekilde tatları ayırt etmek de biraz daha zor. Üstüne bir de damağımızın alışmadığı tatlar devreye girince, işler iyice karışıklaşıyor. Las Lajas da böyle bir kahve. Aslında hem sitrik hem de malik asiditesi yüksek bir kahve. Bella Vista ve San Cristobal da natural olmalarına rağmen daha temiz, aroma ve flavor olarak daha yoğun ve belirgin. Bu yüzden demlemesi de nispeten daha kolay.
Genel olarak da bir tavsiye vermek istiyorum. Çünkü farkettiğim bir konu da, genel olarak kahve değerlendirmesi yapılırken, çoğunlukla aroma ve tat üzerinden değerlendirme yapılıyor. Ancak biz bir kahveyi değerlendirirken 7 farklı kriteri göz önünde bulunduruyoruz. Bunlar aroma, flavor, aftertaste, acidity, body, balance ve overall. Eğer bir kahvenin aroması yüksek ama flavor düşükse, hem flavor kategorisinden hem de balance katagorisinden düşük puan alıyor. Ayrıca bu kriterleri de kahve hem sıcakken (50-65 derece), hem ılıkken (35-50 derece) hem de soğukken değerlendiriyoruz. Burada tabiki herkesin tam kalibre, mükemmel bir puanlama veya değerlendirme yapmasını beklemiyoruz. Ancak sadece bizden değil satın aldığınız tüm kahvelere bu şekilde yaklaşırsanız en azından daha tutarlı bir değerlendirme yapma şansınız artar ve bu SCA puanlarının bir anlamı olur.
Las Lajas ve San Cristobal yakın puanlı kahveler ancak puanlama dengeleri biraz farklı olduğu için San Cristobal'ın daha çok beğenilmesine şaşırmıyorum tabiki. Sonuçta damak zevki de bu işin bir parçası. Las Lajas benim keyifle tükettiğim bir kahve oldu. Ve bence 'ben demleyemedim' diye arkadaşlarımızın bir kısmı aslında güzel demlediler ancak kahvenin tat profili biraz farklı olduğu için demleyemediklerini sandılar, en azından reçetelerden öyle anlaşılıyor😅

Son düzenleme:
Las Lajası birebir Kernel Reçetesiyle denedim sadece demlediğim suyun ppm değeri 32 falan olduğu için 95 dereceyle demledim, mis gibi oldu, katman katman kompleks bir tadı var

Benim favorim ve 2. Siparişi geçtiğim
Costa Rica San Cristobal oldu. Çok zarif bir çekirdek. Comandante 18 clickte öğütüp, 24 saat süre de demlediğim Cold Brewim inanılmaz yumuşak ve zarif oldu. Bu kadar içimi tertemiz cold brew için kocaman buzlar kullandım çünkü amacım sulandırarak seyreltmek olmadı. Yüzey alanı az oldukları için hep aynı tat damakta nefis bir bitiriş ile içtim.
Not: yeni gelen çekirdeği 30-32 clickte öğütüp birde öyle demleyeceğim. 23C6F6BA-1B94-441E-8196-B2B9D0952BAF.jpegB20C24EF-3B06-474B-A7FB-C63A54C94726.jpeg

Arkadaşlar mokapot için çekirdek önerisi varmış acaba son gün değerlendirmek istiyorum teşk.

Kavurucu: Kernel
Çekirdek: Ruanda muhondo
Ekipman: v60
Filtre: 100 lük hario japon
Öğütüm: 31 (124 click) jx-pro
Oran: 18/290
Su ve Su Sıcaklığı: Abant 93 c

Blooming: 60 gr
1.Döküş : 30 sn 115 gr
2.Döküş : 1.30 sn 115 gr

Toplam Demleme Süresi : 2,40

Yukarıdaki reçete zaten Kernel'ın sitesindeki reçete. Asidetisi ve gövdesi çok dengeli bir kahve çıktı. Narenciye notalarını ve asiditesini çok net alıyorsunuz. Tertemiz ve parlak bir deneyim oldu. Kuru kokusuna da bayılmıştım. Son zamanlarda içtiğim en nefis kahvelerden biri. Teşekkürler Kernel.

Kernel, forumun seçimi sebebiyle ilk defa denediğim bir kavurucu.
Bu ay iki alışverişte Kosta Rika San Cristobal, Panama Santa Elena, Honduras Bella Vista, Kosta Rika Las Lajas, Ruanda Muhondo çekirdeklerini aldım, aralarında verim alamadığım tek çekirdek Ruanda oldu, onun dışında hepsi belli bir standarttaydı. Büyük hayal kırıklığı yaratan bir çekirdek çıkmadığı sürece rutin olarak alışveriş yapacağım bir kavurucuyla tanışmış oldum, tüm foruma güzel seçiminden dolayı teşekkürler.

Las Lajas ile alıma katıldım. Anaerobiklerin genel karakteri midir bilmiyorum fakat kahveyi esansla yıkamışlar gibi bir tat vardı ve rahatsız edici düzeydeydi. Bu yüzden su oranını hep yüksek tuttum fakat yine de rahatsız edici aromadan kurtulamadım. Benzer bir deneyimi yaşayan oldu mu bilmiyorum ama bu kahvelerin esanslarla da muhatap olduğunu düşünüyorum artık ben.

Başlarda verim alamadığım Panama Santa Elena'dan bugün çikolata tadı aldım. Çok komplex bir kahve değil ama tathim edici bir çikolata tadı var kahvede. Kernel'den ben de genel olarak çok memnun kaldım açıkçası. Durdukça da (bugün 1 ayları doldu çoğunun) güzelleştiler. Bugünden sonra tüketemediğim kısımları buzluğa atacağım.

Geri