• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Haziran Ayı 2022 Cleancup Özel Alımı

@batugen özenli ve konuştuğumuz gibi geç kargo için çok teşekkür ederim.
14.06 kavrumlu Tirtirayı bu sabah demledim
Çok lezzetli bir tadımı var ancak 2-3 gün daha bekleyeceğim. Gövde tam tatmin etmedi beni tabi bunun sebebi kafama göre demlemiş olmam olabilir:/ reçetenize bakmamıştım. Şimdi baktım su sıcaklığından, orana ve öğütüme kadar iki farklı dünyaların insanlarıymışız(:
2gün sonrada sizin tavsiye ettiğiniz şekilde demleyeceğim🌸

Tirtira'dan bir türlü istediğim demlemeyi alamadım. Kalın öğütmeme rağmen filtrede bir tıkanıklık yaşıyorum.
Demleme parametrelerim de şu şekilde:
Öğütüm: Timemore C2 max 22 klik
Su sıcaklığı: 92-93 Derece
Filtre: Hario V60 Hollanda
Süre : 4 dakikayı bile aşıyor

Bir önerisi olan var mı acaba?

Tirtira'dan bir türlü istediğim demlemeyi alamadım. Kalın öğütmeme rağmen filtrede bir tıkanıklık yaşıyorum.
Demleme parametrelerim de şu şekilde:
Öğütüm: Timemore C2 max 22 klik
Su sıcaklığı: 92-93 Derece

Bir önerisi olan var mı acaba?
Kavurucunun reçetesi

Su Sıcaklığı: 91°
Kahve – Su Oranı: 1:15
CAFEC Traditional Filtre
Comandante: 24 klik
Toplam Demleme Süresi: 2 dakika 35 saniye
20gr kahve üzerine 60ml su ile 40 sn. blooming. kalan su 2 eşit seferde 1.30 dakikaya kadar dökülür ve 2.35-2.40 da bitiş.

Optimum süre: 18.-20. günler

Ancak sizin probleminiz hollanda filtre kaynaklı olabilir. cafec tredişınıl filtre kullanarak bu sabah 30/480 demlediğimde 4dk da bitirdim ben.

Mümkünse farklı filtre
Kavurucunun reçetesi

Su Sıcaklığı: 91°
Kahve – Su Oranı: 1:15
CAFEC Traditional Filtre
Comandante: 24 klik
Toplam Demleme Süresi: 2 dakika 35 saniye
20gr kahve üzerine 60ml su ile 40 sn. blooming. kalan su 2 eşit seferde 1.30 dakikaya kadar dökülür ve 2.35-2.40 da bitiş.

Optimum süre: 18.-20. günler

Ancak sizin probleminiz hollanda filtre kaynaklı olabilir. cafec tredişınıl filtre kullanarak bu sabah 30/480 demlediğimde 4dk da bitirdim ben.
Tamamdır yeni bir filtreyle tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim

#90592 ile siparişimi oluşturdum Forum olarak hediye düşünmeniz ve CleanCup'ın mağazadan teslim seçenekleri çok hoş gerçekten

250 gr Alaka ile toplu alıma katıldım ve degass süresi daha bitmeden 5. günde kahvem kalmadı ve içmeye başladım. Gerçekten çok memnun kaldım, Hario Switch ile demliyorum ve ne yaparsam yapayım kötü sonuç çıkmıyor :) Gövdesi ne çok az ne çok fazla, asiditesi çok yok, yıkanmış bir çekirdek ama natural gibi hissettiriyor. Verdiği tatlar da yerinde ve beni bıktırmadı, her gün içime uygun bence. Nitelikli kahvede daha yeniyim ama uzun süredir bu kadar memnun kaldığım bir çekirdek olmamıştı elinize sağlık @batugen.

pacamaranin cekirdekleri cok buyuk ilk defadi boyle cekirdek goruyorum.ama cok yumusak ,en kolay ogutulen kahve oldu simdiye kadar ki.

Tirtira espressoda o kadar iyiydi ki 2 gun dayandi dinlenmesinsen sonra. Bu aralar yeni ekipmanlar cok oldugu icin evde espresso kavrum cekirdek bitmis. Yemek sonrasi espresso mu alaka nin filtre kavrumundan aldim. 3. Denemede cok guzel bir recete yakaladim denemek istiyenlere buraya birakiyorum.

Grinder:df64 espresso burrs ayar (35)
Su: 94 derece (ben saka kullaniyorum)
On demleme: 2 saniye
Gramaj: 21gr
Likit: 47gr
Sure: 28 saniye

pacamara inanılmaz zahmetli. fam'ın çekirdeklerinde ben taklalar atmıştım ve yaklaşık 150grm perişanlıktan sonra şu reçeteyi denedim. Gayet iyi sonuçlar almıştım
ilk reçeteyi denedim, güzeldi daha iyiydi ama yine de işte bu dediğim sonuç çıkmadı.

