teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
almasaydım o parayı kenara koyamayacaktım zaten.
Olay buralara geldiyse vay halimize
almasaydım o parayı kenara koyamayacaktım zaten.
Üstat siz şimdi böyle paylaşım yaptıkça bitimiz kanlanıyor amaEstağfirullahBenim naçizane tecrübem bu şekilde. İhtiyacım yoksa ben de yeni ekipman, kıyafet, vs pek almıyorum.
![]()

Japon yapmış üstadımÜstat siz şimdi böyle paylaşım yaptıkça bitimiz kanlanıyor ama@teyyaredenkahve
Ekli dosyayı görüntüle 6388
Ben de henüz almadım, açıkçası ortada indirim de göremedim. Black Friday günü anlamını mı yitirmiş bilmiyorum. Normalde bugün yılın en dip fiyatıyla takip edilen ürüne tüketicinin ulaşmak lazım. Ama bizim ülkemizde firmaların bugünü en çok kar edilmesi gereken gün olarak hedeflediklerini düşünüyorum. Yoksa lütfedermiş gibi %10 indirim kodu verip diğer yandan kargodan 15 lira eklemek gibi veya önce bindirim sonra indirim yapmak gibi kampanya yaptıklarını duyurmakla neyi amaçladıkları çok belli.Şu ana kadar hiç bir ekipman ya da kahve almadımEkstra indirim yapar mısınız bana
ya da madalya
![]()
Dediğiniz avantajları bildiğim için hedefte Bianca var, Allah var makine de güzel. Yazdıklarınız olmasa zaten diğer seçenekler kesinlikle espressoperfettonun geniş yelpazesinden ECM ya da quickmill olurdu.Bu cihaz ile ilgili tek söyleceğim en büyük şansımız distribütör. Bu cihaz başka bir dist getirse en az 25 bin tl ye satar. Cihazın tavsiye edilen satış fiyatı 2250 euro tl kuru ile 22 bin. Bire başka dist ekstra karı dersek 25 bin. Ben yaklaşık 1.5 yıl önce aldım. o zaman 11.700 tl verdim şu an satsam 15-16 bin almasaydım o parayı kenara koyamayacaktım zaten.
delter'a sahip olma hayali delter'ın kendisinden daha güzelBir hario V60, bir ali ekspress tartı, bir comandante, bir tane karaf, bir tane gooseneck kettle bir tane de mokapotum var. Bunları her gün sabah akşam kullanıyorum ve bana yetiyor. Ama canım immerson dripper, delter press ve aero press de almak istiyor. Görünüşe göre bunlara ihtiyacım yok ama canım almak, denemek, kullanmak istiyor. Almak istiyorum, sürekli pusudayım ama almıyorum. Bu heyecan, bu git geller beni daha çok mutlu ediyor hatta almış kadar oluyorum![]()
Nitelikli filtre kahve yapmak için çok para haracamaya, alışveriş çılgınlığına kapılmaya gerek yok.Bence bu konuyu kendi içimizde ciddi sorgulamalıyız. Sorunun kaynağı nerede? Nitelikli kahve konuşulmaya başlayınca başta gelen konular sürdürülebilirlik, adil ticaret ve çiftçinin emeği. İçimizdeki sınırsız alma isteği ile sürdürülebilir dünya ne kadar mümkün? Daha çok talep edersen çiftçi daha çok mu kazanır? Bu konular üzerine konuşmadan önce ciddi iç muhasebelerde bulunmamız gerekir.
Biz nitelikli kahve severlerin ilgi alanı zevk üzerine. Bu yüzden bizi kışkırtan ürünlerle mücadele etmemiz çok zor. Ta ki "zevk" ile aramızdaki ilişkiyi enine boyuna düşünmedikçe.
Bana kalırsa herkes kendi kahve tüketimini belirleyip kendine ne kadarın ihtiyaç olduğunu tanımlaması gerek. Ben ve eşim ayda ortalama 1-1.5kg kahve tüketiyoruz. Eğer evde yarım kilodan fazla kahve varsa ben yeni kahve almamaya çalışıyorum. Tabi ki bu sınırlar herkes için değişebilir. Bir de sürekli gelen bir yenilik isteği var. Açtığımız bir paketin yarısına gelmeden yeni paketleri açıyorsak aslında ilk kahvenin zevkini duyamadan(ya da hızlıca sömürerek) kendi zevkimizi baltalıyoruz. Ekipmanlar için de benzer şeyler geçerli. Her ekipmanın artıları ve eksileri var. Eldeki ekipmandan maksimum verimi almak için o ekipmanda uzmanlaşma yerine sürekli "yeni" diyorsak yine alacağımız zevkin verimini düşürüyoruz bence. Bir zen atasözü der ki: "ayaklarının altına bak". Yol bize ne eylemiş![]()
aslında merak ettiğim 2 ekipman da varmış sizdekendi adıma gereksiz gördüğüm yani keşke almasaydım dediklerimin başında delter geliyor. chemex'le yarışır bu konuda.. bir de aeropress varken yaptım bunu. merakıma yenik düştüm
iyi ki almışım dediklerim; Hario Immersion switch, Kalita 105 ve moccamaster. bunlarla devam artık..![]()
Ben bu forumda olduğum sürece Delter'ı savunanlar arasında en ön safta olacağımkendi adıma gereksiz gördüğüm yani keşke almasaydım dediklerimin başında delter geliyor. chemex'le yarışır bu konuda.. bir de aeropress varken yaptım bunu. merakıma yenik düştüm![]()
iyi ki almışım dediklerim; Hario Immersion switch, Kalita 105 ve moccamaster. bunlarla devam artık..![]()