• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

G-IOATA DF-64 Solo 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Low Retention Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
alanlar güle güle kullansın şimdiden. bence fiyat olarak kimseyi pişman edecek seviyede değil. öğütücü konusunda alternatiflerin artması da ayrıca gayet olumlu bir gelişme.

Bir sorum var. Herkes bıçaklarını övmüş. SSP'nin takılabilmesi de ayrı bir avantaj denmiş. SSP'nin artısı nedir acaba? Asıl sormak istediğim soru ise Bir değirmende en kritik şey bıçakları biliyorum ama motor gücü ya da başka bir faktörün çıktıya etkisi ne düzeyde acaba?

Son olarak Specialitada 55mm flat burr var. 17,5 gram espresso öğütümü 10,5-11 saniye sürüyor ancak inceleme yazısında 18 saniye civarı olduğu söylenmiş. Bu motor gücünden mi kaynaklanıyor acaba yoksa SD olmasından mı?

Multi purpose burr den kastınız unimodal mi?
hem high uniformity hemde uniformal kullandim, aynı seyden bahsediyorsak ve henuz burr siparişi vermediyseniz tavsiyede bulunabilirim.

Lagom için çıkardığı yeni multi purpose, espresso inceliğinde daha çok toz çıkarması hedeflenen ve red speed coating olandan aldık hocam. Teşekkürler 🙏🏻

Bir sorum var. Herkes bıçaklarını övmüş. SSP'nin takılabilmesi de ayrı bir avantaj denmiş. SSP'nin artısı nedir acaba? Asıl sormak istediğim soru ise Bir değirmende en kritik şey bıçakları biliyorum ama motor gücü ya da başka bir faktörün çıktıya etkisi ne düzeyde acaba?

Son olarak Specialitada 55mm flat burr var. 17,5 gram espresso öğütümü 10,5-11 saniye sürüyor ancak inceleme yazısında 18 saniye civarı olduğu söylenmiş. Bu motor gücünden mi kaynaklanıyor acaba yoksa SD olmasından mı?
Specialitayi SD kullanirsaniz 18 saniyede 20gram alıyorsunuz. Üzerinde kahve varken belirtilen hızlarda ögütüm yapıyor .

James Hoffman ve Prima Coffee videoları gayet açıklayıcı

Niche böyle niş kalmaya devam ederse, single dose, low retention, small footprint pazarını bu tip f/p ürünlerine kaptıracak gibi.

İlk inceleme için teşekkürler @turkalpmd, öğütücünün açma/kapama düğmesinin yeri sıkıntı yaratıyor mu sizce? Bana doser altında erişmesi güç gibi göründü, sanki yanda olsa daha rahat kullanılır.
Kesinlikle katılıyorum ama sorun yaratmadı

Niche i Türkiye de ilk alan bendim ve tavsiyelerimle bir çok kişi aldı ve çok memnun. Bir kişi bile aldığından pişman olmadı. O zamanda Türkçe bir kaç inceleme videosu yayınlandı fiyatını haketmediği yönünde ısrarla tartıştım. Bugün gelinen noktada Niche 10 dk da 1700 adet satabilen bir değirmen.
Giota da düz bıçaklı Niche olma yolunda ilerliyor. Bakınız benzer bıçak gövde yapısında ceadolar 10 bin üstünde.

Değerlendirme yaparken muhakkak inceleme videoları vs yerine kullanıcı yorumlarını okuyun. Giota için çok iyi yorumlar mevcut. Bu değirmeni alanların pişman olacağını düşünmüyorum.

Elimde Niche olmasa Teoman ve İzzet ile beraber bende sipariş verirdim. Türkiye’de satılacağını bildiğim için bekleyip burdan taksitle alacağım. Niche in yanına ekleyeceğim.

