• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket ⛔️ Mart 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği - Anket

Sizce hangi kahve firması bu ay toplu alımımızda yer alsın ?

• 3 Cores Coffee

Oy: 0 0.0%
  • Aroasting Lab

Oy: 9 1.7%
  • At Origin

Oy: 2 0.4%
  • Baristocrat 3rd Cafe & Roastery

Oy: 6 1.1%
  • Caffe Di Toee

• Calibre Coffee

Oy: 1 0.2%
  • Celsius Roastery

• Clean Cup

Oy: 24 4.4%
  • Coffee Department

Oy: 22 4.1%
  • Coffee Friend Zone

Oy: 3 0.6%
  • Coffee Manifesto

• Coffee Sapiens

Oy: 5 0.9%
  • Coffeemamma

Oy: 4 0.7%
  • Eleonora Coffee

• Fam Coffee

Oy: 35 6.4%
  • Gordion Coffee Roastery

Oy: 21 3.9%
  • Gourme Coffee Roasting

• Grizzly Coffee Roasters

Oy: 69 12.7%
  • Incommon Coffee

• Kahve Fabrikası

Oy: 19 3.5%
  • Kava Coffee Roasting

• Kimma Coffee Roaster

• Kronotrop

Oy: 13 2.4%
  • Kungpow

Oy: 26 4.8%
  • Minus One Coffee

Oy: 4 0.7%
  • Molecule Coffee

• Old Java Coffee Roasters

• Ordinarius Coffee Roastery

• Paper Coffee & Chocolate

Oy: 6 1.1%
  • Persephone Kahve

• Poka Coffee Roastery

• Probador Collectiva

Oy: 198 36.5%
  • R.O.R (Rate Of Rise) Cafe & Roastery

• Story Coffee Roasters

• Strong Coffee Beans

• Troika

• Ultra Coffee

Oy: 7 1.3%
  • Williams Roastery

Oy: 33 6.1%
  • Zümrüt Karaca

Oy: 13 2.4%

• Kullanılan toplam oy
    543
  • Anket kapatılmış .
Anketimiz bitti arkadaşlar ve Probador ile anlaşamadığımızdan dolayı 2. olan firmayla yolumuza devam edeceğiz. @cemtolgaizm ile Probador olayı kesinleştiğinden beri iletişimdeyiz ve kendisi ile hem Deprem Yardımı hem de indirim içeren bir pakette anlaştık gibi. Detayları yeni başlıkta sizlere detaylı açıklayacağım.
Grizzly olmasına çok sevindim. Hem yeni kahveleri geldi hem de denemediğim bir kavurucu sürekli merak ediyordum. Sırada Fam, Gordion, Cleancup var.

Grizzly olmasi beni bir hayli mutlu etti. Divina gelmis, Durmonina'yi esim cok begendi bunlara ustelik bir de Lelit Bianca ve Eureka Mignon'a goz koymuştuk cok iyi oldu cokta guzel oldu 😋

Anketimiz bitti arkadaşlar ve Probador ile anlaşamadığımızdan dolayı 2. olan firmayla yolumuza devam edeceğiz. @cemtolgaizm ile Probador olayı kesinleştiğinden beri iletişimdeyiz ve kendisi ile hem Deprem Yardımı hem de indirim içeren bir pakette anlaştık gibi. Detayları yeni başlıkta sizlere detaylı açıklayacağım.
Probador ne dedi cevabı çok merak ettim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

İyi oldu bence, ben şahsen potansiyeli olan tüm yeni firmalara şans vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse bir kez seçilen firma 2 yıl boyunca tekrar listeye girmesin. Genel anlamda kahve sektörüne faydamız olur. Daha fazla firmanın iyi kahve satma noktasındaki rekabeti günün sonunda hepimizin işine gelir.

İşin aslına bakarsak özellikle forum toplu alımları piyasa tarafından gayet takip ediliyor. Öyle ki toplu alımlar öncesi piyasada kimse doğru düzgün indirim kampanyaları yapmazken özellikle son bir yılda çoğu firma artık kendi kararıyla çeşitli indirimler düzenleyebiliyor. İsim vererek liste tutmuş gibi görünmek istemem. Ancak aylık alımlarla paralel sürelerde düzenlenen indirimler bu rekabet sürecini beraberinde getiriyor.

