• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fam Coffee Family

Merhaba arkadaşlar tekrardan,

Bugün geceye kadar indirim devam ediyor. Planlamaları yapıp, akşam kahveleri kavuracağım. Yarın da paketlenip size kargolanacak ürünleriniz.
Kargosunu bekleyen varsa bu arada, genel bir bilgi de geçmiş olalım. Onun haricinde, 'Hambella Filtre' hariç siparişlerinizden bugün çıksın isterseniz, saat 16.00'a kadar bana mesaj atın lütfen. 16.00'a kadar burada online'ım.

Dün öğlen bir işim olduğu için Kadıköy’e gidince Fam Coffee ye uğrama imkanım oldu. Nisan Ağca orada yoktu ama barista arkadaş Çağrı bey oradaydı. Çok keyifli bir sohbet oldu. Hiç espresso deneyimim olmadığı için Hambella dan double espresso ikram etti, süresi/çıktısı vs şansıma tam istenilen ayarda oldu :) kendisine güzel sohbeti ve ikramı için çok teşekkür ederim. İlk espresso deneyimime göre espressonun bana tam hitap etmediğini düşünüyorum şu anda, filtre kahve ile bir süre daha devam. Tabi süreç ne getirir bilinmez.
Merhaba arkadaşlar tekrardan,

Bugün geceye kadar indirim devam ediyor. Planlamaları yapıp, akşam kahveleri kavuracağım. Yarın da paketlenip size kargolanacak ürünleriniz.
Kargosunu bekleyen varsa bu arada, genel bir bilgi de geçmiş olalım. Onun haricinde, 'Hambella Filtre' hariç siparişlerinizden bugün çıksın isterseniz, saat 16.00'a kadar bana mesaj atın lütfen. 16.00'a kadar burada online'ım.
İnternetten sipariş verip mevcut stok var ise dükkandan almayı düşünüyordum ama degassing tamam olmadığı için bu düşünceden vazgeçtim. Eve dönünce gördümki 3*100gr lık seçenek 120 tl den 160 tl ye çıkmış. En azından indirim bitene kadar (salı) fiyat artmaz diye düşünmüştüm ama kurların artışı nedeniyle aksiyon alınmasını da normal karşılıyorum.

Siparişimi oluşturdum merakla bekliyorum 😁

Dün öğlen bir işim olduğu için Kadıköy’e gidince Fam Coffee ye uğrama imkanım oldu. Nisan Ağca orada yoktu ama barista arkadaş Çağrı bey oradaydı. Çok keyifli bir sohbet oldu. Hiç espresso deneyimim olmadığı için Hambella dan double espresso ikram etti, süresi/çıktısı vs şansıma tam istenilen ayarda oldu :) kendisine güzel sohbeti ve ikramı için çok teşekkür ederim. İlk espresso deneyimime göre espressonun bana tam hitap etmediğini düşünüyorum şu anda, filtre kahve ile bir süre daha devam. Tabi süreç ne getirir bilinmez.

İnternetten sipariş verip mevcut stok var ise dükkandan almayı düşünüyordum ama degassing tamam olmadığı için bu düşünceden vazgeçtim. Eve dönünce gördümki 3*100gr lık seçenek 120 tl den 160 tl ye çıkmış. En azından indirim bitene kadar (salı) fiyat artmaz diye düşünmüştüm ama kurların artışı nedeniyle aksiyon alınmasını da normal karşılıyorum.

Siparişimi oluşturdum merakla bekliyorum 😁

Merhaba, deneme setinde fiyat hatası yapmışız, şöyle ki, gigesa bundle (200 gr) 105 tl iken, deneme seti (300 gr) 120 tl olmuş :)
Kalem hatası benim olduğu için, önceki siparişler olduğu gibi çıkıyor. Yani aslında üründe bir fiyat artışı yok, sadece yapılan hatanın düzeltilmesi diyelim.

Ancak ne yazık ki döviz böyle hareketli olduğu sürece, günden güne değil, sabahtan akşama zam gelmesi dahi kaçınılmaz.

Merhaba, deneme setinde fiyat hatası yapmışız, şöyle ki, gigesa bundle (200 gr) 105 tl iken, deneme seti (300 gr) 120 tl olmuş :)
Kalem hatası benim olduğu için, önceki siparişler olduğu gibi çıkıyor. Yani aslında üründe bir fiyat artışı yok, sadece yapılan hatanın düzeltilmesi diyelim.

Ancak ne yazık ki döviz böyle hareketli olduğu sürece, günden güne değil, sabahtan akşama zam gelmesi dahi kaçınılmaz.
Ethiopia Bundle ile karşılaştırınca bir tuhaflık olduğunu farketmiştim, zafiyetten faydalanmamış oldum 😁

Merhaba, buna nasıl karar verdiniz? Fincanınızı yorumlayarak yanıtlayabilirseniz sevinirim. :)
İlk yudum aldığım andan beri pek sarmadı en amiyane tabirle 😀

Barista Çağrı bey en optimum şekilde bir çıktı olduğunu söyleyince daha dikkatle içmeye çalıştım. Gövdesi yüksek, meyvemsilik vardı ama daha ekşi tatlar hakim gibi geldi, after taste çok kuvvetliydi. Soğudukça ekşimsi tatlar azaldı ve daha dengeli bir hale geldi. Bir de çok çabuk bitti 🤣 Beğenmedim değil fırsat bulursam içerim ama özellikle tercih etmem diye düşünüyorum. Filtre kahve profiline alışmışım ve daha çok hoşuma gidiyor. Çabukta bitmiyor.

