• Nisan Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Nisa ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Parsa Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Film Önerileri, İnceleme ve Eleştirileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Critickerde 700 küsür film girmişim arada unuttuklarım da dahil. Buraya eklemeye o kadar üşendim ki şimdi 😁
Ben de Criticker’da 1500’ü aştığım için başka hiçbir platforma geçemiyorum artık :)
Dileyenlerle takipleşebiliriz öneriler için zira Criticker’ın kusursuza yakın bir öneri algoritması var.

Güzel bir korku-gerilim filmi önerebilecek var mıdır? Tercihen doğaüstü ve 2000 sonrası, ama yine de her öneriye açığım :d

Popüler : A Quiet Place - Insidious - Get Out - The Invisible Man - It - Doctor Sleep
Popüler Olmayanlar: Let Me In - Marrowbone - Midsommar - Don't Breath

Dizi düşünürsen "The Haunting of Hill House" dizi kategorisinde en iyisi olabilir.

Popüler : A Quiet Place - Insidious - Get Out - The Invisible Man - It - Doctor Sleep
Popüler Olmayanlar: Let Me In - Marrowbone - Midsommar - Don't Breath

Dizi düşünürsen "The Haunting of Hill House" dizi kategorisinde en iyisi olabilir.
Dediklerinizin bir kısmını izledim. Doctor Sleep indirme listemdeydi. The invisible man ve Let me in iyi duruyor onları da ekliyorum. Teşekkürler.

Dram önerisi var mı dram? Korku şu anlık rafa kalktı. 2021'e en depresif dram filmiyle girmek istiyorum. Önerecek olan 3-5 tane önersin pek çoğuna aşina olabilirim teşekkürler...
Uzak'ı izledin mi ya da Bir Zamanlar Anadolu'da? Mini-series olarak "I Know This Much Is True" var. Belgesel izlemeyi düşünürsen Werner Herzog'un "Into the Abyss" belgeselini de önerebilirim. The Road, Burning, Melancholia aklıma gelen başka filmler şu an.
Ama tabii ki en büyük önerim iki sezon Twin Peaks izleyip ardından "Twin Peaks: Fire Walk With Me"yi izleyip ömür boyu kalıcı travma yaşamak.

Uzak'ı izledin mi ya da Bir Zamanlar Anadolu'da? Mini-series olarak "I Know This Much Is True" var. Belgesel izlemeyi düşünürsen Werner Herzog'un "Into the Abyss" belgeselini de önerebilirim. The Road, Burning, Melancholia aklıma gelen başka filmler şu an.
Ama tabii ki en büyük önerim iki sezon Twin Peaks izleyip ardından "Twin Peaks: Fire Walk With Me"yi izleyip ömür boyu kalıcı travma yaşamak.

Lynch'in o meşhur eserini bir türlü izleyemedim ama Mulholland Drive ve Lost Highway yeterince delirtmişti. Hele Mulholland Drive'daki o tezatlı gerilim, rüya anlatımı sahnesi...

Başrollerinde Engin Günaydın ve Haluk Bilginer'in yer aldığı "Azizler" dün Netflix'te gösterime girdi.
Filmdeki karakterlerin hepsi başlı başına çok iyi. Ama filmde sanki konu nihayete varamamış, bazı yerler de çok havada kalmış gibi. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Başrollerinde Engin Günaydın ve Haluk Bilginer'in yer aldığı "Azizler" dün Netflix'te gösterime girdi.
Filmdeki karakterlerin hepsi başlı başına çok iyi. Ama filmde sanki konu nihayete varamamış, bazı yerler de çok havada kalmış gibi. Sizler ne düşünüyorsunuz?

hiç beğenmedim taylan biraderler ve berkun oyan'ın en zayıf işi bence .

Son düzenleme:

Yalnızlık temasını güzel işlediklerini düşünüyorum fakat herkese hitap eden bir film değil bence. Şahsen alışılmadık (veya absürt) şeyleri sevdiğim için beğendim. Çok bayılmadım ama deneyim olarak bakarsak güzeldi. Çocuk da günümüz kuşağını doğru yansıtıyor bence (biraz abartılı olarak tabi). Bu kadar ünlüyü fragmanda görünce beklentim daha yüksekti ama iyi bence. Erbil'in evindeki filtre kahve makinesi ve nespresso da gözümden kaçmadı.

Yalnızlık temasını güzel işlediklerini düşünüyorum fakat herkese hitap eden bir film değil bence. Şahsen alışılmadık (veya absürt) şeyleri sevdiğim için beğendim. Çok bayılmadım ama deneyim olarak bakarsak güzeldi. Çocuk da günümüz kuşağını doğru yansıtıyor bence (biraz abartılı olarak tabi). Bu kadar ünlüyü fragmanda görünce beklentim daha yüksekti ama iyi bence. Erbil'in evindeki filtre kahve makinesi ve nespresso da gözümden kaçmadı.
Kahveyle ilgili detaylar benim gözümden kaçmış 😊 Ama asıl son zamanlarda Türk Sineması'nda denk gelmediğimiz bir teknik kullanılmış bu filmde. McGuffin tekniği. Filmde kaybolan bir kolye var. Zaten fragman da bu olay üzerine kurulu. Bu kolye, hikâyenin akışını belirleyerek bir katalizör işlevi görüyor. Yani ana karakterin tek bir obje üzerinden oluşan motivasyonu sonucu olaylar gelişiyor. Hikayede her ne kadar yer yer boşluklar olsa da, bunu denemeleri hoşuma gitti.

Kahveyle ilgili detaylar benim gözümden kaçmış 😊 Ama asıl son zamanlarda Türk Sineması'nda denk gelmediğimiz bir teknik kullanılmış bu filmde. McGuffin tekniği. Filmde kaybolan bir kolye var. Zaten fragman da bu olay üzerine kurulu. Bu kolye, hikâyenin akışını belirleyerek bir katalizör işlevi görüyor. Yani ana karakterin tek bir obje üzerinden oluşan motivasyonu sonucu olaylar gelişiyor. Hikayede her ne kadar yer yer boşluklar olsa da, bunu denemeleri hoşuma gitti.

Im Juli’deki güneşli tişört geldi aklıma.

knivesoutf.jpg

Dün akşam izledim, polisiye romanları severek okuyan birisi olarak senaryoyu beğendim. Yer yer mizah unsurları da eğlenceliydi. Tavsiye ederim.
Hiç beklentisiz, çerezlik izledim. Bu kafayla filme başladığımdan mıdır bilmem çok beğendim. İngiliz polisiyesi veya polisiye sevenler izlemeli bence de

Geri