• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket ⛔️ Mart 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği - Anket

Sizce hangi kahve firması bu ay toplu alımımızda yer alsın ?

• 3 Cores Coffee

Oy: 0 0.0%
  • Aroasting Lab

Oy: 9 1.7%
  • At Origin

Oy: 2 0.4%
  • Baristocrat 3rd Cafe & Roastery

Oy: 6 1.1%
  • Caffe Di Toee

• Calibre Coffee

Oy: 1 0.2%
  • Celsius Roastery

• Clean Cup

Oy: 24 4.4%
  • Coffee Department

Oy: 22 4.1%
  • Coffee Friend Zone

Oy: 3 0.6%
  • Coffee Manifesto

• Coffee Sapiens

Oy: 5 0.9%
  • Coffeemamma

Oy: 4 0.7%
  • Eleonora Coffee

• Fam Coffee

Oy: 35 6.4%
  • Gordion Coffee Roastery

Oy: 21 3.9%
  • Gourme Coffee Roasting

• Grizzly Coffee Roasters

Oy: 69 12.7%
  • Incommon Coffee

• Kahve Fabrikası

Oy: 19 3.5%
  • Kava Coffee Roasting

• Kimma Coffee Roaster

• Kronotrop

Oy: 13 2.4%
  • Kungpow

Oy: 26 4.8%
  • Minus One Coffee

Oy: 4 0.7%
  • Molecule Coffee

• Old Java Coffee Roasters

• Ordinarius Coffee Roastery

• Paper Coffee & Chocolate

Oy: 6 1.1%
  • Persephone Kahve

• Poka Coffee Roastery

• Probador Collectiva

Oy: 198 36.5%
  • R.O.R (Rate Of Rise) Cafe & Roastery

• Story Coffee Roasters

• Strong Coffee Beans

• Troika

• Firma1

Oy: 7 1.3%
  • Williams Roastery

Oy: 33 6.1%
  • Zümrüt Karaca

Oy: 13 2.4%

• Kullanılan toplam oy
    543
  • Anket kapatılmış .
yalnız evet Probador'u tanımıyorum ve hiç kahvesini içmedim, ama şunu bilirim bu kadar kötü tavırlar ve esnaflıklar dükkan kapattırır ;)

Söylenene göre probador, kurumsal olarak kahve verdiği kafelere de 5TL indirim yapıyor. Yani olayı bu.
Şimdi bana diyeceksiniz ki, be adam sana mı düştü probador seviciliği. Hayır bana düşmedi(: Ne diyorsanız diyin, ben sadece bu kavurucuyu kafamda meczup bir kavurucu olarak kodladım. Kendini kahve tanrılarına adamış, şahsına münhasır bir birey.
Kimi zaman direkt trade'i oluyor, keyifli çekirdekler gözüme ilişiyor, sayfasına giriyorum, sepete ekliyorum, ödemeyi yapıyorum ve 2-3 güne kargom geliyor. Para çokomel eğrisi. Hiç bir zamanda ötesini beklemeyeceğim.

Aynı olayı Null içinde düşünüyorum. Cihan bey okuduğu bölüm doğrultusunda anlamakta zorlandığım, aslında anlamaya çalışmak için kendimi zorlamadığım bir beyefendi.
Sayfasına giriyorum, keyifli çekirdekler gözüme ilişiyor, sepete ekliyorum, ödemeyi yapıyorum ve 2-3 güne kargom geliyor. Bitti gitti.

Söylenene göre probador, kurumsal olarak kahve verdiği kafelere de 5TL indirim yapıyor. Yani olayı bu.
Şimdi bana diyeceksiniz ki, be adam sana mı düştü probador seviciliği. Hayır bana düşmedi:) Ne diyorsanız diyin, ben sadece bu kavurucuyu kafamda meczup bir kavurucu olarak kodladım. Kendini kahve tanrılarına adamış, şahsına münhasır bir birey.
Kimi zaman direkt trade'i oluyor, keyifli çekirdekler gözüme ilişiyor, sayfasına giriyorum, sepete ekliyorum, ödemeyi yapıyorum ve 2-3 güne kargom geliyor. Para çokomel eğrisi. Hiç bir zamanda ötesini beklemeyeceğim.