Sıcak soğuk bütün içecekleri sade bir şekilde içtiğim için (şekerli içemiyorum) demlenmiş hali ne ise tadına ona göre bakıyorum. Espresso konusuna çok yabancıyım ama espresso bazlı içeceklerde genelde bir şurup, süt, köpük vs kullanıldığından dikkatimi çekmiyor belki de.

Umarım sorunuza cevap verebilmişimdir 😊

Umarım sorunuza cevap verebilmişimdir 😊
Evet yeterli bir cevap; teşekkür ederim. :)
Hambela'yı en son Pavoni'de denemiştim ve ekşi ya da acı olmayan, sarı meyve baskın; damağa vuran asiditesiyle dolu bir çekirdekti, yeni makineye geçince de 3 paket sipariş geçtim hem beğendiğim bir çekirdek olduğu, hem de eski makineyle kıyaslamak için...

Siz böyle deyince hafif panik oldum çünkü bu çekirdek espressoyu sevdirecek, olsa da içsek dedirtecek cinstendi. Gelsin de yorumlayalım. ;)

Firma: Fam
Kahve: Kolombiya-Aponte
Kavurma Tarihi: 26.11.21
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemmex, Blooming sonrası (45 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Abant su (pH:7.2) -93
Demleme Süresi: 3.35

Son 3 aydır aylık oylamada tadım yapmak istediğim bir firmaydı ama bir türlü anketlerde çıkmadı.Kendim alıp deneme fırsatım oldu.Tadım notlarını karşılıyor kavurma çok güzel.Soğudukça asiditesi daha vurucu tatlı bir notayla bitiyor.Yapar yapmaz yazmak istedim keyifli bir kupa oldu benim adıma .Aldığım etiyopyaları denemeyi iple çekiyorum :)

Evet yeterli bir cevap; teşekkür ederim. :)
Hambela'yı en son Pavoni'de denemiştim ve ekşi ya da acı olmayan, sarı meyve baskın; damağa vuran asiditesiyle dolu bir çekirdekti, yeni makineye geçince de 3 paket sipariş geçtim hem beğendiğim bir çekirdek olduğu, hem de eski makineyle kıyaslamak için...

Siz böyle deyince hafif panik oldum çünkü bu çekirdek espressoyu sevdirecek, olsa da içsek dedirtecek cinstendi. Gelsin de yorumlayalım. ;)
Asidite kuvvetli kesinlikle onu belirteyim 😀 sizin espresso dan aldığınız tatlar ile benim ki bir olabilir mi hiç. O kadar tecrübe edip kendinizi güncelliyorsunuz sonuçta.

Geçen gün babama damo v60 demledim, bu nedir yaw kahveye benzemiyor dedi 🤣 fiyatını duysa ne der kim bilir.

Sizin sonuçları da merak ediyorum. Bende filtre kavrumunu deneyince yazarım fikirlerimi.

@pacamara 26 Kasım kavrum tarihli 1 kiloluk Etiyopya Hambela espresso siparişim bugün elime ulaştı. Paketin üzerinde kavrum profili yazmıyor. Acaba yoğunluk sebebiyle karışıklık olabilir mi diye içime bir şüphe düşmedi değil doğrusu.

Arkadaşlar, Tüm kargolar dün yola çıktı. Takip numaraları mail olarak size gelmiştir. Spam kutunuzu da kontrol edin.
Teşekkürler.

Sadece bir siparişte sanırım 2 paket olan kahve, 1 paket olarak gitti ama emin değilim. Tüm kargoları tek tek kendim kontrol ettim. Sorun olan varsa bana yazsın lütfen. Kavurma tarihi bazı paketlerde, pakedin altında yazıyor, bazılarında üstünde yazıyor.

Daha önce deneme şansım olmayan Fam coffee den farklı kavuruculardan da alıp severek içtiğim filtre kavrum gigesa ve hambellayı Kasım ayı sonundaki indirimle alıp 1-2 gündür v60, aeropress ve moka potla ayrı ayrı demlemeler yaptım hepsinde de ateş eden kusursuz fincanlar ortaya çıktı kavrumları çok beğendim ellerine sağlık @pacamara 👏🏻👏🏻👏🏻

Daha önce deneme şansım olmayan Fam coffee den farklı kavuruculardan da alıp severek içtiğim filtre kavrum gigesa ve hambellayı Kasım ayı sonundaki indirimle alıp 1-2 gündür v60, aeropress ve moka potla ayrı ayrı demlemeler yaptım hepsinde de ateş eden kusursuz fincanlar ortaya çıktı kavrumları çok beğendim ellerine sağlık @pacamara 👏🏻👏🏻👏🏻
Afiyet olsun Recep Bey, beğenmenize sevindim :)

Aponte Kolombiya, denediğim kavurucuların farklı kahveleri arasından uzun zamandır içtiğim en keyifli kahve oldu. Asiditesi ve ağızda bıraktığı hissiyat soğudukça daha da keyifli oluyor. Paket bitmeden bir sipariş daha geçtim. Yakın zamanda bir de kafede içmek için uğrayacağım. Eline sağlık @pacamara

Afiyet olsun teşekkürler, görüşmek üzere

20211217_160936.jpg20211217_160915.jpg

Hambela espresso... Sanırım 20 günü geçti. İyice pekmez gibi oldu, dokusu oturdu. @pacamara rica ediyorum espresso seçkinizi genişletiniz.:)

Geri