• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Aiden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son düzenleme:
Teşekkürler hocam dediğiniz gibi baktım ama orda problem yok sanırım one dogru biraz eğimli duruyordu cihaz onu halledince çözüldü gibi

Günaydın arkadaşlar cihazda su var ama su ekleyin uyarısı alıyorum başına gelen var mı

Günaydın arkadaşlar cihazda su var ama su ekleyin uyarısı alıyorum başına gelen var mı
Çok yaygın bir sorun benim de başıma geldi. Makinenin flushing gibi bir özelliği var onu başlatıp bitmeden durdurursanız düzelebilir.

Çok yaygın bir sorun benim de başıma geldi. Makinenin flushing gibi bir özelliği var onu başlatıp bitmeden durdurursanız düzelebilir.
Sorun halloldu çıkar tak aritmadan dolduruyorum suyu sanirim kahve ya da mineral kitten damlayan mineral kalıntısı mi bilmiyorum onlar tıkamış.kahve makinesine ozel kireç çözücü aldım solüsyon şeklinde onu döküp tankı da max su ile doldurdum alttaki alma haznesine de solusyondan doktum 1 saat sonra kireç çözücü normal demleme modu hepsinde denedim olmadi ümidi kesmisken son kez kireç çözücü modda tekrar çalıştırdım ve oldu .karaftan uc beş küçük siyah partikül aktığını gördüm acikcasi.tavsiyem tankı cok çıkar tak kullanmamak oraya her hangi küçük bir parça kaçmaması icin bir de üstten de kahve partikulu düşmemesi icin her demlemeden sonra brewer kısmını damlama kısmını temizlemek

chat gpt ile reçete hazırlama harika bir özellik olmuş bunu deneyeceğim...

mesela bu ay octagon dan aldığım Diima için reçete oluşturmasını istedim ode gen2 öğütüm ayarına kadar veriyor bakalım gerçekten başarılı olacak mı?! üzerine yorulma diye linkini de hazırlıyor https://brew.link/p/d10X

Diima Bentı Nenka – Juicy Tropics

CORE SETTINGS

• Ratio: 16
  • Bloom Ratio: 3
  • Bloom Time: 45s
  • Bloom Temperature: 96°C

SINGLE SERVE SETTINGS

• Number of Pulses: 3
  • Time Between Pulses: 20s
  • Pulse Temperatures: 95°C, 93.5°C, 92°C
  • Grind Settings:
    • Ode Gen2: 4.1
    • Opus: 5.2
    • Ode+SSP: 4.3
    • Grind Size: ~730μm

BATCH BREW SETTINGS

• Number of Pulses: 4
  • Time Between Pulses: 30s
  • Pulse Temperatures: 95°C, 94°C, 93°C, 92°C
  • Grind Settings:
    • Ode Gen2: 6.2
    • Opus: 7.3
    • Ode+SSP: 6.4
    • Grind Size: ~950μm

Explanation:

• Why 96°C bloom? Being a dense, high-elevation natural (2000-2300m), a high bloom temp ensures thorough degassing and primes the bed for fruity sweetness without stalling.
  • Pulse strategy: Gradual temperature decline enhances clarity and keeps the cup juicy without over-extracting fermenty tones typical of naturals.
  • Grind adjustments: Finer grind in single serve to boost tactile sweetness, coarser in batch to maintain flow and avoid over-extraction from the heavier natural process.
  • Ratio & bloom: 1:16 with a 3:1 bloom ensures enough strength while maximizing the tropical fruit clarity of mango and pineapple.

chat gpt ile reçete hazırlama harika bir özellik olmuş bunu deneyeceğim...

mesela bu ay octagon dan aldığım Diima için reçete oluşturmasını istedim ode gen2 öğütüm ayarına kadar veriyor bakalım gerçekten başarılı olacak mı?! üzerine yorulma diye linkini de hazırlıyor https://brew.link/p/d10X

Diima Bentı Nenka – Juicy Tropics

CORE SETTINGS

• Ratio: 16
  • Bloom Ratio: 3
  • Bloom Time: 45s
  • Bloom Temperature: 96°C

SINGLE SERVE SETTINGS

• Number of Pulses: 3
  • Time Between Pulses: 20s
  • Pulse Temperatures: 95°C, 93.5°C, 92°C
  • Grind Settings:
    • Ode Gen2: 4.1
    • Opus: 5.2
    • Ode+SSP: 4.3
    • Grind Size: ~730μm

BATCH BREW SETTINGS

• Number of Pulses: 4
  • Time Between Pulses: 30s
  • Pulse Temperatures: 95°C, 94°C, 93°C, 92°C
  • Grind Settings:
    • Ode Gen2: 6.2
    • Opus: 7.3
    • Ode+SSP: 6.4
    • Grind Size: ~950μm

Explanation:

• Why 96°C bloom? Being a dense, high-elevation natural (2000-2300m), a high bloom temp ensures thorough degassing and primes the bed for fruity sweetness without stalling.
  • Pulse strategy: Gradual temperature decline enhances clarity and keeps the cup juicy without over-extracting fermenty tones typical of naturals.
  • Grind adjustments: Finer grind in single serve to boost tactile sweetness, coarser in batch to maintain flow and avoid over-extraction from the heavier natural process.
  • Ratio & bloom: 1:16 with a 3:1 bloom ensures enough strength while maximizing the tropical fruit clarity of mango and pineapple.
Ya ben bunu unutmuşum. Elimdeki niji kahvesi için bir reçete istedim ve ode gen2 ayarı ile birlikte verdi. Yarın sabah deneyeceğim

Son düzenleme:
Ya ben bunu unutmuşum. Elimdeki niji kahvesi i in bir reçete istedim ve ode gen2 ayarı ile birlikte verdi. Yarın sabah deneyeceğim
İyi hatırlattınız gerçi espresso blend ama bunu da deneyeceğim.

