• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve için makine önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fakat son zamanlarda bu iş beni oldukça yormaya başladı.

Evde nitelikli kahveyi daha pratik bir şekilde içmek istiyorsanız maalesef o bütçe yeterli değil. Herkesin aksine ben el değirmeni yerine elektrikli bir değirmen ile başlamanızı öneririm. Hatta 2.el de bir arkadaş baratza satıyordu. Sonrasında SCA sertifikalı bir kahve makinesi satın alırsınız. En iyilerinden bir tanesi Moccamaster. 2. El olarak uygun fiyata ilanları olabiliyor.

Elektrikli sistemler dışında her şey yorucu oluyor. Kendi rutinimde çok özel kahveler demleyeceksem 20-25gr v60 ile demliyorum. Büyük porsiyon demleyeceksem 45-60gr Sage ile demliyorum.

Forum klasiği bozulmadı.1.400 e ogutucu+ makine isteyen birine comandante+ moccamaster önerildi.Görev tamamlandı.Moccamaster dediğiniz makine şuan 2.590 dan aşağı yok umarım farkındasınızdır.
:) Vestel öğütücülü makineyi soruyordu arkadaş
Bu mu daha iyi yoksa bu mu
Bu fiyatlarda bir öneri var mı?

Forum klasiği bozulmadı.1.400 e ogutucu+ makine isteyen birine comandante+ moccamaster önerildi

Sizin bu bütçe ile önerdiğiniz cihazlar nedir? Marka ve model bilgisi paylaşabilir misiniz?

Sizin bu bütçe ile önerdiğiniz cihazlar nedir? Marka ve model bilgisi paylaşabilir misiniz?
Proficook Pc-Ekm 1205 Elektrikli Kahve Öğütücü, 200 W, 16 Kademeli, Paslanmaz Çelik https://www.amazon.com.tr/dp/B08CRJZ7P7/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_0by8Fb84VGPYB

Grossag cam sürahili filtre kahve makinesi KA 48.17 | 1,3 litre 10 fincan kahve için | 1.500 Watt | Siyah https://www.amazon.com.tr/dp/B07C522MDD/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_jdy8FbCB8J0DK

Proficook Pc-Ekm 1205 Elektrikli Kahve Öğütücü, 200 W, 16 Kademeli, Paslanmaz Çelik https://www.amazon.com.tr/dp/B08CRJZ7P7/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_0by8Fb84VGPYB

Grossag cam sürahili filtre kahve makinesi KA 48.17 | 1,3 litre 10 fincan kahve için | 1.500 Watt | Siyah https://www.amazon.com.tr/dp/B07C522MDD/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_jdy8FbCB8J0DK

Siz tavsiye ettiğiniz bu cihazları kullandınız mı veya herhangi bir inceleme yazısı okuyo videosunu izlediniz mi? Bu cihazların birinde bir yorum diğerinde iki yorum var. Ne olduğu belli olmayan kullanımı kısıtlı incelemeri olmayan cihazlar almaktansa biraz daha bekleyip para biriktirip daha iyi cihazlar almasını öneririm arkadaşın. Bu forumun amacı bilgi ve deneyim paylaşımı yoksa soruyu soran arkadaş gidip bütçesine göre istediği siteden ekipman alırdı.

Verdiğiniz önerinin sadece makinesi bile 2 katı fiyatlı.Şunu öğrenin artık herkes en pahalı ekipmanı kullanmak zorunda değil.Attığım linkler amazondan bizim çingene efnaflarla mı karıştırdınız? 2 yıl kendi garantisini veriyor arıza durumunda para iadesi yapıyor.Alacak kişi de biraz araştırma yapar daha iyisini de bulur.Bunları bulmam 2 dakika mi almadı.Ayrıca bir tanesi direkt turkiyede konchero adı ile satılan kahve makinesi.Diğeri de tchibo ayarında konik öğütücü.

:) Vestel öğütücülü makineyi soruyordu arkadaş
Bu mu daha iyi yoksa bu mu
Bu fiyatlarda bir öneri var mı?
Ben de Philips makinesini önerecektim. Konik dişli değirmen olması emsallerine göre öne çıkarıyor. Yorumlarda öğütün kalitesi iyi diyorlar, bir arkadaşım için araştırmıştım geçen hafta. Ben makine alacak olsam listemin ilk sıralarında olurdu sanırım.

