• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggiuino

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben evo aldım başta ve geri iade ettim. alüminyum boiler ve prinç group head bir arada olunca galvanilk korozyon oluyormuş ve bu yüzden boilerlar teflon benzeri bir madde kaplı. bu madde dökülüyor ve kahveye özellikle süt köpürtmeden gelen buharla karışabiliyor.

Gaggia yeni boiler çıkardı E24 modellerde varmış. Sarı/Pirinç (Brass) olarak. Yakında sanırım yedek parça da satılır. Endüstriyel üretim olduğu için tüm tedarik zinciri ve kar dahil yaklaşık 150-200 USD arası deniliyor. Ben bu rakamlara ancak yaptırabilirim o da paslanmaz Çelik olarak. Aslında ben de aynı malzemeden yaptırmak istemiştim ama fiyat farkı çok fazla. 304 çelik ile 4500-5000 TL maliyeti. Pirinç (Brass) olarak 7500 gibi. Ticareti zor bu işin.
hocam buna ulaşabilirsek süper olur

Gagguiuino V3.1 PCB, 2.4 inç ekran ile peakcoffee.cc'den elime ulaşmıştı (30 Euro'ya düşme muhabbeti öncesi gümrükten geçmişti) ama zaman bulamıyordum. Yapmaya yeltenirken en büyük sorunu olan küçük ekranı 4.3 ekranla değiştirmişler, yeni de PCB yapmışlar V4. Sadece ekranı değiştirince ve yeni yazılım atınca (yazılımın ismi NextMonday) eski PCB V3.1 ile çalışıyor diye anladım, ikinci ekranı sipariş verdim, bekliyorum bakalım. Yapmamış olsam da baya ders gibi şematikleri çalışıyorum, tecrübeli sayılırım : ) Düşünen varsa mesajlaşabiliriz.
Bu arada ben yaptım, bir haftadır kullanıyorum. Düşünen varsa kesinlikle yapmalı, tek sıkıntı Türkiye versiyonu da ECO, o yüzden custom wiring yapmak gerekiyor. Kabloları birbirine bağlamak için aparatlar (BV2, BV1.25 ek mufları izoleli kablo ucu), kabloların gireceği soketler (tam izoleli dişi faston kablo ucu, çatal tip izoleli kablo ucu) ve bunları sıkıştırıcı alet gerekiyor (terminal sıkma pensesi, crimper), bende vardı o yüzden çok zorlanmadım.

Peakcoffee yollarken size high voltage kabloları da yolluyor aslında ama stock wiring için yolluyor, custom wiring için kendiniz yapmanız gerekiyor. Custom wiring internette gördüğüm gagguiuno'lara kıyasla baya temiz oldu bu arada, boiler kısmına 1 cm yakında hiç kablo yok, kablo düzenleyici kelepçelerle de düzenledim. PCB'yi de eco board'dan çıkan boşluğa yerleştirdim, fena olmadı.

Bir sıkıntı daha var (bana özgü), 4.3 inç yeni ekran çatlak geldi. Çalışmasında bir sıkıntı yok, baş parmak büyüklüğünde bir yer görünmüyor sadece ama sırf bunun için tekrar bir 70 USD daha verir miyim bilmiyorum.

hepsiburada da kampanyada olan classic evo cihazlarla bu modlar uyumlu mu acaba ona göre almayı düşünüyorum?
Uyumlu ama Classic EVO almayın bence, boilergate diye bir sorun var, üzerindeki teflona benzer kaplama kum tanesi büyüklüğünde kahveye geçiyor. Zaten Gaggiuino yapınca garanti falan kalmayacak, sahibinden'de temiz EVO öncesi makineler var. Ya da sıfır alırsınız, Gaggia'ya boilergate sorunu var diye değiştirtirsiniz ondan sonra Gaggiuino yaparsınız.

@necipdeniz Sıfır Classic var ilgilenirseniz yardımcı olurum.

Ben yaptım ve stıyorum.

Gaggia yeni boiler çıkardı E24 modellerde varmış. Sarı/Pirinç (Brass) olarak. Yakında sanırım yedek parça da satılır. Endüstriyel üretim olduğu için tüm tedarik zinciri ve kar dahil yaklaşık 150-200 USD arası deniliyor. Ben bu rakamlara ancak yaptırabilirim o da paslanmaz Çelik olarak. Aslında ben de aynı malzemeden yaptırmak istemiştim ama fiyat farkı çok fazla. 304 çelik ile 4500-5000 TL maliyeti. Pirinç (Brass) olarak 7500 gibi. Ticareti zor bu işin.
Hocam cahilliğimi mazur görün Çelik kazan pirinç kazandan daha pahalı değil mi normalde. Yanlış anlamadıysam siz çeliği daha ucuza yaptırıyorsunuz. Kahve makineleri kazanlarının malzemesiyle ilgili özel bir durum mu var Çelik/pirinç özelinde

Hocam cahilliğimi mazur görün Çelik kazan pirinç kazandan daha pahalı değil mi normalde. Yanlış anlamadıysam siz çeliği daha ucuza yaptırıyorsunuz. Kahve makineleri kazanlarının malzemesiyle ilgili özel bir durum mu var Çelik/pirinç özelinde
çapı 100mm masif çubuk 304 paslanmaz kg fiyatı 250 TL
çapı 100mm masif çubuk pirinç kg fiyatı 520 TL

şimdi matematik yapalım. benim yaptırdığım parça 100mm çapı ve 90mm uzunluğu olan parçadan cnc yapılmaktadır.

100mm çapı olan 304 paslanmaz'ın 1 mt uzunluğu yaplaşık 63 KG....buna göre 63kg/1000mm*90mm = 5,67 kg * 250 TL = 1417,50TL
100mm çapı olan Pirinç 1 mt uzunluğu yaplaşık 69 KG....buna göre 69kg/1000mm*90mm = 6,21 kg * 520 TL = 3229.20 TL

CNC/Torna/Pafta maliyeti 3000-4000 TL arası

bende 3.0 ve 3.1 pcb var ....3.0 pcb li makineye büyük ekranı ingilterenden 3 hafta önce sipariş ettim 8 günde Royal Mail > PTT ile geldi. diy-efi ye not düşerseniz yardımcı oluyor TR nın durumu biliyor. ama tüm kit ne olur bilemem. sadece ekran 1 küçük paket ve 30 euro altı ilan ediliyor gümrüğe. bu arada tam sağdaki makine 2003 Gaggia Classic bunun kazanını CNC ile 304 Paslanmaz ile yaptırdım. Yazılımı değiştirdim ve ısıtıcıları seri yerine paralel bağladım. 2dk altında 94 C ye ulaşıyor. Makine küçük canavara dönüşüyor. Mara x ler falan buhar konusunda bile yaklaşamıyor buna. Dream Steam ile aralıksız 6 dk buhar yaptım.Ekli dosyayı görüntüle 35509
Hocam ben de ekranı diy efiden sipariş etmek istiyorum ama gümrük kısmına kafam takıldı. Biraz daha açıklayabilir misiniz? Gümrük faturaya bakmıyor mu?

Hocam ben de ekranı diy efiden sipariş etmek istiyorum ama gümrük kısmına kafam takıldı. Biraz daha açıklayabilir misiniz? Gümrük faturaya bakmıyor mu?
Merhaba! konu ile ilgili dyi efi ile görüşmenizi tavsiye ederim. malum gümrük danışmanlığı yapamıyoruz

Geri