• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggiuino

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdilik sadece hazır profillerden seçilebiliyor sanırım. Ama dokümantasyonunda custom profil ve internet arayüzünü de planlıyoruz demişler. Sanırım ekonomik bir Decent alternatifi olacak.

Merhaba tekrardan konuyu uyandirayim. Yapmaya calisan veya yapan var mi acaba?

Merhaba ben kabaca araştırdım parça fiyatlarını toplayınca an itibariyle 1000TL civarı tutuyor (aliexpress) ancak bi o kadar da kargo ücreti çıktı. Sırf ileride bununla uğraşırım diye new classic pro siparişi verdim, şu an kargo da. Bu siteyi de yeni keşfettim, bunu proje olarak birlikte yapmayı isteyen arkadaşlar çıkarsa ben katılırım. Saygılar 🙋‍♂️

Sadece bu sebepten gcp aldım ben de. Henüz espresso'da tecrübe kazanmaya ve makinayı tanımaya çalışıyorum. Bir cesaret edebilirsem benim de niyetim bu mod'u yapmak.

Bende yeni Evo aldım ve alır almaz mod işlerine bakmaya başladım :) gaggiuino'yu denemek istiyorum. Henüz dökümanlarına bakmadım ama ilgilenmek istiyorum. Hala ilgi var mı bu konuda?

bundan önceki makinam lelit grace ve kalite olarak GCP dan bin fersah iyi makine. salona koy süs olarak dursun, gözü rahatsız etmez ama kahve espresso yapmaya gelince, bu modla, dandik gaggia nın içinden bir canavar çıkıyor. ben bu moda bayıldım.

bundan önceki makinam lelit grace ve kalite olarak GCP dan bin fersah iyi makine. salona koy süs olarak dursun, gözü rahatsız etmez ama kahve espresso yapmaya gelince, bu modla, dandik gaggia nın içinden bir canavar çıkıyor. ben bu moda bayıldım.
Malzemeleri nasıl temin ettiniz? Gümrük değişikliklerinden sonra bazı parçalar 30 doları aştığı için merak ettim

Gagguiuino V3.1 PCB, 2.4 inç ekran ile peakcoffee.cc'den elime ulaşmıştı (30 Euro'ya düşme muhabbeti öncesi gümrükten geçmişti) ama zaman bulamıyordum. Yapmaya yeltenirken en büyük sorunu olan küçük ekranı 4.3 ekranla değiştirmişler, yeni de PCB yapmışlar V4. Sadece ekranı değiştirince ve yeni yazılım atınca (yazılımın ismi NextMonday) eski PCB V3.1 ile çalışıyor diye anladım, ikinci ekranı sipariş verdim, bekliyorum bakalım. Yapmamış olsam da baya ders gibi şematikleri çalışıyorum, tecrübeli sayılırım : ) Düşünen varsa mesajlaşabiliriz.

bayadır sayfasına girmiyordum, bir önceki ekipmanları 2 takım almıştım sadece ekranlar da önceki versiyondu elde kaldı, şimdi yenilerini mi sipariş edeceğim :eek: gördüğüm kadarıyla ekranı da aliexpress üzerinden değil peakcoffee veya diy-efi üzerinden almak gerekiyor
1728412258253.png

bende peak coffee 3.1 var, çok memnunum ama 4.3 ekranla değişiklik yapacağım. aslında kafayı verirseniz 1 günlük iş, üşenmeyin

