• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔️ Sonuç Şubat 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Burdaki referanslara göre denemeler yapacağım.

Ekipman olarak elimde Comandante C40 MK4, V60, Origami ve Delter Press bulunmakta. Ek olarak bazen V60 ta Lily Drip kullanıyorum.
Dediğiniz gibi Nestle su kullanıyorum.
Bella Vista ile başlangıç yaptım şimdilik ve bir kaç farklı deneme yaptım.
Şu ana kadar tadım notlarını az da olsa alabildiğim CMD 20click, 18gr kahveye 50-115-115 şeklinde V60 ile oldu.
Çoklu döküş tekniklerinde Origami ile güzel sonuçlar alıyoruz. Bir dönemin bulunmazı Delter Press'i biraz ihmal ettik. Yakın zamanda bir Delter Press reçetesi paylaşmak istiyoruz.

Bu ay belli bir bütçe dahilinde alım yapacağım ama şu durum arasında kaldım. Deneyimleyenler yardımcı olursa çok sevinirim. Jairo mu yoksa onun yerine san victor + costa rica aquiares mi? Yani jairo yerine iki farklı kahve deneyimlemek mi yoksa jairo o iki kahve yerine kesinlikle denemeye değer mi? Bu bahsettiğim iki tercihten birini seçip yanına da brazil sitio düşünüyorum. Sanırım onu da deneyimleyen hiç yok gibi.

Bir de başka merak ettiğim her kahve paketi turuncu kutular gibi aynı mı mesela costa rica aquiares için kahve paketi kutusu göremedim sitede, ama brazil sitio’nun farklı olduğu görülüyordu @Tetra.n.Roastery
Sipariş verdiniz mi bilmiyorum fakat eğer farklı tatlar ile damağınızı zenginleştirmeye seviyorsanız kesinlijle jairo. Fakat ben daha dengeli kahveleri seviyorum günlük içime uygun olsun günde 3 4 bardak icerim diyorsanız san victor ve aquiares alın. Aquiaresde oldukça farklı bir kahve sizi hiçbiri üzmez.

Ekipman olarak elimde Comandante C40 MK4, V60, Origami ve Delter Press bulunmakta. Ek olarak bazen V60 ta Lily Drip kullanıyorum.
Şu ana kadar tadım notlarında Muz ve Kırmızı Elma az da olsa alabildiğim CMD 20click, 18gr kahveye 50-115-115 şeklinde V60 ile oldu.
Merhabalar bugün Konga ile bir kaç Delter Press tarifi denedik. En çok içimize sinen şu şekilde oldu

Cmd 19-20 click 14 gram kahve 200 gram nestle su 94 derece

50 ml çizgisine kaldırıp 10 saniye bekliyoruz ardından yavaş yavaş basıyoruz 00:40 saniyede tekrar aynı işlemi yapıyoruz. Ardından 1:10'da kalan suyu yavaş yavaş basarak 1.50 gibi bir bitiş alıyoruz.

Orjinal Delter Press filtresi kullandık. Hafif tatlı baharatlar ile nektarin ve kayısı tatları öne çıktı. Ara ara çalışmalar yapacağız sizlerle de paylaşırız.

Tekrardan afiyet olsun ☺️

Şu ana kadar tadım notlarında Muz ve Kırmızı Elma az da olsa alabildiğim CMD 20click, 18gr kahveye 50-115-115 şeklinde V60 ile oldu.
Delter özelinde konuşmak gerekirse ben genelde 13/200 kullandım 50ml pre Infusion(yaklaşık 20-25snde basış) sonra pistonu çekip kalanı ince ince, yavaş yavaş neredeyse 2:40-3:00 arası bir yerlerde bitecek şekilde bastım. delter denemelerimde farkettiğim şey ne kadar yavaş basarsam o kadar doğru ve dengeli bir demleme elde ettiğim oldu. Hızlı basarsan su kanallamaya yol açabiliyor bu da dengesiz bir bardak veriyor.

Mart alımı biraz puslu görünüyor o yüzden ay bitmeden yes blend, sitio ve konga olmak üzere toplamda bi 2.5 kilo daha sipariş geçmiş oldum buzluk bank yaşadı 😂

Bu kahve son zamanlarda içtiğim en kolay demlenen ve en güzel kahve olabilir.