Şunu öğrenin artık herkes en pahalı ekipmanı kullanmak zorunda değil.

Öncelikle üslubunuza dikkat etmeye davet ediyorum sizi.

Burası bir forum insanlar burada bir fikir alışverişinde bulunuyorlar. Artıları ve eksileri ile insanlara önerilerde bulunuyoruz. Sizin önerdiğiniz o değirmen yerine 2.elde 1250 tlye baratza alınabilir. Uzun vadede hem kaliteli öğütüm hem de fiyatını koruma açısından avantajlı olur.

Konchero markası ile ilgili olumsuz yorumlar mevcuttu forumda okunmasını öneririm. Lütfen sizden ricam tartışmalara bir katkınız olmayacaksa diğer insanların yazdıklarına laf atmayın. Öneriniz varsa sebepleri ile yazın ben şundan bunu önerdim bu nedenle önermiyorum. Burayı okuyan insanlara bir katma değer sağlayın. Yoksa içinde bulunmak zorunda kaldığım tartışmalara girmek zorunda kalıyoruz. Sizinle bu konuda son ikili diyaloğum olacak.

Tavsiyelerimi nedenleri ile yazdım. Soruyu soran arkadaş kendisi süzgecinden geçirerek karar verecektir.

Öncelikle üslubunuza dikkat etmeye davet ediyorum sizi.

Burası bir forum insanlar burada bir fikir alışverişinde bulunuyorlar. Artıları ve eksileri ile insanlara önerilerde bulunuyoruz. Sizin önerdiğiniz o değirmen yerine 2.elde 1250 tlye baratza alınabilir. Uzun vadede hem kaliteli öğütüm hem de fiyatını koruma açısından avantajlı olur.

Konchero markası ile ilgili olumsuz yorumlar mevcuttu forumda okunmasını öneririm. Lütfen sizden ricam tartışmalara bir katkınız olmayacaksa diğer insanların yazdıklarına laf atmayın. Öneriniz varsa sebepleri ile yazın ben şundan bunu önerdim bu nedenle önermiyorum. Burayı okuyan insanlara bir katma değer sağlayın. Yoksa içinde bulunmak zorunda kaldığım tartışmalara girmek zorunda kalıyoruz. Sizinle bu konuda son ikili diyaloğum olacak.

Tavsiyelerimi nedenleri ile yazdım. Soruyu soran arkadaş kendisi süzgecinden geçirerek karar verecektir.
Tartışma konusunda ikinize de hak veriyorum. Sayın ytghan’ın üslubu yanlış ama dedikleri doğru. Maalesef nitelikli kahve sever insanların çoğunda hep çevreye pahalı ve en iyi ekipmanları önerme mantığı var. Zaten bütçem olsa alabilecek olsam düşünmeden moccamaster + iyisinden bir öğütücü alırım ama maalesef bütçem yetersiz.

Ben öğrenciyim, V60 ile demleme yapmak el değirmeniyle öğütüm yapmak vaktimi çok alıyor, aynı zamanda param da yok. Mükemmel tatlar almak zorunda değilim fakat eğer ki bu bütçeyle önerebileceğiniz, iyi sayılabilecek makine varsa onu almaya çalışacağım. İnsanların maalesef sorduğumun aksine o bütçeyi değirmene kullan V60 ile devam et demeleri çok saçma.

