• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu (GAMT)

Ben de birkaç aydır çok az harcama yapıyorum son aylarda sadece cofferem ve null alımlarında kahve aldım. Geçtiğimiz yıl lilydrip melodrip kalita delter aldım en çok delter kullandım o da zorunluluktan. Yurtdışı alımlarına da katılamadım fiyat yüzünden. Tamam bu bir zevk ama fiyatlar artık uçtu gitti. Her ay 300-400 lira kahveye para vermek beni aşıyor. Bu tüketim çılgınlığı bazen elimizdeki paradan daha fazlasını harcattırıyor. Aştığı zaman da başka şeylerden kısıtlamam gerekiyor. 3-4 aydır espresso Makinesi almaya karar verip son anda kendimi durduruyorum.

aslında merak ettiğim 2 ekipman da varmış sizde :) v60 ve aeropress kullanıyorum bayadır. V60 ın yanına immersion switch alsam ne farkı olur? veya immersion ile kalita arasında seçim yapacak olsam hangisini önerirsiniz?
bir süre ben de V60 ve aeropress kullandım. V60 benim için en özel ekipmandı. Immersion switch'i son dönemde kullanmaya başladı ve sanırım artık V60 kullanmayabilirim veya eskisi kadar olmayacaktır. V60 varken gerek yok diye düşünmemek lazım. kesinlikle öneririm. elimde hemen her zaman bulundurmaya çalıştığım, vazgeçemediğim bazı çekirdekler var. Switch kullanarak demleme yaptığımda (diğer değişkenler sabit) V60'la alamadığım tatları almaya başladım. özellikle acılık hemen hiç kalmadı.

bir de şu var ve bence çok önemli bir nokta bu; V60'la öğlen iş yerinde kahve demliyorum çok beğeniyorum akşam evde de aynı çekirdekle, aynı suyu kullanarak demleme yaptığımda aynı tadı alamayabiliyorum. İS kullanmaya başladıktan sonra demlemelerde belirgin bir tutarlılık yakalamaya başladım. bu bence oldukça önemli.

Kalita da benzer bir yöntem olsa da verdiği sonuçlar V60 ve İS'den oldukça farklı. daha önce Kalita 185 kullanıyordum bu ekipman kazara kırıldıktan sonra Kalita 102 kullanmaya başladım ve iyi ki başlamışım diyorum. evde eşimle ve iş yerinde personelle birlikte içmek için çoklu demlemeler yapmak gerekebiliyor ve V60'da çoklu fincan deneyimlerim hemen hiç olumlu sonuçlanmadığı için Kalita mutlaka gerekiyor.

özetle; İmmersion Switch'i tavsiye ederim. demlemelerinizi sıklıkla 20 gr üzeri kahve kullanılarak yapmanız gerekiyorsa Kalita öneririm.

Ben bu forumda olduğum sürece Delter'ı savunanlar arasında en ön safta olacağım😁 Arkadaşlar Delter Aero nun muadili değil bunu defaten yazıldı; Hoffman da bunu belirtiyor, tekrardan bahsetmeye gerek görmuyorum. Delter bu işe yeni girmek isteyen fakat çok da para harcamak istemeyen arkadaşlarımiz için ideal bir alet; basit bir tartı dışında başka hiçbir ekstra ekipmana ihtiyacınız yok ve halen de iddiam odur ki -buna immersion da dahil- Delter kadar saf ve temiz bir kahve çıkaran başka bir ekipmana rastlamadım.
tamam tamam muadili değil kabul ediyoruz 😃 ama hemen hemen birbirinin tıpkısının aynısı gibiler. süperdir mutlaka ama ben pek ısınamadım bu alete😬

Ben 7 aydır ilgileniyorum nitelikli kahve ile. Ekipman olarak çok bi ekstram yok. Bi tek aeropress'e para vermek biraz koydu :d Diğer ekipmanlarım temel gereksinimlerin en ucuzları. Değirmeni orta halli sayabiliriz belki. Bunların hiçbirinden pişman değilim. Yeter ki bozulmasın kırılmasınlar, ona göre çok dikkatli kullanıyorum. Sadece aklımda şu an kalita var. O da hem pahalı hem de filtreleri doğru düzgün bulunmuyor. Alırsam gereksiz harcama belki bu olacak. Daha sonra alacağım bir şey olacağını sanmıyorum. Belki birkaç yıl sonra ekipman yükseltmesi yaparım. Bakalım.