Eeeey Kahvekulübü alımın sonuna da yaklaşmışken alım yapanlara bir soru aldığınız kahvelerden en beğendikleriniz hangileri?

Arcila cepte ona okeyiz
Javier tüyosu da aldık

Başka neler neler var, güzellikten kastım demleme kolaylığı, komplekslik, bu kahve biterse üzülürüm gibi

Eeeey Kahvekulübü alımın sonuna da yaklaşmışken alım yapanlara bir soru aldığınız kahvelerden en beğendikleriniz hangileri?

Arcila cepte ona okeyiz
Javier tüyosu da aldık

Başka neler neler var, güzellikten kastım demleme kolaylığı, komplekslik, bu kahve biterse üzülürüm gibi
Norbey: anaerobik tatların çevresinden dolanıp soft bir içim sağlıyor bardak bittiğinde şaşırmıştım ne ara bitti diye yıkanmış olmasında ötürü herhalde.
Aquiares: kahve üzerinde oynamaya imkan sağlıyor reçete dışına çıkıldığında dahi oldukça lezzetli. Öğlen içtiğimde akşama kadar after taste sürüyor çekirdek kendi unutturmuyor size gün boyunca.

Arcila cepte ona okeyiz
Javier tüyosu da aldık

Bütün seçkiyi denemiş bilen biri olarak;

Norbey yıkanmış: Bu kahve kötü demlenemez. yani bu kahveyi kötü demleyebilirseniz gerçekten tebrik ederim. Müthiş bir yıkanmış.

Diofanor Ruiz: Paket üzerinde yazan herşeyi veren, tam anlamıyla şarap gibi kahve.

Jairo Archila: Yarışma kahvesi ayarında. nice 90+a nal toplatır. Memlekete gelen nadir bu seviyede kahve var ve ben bunun 4-5 farklı profilini de deneyebildiğim için çok şanslıyım.

Aquiares: İlk demledim ve herkesin tepkisi "VUAHUOAH BU NE BÖYLE!?!?" oldu. Diofanor bitti diye üzülme, aquiares var diye sevinme. Kapanın elinde kalır. Başka seviye bir ürün.

Konga: Kötü demlemesi zor kahvelerden biri daha. Bombe seven bunu da sever. Güzel işlenmiş temiz bir natural. Geçen seneki hasatı da içmiştim bu seneki çok daha iyi.

Atzumpa: Ben bu bu kahveyi de sevdim. Baskın bir kırmızı anjelik erik asiditesi ve fuji elması tatlılığı var. Ama gövde düşük. Meyveli ve asiditeli kahve sevenler bunu da sever. El Salvador'da Kenya varyeteleri yetişmesine şaşırmamalı, bourbon bile böyle çıkıyorsa.

Yıkanmış anaerobiklerin ikisi de birbirine benziyor, bence Amaya bir tık önde.

Benim favorilerim, aldıklarım & alacaklarım bunlar.

Aquiaresin after taste akşama kadar çıkmıyor çok beğendiğim bir çekirdek oldu
Diofanor ruiz: bir bardak icebildim @Tetra.n.Roastery de sağolsunlar ellerine sağlık bittiği için alamadık tadını sevdiğim kadar alamadığımız için üzüldüğüm bir çekirdek oldu
Norbey: anaerobik tatların çevresinden dolanıp soft bir içim sağlıyor bardak bittiğinde şaşırmıştım ne ara bitti diye yıkanmış olmasında ötürü herhalde.
Aquiares: kahve üzerinde oynamaya imkan sağlıyor reçete dışına çıkıldığında dahi oldukça lezzetli. Öğlen içtiğimde akşama kadar after taste sürüyor çekirdek kendi unutturmuyor size gün boyunca.

Son düzenleme:

Bu kahve son zamanlarda içtiğim en kolay demlenen ve en güzel kahve olabilir.
Bütün seçkiyi denemiş bilen biri olarak;

Norbey yıkanmış: Bu kahve kötü demlenemez. yani bu kahveyi kötü demleyebilirseniz gerçekten tebrik ederim. Müthiş bir yıkanmış.