çözünmenin çok olduğunu düşündüğümden dedim ki ben süreyi kısaltayım ve mümkün olduğunca az döküşle ajitasyonu da abartmayayım. sonra, şöyle birşey yaptım bu sabah;
Kalita wave 155 & filtresi
12/200
kuzeyden 93
kpro 70 klik
45gr bloom 35sn sonrasında tek döküş 150gra kadar dairesel sonra yavaş merkezi 50gr
tbt:2:00

hayır sanki birkaçtır acı acı değilmiş gibi, şimdi de bitterlik uçtu yerine tatlılık geldi. ama baya tatlı hayret ettim. gövdesi yalnız biraz düşük geldi, yine aynı taktikle fakat bu sefer daha yüksek gramajlı deneyeceğim sanırım bu sefer tam olarak istediğimi alacağım. ama oluyor gelişme var:ROFLMAO: tokatlayacağım nusret gibi bu kahveyi de he, oyun oynuyor benimle:ROFLMAO:

@Eluna 1/16,6 dan dolayı gövde düşmüş olabilir. 1/15 dene istersen. birde denemeler ilerledikçe kullandığın çekirdek miktarı da düşüyor değil mi(: aynısı yaşadım.
10/150 güzel bi deneme olabilir(:

@Eluna 1/16,6 dan dolayı gövde düşmüş olabilir. 1/15 dene istersen. birde denemeler ilerledikçe kullandığın çekirdek miktarı da düşüyor değil mi:) aynısı yaşadım.
10/150 güzel bi deneme olabilir:)
mecburen yoksa heba edeceğim bütün paketi lezzet uğruna:ROFLMAO: evet biraz da su/kahve oranıyla oynayayım. böyle böyle 10gra geleceğim galiba önerdiğin gibi😅

Firma: CleanCup
Kahve: Alaka
Kavurma Tarihi: 17.06.22
Oran: 30/450
Dripper: V60 hario plastik
Filtre Kağıdı: Cafec Tredişinıl
Demleme Metodu: 80 - 250 - 450
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent g50 39klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 94
Demleme Süresi: kahve yatağı düzleşince

gövdesiz kaldım): demleme öneriniz var mı?

Alaka denemeleri part 2

Firma: CleanCup
Kahve: Alaka
Kavurma Tarihi: 17.06.22
Oran: 17/245
Dripper: V60 hario plastik
Filtre Kağıdı: Cafec Tredişinıl
Demleme Metodu: 50 - 120 - 180 - 245
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: cmd 22klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 92
Demleme Süresi: 2:45
Bardağa düşen : 196

oranı 1/14,5 a indirdim
Suyu 2 derece soğuttum
Öğütüm aynı gibi g50-cmd farkını henüz oturtamadım, bir tık kalın geldi ama molente göre 22klik ayarı

Allahını seven defansa gelsin. Reçete önersin bana/:

Alaka gerçekten müthiş kompleks bir çekirdek ama demlemesi de biraz zor. Özellikle Cafec Traditional filtreyle yaptığım denemelerde süre 3.15lere kadar uzadı, th3'le epey güzel sonuç aldım.

Alaka gerçekten müthiş kompleks bir çekirdek ama demlemesi de biraz zor. Özellikle Cafec Traditional filtreyle yaptığım denemelerde süre 3.15lere kadar uzadı, th3'le epey güzel sonuç aldım.
Kahvede potansiyel olduğu renginden kokusundan belli. ben bunu bardağa yansıtmaya çalışıyorum üstad.
Rica etsem th3 ile demlediğin reçeteyi paylaşır mısın. umarım bu güzelim çekirdeklerin tek alameti farikası filtre kağıdı değildir(:

Sanırım son dönemde içtiğim en güzel kahveleri içtim. Ayrı ayrı Alaka ve Pacamara çok iyi çekirdekler. Hatta tekrar girdim 250x2 olacak şekilde her ikisinden de sipariş geçtim. Kavurmanıza sağlık Clean Cup @batugen

Sipariş numarası: 90616

Alımda emeği geçen arkadaşların da emeğine sağlık

Kahvede potansiyel olduğu renginden kokusundan belli. ben bunu bardağa yansıtmaya çalışıyorum üstad.
Rica etsem th3 ile demlediğin reçeteyi paylaşır mısın. umarım bu güzelim çekirdeklerin tek alameti farikası filtre kağıdı değildir:)
Tabii. 15.5/245. 94 derece Buzdağı su, Timemore c2'de 20 klik öğütüm, döküşler 50+100+95 şeklinde ve son döküşten sonra hafif bir spin. Toplam süre ise 2.25.

Aynı şekilde Traditional ile demlemelerimi yapıyorum ve süreler çok uzun kalıyor benim de. Şu anlık başka filtrem de yok. Sanırım öğütümü daha da kalınlıştırmam gerekecek. Demleme oranları, döküşler, sıcaklık neredeyse aynı ama iyi sonuçlar için birkaç deneme daha yapmam lazım. Reçete için de ayrıca teşekkürler

Geri