• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu (GAMT)

Genel olarak delter alma fikrindeyim v60 gibi suyu belli aralıklarla kahveyle temas ettirebildiğimiz gibi , aslında filtre ve v60 almaya yetiyor hatta gooseneck alabilirim ama tartı için yaklaşık 3-4 ay daha beklemem demek ve şuanlık lise dönemi öğrenci olduğum için para biriktirmem zor onun yerine delter daha basit gibi geliyor

Kulüpçe tasarrufa en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu başlıkların sayısını artıralım lütfen 😂 zannetmiyorum ki çoğu kahve işletmecisinin elinde 20’den fazla çeşit kahve, 10 farklı tipte filtre kağıdı olsun! Ben işletme değilim 😭
Mesela şu başlık güzel: hasbean coffee aylık toplu almayış

Nitelikli kahveye yeni başlamak çok riskli. Bence harcama kontrolünden önce insanları kahveye başlatmamak en iyi çözüm.

"Hele şu Covid süreci geçsin, psikolojiler biraz toparlasın, sonra başlayabilirsin" demek lazım. :)

Sahip olduklarım: Molent g50,V60, Kuğu burunlu demlik​

​

CV​

Kahve konusunda 2-3 aylık bi geçmişe sahibim. Daha öncesinde şarap konusunda eğitimler aldım az buçuk tadım notalar gövde..vs bilgim var. Hangi seçenek???​

Düşük Seviye geliştirme​

Orta Seviye Geliştirme​

Yüksek Seviye Geliştirme
(bunun için premium üye olmanız gerekiyor)​

Pahalı çekirdekDelter PressComandante
Şekilli server, bilumum ufak tefek şeyler.Nanopresso, Minipresso, Cafflano..vsRed Clix

Şu ana kadar hiç bir ekipman ya da kahve almadım :) Ekstra indirim yapar mısınız bana:) ya da madalya :)
Ben de henüz almadım, açıkçası ortada indirim de göremedim. Black Friday günü anlamını mı yitirmiş bilmiyorum. Normalde bugün yılın en dip fiyatıyla takip edilen ürüne tüketicinin ulaşmak lazım. Ama bizim ülkemizde firmaların bugünü en çok kar edilmesi gereken gün olarak hedeflediklerini düşünüyorum. Yoksa lütfedermiş gibi %10 indirim kodu verip diğer yandan kargodan 15 lira eklemek gibi veya önce bindirim sonra indirim yapmak gibi kampanya yaptıklarını duyurmakla neyi amaçladıkları çok belli.

Ben ilk brew coffeeworkste kahve alırken ikram edilen espressoyu görüp 'bu ne lan, orada litre litre filtre kahve var iki yudum atmış' dedikten sonra tadına bakınca bu kuyuya düştüm ki harbi dipsiz kuyuymus. Halbuki Google'a espresso makinesi yazınca ne güzel nespresso gelmişti. Espresso da bir halt değilmiş diyip bu yoldan donecektim. Hatayı ekşi sözlükte kahvedelisini görüp' yetkili bir ablaya benziyor ' diyip nespressoyu sormakla yaptım. Sonrası arcelik yani gaggia evo, Sözen, cunill, eureka, lelit gitti. Ama güzel espresso için değer 🤔

Bu cihaz ile ilgili tek söyleceğim en büyük şansımız distribütör. Bu cihaz başka bir dist getirse en az 25 bin tl ye satar. Cihazın tavsiye edilen satış fiyatı 2250 euro tl kuru ile 22 bin. Bire başka dist ekstra karı dersek 25 bin. Ben yaklaşık 1.5 yıl önce aldım. o zaman 11.700 tl verdim şu an satsam 15-16 bin almasaydım o parayı kenara koyamayacaktım zaten.
Dediğiniz avantajları bildiğim için hedefte Bianca var, Allah var makine de güzel. Yazdıklarınız olmasa zaten diğer seçenekler kesinlikle espressoperfettonun geniş yelpazesinden ECM ya da quickmill olurdu.
@greenhopkins ah o içilen ilk espressolar! Bizi bu bataklara sokan! Güzel espresso için cidden değiyor.
+
doviz bazlı ekipmanlar olduğu için ve de evladiyelik makineler olduğu için kullanıma özen gösterdikten sonra yatırım aracı gibi de değerlendirilebilir her türlü.