kendi adıma gereksiz gördüğüm yani keşke almasaydım dediklerimin başında delter geliyor. chemex'le yarışır bu konuda.. bir de aeropress varken yaptım bunu. merakıma yenik düştüm 😬

iyi ki almışım dediklerim; Hario Immersion switch, Kalita 105 ve moccamaster. bunlarla devam artık..:)
Chemex'ten güzel kahve sürahisi oluyor. Hele ki filtresi bulunamayan BİM Chemex'inden...

bir süre ben de V60 ve aeropress kullandım. V60 benim için en özel ekipmandı. Immersion switch'i son dönemde kullanmaya başladı ve sanırım artık V60 kullanmayabilirim veya eskisi kadar olmayacaktır. V60 varken gerek yok diye düşünmemek lazım. kesinlikle öneririm. elimde hemen her zaman bulundurmaya çalıştığım, vazgeçemediğim bazı çekirdekler var. Switch kullanarak demleme yaptığımda (diğer değişkenler sabit) V60'la alamadığım tatları almaya başladım. özellikle acılık hemen hiç kalmadı.

bir de şu var ve bence çok önemli bir nokta bu; V60'la öğlen iş yerinde kahve demliyorum çok beğeniyorum akşam evde de aynı çekirdekle, aynı suyu kullanarak demleme yaptığımda aynı tadı alamayabiliyorum. İS kullanmaya başladıktan sonra demlemelerde belirgin bir tutarlılık yakalamaya başladım. bu bence oldukça önemli.

Kalita da benzer bir yöntem olsa da verdiği sonuçlar V60 ve İS'den oldukça farklı. daha önce Kalita 185 kullanıyordum bu ekipman kazara kırıldıktan sonra Kalita 102 kullanmaya başladım ve iyi ki başlamışım diyorum. evde eşimle ve iş yerinde personelle birlikte içmek için çoklu demlemeler yapmak gerekebiliyor ve V60'da çoklu fincan deneyimlerim hemen hiç olumlu sonuçlanmadığı için Kalita mutlaka gerekiyor.

özetle; İmmersion Switch'i tavsiye ederim. demlemelerinizi sıklıkla 20 gr üzeri kahve kullanılarak yapmanız gerekiyorsa Kalita öneririm.
ayrıntılı cevap için tesekkurler. bir soru daha sorayım; immersion switch aldığımda v60'ın yerine geçecek bir ekipman mı? yoksa tadları farklı mı? Anladıgım kadarıyla switch on olduğu sürece zaten v60 ile arasında hiç bir fark yok. Off yaparak da farklı reçeteler denemeye imkan veriyor. Doğru mudur?

ayrıntılı cevap için tesekkurler. bir soru daha sorayım; immersion switch aldığımda v60'ın yerine geçecek bir ekipman mı? yoksa tadları farklı mı? Anladıgım kadarıyla switch on olduğu sürece zaten v60 ile arasında hiç bir fark yok. Off yaparak da farklı reçeteler denemeye imkan veriyor. Doğru mudur?

Doğru..

switch on olduğunda evet V60 la arasında önemli bir fark yok. V60 ın yerine geçer. İS için V60 + bir ekipman diyebiliriz bu durumda.

Ben bu forumda olduğum sürece Delter'ı savunanlar arasında en ön safta olacağım😁 Arkadaşlar Delter Aero nun muadili değil bunu defaten yazıldı; Hoffman da bunu belirtiyor, tekrardan bahsetmeye gerek görmuyorum. Delter bu işe yeni girmek isteyen fakat çok da para harcamak istemeyen arkadaşlarımiz için ideal bir alet; basit bir tartı dışında başka hiçbir ekstra ekipmana ihtiyacınız yok ve halen de iddiam odur ki -buna immersion da dahil- Delter kadar saf ve temiz bir kahve çıkaran başka bir ekipmana rastlamadım.
Tartıya da ihtiyaç yok. Muhtemelen koyacağın kahveyi tartacak basit bir tartı dedin ama delter ın silikon kapağı 6 gr kahve alıyor, evet o bir kahve ölçeği! Denedim ölçtüm 6 gr civarında gerçekten de.
Delter’ın pratikliği hiç bir ekipmanda yok.
Delter’ın varsa ihtiyacın olanlar: kahve-su- değirmen!
Ne kuğu boyunlu kettle, ne de tartıya ihtiyacın kalıyor.
seyehatlwr için, dağ bayır için, eşim gibi demleme yapmaktan üşenip V60 ayarında temiz bardaklar isteyenler için inanılmaz bir alet.