bende 3.0 ve 3.1 pcb var ....3.0 pcb li makineye büyük ekranı ingilterenden 3 hafta önce sipariş ettim 8 günde Royal Mail > PTT ile geldi. diy-efi ye not düşerseniz yardımcı oluyor TR nın durumu biliyor. ama tüm kit ne olur bilemem. sadece ekran 1 küçük paket ve 30 euro altı ilan ediliyor gümrüğe. bu arada tam sağdaki makine 2003 Gaggia Classic bunun kazanını CNC ile 304 Paslanmaz ile yaptırdım. Yazılımı değiştirdim ve ısıtıcıları seri yerine paralel bağladım. 2dk altında 94 C ye ulaşıyor. Makine küçük canavara dönüşüyor. Mara x ler falan buhar konusunda bile yaklaşamıyor buna. Dream Steam ile aralıksız 6 dk buhar yaptım.IMG_1746.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_1492.JPG
    IMG_1492.JPG
    195.6 KB · Görüntüleme: 50
bende 3.0 ve 3.1 pcb var ....3.0 pcb li makineye büyük ekranı ingilterenden 3 hafta önce sipariş ettim 8 günde Royal Mail > PTT ile geldi. diy-efi ye not düşerseniz yardımcı oluyor TR nın durumu biliyor. ama tüm kit ne olur bilemem. sadece ekran 1 küçük paket ve 30 euro altı ilan ediliyor gümrüğe. bu arada tam sağdaki makine 2003 Gaggia Classic bunun kazanını CNC ile 304 Paslanmaz ile yaptırdım. Yazılımı değiştirdim ve ısıtıcıları seri yerine paralel bağladım. 2dk altında 94 C ye ulaşıyor. Makine küçük canavara dönüşüyor. Mara x ler falan buhar konusunda bile yaklaşamıyor buna. Dream Steam ile aralıksız 6 dk buhar yaptım.Ekli dosyayı görüntüle 35509
Hocam aşmışınız siz, benim şu anki tek şikayetimide çözmüşünüz, çok geç ısınıyor, iki ileri bir geri gidiyor ısınma işi. bu kazanlardan yaptırıp satsanız müşterisi bol olur. ayrıca alüminyum boiller bu makinanın en büyük eksisi, o beladan kurtulmuş olur insanlar.

Hocam aşmışınız siz, benim şu anki tek şikayetimide çözmüşünüz, çok geç ısınıyor, iki ileri bir geri gidiyor ısınma işi. bu kazanlardan yaptırıp satsanız müşterisi bol olur. ayrıca alüminyum boiller bu makinanın en büyük eksisi, o beladan kurtulmuş olur insanlar.
Gaggia yeni boiler çıkardı E24 modellerde varmış. Sarı/Pirinç (Brass) olarak. Yakında sanırım yedek parça da satılır. Endüstriyel üretim olduğu için tüm tedarik zinciri ve kar dahil yaklaşık 150-200 USD arası deniliyor. Ben bu rakamlara ancak yaptırabilirim o da paslanmaz Çelik olarak. Aslında ben de aynı malzemeden yaptırmak istemiştim ama fiyat farkı çok fazla. 304 çelik ile 4500-5000 TL maliyeti. Pirinç (Brass) olarak 7500 gibi. Ticareti zor bu işin.

bende 3.0 ve 3.1 pcb var ....3.0 pcb li makineye büyük ekranı ingilterenden 3 hafta önce sipariş ettim 8 günde Royal Mail > PTT ile geldi. diy-efi ye not düşerseniz yardımcı oluyor TR nın durumu biliyor. ama tüm kit ne olur bilemem. sadece ekran 1 küçük paket ve 30 euro altı ilan ediliyor gümrüğe. bu arada tam sağdaki makine 2003 Gaggia Classic bunun kazanını CNC ile 304 Paslanmaz ile yaptırdım. Yazılımı değiştirdim ve ısıtıcıları seri yerine paralel bağladım. 2dk altında 94 C ye ulaşıyor. Makine küçük canavara dönüşüyor. Mara x ler falan buhar konusunda bile yaklaşamıyor buna. Dream Steam ile aralıksız 6 dk buhar yaptım.Ekli dosyayı görüntüle 35509
PCB v4'ün youtube'daki videoları gerçekten inanılmaz. Aralık-ocak gibi yurtdışından parçaları getirip bu modu yapmayı planlıyorum. O zamana kadar discord açılır umarım 😀

PCB v4'ün youtube'daki videoları gerçekten inanılmaz. Aralık-ocak gibi yurtdışından parçaları getirip bu modu yapmayı planlıyorum. O zamana kadar discord açılır umarım 😀
sanırım ekrandan bahsediyorsunuz. PCB4 sadece yeni mikroişlemci board. Yeni ekran ve yazlım tüm pcb 2-4 arası uyumlu ve hatta lego olarak sensör, işlemci vs hepsini tek tek toplasanız bile çalışıyor. fonksiyonlarıda aynı sadece mikroişlemci daha hızlı ve 10-faz üstü olan profillemeyi yapabiliyor onun dışında herşey aynı ve espresso yaparken farkını anlayamazsın.

hepsiburada da kampanyada olan classic evo cihazlarla bu modlar uyumlu mu acaba ona göre almayı düşünüyorum?

Geri