• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Temmuz 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

@OldSchoolRoastery elimdeki espresso için kullandığım çekirdek bitmek üzere. Seçkinizdeki klasik espresso için önerdiğiniz çekirdeklerde kavrum profili olarak nasıl bir nokta belirliyorsunuz? Geleneksel espresso profili mi yoksa omni mi?

Son düzenleme:
@OldSchoolRoastery elimdeki espresso için kullandığım çekirdek bitmek üzere. Seçkinizdeki klasik espresso için önerdiğiniz çekirdekler kavrumrum profili olarak nasıl bir nokta belirliyorsunuz? Geleneksel espresso profili mi yoksa omni mi?
Selamlar. Geleneksel espresso profili tercih ediyorsanız Caramelo nun espresso profilini tavsiye ederiz. Omni roast tan biraz daha koyu fakat profilde bitter not çıkmıyor

Merhaba! Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
3 paket kahve satın aldım fakat paketlerin üstü yapıştırılmamış (mumlanmamış) şekilde elime ulaştı.
Bu standart uygulama mı (ki öyleyse çok tuhaf çünkü paketi ağzı açık göndermekten pek farkı yok bunun) yoksa benim paketler mi atlandı acaba?

IMG_1407.JPG.jpg

Merhaba! Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
3 paket kahve satın aldım fakat paketlerin üstü yapıştırılmamış (mumlanmamış) şekilde elime ulaştı.
Bu standart uygulama mı (ki öyleyse çok tuhaf çünkü paketi ağzı açık göndermekten pek farkı yok bunun) yoksa benim paketler mi atlandı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 27588
Merhabalar. Paketleme makinesi arızanlandığı için bazı partileri bu şekilde göndermek zorunda kaldık. Ama paketin ağzı yapıştırılmaması, ağzının açık gönderilmesiyle aynı sonucu vermez sonuç olarak kuvvetli çalışan bir zip var.

Merhabalar. Paketleme makinesi arızanlandığı için bazı partileri bu şekilde göndermek zorunda kaldık. Ama paketin ağzı yapıştırılmaması, ağzının açık gönderilmesiyle aynı sonucu vermez sonuç olarak kuvvetli çalışan bir zip var.
Anlıyorum fakat kabul edersiniz ki paketi 1-2 ay bekletmeyi düşünenler için paketlerin mühürlenmemiş olmasının yarattığı handikap daha hissedilir olacaktır. Zira zip'in oksijen temasını kuvvetli şekilde kesebileceğine ikna olamıyorum. En azından kahvenin raf ömrünün kısalacağını kabul edersiniz. Bu açıdan bir uyarı yerinde olurdu diye düşünüyorum.

Anlıyorum fakat kabul edersiniz ki paketi 1-2 ay bekletmeyi düşünenler için paketlerin mühürlenmemiş olmasının yarattığı handikap daha hissedilir olacaktır. Zira zip'in oksijen temasını kuvvetli şekilde kesebileceğine ikna olamıyorum. En azından kahvenin raf ömrünün kısalacağını kabul edersiniz. Bu açıdan bir uyarı yerinde olurdu diye düşünüyorum.
Uyarılarınız için teşekkür ederiz.

Karma Caramelo bu ay 4 farklı fiyat gördü. 1 kg fiyatı açısından konuşursak KDV %8 iken 500, KDV indirimi ardından 490, fiyat artışı sonrası 525, durup dururken şu an 610 🙄
Merhabalar hocam. Emin olun hiçbir kavurucu keyfine göre veya durduk yere zam yapmıyor. Her geçen gün doların ve kahve borsasının artışı fiyatlara yansıyor. Biz, çok satan ürünlerde özellikle zam yapmamaya çalışıyoruz ama bir dayanma gücümüz var orayı aştığı zaman zam geçişi yapmak zorunda kalıyoruz. Kaldı ki kargo firmaları son 1 aydır yaklaşık %35-40 arasında zam yaptı ama bu güncellenen fiyatı kolay kolay hiçbir kavurucu fiyatlara yansıtmıyor. Görünmez maliyetler her geçen gün çığ gibi üstümüze gelirken minimum düzeyde ürünlere yansıtmaya çalışıyoruz. Yani yapılan zamlar kârımıza kâr katmak amaçlı yapılmıyor.

"Gatta"dan ilk demlememi @OldSchoolRoastery kavurucu recetesine göre yaptım. CMD 20 klikte 94 derece su ile 3.00 gibi demleme bitti. Çok tatlı bir bardak ortaya çıktı. Tatlı bir kahve isteyenlere tavsiye ederim.

Merhabalar. Beyfendiyle görüştükten sonra bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettik. Bahsedilen kahve Colombia - Jairo Arcila. Bu kahvemiz 200 saat anaerobik fermantasyon işlem gördüğü için “yeşil çekirdek” rengi standart yeşil çekirdek renklerine göre çok daha fazla koyu renkte. Kavrulmuş rengine bakacak olursak koyu kavrum gibi gözükmesi normal bir durum. Daha açıklayıcı olması adına aşağıya Jairo Arcilanın yeşil çekirdiğinin ve standart natürel bir yeşil çekirdek görseli ekleyeceğiz.
IMG_3393.jpeg

Colombia ve Etiyopya almıştım fakat colombia aşırı kavrulmuş geldi. Umduğumu bulamadım malesef.
Hocam jairo arcila çok yoğun fermente. Gerçekten damak yoran cinsten. Ancak seven için bulunmaz nimet. Kavrum fermenteden kaynaklı koyu. Bu durum benim de dikkatimi çekmişti. Çok dikkatli demlemek lazım. Çünkü sirkeye varan bir asiditeye dönüşebilir kahve. Havalar sıcakken cold drip vb. şekilde tüketmenizi tavsiye ederim ☺️

Evet arcila bana da ağır gelmişti. Hatta bu durumu 1*18 demleyerek çözmüştüm

Geri