Mümkünse farklı filtreTirtira'dan bir türlü istediğim demlemeyi alamadım. Kalın öğütmeme rağmen filtrede bir tıkanıklık yaşıyorum.
Demleme parametrelerim de şu şekilde:
Öğütüm: Timemore C2 max 22 klik
Su sıcaklığı: 92-93 Derece
Filtre: Hario V60 Hollanda
Süre : 4 dakikayı bile aşıyor
Bir önerisi olan var mı acaba?
Kavurucunun reçetesiTirtira'dan bir türlü istediğim demlemeyi alamadım. Kalın öğütmeme rağmen filtrede bir tıkanıklık yaşıyorum.
Demleme parametrelerim de şu şekilde:
Öğütüm: Timemore C2 max 22 klik
Su sıcaklığı: 92-93 Derece
Filtre: Hario V60 Hollanda
Bir önerisi olan var mı acaba?
Ancak sizin probleminiz hollanda filtre kaynaklı olabilir. cafec tredişınıl filtre kullanarak bu sabah 30/480 demlediğimde 4dk da bitirdim ben.Filtre: Hario V60 Hollanda
Mümkünse farklı filtre
Tamamdır yeni bir filtreyle tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederimKavurucunun reçetesi
Su Sıcaklığı: 91°
Kahve – Su Oranı: 1:15
CAFEC Traditional Filtre
Comandante: 24 klik
Toplam Demleme Süresi: 2 dakika 35 saniye
20gr kahve üzerine 60ml su ile 40 sn. blooming. kalan su 2 eşit seferde 1.30 dakikaya kadar dökülür ve 2.35-2.40 da bitiş.
Optimum süre: 18.-20. günler
Ancak sizin probleminiz hollanda filtre kaynaklı olabilir. cafec tredişınıl filtre kullanarak bu sabah 30/480 demlediğimde 4dk da bitirdim ben.
ilk reçeteyi denedim, güzeldi daha iyiydi ama yine de işte bu dediğim sonuç çıkmadı.pacamara inanılmaz zahmetli. fam'ın çekirdeklerinde ben taklalar atmıştım ve yaklaşık 150grm perişanlıktan sonra şu reçeteyi denedim. Gayet iyi sonuçlar almıştım
mecburen yoksa heba edeceğim bütün paketi lezzet uğruna@Eluna 1/16,6 dan dolayı gövde düşmüş olabilir. 1/15 dene istersen. birde denemeler ilerledikçe kullandığın çekirdek miktarı da düşüyor değil miaynısı yaşadım.
10/150 güzel bi deneme olabilir![]()
Kahvede potansiyel olduğu renginden kokusundan belli. ben bunu bardağa yansıtmaya çalışıyorum üstad.Alaka gerçekten müthiş kompleks bir çekirdek ama demlemesi de biraz zor. Özellikle Cafec Traditional filtreyle yaptığım denemelerde süre 3.15lere kadar uzadı, th3'le epey güzel sonuç aldım.
Tabii. 15.5/245. 94 derece Buzdağı su, Timemore c2'de 20 klik öğütüm, döküşler 50+100+95 şeklinde ve son döküşten sonra hafif bir spin. Toplam süre ise 2.25.Kahvede potansiyel olduğu renginden kokusundan belli. ben bunu bardağa yansıtmaya çalışıyorum üstad.
Rica etsem th3 ile demlediğin reçeteyi paylaşır mısın. umarım bu güzelim çekirdeklerin tek alameti farikası filtre kağıdı değildir![]()
Aynı şekilde Traditional ile demlemelerimi yapıyorum ve süreler çok uzun kalıyor benim de. Şu anlık başka filtrem de yok. Sanırım öğütümü daha da kalınlıştırmam gerekecek. Demleme oranları, döküşler, sıcaklık neredeyse aynı ama iyi sonuçlar için birkaç deneme daha yapmam lazım. Reçete için de ayrıca teşekkürlerAlaka gerçekten müthiş kompleks bir çekirdek ama demlemesi de biraz zor. Özellikle Cafec Traditional filtreyle yaptığım denemelerde süre 3.15lere kadar uzadı, th3'le epey güzel sonuç aldım.