• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Stagg EKG Kettle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kdundar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam iyi bir kettle ne önerirsiniz uzun ömürlü? Fiyat aralığım 1000-2000 tl ama maks 1 litre bişey arıyorum
şunu alsam acaba gelir mi türkiyeye bunu nasıl bilebiliriz https://shorturl.at/fAP17
Ben bir şey önerecek tecrübede değilim malesef ama şunu söyleyebilirim; bu ürün TR'ye geliyor gelmesine ama kargo dahil 155 USD'ye denk geliyor. Sizin bütçenizi aşmış oluyor haliyle. 150 euro mu usd mi derken gümrükte sorun çıkma ihtimali de var. Aynı zamanda ABD ürünü olduğu için 120V, ona bi de dönüştürücü almak gerekir ki çalışsa bile uzun ömürlü olacağını sanmam.

Yukarıdaki mesajlarda bu ürün bana da önerilince baktım ama Avrupa'da satan bir yer bulamamıştım.

Ben bir şey önerecek tecrübede değilim malesef ama şunu söyleyebilirim; bu ürün TR'ye geliyor gelmesine ama kargo dahil 155 USD'ye denk geliyor. Sizin bütçenizi aşmış oluyor haliyle. 150 euro mu usd mi derken gümrükte sorun çıkma ihtimali de var. Aynı zamanda ABD ürünü olduğu için 120V, ona bi de dönüştürücü almak gerekir ki çalışsa bile uzun ömürlü olacağını sanmam.

Yukarıdaki mesajlarda bu ürün bana da önerilince baktım ama Avrupa'da satan bir yer bulamamıştım.
Hocam iyi bir kettle ne önerirsiniz uzun ömürlü? Fiyat aralığım 1000-2000 tl ama maks 1 litre bişey arıyorum
şunu alsam acaba gelir mi türkiyeye bunu nasıl bilebiliriz https://shorturl.at/fAP17
Bu arada aklınızda olsun, böyle ısıtıcılar, pişisirciler gibi yüksek güç çeken cihazların 120V dan 220V a çevirilmesi için mini bir trafo gerekiyor, öyle basit bir çevirici ile kurtarılacak şey değil yani.
Örnğin Fellow EKG 1200W, bunun 100V olan modeli 220V da çalıştırabilmeniz için şunu almanız lazım: https://www.yesilkoyelektronik.com/...adaptoer-amerikaya-giden-sahrakc1200ters.html

Fiyatı 4100 TL, ağırlığ da 7-8 kg.

Yani aman girişmeyin.

Bu arada aklınızda olsun, böyle ısıtıcılar, pişisirciler gibi yüksek güç çeken cihazların 120V dan 220V a çevirilmesi için mini bir trafo gerekiyor, öyle basit bir çevirici ile kurtarılacak şey değil yani.
Örnğin Fellow EKG 1200W, bunun 100V olan modeli 220V da çalıştırabilmeniz için şunu almanız lazım: https://www.yesilkoyelektronik.com/...adaptoer-amerikaya-giden-sahrakc1200ters.html

Fiyatı 4100 TL, ağırlığ da 7-8 kg.

Yani aman girişmeyin.
Ben bunların watt değerine göre değiştiğini bilmiyordum. 5-6 sene önce hamur yoğurma makinesi için anneme almıştım ama şimdi baktım da 300 wattmış o. Fiyatı daha makuldü tabi ama yine de eşek ölüsü gibiydi:D

Birkaç gün önce aldım, isten gucten bu gün deneyebildim. İlk suyu kaynayıp döktüm ve görüntü bu. Sise su kullanmama rağmen bu görüntü normal mi? Sizlerin de ilk kullanımında bu lekeler oluşmuş muydu? Kargo geldiğinde kutunun üzerindeki emniyet bantları kesilmişti ama kullanılmış bir ürün gibi gozukmuyordu. Tin coffee kontrol açısından aciyor olabilir diye yorumlamistim. Şimdi ise bu lekeleri görünce biraz irkillenmedim değil.

Ekli dosyalar

• 1000089879.jpg
    1000089879.jpg
    50.1 KB · Görüntüleme: 81
Birkaç gün önce aldım, isten gucten bu gün deneyebildim. İlk suyu kaynayıp döktüm ve görüntü bu. Sise su kullanmama rağmen bu görüntü normal mi? Sizlerin de ilk kullanımında bu lekeler oluşmuş muydu? Kargo geldiğinde kutunun üzerindeki emniyet bantları kesilmişti ama kullanılmış bir ürün gibi gozukmuyordu. Tin coffee kontrol açısından aciyor olabilir diye yorumlamistim. Şimdi ise bu lekeleri görünce biraz irkillenmedim değil.
ilk kullanımda su markasına göre belki olabilir ama 3 5 kullanımda oluyor zaten. 1 çay kaşığı limon tuzuyla kaynatıp dökünce sıfırlanıyor tekrar.

arkadaş başlığı canlandırmışken bende geçen gün fark ettiğim bir detayı aktarayım. sapın perçinlendiği yerlerde delikler oluştu tin coffe durumun normal olduğu şeklinde dönüş yapsada bence normal değil. diğer kullanıcılardaki durumu merak ettim böyle bir sorunları var mı yok mu

Ekli dosyalar

• IMG-20260211-WA0009.jpg
    IMG-20260211-WA0009.jpg
    86.5 KB · Görüntüleme: 79
Bende de ilk kullanımlardan sonra sadece bir tane noktasal bir pas lekesi vardı. Büyür mü diye biraz inceledim fakat değişim olmadı. Diğer yandan hep arıtma su kullanıyorum hiç bu şekilde beyaz lekeler oluşmadı bende. Ben almanyadan getirmiştim.

