• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Aiden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Chatgpt ile kullanıyorum ve acaip derecede memnunum. Direkt olarak kahvenin linkini veriyorum ve aidene göre reçete istiyorum, cmd click sayısını da aralık bırakarak veriyor. Daha sonrasında da optimize ediyorum demleme çıktılarına göre. Herkese öneririm.

Birçok filtre kahve makinesi kullandım fakat aiden gibi tek kişilik demlemelerde böyle güzel demleyen makineye rastlamamıştım. Acaba kendi dripper yerine origami dripper koyanlar var ne kadar farklılık gösterir kullanan varsa deneyimini paylaşabilir mi

Kireç temizleme modu için puly caff mı öneriliyor acaba ? @raistlin

Birçok filtre kahve makinesi kullandım fakat aiden gibi tek kişilik demlemelerde böyle güzel demleyen makineye rastlamamıştım. Acaba kendi dripper yerine origami dripper koyanlar var ne kadar farklılık gösterir kullanan varsa deneyimini paylaşabilir mi
Origami air s Batch brew içine yerleştirip kullanıyorum. Tavsiye ederim aromalar, tatlar daha yerinde ama singledan sonra ekstra çok fark etmiyor çıkan fincanlar. Aiden tek başına da yeterli ikinci bir dripper kullanmaya gerek duymadan.

Bugün 330ml seçtiğim demlemeyi yaptım, çıktı yaklaşık 270ml aldım. yani genelde kahve 1:2 su çeker; 21g kahve koymuştum 2 katını çekse 42g eder. yine ortada eksik 18ml var gibi duruyor.
Düz tabanlı sepet kullandım ondan mı bilmiyorum açıkçası, ama lezzet olarak öyle çok çözünmüşlük falan yoktu, hatta baya iyi bir sonuç vardı bardakta.

Ben bu işi anlamadım, benzer tecrübeleri yaşayanlar var mı?

Denemek isteyenler için kullandığım tarif de budur.

Ode gen 2 6.1 öğütüm
Kuzeyden su

Bugün 330ml seçtiğim demlemeyi yaptım, çıktı yaklaşık 270ml aldım. yani genelde kahve 1:2 su çeker; 21g kahve koymuştum 2 katını çekse 42g eder. yine ortada eksik 18ml var gibi duruyor.
Düz tabanlı sepet kullandım ondan mı bilmiyorum açıkçası, ama lezzet olarak öyle çok çözünmüşlük falan yoktu, hatta baya iyi bir sonuç vardı bardakta.

Ben bu işi anlamadım, benzer tecrübeleri yaşayanlar var mı?

Denemek isteyenler için kullandığım tarif de budur.

Ode gen 2 6.1 öğütüm
Kuzeyden su
Hocam bu durum kahveden kahveye değişmekle beraber genel olarak kayıp kahve miktarı ile orantılı dediğiniz gibi en az iki kat su çekiyor makine özellikle uzun bloomlarda ve su tutan kahvelerde bunu daha net gördüm ben. Ki sıcaklık da nispeten düşük bu da bence bir etken su kaybına.
410-420 ml demlemelerde kendi adıma total çıktım 370-380 ml arası değişiyor 23-24,7 gr kahve kullanıyorum bu senaryo da bana normal geliyor yani.

Hocam bu durum kahveden kahveye değişmekle beraber genel olarak kayıp kahve miktarı ile orantılı dediğiniz gibi en az iki kat su çekiyor makine özellikle uzun bloomlarda ve su tutan kahvelerde bunu daha net gördüm ben. Ki sıcaklık da nispeten düşük bu da bence bir etken su kaybına.
410-420 ml demlemelerde kendi adıma total çıktım 370-380 ml arası değişiyor 23-24,7 gr kahve kullanıyorum bu senaryo da bana normal geliyor yani.
Uzun bloom meselesi mantıklı. Sizin tarifi deneyeyim bir de paylaşabilir misiniz?

Merhaba, reçetenizde 1: 1.15 bloom oranı dikkatimi çekti, Ben genelde 1.2,5 kullanıyorum, makinede bloom dan sonra arada kapağı açıp bakıyorum ve kahvenin kenarları bazen ıslanmıyor, sizin oranda kahvenin ıslanması için biraz az geldi, hiç açıp baktınız mı ?
Evet açıp baktım ve kahve yatağı hep ıslanmış oluyor bende. Single brew modunda üç noktadan olan döküş merkeze daha çok döküyor ve bu durum ortada çukur oluşturuyor. Kendim bunun önüne geçmek için başlangıç aşamasında batch moduna alıp maviye çeviriyorum bloom daha rahat oluyor sonra normal single brew moda yeşile çeviriyorum. Hatta bazen tamamen batch mod ile bitiriyorum tüm kahveler eşit ıslanıyor ve çukur oluşumu azalıyor.

Evet açıp baktım ve kahve yatağı hep ıslanmış oluyor bende. Single brew modunda üç noktadan olan döküş merkeze daha çok döküyor ve bu durum ortada çukur oluşturuyor. Kendim bunun önüne geçmek için başlangıç aşamasında batch moduna alıp maviye çeviriyorum bloom daha rahat oluyor sonra normal single brew moda yeşile çeviriyorum. Hatta bazen tamamen batch mod ile bitiriyorum tüm kahveler eşit ıslanıyor ve çukur oluşumu azalıyor.
Bloom da batch moduna almayı denemiştim, işe yarıyor ama her zaman yapmıyorum, peki döküş aralıkları için girdiğiniz sürede farklılık oluyor mu, tam olarak ne zaman başlıyor bu süre, mesela döküş aralıklarını 25 sn giriyorum, döküşü bitirdikten sonra saymaya başlıyorum 20-21 sn de tekrar döküş başlıyor, bu farklılıklar normal mi?

Bloom da batch moduna almayı denemiştim, işe yarıyor ama her zaman yapmıyorum, peki döküş aralıkları için girdiğiniz sürede farklılık oluyor mu, tam olarak ne zaman başlıyor bu süre, mesela döküş aralıklarını 25 sn giriyorum, döküşü bitirdikten sonra saymaya başlıyorum 20-21 sn de tekrar döküş başlıyor, bu farklılıklar normal mi?
Süreye dikkat etmedim açıkçası ama belirlediğim 24,7 gr kahve 420 ml çıktı referans aldığım reçeteye göre ortalama 4 dk civarı bir demleme belirliyorum Aiden de bu sürede demliyor. Bir dahakine döküş aralıklarına bakıp buraya ekleyeyim belki sizin makine özelinde bir şey olabilir.

Hazneye Hario Switch koyup
Şu tarifi deneyenler varmış.😀
1766155733936.jpeg
Hazneyi de küçük bir mıknatıs ile kandırabiliyormuşuz. İlginç makine

Ekli dosyalar

• 1766155621159.jpeg
    1766155621159.jpeg
    130.3 KB · Görüntüleme: 38
Genelde ben de dokus aralarini 15 18 sn yapiyorum gordugum kadariyla cogu kisi de bu sekilde memnun ama fellow dropstaki demlemelerin cogunda single icin 23 sn batch icin 30 sn olan profiller mevcut bu konuda ne dusunuyorsunuz.bazen bu profillerden de deniyorum kalin ogutum ile guzel is goruyor kapagi kaldirip bakinca genelde dokuse yakin kahve yataginda cok az su kalmis oluyor

Bende origami koymak istiyorum aslında bu şekilde yapip çok daha üst seviyeye çıkaranlar var demlemeyi

büyük sepet (batch brew) için filtre kağıdı çözümü bulabilen var mı?

Geri