• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia New Classic Pro vs Sage BES810

Espressoda el değirmeni = Cehennem azabı :)

Özellikle misafir falan geliyorsa ve kahve işi biliniyorsa aman aman...

Ara sıra lelit fred düşüyor uygun fiyatlı alıp aradan çıkarmak lazım (tavsiye)
Kesinlikle hocam el değirmeniyle filtre kahve kalınlığı çekmek bile artık zevk vermiyor :D lelitfred 7200 tl fiyatında şuan alınır mı?

tartışmasız gaggia classic. ancak size bir tavsiyem var gaggia classic pro 2019 modelini almayın. çünkü 9 br ovp problemi nedeniyle aldıktan sonra dışarıda modlama yaptırmanız gerekiyor. 2023 evo modelini alırsanız bu problem çözülmüş durumda rahat rahat kullanırsınız.
Evo 2023 kullanıyorum 9 bar opv yay degiştirdim dediginiz durum bölgesel bir durum trde satılan modellerde 13 bar, degistirmek gerekiyor yayı yani

Kesinlikle hocam el değirmeniyle filtre kahve kalınlığı çekmek bile artık zevk vermiyor :D lelitfred 7200 tl fiyatında şuan alınır mı?
2.el de kovalayabilirsiniz genelde iyi bakılıyor bu sınıf makinelere. Ek olarak black friday yaklaşıyor, beklenebilir.

Makineden memnun musunuz giriş seviye olarak tavsiye eder misiniz? sage bes 810da bu yay var mı veya diğer modellerinde? Bu yay olmazsa ne olur?
Standart yaylı 2019 model kullanan biri olarak cevaplıyayım bunu ben, 12 barda yapacağınız demlemelerde öğütüm kalitesine ve puck hazırlamaya çok daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor çünkü daha yüksek basınçla gelen suyun etkisiyle kanallanma ve over excraction durumlarını yaşamanız daha kolay, ben yayı değiştirmedim manometreli bir portafiltre aparatıyla yaptığımız ölçümlerde standart haliyle zaten üstündeki yay 12 bar desede, 10 10.5 barların üstüne çıkmıyor bugüne kadar yayı bir değiştirmeyi gerek görmedim en azından garantisi bittiğinde hadi buda olsun diye yapabileceğim bir uygulama olarak görüyorum.

Standart yaylı 2019 model kullanan biri olarak cevaplıyayım bunu ben, 12 barda yapacağınız demlemelerde öğütüm kalitesine ve puck hazırlamaya çok daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor çünkü daha yüksek basınçla gelen suyun etkisiyle kanallanma ve over excraction durumlarını yaşamanız daha kolay, ben yayı değiştirmedim manometreli bir portafiltre aparatıyla yaptığımız ölçümlerde standart haliyle zaten üstündeki yay 12 bar desede, 10 10.5 barların üstüne çıkmıyor bugüne kadar yayı bir değiştirmeyi gerek görmedim en azından garantisi bittiğinde hadi buda olsun diye yapabileceğim bir uygulama olarak görüyorum.
evo modelinde de bu yay yok mu acaba 15 bar basınç öngörüyor ama bu doğru değil mi yazan bu ovp ne için gerekli? (cahilliğime verin :)

evo modelinde de bu yay yok mu acaba 15 bar basınç öngörüyor ama bu doğru değil mi yazan bu ovp ne için gerekli? (cahilliğime verin :)
15 bar pompanın çıkış gücü, basınç yaylarıyla bunu 9 10 12 neye istersek düşürebiliyoruz. Opv over pressure valve demek bunun içine taktığımız yayın direncine göre pompadan gelen gücü sınırlıyoruz kısacası.

Evo modelindede 15 var 2019 modelindede 15 bar standart yay var. ancak makinede 10-10.5 bar gibi bir çıkış veriyor stok haliyle dilerseniz yayı kolayca değiştirebiliyorsunuz.

15 bar pompanın çıkış gücü, basınç yaylarıyla bunu 9 10 12 neye istersek düşürebiliyoruz. Opv over pressure valve demek bunun içine taktığımız yayın direncine göre pompadan gelen gücü sınırlıyoruz kısacası.

Evo modelindede 15 var 2019 modelindede 15 bar standart yay var. ancak makinede 10-10.5 bar gibi bir çıkış veriyor stok haliyle dilerseniz yayı kolayca değiştirebiliyorsunuz.
sage bes810 duo temp tavsiye eder misiniz acaba bu makinadan daha mı iyi sage'de 9 bar var fakat 54 mm sanırım, fiyat da uygun 5bin kadar bu makinayla ilgili yorum bulamıyorum çok

sage bes810 duo temp tavsiye eder misiniz acaba bu makinadan daha mı iyi sage'de 9 bar var fakat 54 mm sanırım, fiyat da uygun 5bin kadar bu makinayla ilgili yorum bulamıyorum çok
Sage kötü bir marka değil ama bu modeli ile gaggia arasında sınıf farkı var, 54mm olması hiç bir kazanı olmadan doğrudan termoblok ısıtıcıya sahip olması gibi farkları var, bu 9 bar 12 bar mevzusu kafanızı çok karıştırmasın bütçeniz el veriyorsa pro consumer sınıfında en ucuz model gaggia muadili malesef yok.