0 ppm su kullanmadıkça o lekeler olur. Ben ayda bir veya iki ayda bir temizliyorum. Bir adet çaycı bir adet alman malı kettle ve stagg ekg pro aktif kullanılıyor hepsinde benzer lekeler oluşuyor. Sitrik asit bulundurun 60 derece suyla %20 civarı çözelti yapıp tüm kettleları yarım saate temizlersiniz

1. lekeler normal. Su ile alakalı. Hatta Kettle atl kısmındaki yüzeyi cok güzel buldum, pürüzsüz, o lekeleri parmakla silince bile çıkıyor.

2. sapın oradaki delikler zamanla açılmışsa bence normal degil. Öyle gelmişse ve değişmezse olabilir. Bende yok. Sapın yeri görünüyor ama delik yok. Olursa üzülürüm.
1000053349.jpg

1. lekeler normal. Su ile alakalı. Hatta Kettle atl kısmındaki yüzeyi cok güzel buldum, pürüzsüz, o lekeleri parmakla silince bile çıkıyor.

2. sapın oradaki delikler zamanla açılmışsa bence normal degil. Öyle gelmişse ve değişmezse olabilir. Bende yok. Sapın yeri görünüyor ama delik yok. Olursa üzülürüm.
Ekli dosyayı görüntüle 42160
Elimle ve peçete havlu ile biraz silmeye çalışmıştım ama çıkmamıştı, yukarıda bir arkadas limon tuzu tavsiye etti deneyeceğim. Başka bir arkadaş ise strik asit ile tavsiyede bulundu, limon tuzu ise yaramazsa ona da bakacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 42160
benimde yeni oldu hocam daha önce yoktu. tin coffee yardımcı olmadı ne yapmak lazım bilemedim

benimde yeni oldu hocam daha önce yoktu. tin coffee yardımcı olmadı ne yapmak lazım bilemedim
Başka ürün ve başka şirket için okudum: turkiye'deki temsilci hayır diyor. Ana şirkete şikayet edilir ve temsilci kabul ediyor. Öyle deneyebilirsiniz.

Bir süredir Fellow Stagg EKG kettle kullanıyorum ve yakın zamanda yaşadığım bir teknik sorunu ve sonrasındaki garanti sürecini burada, en başından itibaren paylaşmak istedim. Hem benzer bir durumla karşılaşan olursa fikir vermesi açısından hem de iyi yönetilmiş bir distribütör deneyimini kayda geçirmek adına yazıyorum.

Kullandığım cihaz Fellow Stagg EKG (Pro olmayan model) idi. Bir demleme sırasında kettle 92°C’ye ayarlıydı. O esnada cihazın ısıtma fonksiyonunu yerine getirmemeye başladıığını fark ettim. Kettle’ın içinde su vardı; boş çalıştırma gibi bir durum söz konusu değildi. Cihaz açılıyor, ekran aktif şekilde çalışıyor, derece yanıp sönüyor ve ısıtma komutu verilmiş gibi görünüyordu; ancak suyun sıcaklığında herhangi bir artış olmuyordu. Farklı priz ve odalarda denemeler yaptım, sonuç değişmedi. Açma-kapama tuşuna basıldığında her zamanki mekanik çıt sesi duyuluyor fakat rezistans devreye girmiyordu. Yanık kokusu, kıvılcım ya da gözle görülür bir elektriksel anormallik de yaşanmadı.

Ürünü Türkiye distribütörü Tin Coffee’den satın almıştım ve garanti süresi devam ediyordu. Bu nedenle Tin Coffee ile iletişime geçtim. Kısa süre içinde Tugay Bey ve Enes Bey bizzat aradı ve Togay Bey ile konuyu detaylıca konuşma imkânı bulduk. Yaşanabilecek teknik senaryoları, cihazın güvenlik ve koruma mekanizmalarını ve elektrik dalgalanmalarının olası etkilerini oldukça açıklayıcı bir şekilde anlattı. Sürecin benim için en kıymetli tarafı, konunun hem teknik hem de dostane bir insani açıdan ciddiyetle ele alınması oldu.

Telefon görüşmemizde Togay Bey’in yaptığı değerlendirme sonucunda ürün garanti kapsamında işleme alındı ve tarafıma iki gün içinde yeni bir cihaz gönderildi. Dahası, benim modelim standart EKG olmasına rağmen EKG Pro ile değişim yapıldı. Bu açıkçası beklediğim bir durum değildi. Sorunun çözülmesi zaten temel beklentiydi; ancak model yükseltmesi, markanın müşteri ilişkisine bakışını gösteren zarif bir jest oldu.

Teknik ürünlerde arızalar yaşanabilir. Belirleyici olan, o an karşılaştığınız yaklaşım. Bu süreçte net ve dostane iletişim, yapıcı tavır ve hızlı çözüm çok üst seviyedeydi. Kendi deneyimim adına memnun kaldığımı ve bunu not düşmek istediğimi belirtmek isterim. Benzer bir durum yaşayan olursa süreci memnuniyetle daha detaylı da paylaşırım.

Geri