• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

French Press vs Aeropress

Alihandro

Barista
İsim
Alihan
Daha fazla  
İsim
Alihan
Değirmen
MHW-3BOMBER Racing M1
Ekipmanlar
V60, Hario Switch
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kırıkkale
İşyerinde hızlı ve pratik bir demleme ekipmanı arayışındayım.
Aeropress tam benlik, almalıyım diye düşünürken alanların çok kullanmadan satmaya çalıştıklarını farkettim. Ne yapmalıyım diye araştırırken olumsuz görüşlere rağmen french presse sıcak bakmaya başladım (tatmin edici reçeteler de var). Ve farkettim ki aeropress ile french press birbirine benzer ekipmanlar.
Aeropress french pressin modifiyeli hali diyebilir miyiz? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Aeropress'de basınç faktörü de var. Bir de French Press'ten kağıt ile süzmek çok zahmetli bir iş bence. Pratiklik olarak aeropress çok önde. Fakat immersion olduğu için bir noktada kahvenin tam potansiyelini alamayabilirsiniz. Sırf işyeri için French Press daha mantıklı olabilir.

Ben iş yerinde ya da herhangi bir dış mekanda aeropressi yanımdan ayırmıyorum. Hem taşıma hem temizleme kolaylığının yanında, biraz vakit geçirdikten sonra demlediğim kahvelelerden çok güzel sonuçlar almaya başladım.

AeroPress çok güzel bir ekipman, her yere götürüp çok farklı reçeteler uygulayabilirsiniz. Satanlar niye satıyor bilmiyorum ama alıp yıllarca kullanan sayısı satanlardan oldukça fazladır. FrenchPress'te filtre yok, sadece bu bile çıkan kahveyi farklılaştırıyor. Ayrıca FrenchPress temizliği çok daha zahmetli.

Ofis için pratik bir ekipman arıyorsanız Clever dripper önerebilirim. AeroPress gibi çok fazla alternatif sunmasa da birden fazla kişi için demlemelerde ve kullanım açısından daha pratik oluyor.

Kullandıklarım içinde hem demleme hem de temizlik için en pratiği Hario Immersion Dripper'dır.

İkisini de kullanmış biri olarak French press kötü değil ama AeroPress bana daha net ve temiz bir tat veriyor. Yağlar yok, acılık daha az ve demlemeyi tamamen kontrol edebiliyorsun kendini geliştirme şansın da var

Kalabalık demlemelerde French Press, tek kişilik ve pratik kullanımda ise AeroPress bence daha avantajlı.

French Press özellikle misafir varken ya da 3–4 kişilik kahve hazırlamak gerektiğinde çok rahat. Tek seferde yüksek miktarda demleme yapabiliyorsunuz. Gövdesi daha dolgun, yağlı ve yoğun bir fincan veriyor. Ancak tortu ve dipte bir miktar partikül kalabiliyor. Temizliği de biraz daha zahmetli.

AeroPress ise tek kişilik demlemelerde inanılmaz pratik. Hızlı, temiz ve kontrol edilebilir bir demleme sunuyor. Basınçlı sistem sayesinde daha berrak ve temiz bir fincan elde ediliyor. Ayrıca demleme süresi kısa ve temizliği çok kolay. Ama kapasitesi küçük olduğu için kalabalık gruplarda arka arkaya demleme yapmak gerekiyor.

Nisan Ağca'nın french press demleme yöntemini deneyen var mı?
Daha temiz bir çıktı ile aeropress V60 karışımı bir yöntem gibi

Aeropress taşınabilir. Tatilde, otel odasında, benzinlik molasında, piknikte her zaman iş yapar. Temizlemesi de bir o kadar pratik.

Türkiye de nereden aeropress alınır. İkinci elini bulabilir miyiz? Ben de aeropress denemek istiyorum.

Türkiye de nereden aeropress alınır. İkinci elini bulabilir miyiz? Ben de aeropress denemek istiyorum.

Hiç bir sorunu yoktur, her şeyi tamdır.
Sıfırı 2850 tl yanında 50 adet filtre veriliyor.
Bende aynı şekilde 50 adet filtre ile beraber 1900 tl düşünüyorum
Ankaradayım elden teslim edebilirim veya gardrops üzerinden uygun kargo ücreti ile gönderilebilir

Uygun fiyatlı, inceleyebilirsiniz.

İşyerinde hızlı ve pratik bir demleme ekipmanı arayışındayım.
Aeropress tam benlik, almalıyım diye düşünürken alanların çok kullanmadan satmaya çalıştıklarını farkettim. Ne yapmalıyım diye araştırırken olumsuz görüşlere rağmen french presse sıcak bakmaya başladım (tatmin edici reçeteler de var). Ve farkettim ki aeropress ile french press birbirine benzer ekipmanlar.
Aeropress french pressin modifiyeli hali diyebilir miyiz? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben iş yerinde kullanıyorum. İlk alırken şu plastik şeye bu kadar para verilir mi diye çok kararsızdım ama iş yerinde de V60 demlemek çok efektif bir seçenek değildi benim için, o nedenle şans vermeyi düşündüm. İyi ki de şans vermişim, diyorum. Normalde iş yerinde French press ve otomatik kahve makinesi de var, ama beni en mutlu eden Aeropress çıktıları. Satanlar neden satar bilmiyorum. Herkesin tercihleri farklı olabilir ama bence eğer imkânınız varsa kesinlikle bulundurulması gereken bir ekipman. Temizlemesi de çok kolay ve hızlı. Ben filtre kahvedeki o bulanıklığı ve hafif çamurumsu tadı sevmediğim için V60 ile başladım. Evde V60 ofiste de aeropress kullanıyorum. Tabii bu tat, kullanış kolaylığı ve görüşler tamamen benim kişisel düşüncelerim. Bir başka arkadaşımız tam tersini düşünebilir ve kesinlikle haksızdır diyemem, çünkü bu çok kişisel bir durum. Eğer imkânınız varsa, çevrenizde aeropress kullanan kişi veya kafeler varsa; bir deneyin, çıktılarına bakın, sizi tatmin ederse şans verebilirsiniz. Bu reçete konusunda aeropress ile asla sıkıntı yaşamazsınız çünkü o kadar çok farklı reçete, alternatif, deneysel çalışma ve telefon uygulaması var ki reçete derdi çekmezsiniz. Ayrıca @DragonFly hocam sağ olsun, öyle güzel bir reçete paylaşmış ki hemen hemen her gün kullanıyorum açıkçası. Hem çok basit hem de çok dengeli çıktıları var. Güzel kahveleri iyi günlerde içmenizi dilerim.

Geri