Aynı olayı Null içinde düşünüyorum. Cihan bey okuduğu bölüm doğrultusunda anlamakta zorlandığım, aslında anlamaya çalışmak için kendimi zorlamadığım bir beyefendi.
Sayfasına giriyorum, keyifli çekirdekler gözüme ilişiyor, sepete ekliyorum, ödemeyi yapıyorum ve 2-3 güne kargom geliyor. Bitti gitti.
Kesinlikle mantıklı yaklaşım. Muhattap olmadan kahvesini beğeniyorsak alır geçeriz, bizim için nescafe veya jacops kadar uzaktan iş görücü olur.
Yine bi yandan biz kahveyi seviyoruz, kahve konuşmayı seviyoruz, bunun yanında siparişle ilgili ilk sorunda zeytinyağı gibi üste çıkacak bi satıcıyla uğraşma riski var... İyi kahve kavurucusu ama berbat bi esnaf olarak ön yargım oluştu. Forumun çoğunda da öyle oldu yani.. 5 tl olayı kötü bir yalan bence probador tarafında, bence eleştiriyi kaldıramayacak kadar dışa kapalı..

bunun yanında siparişle ilgili ilk sorunda zeytinyağı gibi üste çıkacak bi satıcıyla uğraşma riski var.
Böyle bir risk yok.
İadenizi yapıyoruz diyorlar. Çok da uzamıyor konu. Benim alacağım hizmette hayati önem taşımadığı için yeterli oluyor.

Ankara Cebecide sevdiğim bir pastane var. Adı Aşiyan. Yıllardır alışveriş yaparım ve geçen gün acı badem almak istedim. İlk defa alıyordum bunlardan ve eve gittiğimde şekerlenmiş gibi kıtır kıtır olması beni rahatsız etti. Sonra yahu bu adam forumda olsaydı diye düşündüm. Resmen bundan dolayı demediklerini bırakmazdı forum ahalisi. Esnaflığından, aşçılığına, fiyatlarından, ticaretine vur allah vur.

Misal siz.
Comandanteye açtığınız bireysel bir savaş var. Ve sıfır argümanla sürdürüyorsunuz bu savaşı. Ben artık ya bu durumdan karşılık alamadığınız için sıkılmanızı ya da sağlam argümanlarla comandantenin balon olduğunu kanıtlamanızı bekliyorum. Sizce onun dışında, sağlam bir zemine oturtamadığımız bir tartışmanın manası-sonucu var mı?
Siz balon dersiniz
Ben değil derim
Sonra siz kesin bu balon dersiniz
Ben yok derim, paradoksa gireriz.
Bu örneği şu yüzden verdim. Hiç bir yerde satıcıyla, içiciyle, son tüketiciyle bu kadar iç içe olduğun, satıcının geri dönüşlerimizi, cevap vermese dahi değerlendirdiği yeri geldiğinde al-aşağı edildiği, içicininde asılsız safsatalarla kafasını bulandırdığı bir ortam görmedim. Belki farketmiyorsunuz ama sizin benim kullandığım ekipmana sert ithamlarda bulunmanız aslında bana söylemeniz gibi bir karşılık alıyor. Şöyle örnek verebilirim izin verirsen.
İletişimde Öz'e övgü diye bir kalıp vardır.
- Üzerinde ki çok güzelmiş çok beğendim(kıyafete övgüdür)
- Çok güzel bir elbise seçmişsin, çok beğendim(öz'e övgüdür)
Aynı mantıkla yaklaşabilirseniz umarım comandante içinde ne hissettiğimi anlayabilirsiniz.
Eğer balon olduğunu düşünüyorsanızda bunu madde madde sebepleriyle yazmanızı beklerim.

Ama sanırım biz bir şeyi beğenmediğimiz zaman daha havalı olduğumuzu düşünüyoruz. Neden? Bir kaç like/alıntı/tartışma bağımlılığı uğruna.
Bunları tartışma çıkarma olarak düşünme hocam. Eğer öyle düşünüyorsan inan bende karşılığı yok. Sadece demeye çalıştığım, anlaşmazlıklarımızı sağlam bir zemine oturtarak tartışalım. Bizim son zamanlarda yaptığımız tek şey al-aşağı etmek. Sanki bir sınırımız, birbirimize saygımız yokmuş gibi konuşmak. Bu da inan çok yıpratıyor insanı.

