• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔ Sonuç Ağustos 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

serif abi toplu alim basligina yazdigi icin bir suru yaygara kopan alim hangi aydi hatirlayan var mi? her foruma girdigimde 15-20 dakikam aramakla geciyor ancak bulamiyorum. silinmis de olabilir mesajlar tabi

Merhaba, sitedeki kahvelerin kavrum tarihlerini göremedim. Hafta içi kavrum günleri belirtmişsiniz, bu doğrultuda bashi geçen stokların hep yeni kavrum olduğunu var sayabilir miyiz yada sipariş notu olarak belirtsem yardımcı olur musunuz?
Bunun dışında kahvelerde (özellikle brundi kayanza ve hambela da) stok probleminiz var mi acaba?

26712 numara ile ben de sıraya girdim. Bakalım bu ay neler tadacağız :D

Merhaba, sitedeki kahvelerin kavrum tarihlerini göremedim. Hafta içi kavrum günleri belirtmişsiniz, bu doğrultuda bashi geçen stokların hep yeni kavrum olduğunu var sayabilir miyiz yada sipariş notu olarak belirtsem yardımcı olur musunuz?
Bunun dışında kahvelerde (özellikle brundi kayanza ve hambela da) stok probleminiz var mi acaba?
Merhaba, kavurma günlerimiz şu an Pazartesi Çarşamba ve Cuma. Bir kahvenin kavrulma sıklığı ise 2-4 gün ancak bunu eksi artı bir gün olarak düşünebilirsiniz. Haliyle gönderimini yapacağımız kahvelerin maksimum 4-5 gün önce kavrulmuş olacaktır. Müşteri notu kısmında her türlü istek ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz ancak degassing süresi dolmuş kahve isteğiniz olması durumunda bunu nadiren sağlayabiliyoruz çünkü önerdiğimiz degassing süresi 7-10 gün ve genelde bu süre dolmadan kavurduğumuz kahveler bitiyor.

Burundi ve Hambela için yeşil stokumuzda bir sıkıntı yok ancak kavrulmuş olarak bugün ikisinin de hemen hemen sonuna geldik ve Çarşamba günü tekrar kavrulacaklar. Gönderimlerini Çarşamba veya Perşembe sağlayabileceğiz.

Ethiopia Hamasho ve Aricha
Kenya AA Gathugu ile alıma katıldım
Bu ay Afrika ayı oldu benim için
Herkese keyifli demlemeler :)

Merhaba, kavurma günlerimiz şu an Pazartesi Çarşamba ve Cuma. Bir kahvenin kavrulma sıklığı ise 2-4 gün ancak bunu eksi artı bir gün olarak düşünebilirsiniz. Haliyle gönderimini yapacağımız kahvelerin maksimum 4-5 gün önce kavrulmuş olacaktır. Müşteri notu kısmında her türlü istek ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz ancak degassing süresi dolmuş kahve isteğiniz olması durumunda bunu nadiren sağlayabiliyoruz çünkü önerdiğimiz degassing süresi 7-10 gün ve genelde bu süre dolmadan kavurduğumuz kahveler bitiyor.

Burundi ve Hambela için yeşil stokumuzda bir sıkıntı yok ancak kavrulmuş olarak bugün ikisinin de hemen hemen sonuna geldik ve Çarşamba günü tekrar kavrulacaklar. Gönderimlerini Çarşamba veya Perşembe sağlayabileceğiz.
Benim elimde kahve stoğum var ondan sebep olabildiğine yeni kavrum alabilmek adına sormuştum. Teşekkürler :)

Sayın @S.Yavuz şöyle güzel bir espresso çekirdeği tavsiye edinde kendimize gelelim. 😃

Selam, ben espresso nadiren içiyorum. O zamanlarda da Nicaragua San Jose Estate ve Eth. Burtukaana Natural'i tercih ediyorum. Bu arada ikisi de omniroast. Doğrudan espressoya özel kavurmalar değiller. O yüzden çok iddialı olmak istemem ama negatif geri bildirim her ikisinden de gelmedi.

Selamlar Sevgili @S.Yavuz

Seçkinizi incelediğimde City+ ve daha koyu[Full City ile Full City+] kavrum yaptığınız çekirdeklerin içerisinde hiç natural çekirdek yok,bunun özel bir nedeni var mı?

Seçkinizi incelediğimde City+ ve daha koyu[Full City ile Full City+] kavrum yaptığınız çekirdeklerin içerisinde hiç natural çekirdek yok,bunun özel bir nedeni var mı?
Sanırım sadece Bishan Wate var
medium+

veya vakumla buzluğa at :D

Selam, bence natürel çekirdeklerde istisnai durumlar hariç tatlılık ve meyve notları yıkanmışlara göre daha ön planda oluyor. Genelde de bu tatların öne çıktığı bir profile ulaşmak istiyorum. Bu nedenle kavurmanın başında düşük gaz ayarlarında başlıyorum. Drying zaten normalden biraz daha uzun sürüyor. Browning aşamasında da karamelizasyonun hızlı gerçekleşmesini istemiyorum çünkü yıkanmışlarla aynı veya benzer bir ısı veya ROR (rate of rise) kullanırsam hem kahvenin tatlılığında hem de gövdesinde kayıp yaşanabiliyor. Natürellerde istediğim sonuca ulaşmak için kullandığım hava akımına kadar farklı ayarlar tercih ediyorum. Full City ve sonrasını bu nedenlerle natürellerde pek tercih etmiyorum. Bishan Wate mesela biraz istisnai bir çekirdek oldu benim açımdan çünkü bitter çikolata notası bence çok yakışıyor Bishan'a. O nedenle medium'un biraz ötesine geçtim. Tabii bu sadece benim kavurmaya bakış açım. Böyle tercih etmeyen arkadaşlar yanlış yapıyor vb bir anlam çıksın istemem.

site aşırı karışıkmış. çözünce sipariş vereceğim :D

Selamlar, ilk başta maalesef biraz karışık gibi geliyor. Zaman zaman biz de işleyişi biraz basitleştirmek için neler yapabiliriz diye çalışıyoruz ancak muadillere kıyasla kahve sayısının çok fazla oluşu, bunlara ek olarak deneme setleri, tüm Hario ekipmanlar, diğer ekipmanlar, filtre kağıtları, ekipmanlı kahve setleri vb derken ne şekilde denersek deneyelim sonuç pek farklı olmuyor.

Geri