• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia New Classic Pro vs Sage BES810

Dr.Coffee

Üye
İsim
Utku
Daha fazla  
İsim
Utku
Merhaba arkadaşlar,
9-13.000 TL aralığında bir espressomakinesi almayı düşünüyorum. Espressoya yeni başlayacağım ama ileride de makineyi yükseltmeyi düşünmüyorum. Bu 2si arasında kaldım. Çok karşılaştırma mevcut. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Ben de düşünmüyordum uygun bir makine aldım ama bu işe merakınız varsa zamanla yükseltme ihtiyacı kaçınılmaz oluyor.

tartışmasız gaggia classic. ancak size bir tavsiyem var gaggia classic pro 2019 modelini almayın. çünkü 9 br ovp problemi nedeniyle aldıktan sonra dışarıda modlama yaptırmanız gerekiyor. 2023 evo modelini alırsanız bu problem çözülmüş durumda rahat rahat kullanırsınız.

ev tipi başlangıç seviye cihazların en üst seviyesi gaggiadır. ama şunu söylemeliyim ki bu işe girince kısa sürede yetersiz gelmeye başlayacak bundan emin olabilirsiniz. bu sebeple PDI (su sıcaklık kontrolü) ve basınç göstergesi olan (hatta basınca müdahale edebildiğiniz) bir makine ile başlamanızı öneririm. gaggia vb. en kötü 13-14 bin seviyelerinde, bahsettiğim cihazlar ise 25 seviyesinden başlıyor. ancak alıp uzun süre kullanacağınız varsayımı altında daha mantıklı olacaktır. hiç yeni başlıyorum diye düşünmeyin bu iş bildiğiniz bağımlılık gibi bişey 5-6 ay da daha fazlası...daha fazlasııı...kartta limit yok ama limit artırıyım daha iyisini alıyım noktasına geleceksiniz:) iyisimi ne kadar yüksekten başlarsan o kadar iyi bi daha bi daha para verme. ben o hatayı yaptım şimdi de üst seviye almak için gece gündüz indirim kovalıyorum.

tartışmasız gaggia classic. ancak size bir tavsiyem var gaggia classic pro 2019 modelini almayın. çünkü 9 br ovp problemi nedeniyle aldıktan sonra dışarıda modlama yaptırmanız gerekiyor. 2023 evo modelini alırsanız bu problem çözülmüş durumda rahat rahat kullanırsınız.
Anladım hocam çok teşekkürler. Evobütçemin üzerinde ama tavsiyenizi dikkate alacağım. Baştan okadarbütçe ayırmak istemedim maalesef :D daha bunun öğütücüsü de var

Anladım hocam çok teşekkürler. Evobütçemin üzerinde ama tavsiyenizi dikkate alacağım. Baştan okadarbütçe ayırmak istemedim maalesef :D daha bunun öğütücüsü de var
gaggia kötü makine değil ancak dediğim gibi 2019 olanlarda basınçta sıkıntı var. modlama için 2-3 bin verirsiniz en kötü ihtimal o yüzden gaggia alacaksanız 2023 almayı ihmal etmeyin

Siz ne aldınız memnun musunuz hocam
Vestel yarı barista bambinoya veya delonghi Ec680 e benziyor. Bir amerikano cappicino için yeterli ama ben espresso içmek istiyorum 1/2 oran istiyorum demek için yetersiz.Ben çoğunlukla klasik amerikano tüketiyorum yetiyor.

Merhaba

Henüz yazan olmamış, bombayı ben bırakayım. :D

Öğütücü aldınız mı? :)

Merhaba

Henüz yazan olmamış, bombayı ben bırakayım. :D

Öğütücü aldınız mı? :)
Beklediğim soru geldi sonunda her başlığın olmazsa olmazı :D hocam Sage scg600 veya scg820 düşünüyorum ama eşdeğer veya üst 10.000 tiye kadar olan ürünleri favoriye ekleyip indirime giren olursa alacağım gibi.

cevap veriyorum 1zpresso k serisi yada x pro s hem espresso hemde filtre için. eğer espresso ağırlıklıyda j-max.
daha çok filtre kullanacağım ise comandate al işi bitir.
eleltriklilerde hem espresso hem de filtre diye birşey olmuyor yani oluyordaaa tat vermiyor. espresso için lelit fred uygun fiyatlı bir çözüm olur, filtre için seçenek bol ama uygun fiyat olarak eureka filtro yada baratza encore.

Tabii şimdi bu yazdıklarım üzerinde neler gelecek nelerrrr...gönder gelsinnnnn:)

cevap veriyorum 1zpresso k serisi yada x pro s hem espresso hemde filtre için. eğer espresso ağırlıklıyda j-max.
daha çok filtre kullanacağım ise comandate al işi bitir.
eleltriklilerde hem espresso hem de filtre diye birşey olmuyor yani oluyordaaa tat vermiyor. espresso için lelit fred uygun fiyatlı bir çözüm olur, filtre için seçenek bol ama uygun fiyat olarak eureka filtro yada baratza encore.

Tabii şimdi bu yazdıklarım üzerinde neler gelecek nelerrrr...gönder gelsinnnnn:)
Mevcut olarak pour overlarım için kullandığım el değirmenim var ama gerçekten hem pourover hem espresso için el değirmeni kullanmayı düşünmüyorum artık :D biraz yormaya başladı bir süre geçince keşke otomatik öğütülse diye dua ediyorum hocam :D Lelit frede baktım 7300 tiye şuan satışta ama pourover için kalite düşük oluyor heralde değil mi ? 2sini de aktif kullanacağım için ya 2 tane alacağım ya da ortak kullanılan iyi bir şey almam gerekecek.

Espressoda el değirmeni = Cehennem azabı :)

Özellikle misafir falan geliyorsa ve kahve işi biliniyorsa aman aman...

Ara sıra lelit fred düşüyor uygun fiyatlı alıp aradan çıkarmak lazım (tavsiye)

2. el df64 veya

ben şahsen tek kişi için demliyorum 1zpresso nun uygun bir değirmenini alır hem pour over hem espressoda kullanırdım

Forumdan bir arkadaş mail ile gaggiaya ulaştığında 2023 evo modellerinde sadece amerika kıtasında satılan ürünlerde 9 barlık yay olduğu cevabını almıştı, türkiye ve avrupa kıtasına gönderilen ürünlerde bu güncelleme malesef yok.
Fiyat farkı çok uçuk olabiliyor uygun fiyatlı 2019 bulabilirse 2023 yerine hala alınabileceğini düşünüyorum bende.

Forumdan bir arkadaş mail ile gaggiaya ulaştığında 2023 evo modellerinde sadece amerika kıtasında satılan ürünlerde 9 barlık yay olduğu cevabını almıştı, türkiye ve avrupa kıtasına gönderilen ürünlerde bu güncelleme malesef yok.
Fiyat farkı çok uçuk olabiliyor uygun fiyatlı 2019 bulabilirse 2023 yerine hala alınabileceğini düşünüyorum bende.
En son ben görüştüğümde güncelleme olduğu söylendi ama yarın tekrar sorarım

Reddit kullanıcısının gaggia dan aldığı cevabı paylaşmıştım.

Aynen doğru hatırlamışım hocam sizin paylaşımınızı görmüştüm. 9 bar opv ile gelmediği sürece aradaki fiyat farkına değecek bir yenilik gözle görülür bir şekilde bana hitap etmedi, fiyatları karşılaştırıp son sözü tüketici vermeli.

Geri