Böyle bir risk yok.
İadenizi yapıyoruz diyorlar. Çok da uzamıyor konu. Benim alacağım hizmette hayati önem taşımadığı için yeterli oluyor.

Ankara Cebecide sevdiğim bir pastane var. Adı Aşiyan. Yıllardır alışveriş yaparım ve geçen gün acı badem almak istedim. İlk defa alıyordum bunlardan ve eve gittiğimde şekerlenmiş gibi kıtır kıtır olması beni rahatsız etti. Sonra yahu bu adam forumda olsaydı diye düşündüm. Resmen bundan dolayı demediklerini bırakmazdı forum ahalisi. Esnaflığından, aşçılığına, fiyatlarından, ticaretine vur allah vur.

Misal siz.
Comandanteye açtığınız bireysel bir savaş var. Ve sıfır argümanla sürdürüyorsunuz bu savaşı. Ben artık ya bu durumdan karşılık alamadığınız için sıkılmanızı ya da sağlam argümanlarla comandantenin balon olduğunu kanıtlamanızı bekliyorum. Sizce onun dışında, sağlam bir zemine oturtamadığımız bir tartışmanın manası-sonucu var mı?
Siz balon dersiniz
Ben değil derim
Sonra siz kesin bu balon dersiniz
Ben yok derim, paradoksa gireriz.
Bu örneği şu yüzden verdim. Hiç bir yerde satıcıyla, içiciyle, son tüketiciyle bu kadar iç içe olduğun, satıcının geri dönüşlerimizi, cevap vermese dahi değerlendirdiği yeri geldiğinde al-aşağı edildiği, içicininde asılsız safsatalarla kafasını bulandırdığı bir ortam görmedim. Belki farketmiyorsunuz ama sizin benim kullandığım ekipmana sert ithamlarda bulunmanız aslında bana söylemeniz gibi bir karşılık alıyor. Şöyle örnek verebilirim izin verirsen.
İletişimde Öz'e övgü diye bir kalıp vardır.
- Üzerinde ki çok güzelmiş çok beğendim(kıyafete övgüdür)
- Çok güzel bir elbise seçmişsin, çok beğendim(öz'e övgüdür)
Aynı mantıkla yaklaşabilirseniz umarım comandante içinde ne hissettiğimi anlayabilirsiniz.
Eğer balon olduğunu düşünüyorsanızda bunu madde madde sebepleriyle yazmanızı beklerim.

Ama sanırım biz bir şeyi beğenmediğimiz zaman daha havalı olduğumuzu düşünüyoruz. Neden? Bir kaç like/alıntı/tartışma bağımlılığı uğruna.
Bunları tartışma çıkarma olarak düşünme hocam. Eğer öyle düşünüyorsan inan bende karşılığı yok. Sadece demeye çalıştığım, anlaşmazlıklarımızı sağlam bir zemine oturtarak tartışalım. Bizim son zamanlarda yaptığımız tek şey al-aşağı etmek. Sanki bir sınırımız, birbirimize saygımız yokmuş gibi konuşmak. Bu da inan çok yıpratıyor insanı.
Çok eğlenceli buluyorum bu durumu yazıcam müsaitlikte :)

Bu arada yukarıda @siyahonluklu bahsetmiş ama ben bir daha vurgulamak istiyorum.

Aylık toplu alım sisteminin kronik bir sıkıntısı var ki o da sistemin özü olan bir ay içerisinde her şeyin gerçekleşmesi. Bütün bu uygun fiyat arayışı, kahve stoklama çabaları, reçete veya tadım önemsenmeme problemleri ve sayamadığım diğer problemler her şeyi bir aya sıkıştırma telaşesinden kaynaklanıyor ve bu telaşe diğer ayın toplu alımıyla veya yönetimin aldığı toplu alım kurallarıyla düzelmiyor çünkü bir sonraki aylık alım başlıyor. Sistem bir ay üzerine kurulduğu için kronik bir problem.