Oluklarında da fark var diye biliyorum.
yardım lütfen @teyyaredenkahve
Immersion demleyicinin olukları cam V60 a kıyasla daha kalın fakat mandal açıkken, normal V60 düzeninizde demleyebilirsiniz. Akıştaki ufak fark, demlemenizde bir fark yaratmıyor.

Ben ön demleme kısmında mandal kapalı, sonra açık şekilde V60 demler gibi demliyorum. Yani kısaca immersion demleyici V60 yerine geçer diyebilirim :)

Elinizde V60 yoksa ve bulaşmak istiyorsanız, aynı zamanda da bütçeniz el veriyorsa, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ekipman. Başlangıç, orta, ileri seviye kahve demleyicilere, farklı reçeteler ve metotları aynı anda deneme fırsatı veriyor.

Valla onu bunu bilmem hacılar, her şey vardı v60 vb. dripper yoktu; Immersion dripper aldım ekipman işine noktayı koydum. Ekipmana bir daha kuruş harcamam. Kırılırsa yenisini alırım, ya da 5-10 sene sonra espresso makinesini değiştiririm o ayrı. :)
Ama ocak üstü termometreli ısıtıcım varken ısı ayarlı su ısıtıcılar gel beni al dese de, kalın bakır cezveler ihtiyaç gibi görünse de almayacağım. Kuş mu konduracak. Almıyorum. :)

Hadi bakalım.
🧘‍♂️

Aeropress alayim dedim petra'dan stoklarda kalmamış, sinirlendim aradim adamlari "Blackfriday indirimini perşembeden açıyor 5 tane getirip stoklarda kalmadı ayağı cekiyorsunuz, Cuma günü indirimde yararlanamiyoruz" dedim.
Biraz konunun amacının dışında olacak ama bende hala stokta görünüyor ve sepete ekleyince indirim uygulanıyor.

Geçen hafta starbucksa gidip hemen 30 bin liralık ekipman toplayan insanlar var, o ekipman 1 sene sonra çürüyor durduğu yerde.

Bu mesajınıza katılmıyorum nedenine gelicek olursak. Araştırıp doğru cihazları alırsanız ve bizim gibi enflasyonu yüksek bir ülkede cihazlar değer kazanıyor. Kendimden örnek verecek olursam Bianca öncesi aldığım cihazlar ya teşhir ya 2.eldi. NS Oscarı 2011 yılında 400 tl ye satın aldım. Üzerine modifikasyonlar yaptım. 2014 yılında bin küsür tl ye sattım. Arızalı bir NS Musica aldım yaklaşık bin tl ödedim. ( alırken cihazın kapağını açtım parçalar yerli yerindeydi ama su akmıyordu tamir ettim) 2019 da bu cihazı 3750 ye sattım. 11700 e Bianca aldım satmayı düşünmüyorum:) Bianca neden sıfır aldım derseniz hayal ettiğim cihazlar 4-5 ve 7-8 bin euro bandındayken bu cihaz aynı özellikleri yaklaşık 2 bin euroya sağlıyordu :)

Bu mesajınıza katılmıyorum nedenine gelicek olursak. Araştırıp doğru cihazları alırsanız ve bizim gibi enflasyonu yüksek bir ülkede cihazlar değer kazanıyor. Kendimden örnek verecek olursam Bianca öncesi aldığım cihazlar ya teşhir ya 2.eldi. NS Oscarı 2011 yılında 400 tl ye satın aldım. Üzerine modifikasyonlar yaptım. 2014 yılında bin küsür tl ye sattım. Arızalı bir NS Musica aldım yaklaşık bin tl ödedim. ( alırken cihazın kapağını açtım parçalar yerli yerindeydi ama su akmıyordu tamir ettim) 2019 da bu cihazı 3750 ye sattım. 11700 e Bianca aldım satmayı düşünmüyorum:) Bianca neden sıfır aldım derseniz hayal ettiğim cihazlar 4-5 ve 7-8 bin euro bandındayken bu cihaz aynı özellikleri yaklaşık 2 bin euroya sağlıyordu :)
Arkadaş breville'sini satmayi düşünüyor, ilgilenirsen bes 980 Oracle :)

Harbiden deneyeyim dedim oldu; ya sistemsel bir hata var gece 12 den sonra stokları açıp indirim uygulamasını kaldırmayı unuttular ya da dünki azarım etkili oldu😅
Ben de 12 olmadan bependiğim etiyopyadan sipariş verdim aceleyle. 12 yi geçtikten sonra baktım kampanyayı uzatmışlar pazara kadar. Baktığımda aeropress de hala vardı.

Geri