İşin aslına bakarsak özellikle forum toplu alımları piyasa tarafından gayet takip ediliyor. Öyle ki toplu alımlar öncesi piyasada kimse doğru düzgün indirim kampanyaları yapmazken özellikle son bir yılda çoğu firma artık kendi kararıyla çeşitli indirimler düzenleyebiliyor. İsim vererek liste tutmuş gibi görünmek istemem. Ancak aylık alımlarla paralel sürelerde düzenlenen indirimler bu rekabet sürecini beraberinde getiriyor.
Haklısınız, bu durum hepimiz için iyi.
Ben sadece yeni firmaların toplu alımlarla desteklenerek, satışlardan gelecek motivasyon ve gelirle kendilerini daha geliştirmelerini umuyorum.

Haklısınız, bu durum hepimiz için iyi.
Ben sadece yeni firmaların toplu alımlarla desteklenerek, satışlardan gelecek motivasyon ve gelirle kendilerini daha geliştirmelerini umuyorum.
Hocam ben de aynı şekilde düşünüyorum. Lakin bu firmaların da istekli olduklarını göstermeleri gerekir. Niji örneğin bir kaç defa biz hazırız mesajı verdi. Sonra da seçilip, çok başarılı bir biçimde altından kalktılar kendilerini isbat ettiler.

@zebercet Kusura bakma aşırı yoğun bir gün idi biraz geç cevap dönebiliyorum.
Ama sanırım biz bir şeyi beğenmediğimiz zaman daha havalı olduğumuzu düşünüyoruz. Neden? Bir kaç like/alıntı/tartışma bağımlılığı uğruna.
Bunları tartışma çıkarma olarak düşünme hocam. Eğer öyle düşünüyorsan inan bende karşılığı yok. Sadece demeye çalıştığım, anlaşmazlıklarımızı sağlam bir zemine oturtarak tartışalım. Bizim son zamanlarda yaptığımız tek şey al-aşağı etmek. Sanki bir sınırımız, birbirimize saygımız yokmuş gibi konuşmak. Bu da inan çok yıpratıyor insanı.

Okuyunca öyle geliyor olabilir, fakat ben düşüncelerimi yazıyorum. Beğenmiyorsam beğenmiyorum, beğeniyorsamda neden beğendiğimi belirtiyorum, zaten konunun incinmiş Comandante hislerinizle başlaması buraya evrilmesi inanılmaz güzel bir gösterge değil mi ? :) Orayada geleceğim. Mesela şuan itham ve ima ediyorsunuz umrumdamı asla değil.. Sen beni ben seni tanımyorum neye alınayım... burada ancak bir konu hakkındaki fikirlerimizi saygı çerçevesinde belirtmeye çalışıyoruz..
Böyle bir risk yok.
İadenizi yapıyoruz diyorlar. Çok da uzamıyor konu. Benim alacağım hizmette hayati önem taşımadığı için yeterli oluyor.

Bu bir risk benim için, eğer ki daha önce sorununu paylaşan arkadaş gibi bir sorun yaşarsam büyük ihtimalle onun kadar sakin kalamazdım. Daha ufak şeyler için kıyamet koparmışlığım oldu yani.. Evet beki bazıları için zor bi müşteriyim ama asla sınırı geçmem. Siparişim arkadaşın başına geldiği gibi gelir üstüne bıdı bıdı yaparsa satıcı, kendisine şans dilerim. :devilish: Ücret iadesi öyle herkesi sakinleştiremez yani..

Diğer Konuya geçiyorum. Zaten konunun bir yerinden tutup buraya getirdiğinize göre bunu konuşmak için yer aramışsınız :)
Misal siz.
Comandanteye açtığınız bireysel bir savaş var. Ve sıfır argümanla sürdürüyorsunuz bu savaşı. Ben artık ya bu durumdan karşılık alamadığınız için sıkılmanızı ya da sağlam argümanlarla comandantenin balon olduğunu kanıtlamanızı bekliyorum. Sizce onun dışında, sağlam bir zemine oturtamadığımız bir tartışmanın manası-sonucu var mı?
Siz balon dersiniz
Ben değil derim
Sonra siz kesin bu balon dersiniz
Ben yok derim, paradoksa gireriz.

