• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fiyat performans kahve firmaları

Arkadaşlar marketten kahve almak iyi bir fikir değil, çok uzun yollardan geçiyor ve uzun süreler boyunca bekliyorlar, o şartlar altında Geisha bile berbat hale gelir. Onu geçtim zaten yeşil kalitesi berbat olduğu ve defect olduğu için yanana ve kömürden başka tat gelmeyene kadar kavuruyorlar. Kahve dünyası, Starbucks gibi yerlerde de durum aynı. Tavsiyem, 3. nesil düzgün kavurucuların indirimlerini beklemeniz veya daha uygun fiyatlı kahvelerini almanız olur, boşuna bu market kahveleriyle uğraşmayın :)

Arkadaşlar marketten kahve almak iyi bir fikir değil, çok uzun yollardan geçiyor ve uzun süreler boyunca bekliyorlar, o şartlar altında Geisha bile berbat hale gelir. Onu geçtim zaten yeşil kalitesi berbat olduğu ve defect olduğu için yanana ve kömürden başka tat gelmeyene kadar kavuruyorlar. Kahve dünyası, Starbucks gibi yerlerde de durum aynı. Tavsiyem, 3. nesil düzgün kavurucuların indirimlerini beklemeniz veya daha uygun fiyatlı kahvelerini almanız olur, boşuna bu market kahveleriyle uğraşmayın
Aynen dediğiniz gibi tabi bunlar tecrübe etmeden veya biri söylemeden öğrenilmiyor ben de tecrübe ederek öğrendim

Amazonda moliendo nun blue mountaini 300 liraya düşmüştü, almamak için zor tutmuştum kendimi ama dümdüz bir kahveye dönüştüğünü tahmin edebiliyorum...

normal fiyatı şu https://www.kahve.com/urun/moliendo-jamaica-blue-mountain-yoresel-kahve-250-gr
Aman almayın, moliendo kavurumuyla zaten dümdüz olmuştur, şartlar iyi olsa bile. Onu geçtim blue mountain zaten Geisha seviyesinde olmuyor gördüğüm kadarıyla (4 farklı blue mountain denedim, hiçbirinin fiyatını kör tadımda söyleyemezdim.). Blue Mountain biraz ezbere kullanılan ve ünü sayesinde satılan bir kahve günümüzde, eskiden böyle miydi bilmiyorum. Bu fiyatlara fazlasıyla üst seviye bir geisha alınabilir

Forum u araştırıp bulduğum için kendime teşekkür ediyorum zaten indirimli 1 aylık kahve mi aldım 129 liraya 1 kg kahve çekirdeği almış oldum Calibre coffee den 250 gramlık tadım seti olduğu için güzel oldu hepsini deniycem peru kahvesi 9klik hario mini de öğüttüğümde orta ve yüksek arası gövdeye sahip tam benlik bir kahve oldu tabi profesyonel ekipmanlarım olmadığından french press de aromaları çok almasamda hem taze hem de güzel kahve içiyorum mutluyum

Forum u araştırıp bulduğum için kendime teşekkür ediyorum zaten indirimli 1 aylık kahve mi aldım 129 liraya 1 kg kahve çekirdeği almış oldum Calibre coffee den 250 gramlık tadım seti olduğu için güzel oldu hepsini deniycem peru kahvesi 9klik hario mini de öğüttüğümde orta ve yüksek arası gövdeye sahip tam benlik bir kahve oldu tabi profesyonel ekipmanlarım olmadığından french press de aromaları çok almasamda hem taze hem de güzel kahve içiyorum mutluyum
Hario mini 9 klik bence v60 için bile ince, ben 10 klik v60 için kullanıyorum . French press için çok ince değil mi ?

Hario mini 9 klik bence v60 için bile ince, ben 10 klik v60 için kullanıyorum . French press için çok ince değil mi ?
hiç bir şekilde bardak altında kalıntı yapmıyor önemli etken bu değil mi telleri geçirmiyor 12 den başlayarak deneye deneye indim 9 a

eleğim veya ölçerim yok fakat french pressim sökülüyor sizin için test yapıp atıcam buraya

Son düzenleme:
hiç bir şekilde bardak altında kalıntı yapmıyor önemli etken bu değil mi telleri geçirmiyor 12 den başlayarak deneye deneye indim 9 a

eleğim veya ölçerim yok fakat french pressim sökülüyor sizin için test yapıp atıcam buraya
O yönü de var fakat french press de kahve inceldikçe daha acı tatlar alabilirsin, french press de tanecik boyutu büyüdükçe aromalar ve tatlılık daha fazla olur diye düşünüyorum yoksa damak tadınıza uyuyorsa ona bir şey diyemem tabi, ama kalınlığı arttırıp deneyin bir de, under-extraction olursa çayımsı, duru, o zaman biraz inceltebilirsiniz ya da demlemeyi uzatabilirsiniz hem aroma hem de tatlılık açısında iyileşme olabilir.

