• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow ode gen 2 vs commandante

dgknkzlk

Yeni Üye
İsim
Doğukan
Daha fazla  
İsim
Doğukan
Herkese selam daha önce hem commandante hemde fellow ode gen 2 kullanan oldu mu olduysa aralarındaki avantaj ve dezavantajları homojenlik ve klikler arası ortalama eşdeğerlik ölçümü yapan oldu mu? Olduysa sıralayabilirse sevinirim epey bir yerden araştırma yaptım ancak böyle bir karşılaştırma vs göremedim
Bol kahveli günler

Ode comandanteyr göre daha az küçük partikül çıkarıyor. Fincanda da daha berrak, tadım notalarını daha net verebiliyor. Çıktı anlamında en büyük farkı bu gelmişti bana.
Comandante referans bir el değirmeni ama. Sadece onunla öğütüşldüğü için kötü bir kahve içilmez.
Tabi Ode nin elektrkli olması kaynaklı çok daha pratik oluşu da var.

Aslında bu sorumun en temel amacı
Ode comandanteyr göre daha az küçük partikül çıkarıyor. Fincanda da daha berrak, tadım notalarını daha net verebiliyor. Çıktı anlamında en büyük farkı bu gelmişti bana.
Comandante referans bir el değirmeni ama. Sadece onunla öğütüşldüğü için kötü bir kahve içilmez.
Tabi Ode nin elektrkli olması kaynaklı çok daha pratik oluşu da var.
aslında comandantenin bir çok kavurucu tarafından referans verilmesi ode2 ile bağlantı kurma isteği uyandırıyor
Ode 2 ile comandante klik sayıları arasında nasıl bir bağlantı kurabiliriz hangi ayar hangisine daha yakın bununla ilgili bilginiz var mı?

Bu klik sayısını birebir hesaplama işi bana biraz anlamsız geliyor. Her değirmenin yapısı farklı düz mantık mikron hesabı bile yapılsa yine aynı sonuç çıkmıyor. Kaldıki biri konik biri flat burrlı yani direkt alakasız olur.
her öğütücüde olduğu gibi bunda da yönteme göre referans değerler var. Eğee bir kahve için örneğin comandantede 18-20ler verildiyse odede de pour over için önerilen başlangıç değerinden başlanır öğütülmeye sonra çıktıya göre ayar çekilir.

tabi bende bu fikirden yanayım aslında bu zamana kadar da hep o şekilde yaptım sadece bir acaba diye düşündüm bu sayede bu soru işaretinden kurtulmuş oldum teşekkür ederim ilginize
Bol kahveli günler

Geri