Haruki Espresso Serisi – Literary Bloom

CORE AYARLARI

-------------------------

Ratio: 15

Bloom Ratio: 2.5

Bloom Time: 35 saniye

Bloom Sıcaklığı: 94°C

SINGLE SERVE

Pulse Sayısı: 2

Pulse Aralıkları: 20 saniye

Pulse Sıcaklıkları: 93.5°C, 92.5°C

Grind Ayarları:

- Ode Gen2: 4.2 (~720μm)

- Opus: 5.3 (~720μm)

- Ode+SSP: 4.3 (~720μm)

BATCH BREW

Pulse Sayısı: 3

Pulse Aralıkları: 25 saniye

Pulse Sıcaklıkları: 94°C, 93°C, 92°C

Grind Ayarları:

- Ode Gen2: 6.2 (~930μm)

- Opus: 7.3 (~930μm)

- Ode+SSP: 6.3 (~930μm)

AÇIKLAMA

- 1:15 oranıyla espresso yoğunluğunu pour-over'a taşıyor.

- 35 saniyelik bloom ile canlı asidite.

- Pulse sıcaklıkları kademeli azalarak tatlılığı ve gövdeyi dengelemeyi hedefliyor.

- Espresso harmanına uygun olarak nispeten ince öğütme ile dengeli gövde korunuyor.

brew.link ➡️ https://brew.link/p/zCI6

Chatgptdeki aiden profilini bir süredir aktif kullanıyorum. Beklentimin üzerinde reçeteler oluşturuyor. Ben o kadar iyi reçete oluşturamıyorum :)

Şimdi birde cold brew için bir reçete oluşturttum ona. Muhtemelen yarın yaparım diye düşünüyorum.

Chatgptdeki aiden profilini bir süredir aktif kullanıyorum. Beklentimin üzerinde reçeteler oluşturuyor. Ben o kadar iyi reçete oluşturamıyorum :)

Şimdi birde cold brew için bir reçete oluşturttum ona. Muhtemelen yarın yaparım diye düşünüyorum.
Hocam bunun için ne yazıyorsunuz,kahvenin künyesini mi veriyorsunuz chatgptye?

Hocam bunun için ne yazıyorsunuz,kahvenin künyesini mi veriyorsunuz chatgptye?
Ben genelde kahvenin satış linkini veriyorum. ve bu kahve için reçete oluştur diyorum. Sonra verdiği reçeteye göre 1-2 soru sorup reçeteyi tamamlıyorum. En son da bana ekleme linki veriyor ve reçeteyi uygulamaya ekliyorum.

Fellow Aiden için Origami air s dışında kullanabileceğimiz dripper önerisi olan var mı ? Hario Mugen seramik ya da Switch cam uyar mı ?

Fellow Aiden için Origami air s dışında kullanabileceğimiz dripper önerisi olan var mı ? Hario Mugen seramik ya da Switch cam uyar mı ?
Air S'i doğrudan denemiş miydin?
Aiden'de hangi boy demleme konisini taktığını anlamak için mıknatısları var, yanlış takınca uyarı veriyor. Air S'i kullandıysan mıknatıs yoksa öntanımlı çalış diyor diye düşüneceğim bundan sonra.

ChatGPT'yi hepimizin kullandığı kendi arayüzünden mi kullanıyorsunuz yoksa bir yerlerde entegrasyonu var ve onu mu?

Air S'i doğrudan denemiş miydin?
Aiden'de hangi boy demleme konisini taktığını anlamak için mıknatısları var, yanlış takınca uyarı veriyor. Air S'i kullandıysan mıknatıs yoksa öntanımlı çalış diyor diye düşüneceğim bundan sonra.

Batch Brew modunda kullanılıyor diye biliyorum. Kullanan arkadaşlar yeşillendirirse emin oluruz.

Batch Brew modunda kullanılıyor diye biliyorum. Kullanan arkadaşlar yeşillendirirse emin oluruz.
Evet ama batch brew sepetinin içinde olması lazım, yoksa dripper yok uyarısı veriyor. Ben orea o1 kullanıyorum çünkü elimdeki en küçük dripper o. Youtube'da batch sepetini koymadan kullanmanın yolunu anlatan videolar var, onlara bakabilirsiniz.

Evet ama batch brew sepetinin içinde olması lazım, yoksa dripper yok uyarısı veriyor. Ben orea o1 kullanıyorum çünkü elimdeki en küçük dripper o. Youtube'da batch sepetini koymadan kullanmanın yolunu anlatan videolar var, onlara bakabilirsiniz.

Link var mı hocam?

Geri