Kaç kere peak water alımının ucundan döndüm; blackfriday indirimini görünce yine bir durtüldum ama almayacağım; TDS kalemim var Abant suyu elle minerelize ederek guzel sonuçlar alıyorum. Bugün nanopress gördüm foruma neymiş diye baktım; iyi ki kahhve.com da kalmamiş yoksa alırdım biliyorum. Espresso işine de hiç girmeyi düşünmuyordum o ana denk. Aeropress alayim dedim petra'dan stoklarda kalmamış, sinirlendim aradim adamlari "Blackfriday indirimini perşembeden açıyor 5 tane getirip stoklarda kalmadı ayağı cekiyorsunuz, Cuma günü indirimde yararlanamiyoruz" dedim. Şimdi kendi kendime diyorum gül gibi french press'in var gövdeli kahve istiyorsan onunla oyna. İleride almak istersen alirsin gene; bu işin sonunda korkum kendi kahveni kendin üret mantığı ile Kolombiya'dan 2 dönüm hobi bahçesi bakmaya başlamak olacaktır

Son düzenleme:
Bir hario V60, bir ali ekspress tartı, bir comandante, bir tane karaf, bir tane gooseneck kettle bir tane de mokapotum var. Bunları her gün sabah akşam kullanıyorum ve bana yetiyor. Ama canım immerson dripper, delter press ve aero press de almak istiyor. Görünüşe göre bunlara ihtiyacım yok ama canım almak, denemek, kullanmak istiyor. Almak istiyorum, sürekli pusudayım ama almıyorum. Bu heyecan, bu git geller beni daha çok mutlu ediyor hatta almış kadar oluyorum 😁

Bir hario V60, bir ali ekspress tartı, bir comandante, bir tane karaf, bir tane gooseneck kettle bir tane de mokapotum var. Bunları her gün sabah akşam kullanıyorum ve bana yetiyor. Ama canım immerson dripper, delter press ve aero press de almak istiyor. Görünüşe göre bunlara ihtiyacım yok ama canım almak, denemek, kullanmak istiyor. Almak istiyorum, sürekli pusudayım ama almıyorum. Bu heyecan, bu git geller beni daha çok mutlu ediyor hatta almış kadar oluyorum 😁
delter'a sahip olma hayali delter'ın kendisinden daha güzel :)

kendi adıma gereksiz gördüğüm yani keşke almasaydım dediklerimin başında delter geliyor. chemex'le yarışır bu konuda.. bir de aeropress varken yaptım bunu. merakıma yenik düştüm 😬

iyi ki almışım dediklerim; Hario Immersion switch, Kalita 105 ve moccamaster. bunlarla devam artık..:)

Güzel konu. :D Ben bir süredir aslında bunu uyguluyorum. Çift cidarlı bardakları saydam görüntü sevmediğimi kabul ettiğim için almadım. Yurtdışı alımlarının ikincisine, ilkinden beklediğim verimi almadığım için katılmadım.Ama kalita konusunda kararsızım. 2 3 yıldır v60 ve aeropress kullanıyorum. Kalita'yı cok merak ediyorum ama v60 ile benzer olduğu için almasam mı diyorum bir yandan.

Bence bu konuyu kendi içimizde ciddi sorgulamalıyız. Sorunun kaynağı nerede? Nitelikli kahve konuşulmaya başlayınca başta gelen konular sürdürülebilirlik, adil ticaret ve çiftçinin emeği. İçimizdeki sınırsız alma isteği ile sürdürülebilir dünya ne kadar mümkün? Daha çok talep edersen çiftçi daha çok mu kazanır? Bu konular üzerine konuşmadan önce ciddi iç muhasebelerde bulunmamız gerekir.
Biz nitelikli kahve severlerin ilgi alanı zevk üzerine. Bu yüzden bizi kışkırtan ürünlerle mücadele etmemiz çok zor. Ta ki "zevk" ile aramızdaki ilişkiyi enine boyuna düşünmedikçe.
Bana kalırsa herkes kendi kahve tüketimini belirleyip kendine ne kadarın ihtiyaç olduğunu tanımlaması gerek. Ben ve eşim ayda ortalama 1-1.5kg kahve tüketiyoruz. Eğer evde yarım kilodan fazla kahve varsa ben yeni kahve almamaya çalışıyorum. Tabi ki bu sınırlar herkes için değişebilir. Bir de sürekli gelen bir yenilik isteği var. Açtığımız bir paketin yarısına gelmeden yeni paketleri açıyorsak aslında ilk kahvenin zevkini duyamadan(ya da hızlıca sömürerek) kendi zevkimizi baltalıyoruz. Ekipmanlar için de benzer şeyler geçerli. Her ekipmanın artıları ve eksileri var. Eldeki ekipmandan maksimum verimi almak için o ekipmanda uzmanlaşma yerine sürekli "yeni" diyorsak yine alacağımız zevkin verimini düşürüyoruz bence. Bir zen atasözü der ki: "ayaklarının altına bak". Yol bize ne eylemiş :)
Nitelikli filtre kahve yapmak için çok para haracamaya, alışveriş çılgınlığına kapılmaya gerek yok.
Değirmen 70 lira
Porselen v60 60 lira
V60 100'lü 45 lira
Mutfak tartımız
Çaydanlık her evde bulunur
Kupa her evde bulunur
Eğer değirmeniniz çok toz çıkarıp filtreyi tıkıyorsa bir çay makinesi süzgeci kullanabilirsiniz, (kahvenin extraction oranı ve kullandığım süzgecin mikron büyüklüğü araşıtırmasını yaptım :))