Düz konik bıçak ayrımı bambaşka bir konu. Espresso da konik veya düz bıçak daha iyi gibi bir durum yok. Bambaşka tad profili sunuyorlar.
Ben sağolsun Berkay hocam sayesinde aldım. En iyisi benim elimdekinden ziyade daha çok benim önceki değirmenimden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Alacak olanlar Alibaba.com üzerinden
Şu adresten gönül rahatlığıyla alabilir ben Gelburadan daha uyguna gelebileceğini düşünüyorum bu haliyle. Satıcının iletişimi çok iyi sanırım uyumuyor, mesaja beş dkya cevap veriyor.

Check out this product on Alibaba App 2021 en popüler ev Espresso kahve değirmeni titanyum 64mm çapak küçük kahve değirmeni DF64
https://m.turkish.alibaba.com/p-detail/detail-1600200065632.html?__sceneInfo={"type":"appDetailShare","data":{"filterKey":"7.8.2_share","cacheTime":"1800000"}}

Multi purpose burr den kastınız unimodal mi?
hem high uniformity hemde uniformal kullandim, aynı seyden bahsediyorsak ve henuz burr siparişi vermediyseniz tavsiyede bulunabilirim.

Hocam alignment meselesini ilk kez duyuyorum:)

Hizalı oluyor bu da homojenlik sağlıyor daha kalın öğütümle daha güzel shot alınıyor. Specialita hizasız geliyor biz Teomanla (aka @Kahveciningalaksirehberi ) birlikye YouTube üzerinden öğrenip yapmıştık. Bu en azından şimdilik hizalı gibi geldi bana.

Son düzenleme:
alan arkadaslara soruyorum şimdi bu değirmeni alsa sözenle arasında gözle görülür bir fark görürmüyüz?
Hiç sözden kullanmadığın için bu soruya cevap vermeyi doğru bulmuyorum. @NoDRaC ilk değirmeni sözenmiş o daha doğru yorum yapar muhtemelen.

alan arkadaslara soruyorum şimdi bu değirmeni alsak sözenle arasında gözle görülür bir fark görürmüyüz?
Biri At yorucu konforsuz tutarsız
Diğeri Araba rahat konforlu ve tutarlı
Temel fonksiyon ulaşım öğütüm
İkisi arasında ki farkı anlatabilmişimdir umarım

Ben sağolsun Berkay hocam sayesinde aldım. En iyisi benim elimdekinden ziyade daha çok benim önceki değirmenimden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Şu adresten gönül rahatlığıyla alabilir ben Gelburadan daha uyguna gelebileceğini düşünüyorum bu haliyle. Satıcının iletişimi çok iyi sanırım uyumuyor, mesaja beş dkya cevap veriyor.

Check out this product on Alibaba App 2021 en popüler ev Espresso kahve değirmeni titanyum 64mm çapak küçük kahve değirmeni DF64
https://m.turkish.alibaba.com/p-detail/detail-1600200065632.html?__sceneInfo={"type":"appDetailShare","data":{"filterKey":"7.8.2_share","cacheTime":"1800000"}}

Hizalı oluyor bu da homojenlik sağlıyor daha kalın öğütümle daha güzel shot alınıyor. Specialita hizasız geliyor biz Teomanla (aka @Kahveciningalaksirehberi ) birlikye YouTube üzerinden öğrenip yapmıştık. Bu en azından şimdilik hizalı gibi geldi bana.
Merhaba, hiza olayı bütün mignonlar için geçerli mi? Biz geldiği gibi kullanıyoruz eğer daha iyi performans alınacak bir ayar varsa tarif ederseniz bizde yapmak isteriz değirmene. Bendeki perfetto.

Merhaba, hiza olayı bütün mignonlar için geçerli mi? Biz geldiği gibi kullanıyoruz eğer daha iyi performans alınacak bir ayar varsa tarif ederseniz bizde yapmak isteriz değirmene. Bendeki perfetto.
@Metehan perfetto bükücü abimizdi,

Biz buna baktık alüminyum folyo ile yükseltiyoruz.

