Güvenli limanProbador çıkacak diye mart stoğumu Tetran ve Clean Cup'tan doldurmuştum. Dereyi görmeden paçayı sıvamışım!
Güvenli limanProbador çıkacak diye mart stoğumu Tetran ve Clean Cup'tan doldurmuştum. Dereyi görmeden paçayı sıvamışım!
Ucuz mu?2. olan firma da her sene herkesin memnun olduğu firmalardan biri.
Kesinlikle mantıklı yaklaşım. Muhattap olmadan kahvesini beğeniyorsak alır geçeriz, bizim için nescafe veya jacops kadar uzaktan iş görücü olur.Söylenene göre probador, kurumsal olarak kahve verdiği kafelere de 5TL indirim yapıyor. Yani olayı bu.
Şimdi bana diyeceksiniz ki, be adam sana mı düştü probador seviciliği. Hayır bana düşmediNe diyorsanız diyin, ben sadece bu kavurucuyu kafamda meczup bir kavurucu olarak kodladım. Kendini kahve tanrılarına adamış, şahsına münhasır bir birey.
Kimi zaman direkt trade'i oluyor, keyifli çekirdekler gözüme ilişiyor, sayfasına giriyorum, sepete ekliyorum, ödemeyi yapıyorum ve 2-3 güne kargom geliyor. Para çokomel eğrisi. Hiç bir zamanda ötesini beklemeyeceğim.
Aynı olayı Null içinde düşünüyorum. Cihan bey okuduğu bölüm doğrultusunda anlamakta zorlandığım, aslında anlamaya çalışmak için kendimi zorlamadığım bir beyefendi.
Sayfasına giriyorum, keyifli çekirdekler gözüme ilişiyor, sepete ekliyorum, ödemeyi yapıyorum ve 2-3 güne kargom geliyor. Bitti gitti.
Böyle bir risk yok.bunun yanında siparişle ilgili ilk sorunda zeytinyağı gibi üste çıkacak bi satıcıyla uğraşma riski var.
Çok eğlenceli buluyorum bu durumu yazıcam müsaitlikteBöyle bir risk yok.
İadenizi yapıyoruz diyorlar. Çok da uzamıyor konu. Benim alacağım hizmette hayati önem taşımadığı için yeterli oluyor.
Ankara Cebecide sevdiğim bir pastane var. Adı Aşiyan. Yıllardır alışveriş yaparım ve geçen gün acı badem almak istedim. İlk defa alıyordum bunlardan ve eve gittiğimde şekerlenmiş gibi kıtır kıtır olması beni rahatsız etti. Sonra yahu bu adam forumda olsaydı diye düşündüm. Resmen bundan dolayı demediklerini bırakmazdı forum ahalisi. Esnaflığından, aşçılığına, fiyatlarından, ticaretine vur allah vur.
Misal siz.
Comandanteye açtığınız bireysel bir savaş var. Ve sıfır argümanla sürdürüyorsunuz bu savaşı. Ben artık ya bu durumdan karşılık alamadığınız için sıkılmanızı ya da sağlam argümanlarla comandantenin balon olduğunu kanıtlamanızı bekliyorum. Sizce onun dışında, sağlam bir zemine oturtamadığımız bir tartışmanın manası-sonucu var mı?
Siz balon dersiniz
Ben değil derim
Sonra siz kesin bu balon dersiniz
Ben yok derim, paradoksa gireriz.
Bu örneği şu yüzden verdim. Hiç bir yerde satıcıyla, içiciyle, son tüketiciyle bu kadar iç içe olduğun, satıcının geri dönüşlerimizi, cevap vermese dahi değerlendirdiği yeri geldiğinde al-aşağı edildiği, içicininde asılsız safsatalarla kafasını bulandırdığı bir ortam görmedim. Belki farketmiyorsunuz ama sizin benim kullandığım ekipmana sert ithamlarda bulunmanız aslında bana söylemeniz gibi bir karşılık alıyor. Şöyle örnek verebilirim izin verirsen.