O yönü de var fakat french press de kahve inceldikçe daha acı tatlar alabilirsin, french press de tanecik boyutu büyüdükçe aromalar ve tatlılık daha fazla olur diye düşünüyorum yoksa damak tadınıza uyuyorsa ona bir şey diyemem tabi, ama kalınlığı arttırıp deneyin bir de, under-extraction olursa çayımsı, duru, o zaman biraz inceltebilirsiniz ya da demlemeyi uzatabilirsiniz hem aroma hem de tatlılık açısında iyileşme olabilir.
dosya boyutu büyük geldiği için youtube a yükledim başta 20 gram denedim 320 ml su ile öğüttüğüm ile kahvemi yapayım diye sonra 20 gram fazla geldi 10 grama düşürdüm bir tabağa aldım sadece bu kadar oldu buda kadı kızındada olur :D

Ekli dosyalar

• e1.jpeg
    e1.jpeg
    56.9 KB · Görüntüleme: 44
  • e2.jpeg
    e2.jpeg
    193.1 KB · Görüntüleme: 59
Bizimkisi hobi sizler kadar profesyonel olmaya ekipmanlarım el vermiyor şu anlık kendi çapım da eğleniyorum 😂

Ekli dosyalar

• F18AA37E-5DCB-4AB9-AFE1-FA929D1723FA.jpeg
    F18AA37E-5DCB-4AB9-AFE1-FA929D1723FA.jpeg
    164.7 KB · Görüntüleme: 65
dosya boyutu büyük geldiği için youtube a yükledim başta 20 gram denedim 320 ml su ile öğüttüğüm ile kahvemi yapayım diye sonra 20 gram fazla geldi 10 grama düşürdüm bir tabağa aldım sadece bu kadar oldu buda kadı kızındada olur :D

Filtre güzel ona lafım yok :ROFLMAO: benim anlatmak istediğim ince öğütümlerde french press gibi ekipmanlarda çok gövdeli kahveler içersiniz ve aromaları alamazsınız bitter tatlar oluşur, keyifsiz fincanlar çıkar ortaya yani bende öyle oluyor da, sizin damak tadınıza uyuyorsa bir şey diyemem tabi, ben de french pressle ve migrostan aldığım değirmenle kyk yurdunda başladım bu işlere, taze kahve ne olursa olsun farkediyor, bir yerden başlamak ve devam ettirmek önemli yavaş yavaş da olur eminim, güzel kahveler içtikçe hevesiniz artar daha iyi ekipmanlar alırsınız :D

Filtre güzel ona lafım yok :ROFLMAO: benim anlatmak istediğim ince öğütümlerde french press gibi ekipmanlarda çok gövdeli kahveler içersiniz ve aromaları alamazsınız bitter tatlar oluşur, keyifsiz fincanlar çıkar ortaya yani bende öyle oluyor da, sizin damak tadınıza uyuyorsa bir şey diyemem tabi, ben de french pressle ve migrostan aldığım değirmenle kyk yurdunda başladım bu işlere, taze kahve ne olursa olsun farkediyor, bir yerden başlamak ve devam ettirmek önemli yavaş yavaş da olur eminim, güzel kahveler içtikçe hevesiniz artar daha iyi ekipmanlar alırsınız :D
Kaç Klik önerirsiniz yani en üst limiti nedir 16-17 ?

yani öncesinde 2 yıl boyunca ticari kahvelerle yaptığım İçin sanırım gövdesi yüksek tatsız kahveye alıştığım İçin bu kahve cennet gibi geliyor öğrenmiş oldu Klik sayısını yükseltmeye başlıyım 11-10-9 u denedim

Kaç Klik önerirsiniz yani en üst limiti nedir 16-17 ?
12-14 arası ideal bence, ayarlamasını damak tadınıza göre yaparsınız. Hario Mini Mill de sıfır noktası bazen şaşabiliyor değirmen kolu boşa düşmüyor. Ayar vidasını komple sıkın yavaş yavaş arttırıp değirmeni biraz sallayın, sallama etkisiyle düşerse orası 1 noktası olsun. Seramik olduğu için çelik değirmenlere göre daha tutuyor birbirini.

Bu bilgiyi bilmiyordum belki de yaptığım kahve çekimler Kahveci deyimiyle medium bile olabilir 5-6 klikte çekiyor bile olabilirim 😂

Sanırım dünden beri 4 adet 320 ml 1 adet de Türk kahvesi çekimi yaptım böyle giderse 1 kg kahve bana 2 hafta yetmeyecek

Türk kahvesini fazla öğütmüştüm onuda yükliyeyim

Ekli dosyalar

• 8834C379-D343-4192-9C6B-5B602101D109.jpeg
    8834C379-D343-4192-9C6B-5B602101D109.jpeg
    119.5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Bu bilgiyi bilmiyordum belki de yaptığım kahve çekimler Kahveci deyimiyle medium bile olabilir 5-6 klikte çekiyor bile olabilirim 😂

Sanırım dünden beri 4 adet 320 ml 1 adet de Türk kahvesi çekimi yaptım böyle giderse 1 kg kahve bana 2 hafta yetmeyecek

Türk kahvesini fazla öğütmüştüm onuda yükliyeyim
Türk kahvesi Hario değirmenle ölüm olabilir ya ben 20 gr kahveyi v60 için 2-3 dk da öğütüyordum, türk kahvesi artık 5-6 dk sürer herhalde hiç deneyimlemedim, ondan yeni değirmen alma ihtiyacı hissettim.

Türk kahvesi Hario değirmenle ölüm olabilir ya ben 20 gr kahveyi v60 için 2-3 dk da öğütüyordum, türk kahvesi artık 5-6 dk sürer herhalde hiç deneyimlemedim, ondan yeni değirmen alma ihtiyacı hissettim.
1klikte hiç zorlanmadan çektim 10 gr bende bir gariplik olabilir :D :D

fincanlar ufak olduğundan 10gr dan 4-5 kahve çıkıyor 2 çay kaşığı koyarak

1klikte hiç zorlanmadan çektim 10 gr bende bir gariplik olabilir :D :D

fincanlar ufak olduğundan 10gr dan 4-5 kahve çıkıyor 2 çay kaşığı koyarak
zevkinize kesinlikle karışmak istemiyorum; ama 4 yıl cezve/ibrik şampiyonunun oranı 1:7.7

zevkinize kesinlikle karışmak istemiyorum; ama 4 yıl cezve/ibrik şampiyonunun oranı 1:7.7
Şampiyona tarifleri genel olarak da bu civarda gidiyor zaten

Geri