Bence para harcamak nitelikli kahve demlemeyi öğrenmekten daha kolay. Daha çok para harcayarak çok ekipman alarak mı yoksa çok fazla dokunuş yapacağımız bir V60 ve bununla ilgili eğitimlerle mi güzel fincana ulaşılır? Tabii çok parası olan harcasın, bütün ekipmanları alsın. Ne var ki ben herkesin nitelikli ve sağlıklı kahve içmesini isterim. Bu da çok pahalı değil. Nitelikli kahve için yukarıdaki tutarda harcama yapıp (175 lira) eğitim kısmına ağırlık verebiliriz. Ben şu an Barista Hustle'nin kursuna kayıt yaptırdım. Ücretsiz 14 günlük deneme var birçok yöntemle ilgili ciddi eğitim veriliyor. https://www.baristahustle.com/education-products/single-course-sales/course-percolation/

Tabii her hususta olduğu gibi lezzetli olan kahveler daha pahalı. İnsanların en çok lezzet aldığı kahvelere çok para vermek gerekiyor. Ben 30 liraya iyi bir kavurucunun 250 Gr. Adado'sunu alamam. En lezzetlisini içmek de yine bütçe işi. En iyi zeytini yemek ya da en iyi çayı demlemek, en güzel balı yemek gibi, bütçeyle ilgli.

Toparlayacak olursam yukarıdaki ekipmalar, iyi bir eğitim ve kendi damak tadınıza ve bütçenize uygun bir çekirdek ile güzel fincanlara ulaşabilirsiniz. Tabii 1 kg kahveye bin lira verenler şaşırabilir, ama durum böyle, parası olmayanlar kendini bu çılgınlığa fazla kaptırmasın evin daha önemli ihtiyaçları olabilir. :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-11-27 at 9.58.38 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-27 at 9.58.38 PM.jpeg
    93.7 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:
kendi adıma gereksiz gördüğüm yani keşke almasaydım dediklerimin başında delter geliyor. chemex'le yarışır bu konuda.. bir de aeropress varken yaptım bunu. merakıma yenik düştüm 😬

iyi ki almışım dediklerim; Hario Immersion switch, Kalita 105 ve moccamaster. bunlarla devam artık..:)
aslında merak ettiğim 2 ekipman da varmış sizde :) v60 ve aeropress kullanıyorum bayadır. V60 ın yanına immersion switch alsam ne farkı olur? veya immersion ile kalita arasında seçim yapacak olsam hangisini önerirsiniz?

Ben bu forumda olduğum sürece Delter'ı savunanlar arasında en ön safta olacağım😁 Arkadaşlar Delter Aero nun muadili değil bunu defaten yazıldı; Hoffman da bunu belirtiyor, tekrardan bahsetmeye gerek görmuyorum. Delter bu işe yeni girmek isteyen fakat çok da para harcamak istemeyen arkadaşlarımiz için ideal bir alet; basit bir tartı dışında başka hiçbir ekstra ekipmana ihtiyacınız yok ve halen de iddiam odur ki -buna immersion da dahil- Delter kadar saf ve temiz bir kahve çıkaran başka bir ekipmana rastlamadım.

Güzel konu olmuş :)

Açıkçası 5 yıllık deneyimim sonunda ekipman konusunda yanlış seçim veya gereksizlik yaptığım oldu, tabii o zamanlar kur bu kadar yüksek olmadığı için pek can yakmıyordu ve hepsinden alayım çeşit olsun mantığım vardı ama şimdi aynı pervasızlığı yapamam. Artık her konuda gerçekten ihtiyacım var mı, işime yarayacak mı, aktif kullanacak mıyım, uzun ömürlü olacak mı diye iki kere düşünüyorum ve ondan sonra alıyorum. Sadece paranın degersizliginden değil tabii ki, gereksiz bi sey almak canımı sıkıyor artık.

Örneğin Moka Potu sırf çeşit olsun diye aldım neredeyse hiç kullanmadım. Çok araştırmadan filtre için Hario Skerton aldım(o zaman başka el değirmeni yoktu diye hatırlıyorum), keşke uygun kurla Encore alsaymışım daha verimli olurdu.

Ama mantıklı yaptığım adımlarda var, örneğin o zamanki bütçemle R58 bile rahat alabilirdim ama Appartamentoyu tercim ettim ve şuan cok mantıklı bir seçim olduğunu düşünüyorum, çift kazana ve PID ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum bana fazlasıyla yetiyor bu hali.

Lafın kısası sırf en iyisi olsun mantığı her zaman işe yaramıyor kahve dünyasında, sonuçta araba değil bu sürekli al sat yapasın, harcayacağın gereksiz parayı hayatında keyif alacağın başka şeylere yönlendirebilirsin.

Geri