• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Film Önerileri, İnceleme ve Eleştirileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
knivesoutf.jpg

Dün akşam izledim, polisiye romanları severek okuyan birisi olarak senaryoyu beğendim. Yer yer mizah unsurları da eğlenceliydi. Tavsiye ederim.
Geçen senenin yarıda kesildiğini de göz önünde bulundurarak yılın en iyi yazılmış filmlerindendi, Rian Johnson zaten çok başarılı sinematografi konusunda, bu filmde de gözüküyor becerisi. Filmin 3 partının farklı genrelarda olması bence filmin en öne çıkan kısmıydı, dedektiflikten suça geçip gelişmede, sonuçta dedektifliğe geri dönmesi ve film boyunca farklı kişileri desteklememiz çok hoştu. Yazımıyla öne çıkan 8/10 vereceğim bir filmdi

Mesleğim ve sinema dünyasında çalışmam nedeniyle o kadar çok film önerebilirim ki...
Aklıma ilk gelen ve çok etkilendiğim filmlerden biri örneğin : 🎬

Kim Ki-Duk neden bu kadar bahsedildiğini hiçbir zaman anlayamamış olduğum bir yönetmendir, bu film bana 20 dakikalık bir kısa film senaryosu 2 saate uzatılmış gibi gelmişti, filmin çekildiği ortamlar o kadar güzelken, sinematografi hiçbir noktada öne çıkmıyordu, hatta fazlasıyla yetersiz kalıyordu bence, edit için de aynı. 2 saatlik bir filme göre çok belli belirsiz, 10 dakikada anlatılabilecek bir teması vardı filmin, ya da farklı bir tema vardı da ben kaçırdım. Bunun dışında budizmin filmde gösterimi konusunda da baya bir eleştiri okudum budistlerden fakat budizmle ilgili yeterli bir bilgim yok, yorum yapmayacağım. Siz mesela neden etkilenmiştiniz filmden, çok fazla iyi yorum okudum filmle ilgili belki ben bir şey kaçırıyorumdur.

Bu da benim kısaltılmış film listem, başlığı yeni gördüm paylaşayım dedim:

There Will Be Blood
12 Angry Man
7 Samurai
Inglorious Bastards
A Clockwork Orange
Prestige
Birdman
Metropolis
Rear Window
Shutter Island
The Lighthouse
The Departed
2001 A Space Odessey
Ran
Citizen Kane
Django Unchained
Schindler’s List
Three Billboards Outside Ebbing Missouri
The Kings Speech
Unforgiven
"The one who flew over the cuckoos nest"
Mad Max(2015)
Shining
Goodfellas
The Irishman
Inception
Lord of the rings (1-2-3)
Memento
The Big Short
Barry Lyndon
Dr. Strangelove
Hateful Eight
No country for old men
Usual Suspects
Gone Girl
The Grand Budapest Hotel
The wolf of the wall street
"The good the bad and the ugly"
For a Few Dollars More
Reservoir Dogs
Ex-Machina
The Hurt Locker
Spotlight

Kim Ki-Duk neden bu kadar bahsedildiğini hiçbir zaman anlayamamış olduğum bir yönetmendir, bu film bana 20 dakikalık bir kısa film senaryosu 2 saate uzatılmış gibi gelmişti, filmin çekildiği ortamlar o kadar güzelken, sinematografi hiçbir noktada öne çıkmıyordu, hatta fazlasıyla yetersiz kalıyordu bence, edit için de aynı. 2 saatlik bir filme göre çok belli belirsiz, 10 dakikada anlatılabilecek bir teması vardı filmin, ya da farklı bir tema vardı da ben kaçırdım. Bunun dışında budizmin filmde gösterimi konusunda da baya bir eleştiri okudum budistlerden fakat budizmle ilgili yeterli bir bilgim yok, yorum yapmayacağım. Siz mesela neden etkilenmiştiniz filmden, çok fazla iyi yorum okudum filmle ilgili belki ben bir şey kaçırıyorumdur.
3-iron tavsiye ederim izlemediyseniz bu yönetmenin. Corona'dan vefat etti yakın zamanda Kim ki Duk bu arada.

