• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve için makine önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HRV

Yeni Üye
İsim
HRV
Selamlar, normalde yaklaşık 2 senedir V60 + Sözen ikilisini kullanarak nitelikli fincanlar çıkarmaya uğraşıyorum. Fakat son zamanlarda bu iş beni oldukça yormaya başladı. Bir fincan kahve için mutfakta 30 dakika vakit harcıyorum. O yüzden yaza doğru para biriktirip bir makine alma fikri geldi aklıma.

Vestel’in öğütücülü bir Makinesi var o nasıl kullanan var mı? Eğer kötüyse bana maksimum 1400 TL’ye (daha düşük olursa daha iyi olur) öğütücülü makine veya öğütücü + makine kombinasyonu önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar, normalde yaklaşık 2 senedir V60 + Sözen ikilisini kullanarak nitelikli fincanlar çıkarmaya uğraşıyorum. Fakat son zamanlarda bu iş beni oldukça yormaya başladı. Bir fincan kahve için mutfakta 30 dakika vakit harcıyorum. O yüzden yaza doğru para biriktirip bir makine alma fikri geldi aklıma.

Vestel’in öğütücülü bir Makinesi var o nasıl kullanan var mı? Eğer kötüyse bana maksimum 1400 TL’ye (daha düşük olursa daha iyi olur) öğütücülü makine veya öğütücü + makine kombinasyonu önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Önce güzel bir değirmen alın, her halükarda ihtiyacınız değirmen.

₺800’ye Molent alın, V60’ınızı kullanın, ₺600 cebinizde kalsın ve güzel kahve için.

Bütçenize uygun olmayabilir ama filtre için ideal elektrikli değirmenlerden biri

ya da bulabilirseniz tchibonun tavsiye edilen bir değirmeni vardı modeli bilmiyorum.
Onunla beraber orta düzey bir filtre mak.

Ben olsam v60 tan vazgeçmem yanına bir değirmen alırım. Çünkü v60 profesyonel bir demleme yöntemi. İstediğiniz extraction'a ulaşmak için birçok değişiklik yapabilirsiniz.

Aslında immersion dripper + daha iyi bir öğütücü alıp işin içinden daha temiz çıkabilirsiniz. Immersionda tek yapmanız su döküp iki dakika sonra kilidi açmak. V60 gibi dokus, kaz boyun kettle uğraşmazsiniz. Kendinden öğütücülu makinalarin genelde öğütme performansi pek de iyi olmuyor.

Aslında immersion dripper + daha iyi bir öğütücü alıp işin içinden daha temiz çıkabilirsiniz. Immersionda tek yapmanız su döküp iki dakika sonra kilidi açmak. V60 gibi dokus, kaz boyun kettle uğraşmazsiniz. Kendinden öğütücülu makinalarin genelde öğütme performansi pek de iyi olmuyor.
İmmersion v60 dan daha mı pratiktir hocam bende düşünüyorum

Burda kutulu model 850, ama uygun fiyata ikinci el çok gördüm. Hem de az kullanılmış. Şu anda bile ilanda var.
Sizce buradan almak mantıklı mıdır? Yani sadece kutusu özelleştirilmiş bu beni çok rahatsız etmez fakat yüksek ihtimal firmanın haberi varken asıl fiyattan daha ucuza satmaları bir nebze de olsa endişelendirmiyor değil. Hala stoklarının güncellenmesini beklerken bunu araştırmak iyi olur sanırım.

Sizce buradan almak mantıklı mıdır? Yani sadece kutusu özelleştirilmiş bu beni çok rahatsız etmez fakat yüksek ihtimal firmanın haberi varken asıl fiyattan daha ucuza satmaları bir nebze de olsa endişelendirmiyor değil. Hala stoklarının güncellenmesini beklerken bunu araştırmak iyi olur sanırım.
tahminime göre bu değirmen ilk çıktığında stok yapan ve satış sayısı az olduğu için bu zamana kadar kalmış. firmaya mail atın belki stok güncellenmemişlerdir.

Birlikte iş yapıyorlar. Güvenilir olduğunu düşünüyorum. Ama eski versiyon mu yeni mi emin olarak alın.

Geri