Birkaç ayrı yerde yazdım, ama hepsini toparlamadım ve kendi boş zamanımda merakla yaptığım denemeleri buraya geçirmeye üşendim. Kısaca 4 ayrı değirmenle : Comandanante MK3, Molent Pocket, Peugeot Kronos, Timemore X Lite
3 farklı kahve çekirdeği ile sonuçları kendimce izledim.(2 Natural,1 Yıkanmış idi) Comandante - Molent Pocket aynı miktarda kendimce bol bulduğum bir miktarda toz üretirken en az X lite yaptı tozu. Öğütüm kalitesinde ise Timemore X Lite yine birinci sırada sonrasında Comandante geldi. Sonuçları incelemem elimdeki hobi mikroskobu ile oldu..Yazmaya üşeniyorum detayları..
Neyse özellikle birşey farkettim ama öğütümler sonucunda en çok dikkatimi çeken öğütüm sonrasında X lite neredeyse " küçük altın külçeler" şeklinde şekil vermiş olurken, comandante uniform halde olmasıyla, "topcuk -topakcık" şekilnde sonuçları çıkartıyor.. ama toz miktarları kıyas kabul etmez X lite neredeyse 0 toz üretiyor.

Günde 3 veya 4 bardak kadar demleme yapıyorum ve hergün eksiksiz yaparım bende kaldığı 6-7 ay boyunca aktif olarak 2 ay yani 120 bardak kadar denememde olmuştur.. sonra kenara attım ve kullanmadım (n)Balon demek için yeterli kalifiye olduğumu düşünüyorum

Tadım konusunda 1- Timemore 2- Kronos 3- Comandante 4 - Molent Pocket diyebilirim kendi beğenimlerimle de..
Ayrıca gene diyorum öncedende yazdım benim derdim comandante ile değil! Comandantecilik ile.. Bikaç önceki postumda okursan görebilirsin..
Bu örneği şu yüzden verdim. Hiç bir yerde satıcıyla, içiciyle, son tüketiciyle bu kadar iç içe olduğun, satıcının geri dönüşlerimizi, cevap vermese dahi değerlendirdiği yeri geldiğinde al-aşağı edildiği, içicininde asılsız safsatalarla kafasını bulandırdığı bir ortam görmedim. Belki farketmiyorsunuz ama sizin benim kullandığım ekipmana sert ithamlarda bulunmanız aslında bana söylemeniz gibi bir karşılık alıyor.

Balon demek sert itham değil bence :cautious:daha neler var neler söyleniyor. Apple'ye benzetmek sert itham olabilir ama bence sizin için Comandante ulvi bir yerde hatta neredeyse dini bir görüş gibi perde çekmiş ve hemen irkildiniz duruma ve beni kötüleme kakalama derdindesiniz.

Evet size donkişotvari gelebilir comandante'ye savaş açmış görünmem ama ben şekilcilikten cidden nefret ederim. bir ürünü veya kişiyi olduğundan fazlası gibi göstermeye, en üst mertebeye koymaya alerjim var benim.. Kimseden çekinmeden çat çat yüzüne söylerimde.. hani siz dediniz ya yüzüne söyleyemiyorsam burayada yazmam.. Ben yüzüne daha fazlasını söylerim kişinin yazarken çekinirim çünkü kalem unutmaz 📝

Benim timemoruma istediğini söyle yada brewista ısıtıcıma alınmam hatta sorarım neyi beğenmedin diye alınmam kızmamda..
Öz-övgü falan bunları geç o kadar narin nazik kar taneleri değiliz biz..
Hatta Chuck Palahniuk'un dediği gibi ve bu benim bakışımı tam olarak yansıtırda "bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden yeri geldiğinde dalga geçen yeri geldiğinde gülüp geçen pislikleriyiz." ;)

Son düzenleme:
Geri