kahvekolik.barista
Barista
- Konum
- istanbul/kadiköy
- İsim
- Koray ERDOĞDU
Daha fazla
- İsim
- Koray ERDOĞDU
- Espresso Makinesi
- kees wan der westen
- Değirmen
- mahlkonig ,comandante
- Ekipmanlar
- cezve,cezve,cezve

Nitelikli Türk Kahvesi Nasıl Demlenir.
⦁ Öğütülmüş kahve yerine her zaman çekirdek veya taze kahve kullanın.
⦁ kullanacağınız kahve çekirdek ise çok ince olmayacak şekilde öğütün.
⦁ Bir fincan için 9 g kahve kullanın.
⦁ Kahveyi bakır cezvenin içerisine boşaltın.
⦁ Üzerine kullandığınız fincanın iç hacmi 70 g kadar suyu gezdirerek boşaltın.
⦁ Kahvenin demleme süresinin uzamaması ve acılaşmaması için oda sıcaklığında ılık su kullanın.
⦁ Kullanılan suyun arıtma suyu veya hazır damacana su olmasına özen gösterin,musluk suyu asla kullanmayın.
⦁ Tüm kahvenin suyla teması ve tam anlamı ile çözünmesi için 10 tur sağdan sola karıştırın.
⦁ Karıştırılırken tadının etkilenmemesi için ve cezveye zarar vermemek için tahta kaşık kullanın.
⦁ Orta derece ateşte demlemeye bırakın,demleme sırasında kesinlikle karıştırmayın.
⦁ 2-2.5 dk'lık demleme süresinde kaynamadan ocaktan alın.
⦁ Kullanacağınız fincanın tabanı geniş,üst kısmı dar fincan olmasına özen gösterin.
⦁ Köpüğün dağılmaması için fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi boşaltın.
⦁ Telvenin çökmesi ve kahvenin içilebilir ısıya gelesi 3 dk bekleyin ve için.
⦁ Türk kahvesi içilebilir ısıya geldiğinde önce suyu içiniz.
⦁ Su ile damağınızı temizledikten sonra Türk Kahvenizi içebilirsiniz.