Sage kötü bir marka değil ama bu modeli ile gaggia arasında sınıf farkı var, 54mm olması hiç bir kazanı olmadan doğrudan termoblok ısıtıcıya sahip olması gibi farkları var, bu 9 bar 12 bar mevzusu kafanızı çok karıştırmasın bütçeniz el veriyorsa pro consumer sınıfında en ucuz model gaggia muadili malesef yok.
peki idose juno veya adora mı gaggia mı diye sorsam? idose'u yeni keşfettim şu an güzel gibi duruyor başlangıç için juno mu adora mı almak lazım?

peki idose juno veya adora mı gaggia mı diye sorsam? idose'u yeni keşfettim şu an güzel gibi duruyor başlangıç için juno mu adora mı almak lazım?
Adora dual boiler diye satılıyor ama farklı bir teknolojisi olan bir cihaz, normalde tek kazanlı cihazlarda önce süt köpürtür sonra kahve yaparsınız yada tam tersini yaparsınız, dual boiler cihazlarda iki kişi aynı anda yapabilmeniz gerek ama adorada bu mümkün değil ancak aradaki bekleme süresini kaldırmışlar kahve yapma işiniz biter bitmez kazanı beklemeden süt köpürtebiliyorsunuz.

Kağıt üzerinde adora güzel bir cihaz hala geliştirilen bir cihaz firma arkasında duruyor ve eksiklerini gideriyor ama, private label bir ürün yani belirli bir markanın bilinen bir modeli değil gelbura firmasının kendi yarattığı idose markası adına üretim yaptırdığı asya firmalarından birine ait bir model, kullanıcı deneyimim yok birşey demem doğru olmaz.

Gaggiayı alıp 2 sene garantisiyle kullandıktan sonra ufak modlarla çok üst düzey bir hale getirebilirsiniz, yada ben öğrenmekle uğraşamam diyip idose'da tercih edilebilir para sizin kullanıcak olan sizsiniz, iki üründe sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Adora ile ilgili daha fazla video ve bilgi isteyen arkadaşlar;
Avx db1
Crm3007g

Olarak aratabilirler. Bu iki model adoranin farklı ülkelerdeki versiyonları
gemilai crm3007 junonun eşdeğeri sanırım onda pid falan da var nasıl oluyor keşke o led ekran da olsaydı 150-170 dolar civarlarında makine bu kadar fiyat fark ediyor mu vergi vs. şaşırdım açıkçası 7bin dolaylarında fark oluyor

Lelit fred pour over için iyi sonuc alamazsiniz. Retention ve fazla toz oran ile meşhür. Ayrıca öğüturken etrafa fazla kahvea sıçratıyor. Eğer Gaggia almaya düşüniyorsunuz 2.El bölümünde Modlanmiş iyi bir makine satişta. Onun dişinda yeni Gaggia almayı hiç tavsiye etmem. Özellikle yükseltme düşüncesi ile.

Lelit fred pour over için iyi sonuc alamazsiniz. Retention ve fazla toz oran ile meşhür. Ayrıca öğüturken etrafa fazla kahvea sıçratıyor. Eğer Gaggia almaya düşüniyorsunuz 2.El bölümünde Modlanmiş iyi bir makine satişta. Onun dişinda yeni Gaggia almayı hiç tavsiye etmem. Özellikle yükseltme düşüncesi ile.
Lelit fred ve pour over için ayrı bir öğütücü almayı düşünüyorum ancak sene içinde lelit fred daha uygun fiyatlara satılmış

11500 lira df64 ssp bıçakları ile beraber çok iyi bi teklif. Hem demleme hem espresso için ideal. Bir kere ayarlama ile üzün yıllar kullana bilirsiniz. Eureka, kendim her gün kullanıma rağmen, espresso ve demleme ayar geçişi için 2. sırada, benim için. Ama df64 ayari daha kolay ve daha net olduğu için birinci tavsiyem. Ayrıca espresso öğütmek için Fred konik küçük bıçaklar ile daha uzun süre bilir.

Forumdan bir arkadaş mail ile gaggiaya ulaştığında 2023 evo modellerinde sadece amerika kıtasında satılan ürünlerde 9 barlık yay olduğu cevabını almıştı, türkiye ve avrupa kıtasına gönderilen ürünlerde bu güncelleme malesef yok.
Fiyat farkı çok uçuk olabiliyor uygun fiyatlı 2019 bulabilirse 2023 yerine hala alınabileceğini düşünüyorum bende.
Hocam haklıymışsınız. 2023 modelinde de aynı sorun devam ediyor Türkiye’ye gelem modellerde. Gaggia ile ilgili düşüncelerim bu konu açıldığında beri çok değişti. Sanırım forumum güzel tarafı da bu. Gaggia ev tiplerinin en iyi ve makul fiyatlısı gibi geliyordu. Ama burada sizlerden öğrendiklerimle gördüm ki şu an kullandığım delonghi ec680 gibi espresso makinesinin belki de çok az üstü olan bir model ve 17.000 lira gibi bir fiyatı var. Bunu alacam da yayını değiştircem de ( ki firma bunu yaparsan garanti dışı kalır diye cvp verdi), basınç göstergesi ekleyecem dee… dünya parayı verecem yine prof bişey olmayacak. Gider espresso perfetto dan adam akıllı bir makine alırım adam gibi kullanırım. Başlığı açan ve bilgisini paylaşan herkese teşekkürler. Gaggia konusu benim için tarih olmuştur😂

Geri