konu canlanmış ben de uzun dönem kullanım deneyimimi aktarayım;
Stock eglen italmill burrler espresso için oldukça tatmin edici, bir mignon ile farkı yok ayrıca 64 mm olması nedeniyle bir hız mevcuttu. Ancak ben uzun süredir SSP multi purpose red coat burrler ile kullanmaktayım bunu alırken amacımız tek değirmende hem espresso hem filtre yapabilmekti.
Espresso:
Şöyle diyebilirim ki eğer bu değirmeni sadece espresso için alacaksanız stock burrler gayet iyi SSP yükseltmesi yapacaksanız da multipurpose seçmeyin. Çünkü bahsedilen modern espresso olayı aslında bir miktar klasik espressoyla farklı. Hiç kahve bilmeyen birisi için mokapot ile espresso nasıl aynıysa espresso konusunda deneyimli olmayanlar için de bu bıçakların farkı böyle. Yani bu bıçaklardan espressodan farklı bir şey çıkıyor, eğer filtre için aldığınız çekirdeği kullanırsanız evet uygun oluyor ancak espresso kavrumlarda çok inceye gitmek gerekiyor çok zor su tutuyor çünkü. espresso için malumunuz toz gerekiyor bunda da toz az çıktığından bu şekilde oluyor ancak daha az kavrulmuş olan filtre light roastlar sanırım kesilirken daha çok kırılıp daha çok toz çıkarabiliyor bu nedenle başarılı ama en çok sevdiğim espresso deneyimi bu bıçakla
@William dan Brezilya çekirdeği ve
@OkanT'nin kendisinin de modern espresso için yakıştırdığını söylediği 9 mm blendinden keyif almıştım. Ancak o çok sevdiğimiz worka'dan bir türlü istediğim gibi alamadım çok ekşi oluyor ve rahatsız edici buruk bir tat geliyor, bu nedenle bu bıçaklarla muazzam espresso yapmak halen mümkün ancak doğru çekirdeği bulmanız lazım ve ben omni-roast'ların daha güzel olacağına inanıyorum.
Filtre:
Eveeeeeeet, hiç uzatmaya gerek yok SSP multi purpose burada gerçek üstünlüğünü belli ediyor. Şöyleki son 6 aydır tatil harici comandante'mi kullanmadım. Bugün merak ettiğim için aynı öğütüm kalındığında aynı reçete aynı çekirdeği denedim. Nutz'dan aldığım refisa ile 1:15 oranda 20 gram kahveyi Ivica tekniğiyle demledim. Şöyle CMD kötü olmadı ancak son 6 aydır alıştığım tattan dolayı kahvenin daha az çözündüğünü dilimle hissedebildim, aftertaste bir miktar kısa sürüyor ve tam vurmuyordu. Ancak SSP ile daha aromatik, aromların daha öne geldiğini, damakta ise ağdalı bir his bıraktığını açıkça hissettim. Ben öyle bir çekirdekten 40 farklı tadı ayırabilecek bir degustator filan değilim veya Qrank bir damağım da olduğunu sanmıyorum. Bence SSP daha tatmin edici bir kahve sunuyor, demleme yöntemiyle de alakalı olabilir bilmiyorum ancak bazen gesha çekirdeklerdeki floral tat after taste nedeniyle baskılanabiliyor, keskin bir tat profili için SSP kullanmak ve genel ortalama yumşak bir deneyim için sanırım CMD kullanırım bundan sonra. Ama 15 sn'de efor harcamadan bu kadar güzel bir öğtüm çok şımartıcı olabiliryor. CMD'ye tenezzül edemiyorum. Hatta motordantemi bir arkadaşıma bile verdim.
Merak edilen soruları yanıtlayabilrim