Sizi anlayabiliyorum bende kahveye başladığımda öğrenciydim ve kısıtlı bir bütçem vardı. Ama başımdan geçen bir olayı anlatayım size ilk espresso makinemi almaya karar verdiğim Kivahan forumda bir çok deneyimli kullanıcı bütçeme uygun olarak İstanbul Çapada bulunan Esse mağazasından teşhir Delonghi Treviso almamı önermiştim o zaman fiyatı 80 tl idi. Bende o fiyata neden teşhir ürün alıyım diye düşünüp gidip Mudo mağazasında sıfır espresso makinesi aldım ve 2.demlemede cihazın hortumu yerinden çıktı. Hemen kutusuna koydum ve cihazı iade ettim. Koşa koşa esse mağazasına gidip Treviso sahibi oldum ve Meşhur Beko çıkana kadar 2-3 yıl bu cihazı kullandım ve o teşhir ürünü ile hiç bir problem yaşamadım ve oldukça iyi kahveler içtim. Bu arada sözen el değirmeni kullanıyordum. Bir konuda karar verirken deneyimli insanlardan faydalanılması gerekiyor. Mesela size önerdiğim elektrikli değirmene gelecek olursak 600 tl ye alacağınız bir değirmen ile olumsuzluklar yaşayacağınıza biraz daha üzerine koyup 2.el baratzayı almanızı şiddetle tavsiye ederim en azından kendini ispat etmiş bir değirmene sahip olacaksınız.

Maalesef toplam 1400 Tl rakamı civarında alacağınız pek çok ekipman istediğiniz perfornmansı vermemesinin ötesinde size olumsuz deneyimler yaşatacaktır. O rakamlara sizin istediğiniz özellikte maalesef fiyat performans bir ürün bilmiyorum.

Ucuz mal alacak kadar zengin değilim der büyüklerimiz. @NoDRaC in dediği aslında bu, eğer kahve konusunda hep daha iyiyi yakalamak konusunda ilerleme tutkunuz varsa, alınan ucuz cihazlar ya ikinci ele ya da kilere gidiyor. Benim kiler kullanmadığım cihazlarla dolu, ki bir çoğunu da eşe dosta verdim. Bu uyarıyı bu işe başladığım zaman alsaydım süreci hızlandırmış olurdum.
Benim kişisel görüşlerim bunlar, burada herkes kişisel görüşlerini yazar, diğerleri de bu görüşlere saygı duyar, istiyorsa kendi görüşlerini de yazar.

Merhaba ben takip ettiğim kişilerin önerilerini buraya aktarmak istedim. Belki size yardımı olur.
Filtre Kahve Makinesi
Öğütücü
Mocamaster ve comandantane ya da eşdeğeri bir elektrikli öğütücü ile kesinlikle daha güzel kahveler yapabilirsiniz. Ancak, bütçe kısıtlıysa yukarıdaki önerilerde yer alan ürünlerle de en optimum sonucu elde edebilirsiniz.

bu arada ben daha bir ay önce sıfırdan farksız bir siyah baratzayı 900 liraya verdim,1 sene daha garantisi vardı. sıfır fiyatı o dönemde de indirimlerle şu anki ikinci el fiyatındaydı neredeyse. bence bekleyin, indirim denk getirip öyle alın bu tür ekipmanları.

baratza güzel değirmen pour over için. biraz retentionu var, hopper gasketi kalitesiz ama her parçasını bulabilirsiniz değiştirmek için. espresso ve türk kahvesi dışında da her amaca iyi hizmet eder. gürültülü ve yavaş çalışır, yavaşlığı da yüksek tork olarak dönüş yapar size. sert çekirdeklerde tıkanma vs yaşatmaz. bıraktığı toz oranı da commandante ile kıyaslayınca hemen hemen aynı v60 ve filtre öğütümünde.

ben sadece pour over için kullanacak olsam iyi bir değirmen alıp bir süre manuel demleme yöntemleriyle idare eder, hoşuma giden bir ikinci el makine bulursam öyle alırdım.

bolca ucuz cihaz kullandım. boşuna zaman ve para harcamışım o kadar sene. kahve zaten başlı başına pahalı. 250-400tl kg fiyatı ortalama. günde iki bardak kahve içen birisi ayda 1kg'a yakın tüketime sahip oluyor. ben bütçe ayarlarken bunu da göz önünde bulundurup optimum bir satın almaya giderdim, yani senelik kahve bütçemi ortalama olarak hesaplar. ekipman ve kahveye ayırabileceğim miktara öyle karar verirdim.