Diofanor Ruiz: Paket üzerinde yazan herşeyi veren, tam anlamıyla şarap gibi kahve.

Jairo Archila: Yarışma kahvesi ayarında. nice 90+a nal toplatır. Memlekete gelen nadir bu seviyede kahve var ve ben bunun 4-5 farklı profilini de deneyebildiğim için çok şanslıyım.

Aquiares: İlk demledim ve herkesin tepkisi "VUAHUOAH BU NE BÖYLE!?!?" oldu. Diofanor bitti diye üzülme, aquiares var diye sevinme. Kapanın elinde kalır. Başka seviye bir ürün.

Konga: Kötü demlemesi zor kahvelerden biri daha. Bombe seven bunu da sever. Güzel işlenmiş temiz bir natural. Geçen seneki hasatı da içmiştim bu seneki çok daha iyi.

Atzumpa: Ben bu bu kahveyi de sevdim. Baskın bir kırmızı anjelik erik asiditesi ve fuji elması tatlılığı var. Ama gövde düşük. Meyveli ve asiditeli kahve sevenler bunu da sever. El Salvador'da Kenya varyeteleri yetişmesine şaşırmamalı, bourbon bile böyle çıkıyorsa.

Yıkanmış anaerobiklerin ikisi de birbirine benziyor, bence Amaya bir tık önde.

Benim favorilerim, aldıklarım & alacaklarım bunlar.
Aquiaresin after taste akşama kadar çıkmıyor çok beğendiğim bir çekirdek oldu
Diofanor ruiz: bir bardak icebildim @Tetra.n.Roastery de sağolsunlar ellerine sağlık bittiği için alamadık tadını sevdiğim kadar alamadığımız için üzüldüğüm bir çekirdek oldu

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Afiyet olsun ☺️

Arcila cepte ona okeyiz
Javier tüyosu da aldık

Yeni Kostarika aqurares kesinlikle

Merhabalar bugün Konga ile bir kaç Delter Press tarifi denedik. En çok içimize sinen şu şekilde oldu

Cmd 19-20 click 14 gram kahve 200 gram nestle su 94 derece

50 ml çizgisine kaldırıp 10 saniye bekliyoruz ardından yavaş yavaş basıyoruz 00:40 saniyede tekrar aynı işlemi yapıyoruz. Ardından 1:10'da kalan suyu yavaş yavaş basarak 1.50 gibi bir bitiş alıyoruz.

Orjinal Delter Press filtresi kullandık. Hafif tatlı baharatlar ile nektarin ve kayısı tatları öne çıktı. Ara ara çalışmalar yapacağız sizlerle de paylaşırız.

Tekrardan afiyet olsun ☺️
Çok teşekkür ederim ilginize ve verdiğiniz bilgiler için. Önceki verdiğiniz referansların faydası oldu. Şimdi birde sabah Delter ile bir deneme yapayım verdiğiniz tarife göre bakalım nasıl bir fark çıkacak :D

Delter özelinde konuşmak gerekirse ben genelde 13/200 kullandım 50ml pre Infusion(yaklaşık 20-25snde basış) sonra pistonu çekip kalanı ince ince, yavaş yavaş neredeyse 2:40-3:00 arası bir yerlerde bitecek şekilde bastım. delter denemelerimde farkettiğim şey ne kadar yavaş basarsam o kadar doğru ve dengeli bir demleme elde ettiğim oldu. Hızlı basarsan su kanallamaya yol açabiliyor bu da dengesiz bir bardak veriyor.
Benimde daha önceki demlemelerimde farkettiğim şeylerden biri oldu. İlginç bir şekilde bazen alamadığım tat notlarını Delter Press ile alabiliyorum. Yarın kesinlikle bir kaç Delter Press denemem olacak. Teşekkür ederim teknik bilgi için. ☺️

@Tetra.n.Roastery merhabalar, hafta sonu dükkanınız açık mıdır? Ankara dışında yaşıyorum, hafta sonu buradayken alışveriş yapmak istiyorum, zira kargo bedeli çok çıkıyor

Geri