Aynı ay içerisinde:
1- O ayın siparişini veriyoruz
2- Kavrulmasını ve kargosunu bekliyoruz
3- Degassing süresini bekliyoruz
4- Reçete çıkartmak için çabalıyoruz
5- Diğer ayın anketini oyluyoruz

sürekli elimizdekini değil de elimizde olmayana bir aceleyle koşuş var. Hazmederek gerçekleşmediği için uzun zamandır iki toplu alımdan birine katılıyorum ve kahvenin hakkını vermeye çalışıyorum. Çözüm olarak gördüğüm şey ise çoğunluğun karşı çıkacağı bir şey ama yazmak isterim, belki de toplu alımlar 1.5 ay veya 2 ayda bir olmalı. Forumda aktif olan GAMT ( Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu) daha çok ekipmanlar üzerinde yoğunlaşsa da bence toplu alımların aylık olmasının forumdaşların üzerindeki gereksiz alışverişe etkisine de odaklanabilir.

Anketimiz bitti arkadaşlar ve Probador ile anlaşamadığımızdan dolayı 2. olan firmayla yolumuza devam edeceğiz. @cemtolgaizm ile Probador olayı kesinleştiğinden beri iletişimdeyiz ve kendisi ile hem Deprem Yardımı hem de indirim içeren bir pakette anlaştık gibi. Detayları yeni başlıkta sizlere detaylı açıklayacağım.

Bu arada yukarıda @siyahonluklu bahsetmiş ama ben bir daha vurgulamak istiyorum.

Aylık toplu alım sisteminin kronik bir sıkıntısı var ki o da sistemin özü olan bir ay içerisinde her şeyin gerçekleşmesi. Bütün bu uygun fiyat arayışı, kahve stoklama çabaları, reçete veya tadım önemsenmeme problemleri ve sayamadığım diğer problemler her şeyi bir aya sıkıştırma telaşesinden kaynaklanıyor ve bu telaşe diğer ayın toplu alımıyla veya yönetimin aldığı toplu alım kurallarıyla düzelmiyor çünkü bir sonraki aylık alım başlıyor. Sistem bir ay üzerine kurulduğu için kronik bir problem.

Aynı ay içerisinde:
1- O ayın siparişini veriyoruz
2- Kavrulmasını ve kargosunu bekliyoruz
3- Degassing süresini bekliyoruz
4- Reçete çıkartmak için çabalıyoruz
5- Diğer ayın anketini oyluyoruz

sürekli elimizdekini değil de elimizde olmayana bir aceleyle koşuş var. Hazmederek gerçekleşmediği için uzun zamandır iki toplu alımdan birine katılıyorum ve kahvenin hakkını vermeye çalışıyorum. Çözüm olarak gördüğüm şey ise çoğunluğun karşı çıkacağı bir şey ama yazmak isterim, belki de toplu alımlar 1.5 ay veya 2 ayda bir olmalı. Forumda aktif olan GAMT ( Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu) daha çok ekipmanlar üzerinde yoğunlaşsa da bence toplu alımların aylık olmasının forumdaşların üzerindeki gereksiz alışverişe etkisine de odaklanabilir.
Ayın ilk 20 günü anket son 10 günü kavurucu belirleme anlaşma stok ayarlanması kahve kavurması olarak ayarlanıp diğer ayda indirim başlaması ile her ay bu şekilde tekrarlanabilir

Anketimiz bitti arkadaşlar ve Probador ile anlaşamadığımızdan dolayı 2. olan firmayla yolumuza devam edeceğiz. @cemtolgaizm ile Probador olayı kesinleştiğinden beri iletişimdeyiz ve kendisi ile hem Deprem Yardımı hem de indirim içeren bir pakette anlaştık gibi. Detayları yeni başlıkta sizlere detaylı açıklayacağım.
Teşekkürler emeklerinize sağlık

Oy vermeyi unutmuş olmam..

Bence Çağatay Bey kibar bir dille (5tl indirim ve stok konusu) forumla ilgilenmediğini açıkça belirtmiş. Toplu alım firma listesinden çıkartılması hatta listenin güncellenmesi gerektiği konusunda hepimize bir “wake up call” vermiş.

İyi oldu bence, ben şahsen potansiyeli olan tüm yeni firmalara şans vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse bir kez seçilen firma 2 yıl boyunca tekrar listeye girmesin. Genel anlamda kahve sektörüne faydamız olur. Daha fazla firmanın iyi kahve satma noktasındaki rekabeti günün sonunda hepimizin işine gelir.

Geri