Tartışma konusunda ikinize de hak veriyorum. Sayın ytghan’ın üslubu yanlış ama dedikleri doğru. Maalesef nitelikli kahve sever insanların çoğunda hep çevreye pahalı ve en iyi ekipmanları önerme mantığı var. Zaten bütçem olsa alabilecek olsam düşünmeden moccamaster + iyisinden bir öğütücü alırım ama maalesef bütçem yetersiz.

Ben öğrenciyim, V60 ile demleme yapmak el değirmeniyle öğütüm yapmak vaktimi çok alıyor, aynı zamanda param da yok. Mükemmel tatlar almak zorunda değilim fakat eğer ki bu bütçeyle önerebileceğiniz, iyi sayılabilecek makine varsa onu almaya çalışacağım. İnsanların maalesef sorduğumun aksine o bütçeyi değirmene kullan V60 ile devam et demeleri çok saçma.
Aslında bunu iki türlü değerlendirebilirsiniz.

2 parçayı eş zamanlı almayıp sizin için daha öncelikli olan ve konforunuzu daha çok arttıracak olan ekipmanı alıp diğer parçayı daha sonra bütçe oluşunca alabilirsiniz. Bu sizin için kahve makinesi ise önce onu değirmen ise önce onu alabilirsiniz.

Ikinci bakış açısı ise eğer benim zaten kahve ile ilgili deneyimim ve beklentim çok yüksek değil aldığım cihazları da kısa sürede yükseltmek gibi bir alışkanlığım yok derseniz o zaman daha uygun maliyetli entegre veya ayrı ayrı cihaz seçimi yapabilirsiniz.

Entegre cihazda sonradan yükseltmede daha çok sorun olur ayrı ayrı alırsanız parça parça da yükseltme olabileceği için daha esnek bir seçenek olur diye düşünüyorum.

Her halükarda önerim piyasada kendini ispatlamış cihazlar ile ilerlemek yönünde olurdu. Boşu boşuna para verip sorun yaşamak veya eldekinden geriye düşmek kimse istemez.

Elektrikli değirmen için konik ve piyasada performansı iyi bilinen üst seviye olmayan cihazlara yönelebilirsiniz. Ama kg79 veya muadili (wmf, fakir vs birçok muadili var) cihazlara yönelmemenizi öneririm.

Kahve makinesi olarak üst seviye cihazların zaten fiyatı belli, benim bu konuda bilgim limitli ama su sıcaklığı stabil olan, damlatma yapısı iyi, malzemesi kalitesi düzgün olan cihazlarda da çok fazla alternatif mevcut değil.

Benim bir arkadaşım Russell hobbs değirmen ve inspire kahve makinesi aldı. Beklentileri yüksek değildi ve memnun şekilde kullanıyor ama öğütücü bence farklı bir marka/model düşünülebilir.

Son düzenleme:
Delonghi Icm 15250 yıllardır severek kullanıyorum, ama şuan stok bulunabilir mi, bulunsa ne kadara bulunabilir bilemedim.
https://m.trendyol.com/delonghi/cam-filtre-kahve-makinesi-icm15250-p-2611500

Uygun fiyatlı olursa bir alt model olan 15210 de alınabilir, arkadaşta vardı bir çok kez kullandım.

Bunu aldıktan sonra öğütücüye hiç bütçe kalmasa şunu alabilirdim ama alıp denemedim, tecrübem yok (epinox seramik öğütücü)

Yeterince bütçe varsa molent g50 alınabilir, ahşap kutu şart değil ama yedek kavanozu olsun derim. Bu ürünü de mutlulukla kullanıyorum

Son düzenleme:
@HRV

Tam size göre bir başlık açılmış.

Filtre kahve makinesini ucuza kapatırsınız sorun yok.
Amazonu takip edin aklınıza gelmeyecek indirimler oluyor günü birlik.
Çok kaliteli markalar indirime giriyor yani amazonu 1 hafta takip edin filtre makinesini alırsınız.
Ama değirmen konusuna gelirsek nodrac hocamı dinleyin filtre makinesini ucuza kapatın geri kalanına değirmene yatırım saygılar.

Delonghi, russel hobs, meiletteenjoy gibi markalar gayet kaliteli kullanışlı filtre makineleri var amazonda 500 600 liraya alabilirsiniz

Geri