İletişimde Öz'e övgü diye bir kalıp vardır.
- Üzerinde ki çok güzelmiş çok beğendim(kıyafete övgüdür)
- Çok güzel bir elbise seçmişsin, çok beğendim(öz'e övgüdür)
Aynı mantıkla yaklaşabilirseniz umarım comandante içinde ne hissettiğimi anlayabilirsiniz.
Eğer balon olduğunu düşünüyorsanızda bunu madde madde sebepleriyle yazmanızı beklerim.
Ama sanırım biz bir şeyi beğenmediğimiz zaman daha havalı olduğumuzu düşünüyoruz. Neden? Bir kaç like/alıntı/tartışma bağımlılığı uğruna.
Bunları tartışma çıkarma olarak düşünme hocam. Eğer öyle düşünüyorsan inan bende karşılığı yok. Sadece demeye çalıştığım, anlaşmazlıklarımızı sağlam bir zemine oturtarak tartışalım. Bizim son zamanlarda yaptığımız tek şey al-aşağı etmek. Sanki bir sınırımız, birbirimize saygımız yokmuş gibi konuşmak. Bu da inan çok yıpratıyor insanı.
Ben yaklaşık 2 buçuk yıldır bu forumdayım siz 2 buçuk yıldır Williamsa veriyosunuz sadece son 4 ay değil bence![]()
Ayın ilk 20 günü anket son 10 günü kavurucu belirleme anlaşma stok ayarlanması kahve kavurması olarak ayarlanıp diğer ayda indirim başlaması ile her ay bu şekilde tekrarlanabilirBu arada yukarıda @siyahonluklu bahsetmiş ama ben bir daha vurgulamak istiyorum.
Aylık toplu alım sisteminin kronik bir sıkıntısı var ki o da sistemin özü olan bir ay içerisinde her şeyin gerçekleşmesi. Bütün bu uygun fiyat arayışı, kahve stoklama çabaları, reçete veya tadım önemsenmeme problemleri ve sayamadığım diğer problemler her şeyi bir aya sıkıştırma telaşesinden kaynaklanıyor ve bu telaşe diğer ayın toplu alımıyla veya yönetimin aldığı toplu alım kurallarıyla düzelmiyor çünkü bir sonraki aylık alım başlıyor. Sistem bir ay üzerine kurulduğu için kronik bir problem.
Aynı ay içerisinde:
1- O ayın siparişini veriyoruz
2- Kavrulmasını ve kargosunu bekliyoruz
3- Degassing süresini bekliyoruz
4- Reçete çıkartmak için çabalıyoruz
5- Diğer ayın anketini oyluyoruz
sürekli elimizdekini değil de elimizde olmayana bir aceleyle koşuş var. Hazmederek gerçekleşmediği için uzun zamandır iki toplu alımdan birine katılıyorum ve kahvenin hakkını vermeye çalışıyorum. Çözüm olarak gördüğüm şey ise çoğunluğun karşı çıkacağı bir şey ama yazmak isterim, belki de toplu alımlar 1.5 ay veya 2 ayda bir olmalı. Forumda aktif olan GAMT ( Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu) daha çok ekipmanlar üzerinde yoğunlaşsa da bence toplu alımların aylık olmasının forumdaşların üzerindeki gereksiz alışverişe etkisine de odaklanabilir.
Teşekkürler emeklerinize sağlıkAnketimiz bitti arkadaşlar ve Probador ile anlaşamadığımızdan dolayı 2. olan firmayla yolumuza devam edeceğiz. @cemtolgaizm ile Probador olayı kesinleştiğinden beri iletişimdeyiz ve kendisi ile hem Deprem Yardımı hem de indirim içeren bir pakette anlaştık gibi. Detayları yeni başlıkta sizlere detaylı açıklayacağım.
Çok da bir şey değiştirmedi.Oy vermeyi unutmuş olmam..
orası öyle ama 2. ve 3. önemliymiş bunu öğrendik artıkÇok da bir şey değiştirmedi.![]()