@Metehan perfetto bükücü abimizdi,

Biz buna baktık alüminyum folyo ile yükseltiyoruz.

Çok teşekkür ederim, bir yandan bende bunu izledim. İngilizcem yok ama videodan anladığım şu; dişlerin uçlarını boyayıp en ince ayarda makineyi çalıştırıyorum sonra tekrar dişleri açıp hangi taraftaki boyanın silindiğini görüyorum ve dişliyi tasiyicidan söküp uzak kalan tarafın altına söylediğiniz gibi folyo tarzı cisim koyup yeniden aynı işlemi tekrarlayıp kontrol ediyorum, ta ki iki dişli arasındaki 360° lik boşluk eşit olana kadar. Bilmiyorum doğru mu anlamışım, yanlışım varsa düzeltme veya ekleme yapabilirsiniz, sizin yorumunuza göre işleme başlayacağım.

Lagom için çıkardığı yeni multi purpose, espresso inceliğinde daha çok toz çıkarması hedeflenen ve red speed coating olandan aldık hocam. Teşekkürler 🙏🏻

Unimodal burrler, hu burrlerden daha uniform ( turkce karsiligi bilemedim)
ekim 2020 de revize ettiler, daha once espresso icin tamamen kullanissizdi. Mevcut versiyon daha cok fine uretiyor dogrudur. Fakat yine daha cok espresso icin kullanacaksaniz, ayar yapmak oldukca zor, klasik espresso yu tamamen unutun, dusuk basinclarda 7> ve en az 1e3 oranlar sart, bu sartlarda evet daha temiz, daha iyi tat ayirimi yapilabilen sonuclar cıkıyor.

Unimodal burrler, hu burrlerden daha uniform ( turkce karsiligi bilemedim)
ekim 2020 de revize ettiler, daha once espresso icin tamamen kullanissizdi. Mevcut versiyon daha cok fine uretiyor dogrudur. Fakat yine daha cok espresso icin kullanacaksaniz, ayar yapmak oldukca zor, klasik espresso yu tamamen unutun, dusuk basinclarda 7> ve en az 1e3 oranlar sart, bu sartlarda evet daha temiz, daha iyi tat ayirimi yapilabilen sonuclar cıkıyor.
Hmmm 9-10 bara çıkmak veya 1:2 oran almak neden zor anlayamadım.

Hmmm 9-10 bara çıkmak veya 1:2 oran almak neden zor anlayamadım.
Ben tam ifade edemedim, genel anlamda espresso da ayar yapmak, tutturmak zor demek istedim. Cok hassas ve dar bir alanda iyi sonuc verecek ve onu bulmak epeyi mesakatli oluyor.
9-10 bar ve oran ile ilgili, bu burr yapısı klasik espresso icin uygun degil yapabilirsiniz ama sonuctan memnun olmayacaksınız. Cazibesi dusuk basinlcar ve yuksel oranlarda ortaya cıkıyor. Deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hayırlı olsun simdiden, gulegule kullanın.

Ben tam ifade edemedim, genel anlamda espresso da ayar yapmak, tutturmak zor demek istedim. Cok hassas ve dar bir alanda iyi sonuc verecek ve onu bulmak epeyi mesakatli oluyor.
9-10 bar ve oran ile ilgili, bu burr yapısı klasik espresso icin uygun degil yapabilirsiniz ama sonuctan memnun olmayacaksınız. Cazibesi dusuk basinlcar ve yuksel oranlarda ortaya cıkıyor. Deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hayırlı olsun simdiden, gulegule kullanın.
Denemek lazım dediğiniz gibi :D ama biz alım yaparken Hansung Lee bize neden SSP alıyorsunuz, nasıl amaçla alıyorsunuz, günlük ne kdr kullanacaksınız minvalinde sorular sordu buna göre önerdi zaten.

Geri