• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Favori kıtanız?

Favori Kıtanız?

• Afrika

Oy: 182 71.7%
  • Amerika

Oy: 65 25.6%
  • Asya

Oy: 7 2.8%

• Kullanılan toplam oy
    254
Favorim Afrika.Etiyopya,Kenya ve Burundi ilk tercihlerim oluyor ancak son zamanlarda Honduras, Guatemala ve Peru kahvelerinide çok beğeniyorum. Çiçeksi,aromatik asitide yüksek kahvelerde seviyorum, kahve gibi kahve diyebileceğim doygun, yoğun gövdeli kahveleri de seviyorum anlık hangisini tüketmek istiyorsam ona göre tercih ediyorum, nitelikli kahve içmeye başlamadan önce brezilya ve colombia kahvelerinin favorim olacağını düşünürdüm ancak hiç öyle olmadı, karşıma sürekli fermente Kolombiyalar çıktığı için elim bir türlü colombia kahvelerine gitmiyor.

Afrika!

Bir de, yeni başlık açmak istemedim, gerekirse mesajı ayırırsınız bu başlıktan, şöyle bir sorum olacak:
Hindistan kahveleri hakkında bilgisi olan var mı? Nitelikli kahve sitelerinde neredeyse hiç bilgi bulamadım. Karşımıza Hindistan ile alakalı bir olasılık-fırsat çıktı. Hint çekirdeklerinin genelde Robusta olduğu ve ticari kahve sektöründe tercih edildiği gibi ham bir bilgiden gayrım yok. Bilgisi olan paylaşırsa pek makbule geçer.
Hoffmann diyor ki;

Taste Profile, the best coffees from India tend to be heavy, creamy and low in acidity, but rarely particularly complex.

Tracebility, because 98 per cent of India's 250,000 coffee producers are small growers, it is often difficult to find coffees traceable down to a single estate. However, these are often worth seeking out. Traceability may only be possible back to the point of processing or to a specific region.

burada da epey bilgi var; https://fathomcoffee.com/coffee-from-india/

Varyeteler de bunlarmış:
  • Kents: Named after an English planter in the 1920s, Kents is an Arabica coffee known for its outstanding cup quality.
  • Cauvery: Cauvery (also called Catimor) is a natural Bourbon mutant with exceptional cup quality.
  • S.795: This varietal was developed using Kents and released in the 1940s. It’s now one of the most popular Arabica coffees for planters to grow in the country. It produces a balanced cup with subtle flavor notes.
  • Selection 9: This varietal is a cross between two Ethiopian Arabica coffees and has won the “Fine Cup Award for Best Arabica” at an Indian cupping competition.
  • Sarchimor: Sarchimor is a hybrid of Timor and Villa Sarchi (from Costa Rica). It’s highly resistant to coffee leaf rust (disease) and stemborers (pests).
  • Mysore: Mysore coffee can have more acidity than other coffees in the southern district of Nilgiris and Shevaroys.

mesele deveci armudu meselesi değil, üst düzey etiyopyaların memlekete gelmemesi, çünkü fiyatlarının best of panama geishalarıyla yarışacak kadar pahalı olması meselesi. Etiyopyaların hepsi aynı geliyorsa aldığınız kahvelere bakmak lazım.
Ayrıca milletin öldüğü bittiği geshaların, pink bourbonların, wush wushların, wolushoların ana vatanı Etiyopya'dır.
Mesajı şu görselle söylenmiş gibi okudum

1706965795120.jpeg

@Eluna ilk verdiğiniz linkte güzel bilgiler var, hafif reklam içerikli olsa da faydalandım. Paylaştığınız için teşekkürler. Fakat gene son söylediğim gibi düşünüyorum: Biz faniler ulaşabildiğimiz ve fiyatına katlanabildiğimiz ürünler nezdinde değerlendirme yapmalıyız diye düşünüyorum. Çok sağlam bağlantıları olan, iyi tedarikçileri olan, premium kalitede ürünlere erişebilen şanslı kişileri tenzih ederek kafede içtiğimiz 3-5 kahveyle yöre çıkarımı yapmak pek sağlıklı değil diye düşünüyorum.

Geri