Bu da benim kısaltılmış film listem, başlığı yeni gördüm paylaşayım dedim:

There Will Be Blood
12 Angry Man
7 Samurai
Inglorious Bastards
A Clockwork Orange
Prestige
Birdman
Metropolis
Rear Window
Shutter Island
The Lighthouse
The Departed
2001 A Space Odessey
Ran
Citizen Kane
Django Unchained
Schindler’s List
Three Billboards Outside Ebbing Missouri
The Kings Speech
Unforgiven
"The one who flew over the cuckoos nest"
Mad Max(2015)
Shining
Goodfellas
The Irishman
Inception
Lord of the rings (1-2-3)
Memento
The Big Short
Barry Lyndon
Dr. Strangelove
Hateful Eight
No country for old men
Usual Suspects
Gone Girl
The Grand Budapest Hotel
The wolf of the wall street
"The good the bad and the ugly"
For a Few Dollars More
Reservoir Dogs
Ex-Machina
The Hurt Locker
Spotlight
Popüler Amerikan Sineması (tamamı olmasa da) için çok güzel bir liste olmuş. Üzecek film yok (Django hariç [kavga çıksın diye dedim :P]) :). Zevklerimiz yakınmış.

Popüler Amerikan Sineması (tamamı olmasa da) için çok güzel bir liste olmuş. Üzecek film yok (Django hariç [kavga çıksın diye dedim :p]) :). Zevklerimiz yakınmış.
Amerikan sinemasını daha iyi biliyorum, bir de bunlar en garanti önerebilceğim filmler, doğal olarak amerikan sinemasından çıkıyorlar endüstriyi yöneten ülke olduğu için. Ya Django'yu ben beğenmiştim, biliyorum tartışmalı, neden bu kadar sevilmediğini bazıları tarafından anlayamadım, film teknik olarak çok başarılı, o konuda zaten tartışıcak olduğunu sanmıyorum, temaları yok gibiydi de zaten hangi tarantino filminde doğru düzgün bir tema var ki (yönetmeni severim yanlış anlaşılmasın ama hiçbir zaman tema hedefli filmler çekmiyor zaten). Siz neden sevmemiştiniz mesela?

Ya cidden tartışma açılmasın diye yazmadım ama Tarantino'yu sevmiyorum :). İnanılmaz yetenekli insanların kendini harcaması beni aşırı üzüyor. Sinema tekniklerini çok iyi bilen bir yönetmen olduğu için eğitim videolarında bolca kullanıyorum kendisini ama filmlere yaklaşım tarzı benim hoşuma gitmiyor. Sadelikle filmlerini yönetse müthiş bir sinemacı olabilecekken uçup kaçarak benden uzaklaşıyor. O nedenle ilk birkaç filmi harici çok sevmem. Kötü bir yönetmen demem hiçbir zaman, sadece bizim tarzlarımız uyuşmuyor.

Ama Hateful 8 hayatımın sınavı mıydı? Evet, bir daha tek bir karesine bile bakmak istemiyorum :)

Sinema teknikleri anlatmak için iyi bir sinemacı, ben de bol bol kullanırım kendisini:

Edüt: 3. video tamamen Inglorious Bastards incelemesiydi ama blokluymuş. Ben yine VPN üstünden bakmak isteyen olursa diye bırakıyorum.

90 larda çekilmiş bir gilm olan,Uyanışlar filmini tavsiye ederim.Gerçek hayattan bir hikaye.Oyunculuklar çok iyi hele ki robert de niro çok çok iyiydi bence..

Ya cidden tartışma açılmasın diye yazmadım ama Tarantino'yu sevmiyorum :). İnanılmaz yetenekli insanların kendini harcaması beni aşırı üzüyor. Sinema tekniklerini çok iyi bilen bir yönetmen olduğu için eğitim videolarında bolca kullanıyorum kendisini ama filmlere yaklaşım tarzı benim hoşuma gitmiyor. Sadelikle filmlerini yönetse müthiş bir sinemacı olabilecekken uçup kaçarak benden uzaklaşıyor. O nedenle ilk birkaç filmi harici çok sevmem. Kötü bir yönetmen demem hiçbir zaman, sadece bizim tarzlarımız uyuşmuyor.

Ama Hateful 8 hayatımın sınavı mıydı? Evet, bir daha tek bir karesine bile bakmak istemiyorum :)

Sinema teknikleri anlatmak için iyi bir sinemacı, ben de bol bol kullanırım kendisini:

Edüt: 3. video tamamen Inglorious Bastards incelemesiydi ama blokluymuş. Ben yine VPN üstünden bakmak isteyen olursa diye bırakıyorum.

İzledim videoları, inglorious bastards videosu vpn ile de açılmadı:( Tarantino konusunda, zaten sinemayı ne kadar iyi bildiği ve tekniği konusunda tartışma yok, yaklaşım tarzı derken neyi kast ediyorsunuz? Benim en beğendiğim ikinci Tarantino filmi Hateful Eight mesela neden eleştirildiğini bu seviyede o filmin hiçbir zaman anlayamadım, filmi sevmemle de ilgili değil, bu filmi beğenmeyen bana herhangi bir Tarantino filmini beğenmez gibi geliyor (siz tarzımız uyuşmuyor demişsiniz mesela doğrudan). Tarantino zaten çok net bir film kişiliği belirlemiş kendine onun üstünden çekiyor, zaten filmlerinin temayla çok bir alakası olmadığını göz önünde bulundurarak, nasıl bir filmine aşık olunup diğerinden nefret edilebilceğini anlamıyorum.
not: ben de tarantino hayranı değilim, iyi bir yönetmen sadece benim için fakat son yüzyılın yönetmeni falan tabii ki değil

not: ben de tarantino hayranı değilim, iyi bir yönetmen sadece benim için fakat son yüzyılın yönetmeni falan tabii ki değil
İşte ben bundan dolayı barışamadım, sinema tarihinde tarzıyla değil de sinemasıyla yer edebilecek yetenekte birisiyken, filmlerine benim gözümde gereksiz absürdite katmayı seviyor ve orada beni kaybediyor. Seveni çok, ama ben sevmiyorum. Reservoir, Pulp Fiction, Jackie Brown çok severim, Kill Bill'leri çoğunlukla seviyorum, gerisi benim için çok git gelli, Inglorious sinema tarihine geçecek bir film olabilecekken, başarılı bir absürd komedi olarak kalıyor mesela halbuki en az 3 sahnesi film dersi diye okutulabilir (açılmayan videomda bu sahneleri inceliyordum: açılışı, bar ve restoran sahneleri).

Hateful 8'i çok ciddi şekilde tamamen silmişim kafamdan bilinçli olarak, sadece hayatımda daha fazla sıkıldığım bir 3 saat hatırlamıyorum.

Once Upon a Time da finaline kadar harika bir film ama final yine biraz absürd, aşırı olmadığı için sevebildim yine.

Karışığız anlayacağın kendisiyle :).

geçtiğimiz haftalarda gladiator'u izledim yeniden çok çok uzun bir süre sonra. filmi izlerken sürekli düşündüm ridley scoot bu filmi nasıl yapmış diye. gerçi kendisi sinemanın dahilerinden, öncülerinden ama böylesine epik, böyle bir sanat eserini bir daha kendisi bile yapamaz. böyle filmler çok ender zamanlarda gelir.

ayrıca film vizyona girdiğinde sir ridley 63 yaşındaydı, yani insana ilham veren bir tarafı da var filmin bu yönüyle de. eminim izleyen çoktur bu filmi ama izlemeyen varsa hiç vakit kaybetmesin.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    116.7 KB · Görüntüleme: 9
Özellikle çekimleri açısından çok ilginç bir film, tüm sahneler bilgisayar üzerinden açılan görüntülerden oluşuyor. Sanki bütün olayı kendiniz araştırıyormuşsunuz gibi geliyor bir süre sonra. Gizem - polisiye film sevenler izleyebilir; keyifliydi.

Her anlamda darmadağın etmişti Lübnan yapımı bu film beni. İzleyeli sanırım bir ayı bulmuştur, ama hala aklımdan atamadım.

Tokat gibi bir film. Başrolde oynayan Zain Al Rafeea'yı ileride daha çok duyacağız gibi geliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 1318
Bu film kadar beni gerçekten yaralayan, göğsüme taş oturtan bir film olmadı sanırım. İzlemeden önce sağlam bir psikolojide olmak lazım

öncelikle milenyum oncesi filmler..
Senaryolariyla insanı bastan cikaracak cinstenler.
yinetmenlerden bir iki örnek verecek olursak;
Alfred Hitchcock, Kubrick, Bergman, Scorsese... gibi yonetmenlerin filmleri👌🏽

Son düzenleme:
en son izlediğim filmi sorarsaniz 98 yapımı Guy Ritche yonetmenli dönemin birçok film ödülünü kazanmis muhteşem bir film. Özellikle kamera çekim teknikleri ve müzik uyumu. Biraz komedisi ve gizemi ile suç,çete tarzı filmler arasında ilk 10 da yer alması gereken bir film. Çerez niyetine izlenebilir .

Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (Lock, Stock and Two Smoking Barrels)

Geri